Groente en Fruit

WATERMELOEN 25 GEZONDE EIGENSCHAPPEN

WATERMELOEN 25 GEZONDE EIGENSCHAPPEN

 • Hoe Watermelon groeit
 • Gezondheidsvoordelen van Watermeloen
  • Bevat antioxidanten
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Vermindert insulineresistentie
  • Watermeloen en spierpijn
  • Watermeloen en nieraandoeningen
  • Watermeloen en kanker
  • Watermeloen en hartgezondheid
  • Watermeloen en maculaire degeneratie
  • Watermeloen en erectiestoornissen
  • Watermeloen en astma-preventie
  • Watermeloen en spijsvertering
  • Helpt bij de behandeling van Duchenne spierdystrofie
  • Watermeloen en huidverzorging
  • Watermeloen en haargroei
  • Watermeloen en gewichtsverlies
  • Watermeloen en botten Gezondheid
  • Ondersteuning voor spieren en zenuwen
  • Watermeloen en ontsteking
  • Watermeloen en Alkaline
  • Watermeloen en wondgenezing
  • Watermeloen en celschade
  • Watermeloen en hitteberoerte
  • Watermeloen en immuunondersteuning
  • Watermeloen en tandvlees Gezondheid
  • Watermeloen en scheurbuik

Hoewel we tegenwoordig denken aan watermeloen als dat grote, beeld-perfecte, druipende-met-zoet-sap fruit dat onze zomerse smaakpapillen doet uitbarsten, was het niet altijd zo.

Watermeloen’s wilde voorouder was eigenlijk een bitter fruit met hard, groen vlees en cirkelvormig.

Een groot deel van de geschiedenis van watermeloen wordt besproken vanwege een gebrek aan accurate informatie, maar veel historici zijn het erover eens dat watermeloen aanvankelijk in Afrika werd gekweekt voordat ze Noord naar het Middellandse Zeegebied en Europa verspreidden ( 1 ).

Waar het in Afrika is ontstaan, blijft echter een mysterie.

Sommige theorieën beweren dat de voorloper van watermeloen in zuidelijk Afrika is begonnen, maar er zijn aanwijzingen dat de Egyptenaren 4000 jaar geleden watermeloen begonnen te kweken, dat ouder is dan de landbouw in zuidelijk Afrika.

De meest waarschijnlijke kandidaat voor de voorouderlijke watermeloen en het begin van deze populaire vrucht is de inheemse Noordoost-Afrikaanse watermeloen omdat het op dat moment een gemakkelijk en gemakkelijk voedselproduct was ( 1 ).

De vraag die historici echt in de war heeft gebracht, is echter waarom de Egyptenaren in de eerste plaats watermeloenen zouden blijven cultiveren, omdat watermeloenen hard en bitter of flauw waren.

Het antwoord ligt waarschijnlijk in de naam van de vrucht: water.

Ze bevatten veel water en kunnen weken tot maanden houdbaar blijven, mits ze in koele, schaduwrijke gebieden worden bewaard.

Tijdens droge seizoenen zou hun water zijn gewonnen ( 1 ).

 

Hoe Watermelon groeit

 

Omdat ze watermeloen zijn, hebben ze een warm en lang groeiseizoen nodig met temperaturen tot 80 graden per dag.

Met vallen en opstaan ​​beseffen veel oogsters dat het het beste is om watermeloenen in de bodem te kweken met een pH tussen 6 en 6.8, wat betekent dat de grond licht zuur moet zijn.

Samen met warmte en zure grond, vereisen watermeloenen ook veel water – ongeveer 2-4 centimeter per week om goed te gedijen ( 2 ).

Lange, dunne wijnstokken zijn kenmerkend voor watermeloenplanten, die op elke manier groeien.

Om de productiviteit van de wijnstok te verbeteren, kan het afsnijden van zijdelingse zijranken en het achterlaten van de hoofdranken helpen bij dit probleem.

 

how-watermeloen-groeit

 

rassen

 

De pitloze watermeloen is gemaakt in de jaren negentig.

Het is een van de meest voorkomende soorten watermeloen en je hebt het waarschijnlijk in de plaatselijke supermarkt gezien.

De truc bij het maken van dit soort watermeloen was het behouden van dezelfde zoetheid als geplaatste variëteiten, maar zorgde ervoor dat de zaden onderontwikkeld waren en daarom gemakkelijk eetbaar ( 3 ).

Aan de andere kant zijn picknic watermeloenen een beetje groter dan de pitloze variëteit.

Picnic-watermeloenen zijn waarschijnlijk het meest voorkomende type watermeloen dat tegenwoordig verkrijgbaar is, omdat ze de traditionele langwerpige vorm, groene korst en zoet rood vlees vertonen.

Een minder bekende watermeloen omvat de geel / oranje variëteit , passend genoemd vanwege zijn ronde vorm en geel tot oranje kleur ( 3 ).

Dit type watermeloen wordt geleverd als zaadjes en zaadloos, inclusief Desert King, Yellow Doll, Yellow Baby en Tendergold.

