Lichaam

 WELKE SOORTEN LICHAAMSMASSAGE ZIJN ER? DE 6 MEEST POPULAIRSTE LICHAAMS MASSAGES

 WELKE SOORTEN LICHAAMSMASSAGE ZIJN ER? DE 6 MEEST POPULAIRSTE LICHAAMS MASSAGES

 WELKE SOORTEN LICHAAMSMASSAGE ZIJN ER? DE 6 MEEST POPULAIRSTE LICHAAMS MASSAGES

Worden de stress van het leven je onder druk gezet? Heb je het gevoel dat het gewicht van de wereld op je schouders ligt? Heb je zin om te gillen en al je haar eruit te scheuren? Doe het rustig aan, u hoeft zich geen zorgen te maken. Er is niets dat een goede lichaamsmassage niet kan herstellen.

Je hebt het goed gehoord. Als je je een beetje overdonderd voelt, ga dan naar een vertrouwde massagesalon of spa en laat je professioneel uitzoeken.

 soorten lichaamsmassage

Er zijn talloze soorten lichaamsmassages, elk met gevarieerde effecten en doelen. Hieronder staan ​​enkele van de meest populaire.

Zweedse massage

 WELKE SOORTEN LICHAAMSMASSAGE ZIJN ER? DE 6 MEEST POPULAIRSTE LICHAAMS MASSAGES

Dit is waarschijnlijk de bekendste lichaamsmassage. Een van de belangrijkste doelen is om het hele lichaam te ontspannen. Het betreft lichte, matige of diepe beroertes op de rug, armen, benen, nek en andere lichaamsdelen. Dit richt zich op weefsels en spieren voor maximale pijnverlichting, stressvrijstelling en uiteindelijk ontspanning. De gebruikte slagen zijn in de richting van bloed dat terugkeert naar het hart.

Aanvullende Zweedse massagetechnieken zijn onder meer ronde druk uitgeoefend door de handen en handpalmen, stevig kneden, percussie-achtig tikken, buigen en strekken.

Thaise massage

 WELKE SOORTEN LICHAAMSMASSAGE ZIJN ER? DE 6 MEEST POPULAIRSTE LICHAAMS MASSAGES

Wat de Thaise massage van de anderen onderscheidt, is dat er geen olie wordt gebruikt, een vloermat wordt gebruikt in plaats van de gewone massagetafel, en de cliënt blijft gekleed tijdens de massage. Deze massage is een vorm van lichaamswerk waarin een traditionele combinatie van puntdruk, energie meridiaanwerk en yoga-achtige stretching is verwerkt . Sommige mensen beschrijven de Thaise massage als pijnlijk, dus zorg ervoor dat u uw massagetherapeut instrueert wat voor soort druk u verkiest voordat u de massage ondergaat.

Hot Stone-massage

 WELKE SOORTEN LICHAAMSMASSAGE ZIJN ER? DE 6 MEEST POPULAIRSTE LICHAAMS MASSAGES

De hotstone-massage bevordert een diepere spierontspanning door gladde en met water verwarmde stenen op belangrijke punten op het lichaam te plaatsen, of de stenen te behandelen als een verlengstuk van hun eigen handen.

Maak je geen zorgen, de therapeuten plukken geen oude stenen die alleen rondslingeren.  Ze kiezen meestal voor basalt. Dit is een zwart vulkanisch gesteente dat de warmte goed absorbeert en vasthoudt en is afgevlakt door natuurlijke krachten in de rivier of de zee. Vervolgens zuivert de therapeut de stenen en verwarmt ze in een bad van 120 tot 150 graden water.

Deze hete stenen breiden bloedvaten uit. Dit stimuleert de bloedstroom door het lichaam. De hete stenen hebben ook een kalmerend effect dat chronische pijn verlicht, stress vermindert en algemene diepe ontspanning bevordert.

Shiatsu-massage

 WELKE SOORTEN LICHAAMSMASSAGE ZIJN ER? DE 6 MEEST POPULAIRSTE LICHAAMS MASSAGES

Dit type lichaamsmassage komt uit Japan. Shiatsu betekent ‘vingerdruk’, wat deze massage treffend definieert. In deze vorm wordt druk met duimen, handen, ellebogen, knieën of voeten op drukpunten over het hele lichaam uitgeoefend.

