Gezondheid voor Vrouwen

ZAAD CYCLUS – EEN EENVOUDIG PROCES OM NATUURLIJK HORMONEN IN BALANS TE BRENGEN

ZAAD CYCLUS – EEN EENVOUDIG PROCES OM NATUURLIJK HORMONEN IN BALANS TE BRENGEN

ZAAD CYCLUS - EEN EENVOUDIG PROCES OM NATUURLIJK HORMONEN IN BALANS TE BRENGEN

ZAAD CYCLUS – EEN EENVOUDIG PROCES OM NATUURLIJK HORMONEN IN BALANS TE BRENGEN

Ik ging onlangs naar een natuurgeneeskundige omdat ik er vrij zeker van was dat ik oestrogeen dominant was en problemen had met mijn schildklier vanwege verschillende symptomen en irritant gebrek aan energie. Zeker genoeg, bevestigde ze mijn vermoedens en begon ik aan een programma met verschillende supplementen om mijn schildklier goed te laten werken en mijn hormonen weer in toom te brengen.

Wat me intrigeerde in mijn nieuwe programma was dat naast supplementen, mijn natuurgeneeskundige me een kiemcyclus heeft om mijn hormonen op natuurlijke wijze in balans te brengen. Ik heb nog nooit gehoord van zaadcyclus, maar het doet me denken aan  pueraria mirifica waar pueraria mirifica en andere supplementen worden genomen tijdens bepaalde fasen van je menstruatiecyclus.

In de zaadcyclus voeg je verschillende zaden toe aan je dieet om de natuurlijke hormoonproductie van je lichaam tijdens de verschillende fasen van je menstruatiecyclus te ondersteunen . Het plan is om dit te gebruiken om zachtjes mijn lichaam terug te duwen in een optimale hormoonvorm en mijn menstruatiecyclus weer op het goede spoor te krijgen. (mijn cyclus was gemiddeld 36 dagen, niet de normale 28)

Dit is wat ze me heeft voorgeschreven:

Folliculaire fase (dag 1 – 14)

  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Luteal Phase (dag 15 – 28)

  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Dus op de eerste dag van mijn menstruatie, zal ik elke dag beginnen met het nemen van de zaden voor folliculaire fase tot dag 15. We weten niet zeker of ik op dag 14 ovuleer omdat mijn menstruatie zo uit de hand loopt, maar mijn natuurgenezer zei dat we ‘ ga er gewoon van uit dat ik het doe. Plus, dat is wat we willen dat het uiteindelijk doet als het er nog niet is, dus zei ze om door te gaan en te beginnen op dag 15 met de zaden van de luteale fase. Vanaf dag 15 tot de periode dat mijn periode weer begint, neem ik de zaden van de luteale fase en start dan opnieuw de zaadcyclus als mijn menstruatie begint.

De zaden moeten één keer per dag worden ingenomen, afhankelijk van de fase waarin je je bevindt. Ik ben van plan om de zaden toe te voegen aan mijn Boobie Power Smoothiedie ik elke ochtend maak, maar je kunt de zaden eten zoals ze zijn of ze toevoegen aan salades, yoghurt, je eigen smoothie recept, alles werkt.

De zaden moeten rauw zijn, rechtstreeks uit de schaal – niet gezout, geroosterd, enz. Ik heb mijn zaden rauw en zonder schelpen uit de bulkbakken bij Sprouts gehaald. Ze waren redelijk goedkoop. Ik denk dat de pompoenzaden de duurste waren, als ik het me goed herinner. Ook moeten de zaden zo mogelijk worden gemalen, vooral de lijnzaad. Ze verkopen lijnzaad al gemalen, maar zorg ervoor dat je ze in de koelkast bewaart, zodat ze niet slecht worden. Je kunt ook visolie toevoegen tijdens de folliculaire fase en teunisbloemolie  tijdens de luteale fase voor een kleine boost.

Voordelen van elk zaad

  • Lijnzaad – bevat lignanen die overtollig oestrogeen blokkeren en helpen het uit het lichaam te verwijderen
  • Pompoenzaden – bevatten een hoog gehalte aan zink dat de productie van progesteron stimuleert
  • Sunflower Seeds – ondersteunt de natuurlijke progesteronproductie van het lichaam
  • Sesamzaden – bevat lage potentie lignanen in vergelijking met lijnzaad

Deze zaden zijn ook een rijke bron van linolzuur, die helpt bij de balans tussen progesteron en oestrogeen.

Zoals natuurlijke borstvergroting, zal het geduld en consistentie vereisen om resultaten te zien, maar ik ben benieuwd wat er gebeurt. Ik denk dat seed cycling een goede aanvulling zou zijn op elke NBE-routine. Het is altijd goed voor NBE om ervoor te zorgen dat je lichaam van nature hormonen optimaal produceert en in balans houdt.

Heb je ooit zaadcyclussen geprobeerd? Ben je van plan het toe te voegen aan je NBE-routine? Deel in de reacties hieronder.

ZAAD CYCLUS – EEN EENVOUDIG PROCES OM NATUURLIJK HORMONEN IN BALANS TE BRENGEN