 

Interessante feiten

 

Archeologen hebben watermeloenzaden en overblijfselen van ander fruit gevonden in 5.000 jaar oude nederzettingen in Libië.

Zaden zijn één ding, maar het vinden van stukjes van de eigenlijke vrucht is een andere, wat veel onwaarschijnlijker is.

Gelukkig hebben historici schilderijen gevonden van watermeloenen in Egyptische graven die bijna 4.000 jaar geleden dateren.

In feite was een van die graven eigenlijk het graf van de beruchte King Tut, die een schilderij had met een rode, langwerpige watermeloen in plaats van de oude ronde vrucht die in die tijd gebruikelijk was ( 1 ).

Een reden waarom oude beschavingen zowel schilderijen als echte watermeloenen in hun graven hielden, was vanwege de waterbron die de vrucht aanbood.

Toen Egyptische farao’s stierven, geloofde men dat ze een lange reis voor hadden en daarom hadden ze energie en water nodig dat de watermeloen in het hiernamaals kon bieden.

Watermeloen had niet altijd zijn beroemde rode tint aan de binnenkant; in plaats daarvan had rijpe watermeloen een bijna geelachtig interieur, soms zelfs oranje!

Naarmate de tijd verstreek en boeren begonnen het fruit te kweken voor specifieke doeleinden, begon watermeloen zijn vertrouwde rode kleur aan te nemen ( 1 ).

Een dergelijke verandering vond plaats omdat het gen voor de rode kleur eigenlijk gepaard gaat met het gen dat het suikergehalte en dus de zoetheid van de vrucht bepaalt.

Omdat mensen watermeloenen zochten om zoeter te worden in plaats van bitter, zorgden ze ervoor dat de kleur van het fruit ook veranderde.

 

Voedingsfeiten

 

watermeloen-voedings-feiten

(Bron: USDA National Nutrient-database)

 

Hoewel tomaten van oudsher de leidende vrucht zijn geweest, beroemd vanwege het hoge gehalte aan lycopeen, begint recent onderzoek te vinden dat watermeloen mogelijk meer lycopeen bevat dan tomaten.

Lycopene is een carotenoïde fytonutriënt die vooral belangrijk is voor onze cardiovasculaire en botgezondheid.

In feite zorgen watermeloenen voor heel veel vers fruit voor meer opname van lycopeen in de Verenigde Staten dan welk ander fruit dan ook.

De grootste toename van het lycopeengehalte treedt op wanneer de watermeloen verandert van een witroze kleur naar diep roze / rood.

Daarom is het heel belangrijk om je watermeloenen op de juiste manier te laten rijpen om de meeste voedingsvoordelen van het fruit te plukken.

Afgezien van lycopeen, zijn recentere studies geïnteresseerd in het citrulline-gehalte in watermeloenen.

Citrulline is een aminozuur dat het meest in de smaak valt om door de nieren en andere lichaamssystemen in arginine omgezet te worden.

Deze omzetting naar arginine zou de bloedstroom en andere aspecten van onze cardiovasculaire gezondheid aanzienlijk verbeteren.

Het vruchtvlees van een watermeloen bevat ongeveer 250 milligram citrulline per kop, wat een stevige hoeveelheid is verpakt in zo’n heerlijk eten.

Wat meer is, is dat gezondheidswetenschappers feitelijk bewijs hebben gevonden dat hoe meer citrulline wordt omgezet in arginine, hoe meer je lichaam overtollige accumulatie van vetcellen kan voorkomen, wat altijd een goede zaak is!

 

25-science-backed-health-voordelen

 

Gezondheidsvoordelen van Watermelon

 

Bevat antioxidanten

 

Oxidatieve stress bij mensen is een onvermijdelijk fenomeen dat meestal optreedt als gevolg van onevenwichtigheden in antioxidanten ( 5 ).

Hoe graag we het ook willen negeren, oxidatieve stress is onvermijdelijk; er zijn echter manieren om de effecten die dit proces heeft op ons lichaam en ons leven te verminderen.

Aangezien dit soort stress geassocieerd is met DNA-, eiwit- en membraanschade, is het erg belangrijk dat u het juiste voedsel eet en uw lichaam gezond houdt om alle schade te voorkomen die dit kan veroorzaken ( 5 ).

Eén manier is om ervoor te zorgen dat u voldoende antioxidanten gebruikt .

Studies hebben aangetoond dat het consumeren van specifieke vruchten en vruchtensappen, zoals watermeloen en watermeloen sap, de hoeveelheid oxidatieve schade kan verminderen, omdat de antioxidanten in die vruchten de macht hebben om de reactieve oxidatieve soorten weg te spoelen en ze onschadelijk te maken.

Het radicaal reinigen wordt zelfs tot negentig minuten na het consumeren van het fruit of vruchtensap gehandhaafd, wat suggereert dat het werk van antioxidanten doorgaat lang nadat je het voor het eerst hebt geconsumeerd ( 5 ).

 

watermeloen verlaagt-blood-pressure

 

Verlaagt de bloeddruk

 

Hypertensie of hoge bloeddruk is de meest voorkomende aandoening die wordt gezien in de eerste lijn en leidt vaak tot hartaanvallen, beroertes en andere dodelijke ziekten als deze niet worden behandeld ( 6 ).