De shiatsu-massage concentreert zich ook op draaiende en uitgerekte ledematen, gewrichten en drukpunten. Het wordt ook beschouwd als een compleet gezondheidszorgsysteem dat werkt met de eigen middelen van het lichaam.

Deze lichaamsmassage werkt met de hele persoon en is niet alleen gericht op omstandigheden. Zelfs baby’s en ouderen kunnen genieten van een goede shiatsu-massage en hiervan profiteren .

Zwangerschapsmassage

 WELKE SOORTEN LICHAAMSMASSAGE ZIJN ER? DE 6 MEEST POPULAIRSTE LICHAAMS MASSAGES

Ik begrijp hoe ongemakkelijk en soms pijnlijk het is als je zwanger bent. Dat is waarom het krijgen van een zwangerschapsmassage een goed idee is. Het is speciaal ontworpen voor de behoeften van zwangere vrouwen en hun veranderende lichamen. Therapeuten die getraind zijn in prenatale massages, passen hun technieken dienovereenkomstig aan. Er zijn gebieden op een zwangere vrouw die geen diepe of puntige druk krijgen. Deze gebieden zijn de buik, de binnenkant van de benen en bepaalde punten die de samentrekking van de baarmoeder bevorderen.

Studies tonen aan dat dit type lichaamsmassage een essentieel onderdeel is van de prenatale zorg van vrouwen en dat er zorgvuldig moet worden nagedacht. Zorg er echter voor dat u uw therapeut informeert hoe ver u in uw zwangerschap zit, zodat de juiste techniek wordt toegediend.

Diepe weefselmassage

 WELKE SOORTEN LICHAAMSMASSAGE ZIJN ER? DE 6 MEEST POPULAIRSTE LICHAAMS MASSAGES

Dit type lichaamsmassage lijkt een beetje op de Zweedse massage. De nadruk ligt op de diepste lagen spierweefsel, pezen en de beschermende laag rond de gewrichten, spieren en botten. Vaste druk en langzame slagen worden hier gebruikt om deze diepere lagen te bereiken.

De diepe weefselmassage breekt littekenweefsel op en breekt fysiek spierknopen of verklevingen af. Deze kunnen de bloedsomloop verstoren en pijn, beperkte bewegingsuitslag en ontsteking veroorzaken.

Voordelen van een goede lichaamsmassage

Er zijn tal van geweldige voordelen die een effectieve lichaamsmassage kan bieden. Hier zijn enkele dingen waar je van kunt genieten terwijl en nadat je een lichaamsmassage hebt gekregen.

Verbetert de stemming

Veel Amerikanen lijden aan stemmingsstoornissen, angst en depressie. En een goede lichaamsmassage is naar verluidt een van de oudste vormen van behandeling. Een massage biedt ook stress voor iedereen, van te vroeg geboren baby’s tot ouderen. Een massage met matige druk kalmeert ook depressie, woede en angst. Dus hoe vermindert een lichaamsmassage stress en stresshormonen ? Het verhoogt de serotonine, die depressie en pijn vermindert. Het verbetert ook de immuunfunctie, die depressie en pijn vermindert.

Verhoogt de circulatie

Als u regelmatig lichaamsmassages krijgt, is een van de langetermijneffecten een betere bloedcirculatie. Volgens Eileen Cahalane van Alive Magazine , ” Een persoon met een slechte bloedsomloop kan last hebben van verschillende ongemakken waaronder het poolen van de vloeistof in de ledematen (zoals de tenen), koude handen en voeten, vermoeidheid en pijn veroorzaakt door een opeenhoping van melkzuur in de spieren. Een goede bloedsomloop brengt beschadigde, gespannen spieren het zuurstofrijke bloed dat ze nodig hebben om te genezen. ”

Een lichaamsmassage beweegt bloed door de overbelaste gebieden in het lichaam. Het vrijkomen van druk zorgt ervoor dat nieuw bloed naar binnen stroomt. De knijp- en trekbeweging spoelt melkzuur uit de spieren. Het verbetert ook de circulatie van de lymfevocht. Dit voert metabolisch afval weg van de spieren en de interne organen. Dit resulteert in een lagere bloeddruk en verbetert de lichaamsfunctie.