Watermeloen is rijk aan citrulline, een aminozuur dat in het lichaam wordt omgezet in arginine ( 7 ).

Op hun beurt helpen zowel citrulline en arginine bij de productie van stikstofoxide, wat een vasodilatator is, wat betekent dat het helpt om je bloedvaten te ontspannen en te verwijden.

Wanneer de bloedvaten worden verwijd, kan er meer bloed vrij doorheen stromen, wat leidt tot lagere bloeddruk en minder risico voor zaken als beroerte en hartinfarcten ( 7 ).

Sterker nog, de carotenoïden die aanwezig zijn in watermeloen helpen verharding van slagaders en aderen voorkomen, waardoor ook het risico op bloedstolsels en atherosclerose wordt verminderd.

Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat suppletie met watermeloen- en watermeloen-sappen de bloeddruk van uw aorta daadwerkelijk kan verlagen en zelfs kan zorgen voor hartbeveiliging om uw hart gezond te houden en soepel te laten werken ( 8 ).

 

Vermindert insulineresistentie

 

Wanneer mensen ‘insuline’ horen, denken velen automatisch aan diabetes, omdat insuline zo kritiek is bij deze ziekte.

Type 2-diabetes is vooral een metabole aandoening die wordt gekenmerkt door hyperglycemie en het ontwikkelen van insulineresistentie.

Bij dit type stoornis produceert uw lichaam insuline, maar de cellen van uw lichaam worden resistent tegen de effecten van de insuline ( 9 ).

Als uw cellen het effect van dit kritische hormoon niet langer kunnen ‘voelen’, is de enige manier om de ziekte te behandelen en / of te genezen, de cellen van uw lichaam minder resistent te maken.

Gelukkig hebben veel studies vooruitgang geboekt bij het evalueren van de rol van functioneel voedsel op chronische ziekten, zoals diabetes, metabool syndroom en insulineresistentie.

In één onderzoek kregen obese, diabetische patiënten orale supplementen van L-arginine, het aminozuur dat watermeloenverbindingen gemakkelijk kunnen omzetten ( 10 ).

In vergelijking met dieet- en bewegingsprogramma’s alleen, had de langdurige orale L-arginine-behandeling een significant gunstiger effect op het glucosemetabolisme en de insulinegevoeligheid ( 10 ).

Dergelijke studies geven de hoop dat meer onderzoek op het gebied van functionele voedingsmiddelen een licht zal werpen op de potentiële gezondheidsvoordelen die deze soorten voedingsmiddelen hebben boven het basisvoedselprofiel.

 

watermeloen-en-spier-pijn

 

Watermeloen en spierpijn

 

Veel mensen hebben zich ongetwijfeld heel goed gevoeld na het sporten, waarbij je het gevoel hebt dat je een marathon kunt lopen!

Er is echter een even vaak voorkomend gevoel van spierpijn enkele uren of zo na diezelfde training waardoor je op een bank wilt ploffen en de rest van de dag wilt slapen.

Gelukkig hebben wetenschappers vooruitgang geboekt bij het beoordelen van natuurlijke spiervermindering voor sporters en degenen die pijn ervaren na het sporten.

Een van de topkandidaten voor een dergelijke natuurlijke remedie is L-citrulline ( 11 ), een nieuwkomer in de wereld van voeding, omdat het alleen echt in één voedsel-watermeloen voorkomt.

Voedingssupplementen rijk aan L-citrulline hebben aangetoond te helpen bij het ontspannen van de gladde spieren, verbeteren de anaerobe prestaties en verlichten de spierpijn.

Verschillende studies suggereren ook dat deze specifieke verbinding het vermogen heeft om melkzuurverwijdering te versnellen, wat betere algehele fysieke prestaties mogelijk maakt ( 11 ).

Daarom is watermeloen en het hoge citrulline-gehalte ervan niet alleen gunstig voor herstel na de workout, maar het kan ook goed zijn in de pre-workoutregimes, omdat het na elke training intensere training en sneller herstel mogelijk maakt.

 

Watermeloen en nieraandoeningen

 

In tegenstelling tot wat de naam zou kunnen impliceren, is watermeloen meer dan alleen water.

Watermeloenen hebben namelijk een zeer overvloedige aanvoer van zowel calcium als kalium, die elk bijdragen aan het wegspoelen van de gifstoffen in de nieren van het lichaam ( 12 ).

Nog beter, het calcium dat door watermeloen wordt geleverd, is belangrijk voor het reguleren van celfuncties, het in stand houden van de celstructuur en het profiteren van het celdifferentiatieproces.

Extra calcium helpt ook bij het verminderen van de concentratie van urinezuur in het bloed.

Te veel urinezuur kan hyperurikemie veroorzaken, waardoor u erg ziek zult zijn ( 12 ).

Door het verminderen van extra hoeveelheden van dit zuur, helpen calcium en kalium in watermeloen om de kans op nierziekten te verminderen.

Hoewel deze twee verbindingen erg belangrijk zijn, mogen we water niet vergeten, de naamgenoot van deze vrucht.

Het hoge watergehalte van watermeloen zorgt voor veelvuldig urineren, wat wederom altijd nuttig is bij het reinigen van de nieren en het goed houden van de nieren ( 12 ).

Net zoals het drinken van verschillende glazen water voordelig is, zal watermeloen je een ruime hoeveelheid hydratatie geven, terwijl je ook een zoete smaak en een heerlijke textuur toevoegt.

Wat kan je nog meer vragen!

 

watermeloen-en-kanker

 

Watermeloen en kanker

 

Huidig ​​onderzoek heeft directe verbanden gevonden tussen actieve voedselcomponenten en kankerpreventie en -behandeling.

Een van de meest grondig bestudeerde verbindingen is lycopeen, een voedingscomponent die de talrijke stadia in de ontwikkeling van kanker lijkt te verstoren ( 13 ).

Lycopeen werkt bij het verminderen van de insulinegroei, wat een essentiële stap is in het verminderen van de prevalentie van kanker.

Ander bewijs heeft aangetoond dat lycopeen helpt bij de regressie van kanker door kankercelgroei, apoptose, carcinogeenmetabolisme en hormoonregulatie te richten en te onderbreken.

Hoewel lycopeen wordt aangetroffen in verschillende andere voedingsmiddelen, zoals tomaten en roze guave, heeft het een unieke rol in watermeloen, omdat deze bepaalde vrucht gemakkelijk cis-isomeer lycopeen, een zeer gewilde vorm van de verbinding ( 13 ), heeft.

Met het ongelooflijke antioxiderende potentieel van watermeloen en de invloed van lycopeen ook, maken alle factoren deze verbazingwekkende vrucht tot een nog beter kankerbestrijdend voedsel dat zo gemakkelijk toe te voegen is aan je dagelijkse dieet.

 

watermeloen en gezondheid van het hart

 

Watermeloen en hartgezondheid

 

Hart- en vaatziekten veroorzaken veel doden.

Een van de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten is het cholesterolgehalte, met name de lipoproteïne-verhoudingen met lage dichtheid en hoge dichtheid.

In verschillende onderzoeken werd gevonden dat een toename van het LDL-cholesterol met 10 mg / dL geassocieerd was met een toename van het risico op HVZ met 12%, wat aantoont hoe belangrijk het is om lage niveaus van LDL-cholesterol en geschikt hogere niveaus van HDL-cholesterol te handhaven.

Veel onderzoekers en wetenschappers zijn het erover eens dat LDL-cholesterolniveaus een sterke onafhankelijke voorspeller zijn van coronaire hartziekten, vooral voor diabetespatiënten ( 14 ).

Bijgevolg zal de vermindering van LDL-verhoudingen het risico op geassocieerde hartziekten verder doen afnemen.

Gelukkig is aangetoond dat de overvloed aan lycopeen in watermeloen een effectieve verbinding is bij het verlagen van dergelijke cholesterolniveaus ( 15 ).

In één onderzoek voedden wetenschappers mannen 60 mg lycopeen per dag gedurende drie maanden.

Ze ontdekten dat de LDL-niveaus in het plasma van mannen gemiddeld met 14% daalden.

Berekeningen hebben een verhouding van 3: 1 gevonden tussen het verlagen van cholesterol en het verminderen van het risico op myocardinfarcten.

Daarom zouden mensen die deze hoeveelheid lycopeen uit dergelijke producten consumeren als watermeloen een vermindering van 30% tot 40% van hun risico op hartcomplicaties verwachten ( 15 ).

 

watermeloen-en-macula-degeneratie

 

Watermeloen en maculaire degeneratie

 

Verslechterde ooggezondheid komt met de leeftijd, maar veel eenvoudige en handige maatregelen kunnen vroegtijdige degeneratie van de ogen en ongelukkige oogziekten voorkomen.

Veel onderzoeken en onderzoeken hebben zich gericht op de rol van carotenoïden en vitamines voor de gezondheid van het oog.

Zoals algemeen bekend is, is vitamine A een primaire vitamine die onze ogen helpt gezond te blijven ( 16 ).

Een tekort aan zo’n vitale vitamine kan maculaire degeneratie en xeroftalmie veroorzaken.

Er zijn echter aanwijzingen dat provitamine A-carotenoïden in het dieet daadwerkelijk kunnen voorkomen dat dergelijke gevolgen optreden door reactieve oxidatieve soorten te elimineren.

Bovendien toonde een in vitro-onderzoek op menselijke lensepitheelcellen aan dat de toevoeging van lycopeen, de carotenoïde in watermeloen, de vacuolisatie van de epitheelcellen aanzienlijk heeft helpen voorkomen, wat heeft geleid tot een betere gezondheid van het oog en minder risico op oogziekten, zoals cataracten en glaucoom ( 16 ).

Omdat watermeloenen rijk zijn aan dergelijke carotenoïden en antioxidanten, zijn ze de perfecte remedie voor het voorkomen van maculaire degeneratie.

 

Watermeloen en erectiestoornissen

 

Een recente studie schatte dat bijna 1 op de 52 mannen wereldwijd enige mate van impotentie ervaart.