Biedt een betere huid

We weten allemaal hoe een goede massage de doorbloeding stimuleert. Regelmatig zacht wrijven en kneden houdt het gezicht gezond en stralend. Een massage vult de slappe huid op, stimuleert lymfatische drainage, verplaatst gifstoffen uit cellen zodat voedingsstoffen naar binnen kunnen reizen en voegt ook vitaliteit toe aan een saaie teint. Een volledige lichaamsmassage verwijdert dode huidcellen over het hele lichaam om de huidskleur te verbeteren . Een massage stimuleert ook de weefselregeneratie, waardoor er minder littekens en striae ontstaan.

Zorgt voor een betere nachtrust

Het krijgen van een reguliere lichaamsmassage zorgt voor een betere nachtrust door te helpen met circadiane ritmes, ook wel bekend als de lichaamsklok. Lichaamsmassages verminderen een deel van de blootstelling aan stresshormonen. En tijdens een massage gaan mensen in een diepe staat van ontspanning en rust. Dit beïnvloedt het lichaam op dezelfde manier als de slaap. En tot slot is een lichaamsmassage een effectieve natuurlijke manier om slapeloosheid te behandelen. Van massages is bekend dat ze zeer effectief zijn in het verhogen van de diepe slaap.

Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

Een hoge bloeddruk verhoogt het risico op een beroerte of een hartaanval. Lichaamsmassages zijn zeer effectief in het verlagen van de bloeddruk en het vertragen van de hartslag. Bovendien verminderen regelmatige massagesessies ook het risico op hartritmestoornissen. Al deze zorgen voor een gezonder hart .

Bevordert een goede spijsvertering

Regelmatige massages krijgen heeft tal van voordelen om het spijsverteringsstelsel te verbeteren. Ze verbeteren de toon van zowel de grote als de dunne darm; stimuleer de peristaltiek, die constipatie en diarree verlicht; hulp bij het absorberen van vet; en heeft stimulerende effecten op de spijsverteringsorganen, wat de spijsvertering verbetert. Bovendien verminderen massages ook krampen, een opgeblazen gevoel en overtollig gas.

Verhoogt de flexibiliteit

Massages werken op spieren, bindweefsels, pezen, gewrichtsbanden en gewrichten. Dit verbetert de flexibiliteit en het bewegingsbereik . Dit houdt ook uw gewrichten meer vloeibaar en maakt ze minder kwetsbaar voor blessures.

Tips voordat u een lichaamsmassage krijgt

Ik ben er zeker van dat je nu super enthousiast bent om die pijnlijke spieren uitgezocht te krijgen. Je hebt waarschijnlijk ook de ideale massage die je wilt ervaren. Maar houd deze tips in gedachten voordat u gaat.

Vraag allereerst eerst uw primaire zorgverlener om advies voordat u een van deze lichaamsmassages krijgt. Dit gaat vooral uit naar diegenen met diabetes, hoge bloeddruk, hartaandoeningen of zwangere vrouwen.

En houd er altijd rekening mee dat u GEEN zware maaltijd moet eten voor een massage.

Zorg er vervolgens voor dat je het meeste uit je tijdslot haalt door ongeveer 10-15 minuten te vroeg naar de melkstal te komen om de nodige formulieren te wijzigen en eventueel op te vullen. Op die manier verspil je geen minuut om de ontspanning te krijgen die je verdient.

Je kunt ook de extra paar minuten gebruiken om met je therapeut te praten over je voorkeuren en antipathieën, evenals je medische geschiedenis. Op die manier zal hij of zij de massage voor u kunnen aanpassen voor een optimaal effect.

WELKE SOORTEN LICHAAMSMASSAGE ZIJN ER? DE 6 MEEST POPULAIRSTE LICHAAMS MASSAGES