Op basis van dezelfde schattingen werd geconcludeerd dat de prevalentie van deze aandoening de komende vijfentwintig jaar zou kunnen verdubbelen, wat het belang van het vinden van een remedie tegen impotentie suggereert ( 17 ).

Gelukkig hebben artsen en onderzoekers het probleem bestudeerd en lijken ze eindelijk de onderliggende biologie te begrijpen.

Na veel onderzoek en valse beweringen over de afgelopen vijftig jaar, weten artsen nu dat het de ontspanning is, niet de stimulatie van de gladde cavernous aderen in de penis die een erectie veroorzaken.

Dit parasympathische en niet-cholinerge gemedieerde proces vereist stikstofmonoxide, dat wordt gesynthetiseerd uit L-arginine door NO-synthase ( 18 ).

Omdat L-arginine de voorloper is van stikstofmonoxide en arginine gemakkelijk in watermeloen te vinden is, zouden we beide tegelijk willen hebben.

Verschillende studies hebben deze theorie over watermeloen en zijn arginine-inhoud getest.

Eén studie testte veertig mannen met impotentie en behandelde hen met L-arginine, een placebo of een dubbele therapie van L-arginine en pycnogenol.

Onderzoekers ontdekten dat het L-arginine het seksueel functioneren inderdaad verbeterde, maar was nog voordeliger in combinatie met het andere medicijn ( 18).

 

watermeloen-en-astma-preventie

 

Watermeloen en astma-preventie

 

Astma treft bijna 9% van de kinderen en bijna 7% van de volwassenen ( 19 ).

Van deze figuur heeft ongeveer 70% -90% van de mensen met astma ook last van iets dat bekend staat als uitgeoefend astma, waarbij elke vorm van fysieke inspanning leidt tot astma-achtige symptomen.

Wanneer we normaal ademen, ruimt, verwarmt en bevochtigt onze neus de lucht om ons heen.

Aan de andere kant, tijdens lichaamsbeweging, ademen we harder, sneller en dieper door onze mond, dus de lucht die onze longen binnendringt is kouder en droger dan normaal.

Bij mensen met astma zijn de bronchiën zeer gevoelig voor dergelijke droge lucht en kunnen daardoor opzwellen, waardoor ze niet in staat zijn om volledig te ademen – een astma-aanval ( 19 ).

Mensen zonder astma hebben echter geen bronchiën in hun longen die zo gevoelig zijn en daarom niet overdreven reageren wanneer ze in contact komen met koude, droge lucht.

Studies hebben aangetoond dat er een verband kan zijn tussen de consumptie van bepaalde voedingsstoffen en het risico van een persoon voor astma.

Een van de voedingsstoffen in kwestie is ascorbinezuur of vitamine C ( 19 ).

Er zijn veel tests uitgevoerd om te bepalen of vitamine C de hyperactieve luchtwegen helpt beschermen van mensen met inspanningsastma ( 20 ).

De resultaten zijn gevarieerd, dus er kan geen sluitend bewijs worden vastgesteld.

Hoewel onderzoek geen statistisch significant antwoord heeft gevonden, profiteren veel patiënten in dergelijke onderzoeken van vitamine C-behandelingstherapie, wat suggereert dat vitamine C weliswaar een antwoord kan vinden, maar wel kan helpen om astma te behandelen of te voorkomen.

 

Watermeloen en spijsvertering

 

Een van de meest voorkomende gastro-intestinale problemen is constipatie, die wordt gekenmerkt door een trage gastro-intestinale doorvoer, een harde ontlasting en moeilijkheden bij het passeren van ontlasting ( 21 ).

Een aantal factoren kan constipatie veroorzaken, waaronder medicatie, gebrek aan vezelinname, slechte voeding en ziekte, maar de belangrijkste oorzaak is meestal een ontoereikende vloeistofconsumptie.

Door elke dag veel water te drinken, kan dit ongelukkige en ongemakkelijke probleem worden geëlimineerd.

Vloeistoffen in het dieet worden meestal geabsorbeerd door de proximale dunne darm, maar wanneer niet genoeg vocht kan worden opgenomen, kunnen problemen zoals constipatie en andere gastro-intestinale problemen optreden.

Omdat watermeloen zowel een rijk water- als vezelgehalte heeft, helpt deze sappige vrucht gemakkelijk de regelmaat te bevorderen voor een gezond spijsverteringskanaal ( 21 ).

Hoewel we benadrukken dat watermeloen meer is dan alleen water , is het watergehalte van deze vrucht desalniettemin belangrijk.

In plaats van simpelweg de aanbevolen negen tot dertien glazen water per dag te drinken, kunt u uzelf trakteren op een gezonde snack van gesneden watermeloen en tegelijkertijd uw spijsvertering bevorderen.

 

watermeloen helpt-behandelen-duchenne-spierdystrofie

 

Helpt bij de behandeling van Duchenne spierdystrofie

 

Helaas zijn artsen zich gaan realiseren dat zowel chronische als laaggradige ontstekingen veelvoorkomende oorzaken en / of symptomen zijn voor vele ziekten, zoals obesitas, diabetes, en zelfs dergelijke spieraandoeningen als Duchenne spierdystrofie (DMD) ( 22 ).

Bij een dergelijke aandoening is er ernstige spierafbraak die onder andere leidt tot chronische ontsteking.

Om deze aandoening te helpen behandelen, hebben onderzoekers gebruik gemaakt van de verbinding L-arginine om de inflammatoire signaalcascade te remmen.

In hun studies met proeven met Duchenne-spierdystrofie en L-arginine, ontdekten de onderzoekers dat L-arginine de ontsteking inderdaad verminderde en de spierregeneratie in diermodellen deed toenemen ( 22 ).

Een van de belangrijkste cytokinen in DMD wordt nucleaire factor (NF) -KB-niveaus genoemd, waarvan de signalering lijkt te zijn onderbroken in deze specifieke spieraandoening.

Wanneer L-arginine werd gebruikt voor de behandeling van patiënten met geïnduceerde DMD, remde de behandeling ook de (NF) -κB-cascade, waardoor de integriteit van het spiermembraan werd bevorderd en werd geposeerd als een therapeutische optie voor DMD-management ( 22 ).

Aangezien watermeloen rijk is aan arginine, zou deze vrucht gebruikt kunnen worden voor het helpen van spieraandoeningen, zoals DMD.

 

Watermeloen en huidverzorging

 

We richten ons allemaal tot vitamine C wanneer we die keelpijn voelen aankomen of wanneer we een lichte verkoudheid zien opkomen, maar vitamine C helpt eigenlijk met veel meer dan alleen het voorkomen van ziekte.

Vitaminen C en E zijn de belangrijkste natuurlijke antioxidanten voor anti-aging voordelen omdat hun kleine molecuulgewichten hen in staat stellen de huid te penetreren en de productie van collageen te induceren, wat essentieel is voor het soepel en gezond houden van uw huid ( 23 ).

Deze promotie van de productie van collageen helpt ook de huid te beschermen tegen schade door de zon – chronische fotodamaging door te veel blootstelling aan UV-stralen van de zon manifesteert zich als extrinsieke huidveroudering en rimpels.

Onderzoek gericht op het voorkomen van photoaging omvat zonvermijden, zonbescherming en therapie die de productie van collageen bevordert.

Gelukkig doet vitamine C dat precies! Omdat vitamine C niet wordt gesynthetiseerd door het lichaam, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid van deze vitamine toe te voegen aan uw dagelijkse voeding.

Citrusvruchten, guave, chili pepers en watermeloen zijn allemaal stevige bronnen van vitamine C ( 23 ).

Zoals ze zeggen, begint schoonheid echt van binnenuit, wat betekent dat je huid beschermen begint met wat je in je lichaam stopt.

 

watermeloen-en-haar-groei

 

Watermeloen en haargroei

 

Mannelijke kaalheid is een mijlpaal in de tijd dat geen enkele man wil passeren.

Aan de andere kant is ongewenst het dunner worden van haar bij vrouwen naarmate ze ouder worden.

Het effect van haaruitval is niet alleen een oppervlakkig fysiek effect, maar het is ook gedocumenteerd dat de patiënt ook een emotionele tol vraagt ​​( 24 ).

Het haarzakje van zoogdieren bevat papilla- en dermale sheath-cellen en ondergaat een cyclus van groei naarmate de follikel ouder wordt.

Van bepaalde groeifactoren wordt aangenomen dat ze de epitheelcellen in de haarzakjes doen prolifereren en differentiëren, wat leidt tot dikker en overvloediger haar ( 25 ).

Omdat van een derivaat van vitamine C, l-ascorbinezuur 2-fosfaat, bekend is dat het menselijke fibroblasten en osteoblasten stimuleert, hebben onderzoekers gesuggereerd dat een dergelijk supplement nuttig kan zijn voor de haargroei.

Inderdaad, toen haarzakjes werden geïsoleerd en behandeld met deze verbinding, zagen wetenschappers significante groeistimulatie in dermale papilla-cellen evenals een verlenging van de haarschacht ( 25 ).

Dergelijke bevindingen kunnen erop duiden dat vitamine C de groei van haarzakjes bevordert, en dat is nog een reden waarom vitamine C-rijke watermeloen een essentieel onderdeel van ieders dieet zou moeten zijn.

 

Watermeloen en gewichtsverlies

 

Omdat watermeloen is samengesteld uit zoveel water, is het niet ongewoon om te horen dat het eten van watermeloen kan helpen om vet te verminderen of af te vallen .

Deze eigenschap van de vrucht kan echter worden toegeschreven aan meer dan alleen het hoge watergehalte.

Het hoge gehalte aan citrulline in watermeloen betekent dat wanneer ons lichaam dit aminozuur verwerkt het kan omzetten in een ander aminozuur genaamd arginine.

Onlangs hebben verschillende onderzoeken bewijs gevonden dat hoe meer conversie er is van citrulline naar arginine, hoe meer de aminozuren de activiteit blokkeren van een enzym dat weefsel-niet-specifieke alkalische fosfatase, TNAP, wordt genoemd.

Interessant is dat het blokkeren van de metabole activiteiten van dit enzym kan helpen om overmatige ophoping van vet in vetcellen te voorkomen.

De reden dat dit gebeurt is om te beginnen te beginnen met de functie van arginine in het lichaam.

Onderzoekers hebben ontdekt dat arginine de lipolyse en de expressie van verschillende genen die verantwoordelijk zijn voor vetzuuroxidatie stimuleert ( 27).

Hoe meer vetzuren worden geoxideerd tot koolstofdioxide en water, hoe meer uw lichaam ook uw hoeveelheid opgeslagen lichaamsvet vermindert.

Hoewel er op dit gebied meer onderzoek moet worden gedaan om specifiek de rol van arginine bij het verminderen van lichaamsvet te bewijzen, kan het zeker geen kwaad om ervoor te zorgen dat je genoeg arginine en watermeloen in je dagelijkse dieet hebt!

 

watermeloen-and-bones-health

 

Watermeloen en botten Gezondheid

 

Veel mensen denken altijd aan “melk” of “calcium” wanneer we horen dat onze botgezondheid verbetert .

Naast het verbeteren van onze cardiovasculaire gezondheid, is het ook vastgesteld dat lycopeen onze botgezondheid verbetert en onnodig botverlies voorkomt naarmate we ouder worden ( 28 ).

Lycopeen is precies wat het is gecategoriseerd als een anti-oxidant.

Het vermindert oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen, wat op zijn beurt de activiteit van osteoblasten en osteoclasten vermindert ( 28 ).

Deze vervelende botcelligcategorieën zijn degene die gewoonlijk zijn betrokken bij het begin en de pathogenese van osteoporose.

Bovendien ontdekte een onderzoek dat lycopeen op een andere manier zijn beschermend effect op ons lichaam uitoefent en onze botten botresorptie onderdrukken, wat botverlies aanzienlijk remt ( 28 ).

Gelukkig zitten watermeloenen ook vol met lycopeen en een beetje calcium, wat zorgt voor een superfood waar je botten dol op zullen zijn!

 

Ondersteuning voor spieren en zenuwen

 

Wanneer je denkt aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium, zijn watermeloenen misschien niet het eerste fruit dat in je opkomt, maar ze bevatten wel een grote hoeveelheid kalium, wat zeer gunstig is voor je spieren en zenuwen ( 29 ).

Een van de belangrijkste functies van kalium is het reguleren van de prikkelbaarheid van zenuwen en spierweefsel.

Zowel magnesium als kalium zijn intracellulaire kationen, en de plasmaconcentraties van elk aan beide kanten van intracellulaire en extracellulaire membranen dragen in grote mate bij aan de rustende membraanpotentiaal, die sterk lijkt op de homeostatische hoeveelheid kationen aan beide zijden van het membraan ( 29 ).

Zo helpt kalium om de mate en frequentie te bepalen waarmee onze spieren ontspannen en samentrekken.

Watermeloen is ook een natuurlijke elektrolyt, wat betekent dat het een belangrijke voedingsstof voor ons lichaam is die moet worden bijgevuld, omdat het belangrijke impulsen stuurt die ons hart, onze spieren en onze zenuwen beïnvloeden ( 29 ).

 

watermeloen-en-ontsteking

 

Watermeloen en ontsteking

 

We hebben al besproken hoe watermeloen en de voedingsstoffen die het biedt een therapeutische optie kunnen zijn voor Duchenne spierdystrofie, een aandoening die ontstekingsmarkers stimuleert.

Hoewel ze op elkaar lijken, kan chronische en lichte of kortdurende ontstekingfeitelijk heel anders zijn, wat betekent dat de behandeling ervan ook voor verschillen zorgt.

In verschillende onderzoeken werd watermeloenpoeder bestudeerd en getest om te zien of een dergelijk brouwsel effectief was in het verminderen van ontsteking in met dextran-natriumsulfaat behandelde ratten ( 30 ).

Hoewel de suppletie van L-arginine en L-citrulline al levensvatbaar bleek in het verminderen van ontstekingen, probeerde deze studie te achterhalen of watermeloenpoeder hetzelfde effect kan hebben.

De DSS-behandeling die op de ratten werd toegepast, veroorzaakte inderdaad ontstekingen, maar het supplement met watermeloenpoeder verbeterde de ontsteking efficiënt gedurende een bepaalde periode.

Omdat ontsteking een sterke bijdrage levert aan veel verschillende ziekten en aandoeningen, zoals atherosclerose en daaropvolgende hart- en vaatziekten, is het belangrijk om plausibele methoden te vinden om ontstekingen te behandelen ( 30 ).

 

Watermeloen en Alkaline

 

Veel fad-diëten verliezen hun geloofwaardigheid en doeltreffendheid omdat ze fantastisch gewichtsverlies in een minimale hoeveelheid tijd beloven.

Veel van deze diëten zijn niet echt goed voor je lichaam en zijn gewoon gericht om je gewicht te laten verliezen, maar niet noodzakelijkerwijs op een gezonde manier of om het gewicht eraf te houden.

Je zou kunnen denken dat een “alkalisch dieet” een andere zwendel is om af te vallen, maar een alkalisch dieet heeft niets te maken met gewichtsverlies.

Er is veel onderzoek gedaan naar het toevoegen van alkalische voedingsmiddelen aan uw dieet.

U kunt daardoor uw risico op sterfte en morbiditeit door chronische ziekten en ziekten verminderen ( 31 ).

Voor mensen hebben we een zeer nauw gecontroleerd pH-bereik van ongeveer 7,4 nodig om te overleven.

Het is gebleken dat het verminderen van uw zuurbelasting en het focussen op alkalivormende voedingsmiddelen verlies van spiermassa voorkomt als we van nature verouderen, en er is ook gesuggereerd dat suppletie van alkalische mineralen chronische rugpijn kan verbeteren ( 31 ).

Studies hebben ook gemerkt dat, aangezien chemotherapie zwaar wordt beïnvloed door de pH, het induceren van metabole alkalose bij chemotherapiepatiënten nuttig is bij het verbeteren van sommige behandelingen.

Dus hoewel je misschien geen chemo hebt of rugpijn hebt, is het bewezen dat voedingsmiddelen die rijk zijn aan alkalische stoffen, zoals watermeloen, veel van de natuurlijke symptomen verminderen die gepaard gaan met veroudering, waardoor we langer en gezonder kunnen leven ( 31 ) .

 

watermeloen-en-wondgenezing

 

Watermeloen en wondgenezing

 

Vitamine C of ascorbinezuur is betrokken bij alle fasen van de genezing van de menselijke wonden ( 32 ).

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C is ongeveer 60 mg, maar veel onderzoekers beginnen te ontdekken dat supplementen van deze voedingsstof die ver boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid liggen, een gunstige rol kunnen spelen in het versnellen van genezing ( 33 ).

Wanneer tests werden uitgevoerd door patiënten overal 500 tot 3,00 mg vitamine C te geven aan patiënten die herstelden van een operatie, met een ziekte, andere verwondingen en zweren, ontdekten artsen dat de wondgenezing bij personen met vitamine C-deficiëntie aanzienlijk kon zijn. versneld met ascorbinezuursupplementen.

De redenering hierachter ligt in het proces van wondgenezing.

Tijdens de eerste ontstekingsfase worden neutrofielen geclusterd in het geblesseerde gebied en vervolgens moeten ze zichzelf vernietigen en uit het gebied wegdrijven terwijl de wond geneest ( 32 ).

Om dit te doen, is vitamine C vereist, zodat de neutrofielen apoptose kunnen uitvoeren.

Tijdens de proliferatieve fase is vitamine C nodig om te helpen bij de synthese, rijping en afbraak van collageen en littekenvorming.

Uiteindelijk, volledig na de verwonding, nemen de plasmaconcentraties van ascorbinezuur dramatisch af, dus we moeten de toevoer van deze voedingsstof aanvullen om het genezingsproces voort te zetten en zelfs te versnellen ( 32 ).

Omdat watermeloen zo rijk is aan vitamine C, is het een perfecte kandidaat als je meer vitamine C wilt.

 

Watermeloen en celschade

 

Vrije radicalen zijn chemische soorten die zeer reactief zijn omdat ze uit een enkel elektron zijn samengesteld ( 34 ).

Ze zijn zeer onstabiel en vooral gevaarlijk voor biologische systemen, zoals mensen, vanwege de oxidatieve stress die ze kunnen veroorzaken op ons lichaam.

Helaas is oxidatieve schade door vrije radicalen slechts een normaal verschijnsel.

Ons natuurlijke endogene systeem beschermt ons in wezen tegen de schade die deze vrije radicalen kunnen aanrichten, maar slechts in zekere mate ( 34 ).

We hebben antioxidanten en cofactoren nodig, voedingsstoffen die ons lichaam niet kan synthetiseren, om deze schadelijke demonen verder te neutraliseren.

Aangenomen wordt dat oxidatieve schade een belangrijke implicatie heeft voor de algehele veroudering evenals verschillende ziekten en aan leeftijd gerelateerde stoornissen.

Gelukkig bieden gewone vitaminen en voedingsstoffen, zoals vitamine C, een uitzonderlijke bescherming tegen de schade die vrije radicalen veroorzaken ( 35 ).

Het consumeren van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C, of ​​het nu gaat om supplementen of fruit als sinaasappels en watermeloen, helpt de oxidatieve schade tot een minimum te beperken en laat je lichaam even gezond als altijd.

 

watermeloen en warmte-stroke

 

Watermeloen en hitteberoerte

 

Watermeloen is bijna 92% water, terwijl de rest mineralen, voedingsstoffen en andere verbindingen bevat ( 36 ).

Bijna volledig gemaakt zijn van water is echter niet de enige reden waarom watermeloen zo goed is in het voorkomen van hitteberoerte en andere hitte gerelateerde ziekten.

Deze vrucht is ook zeer effectief in het verminderen van zowel je bloeddruk als je lichaamstemperatuur.

Epidemiologische studies hebben aangetoond dat bijna 240 sterfgevallen zich elk jaar voordoen in de Verenigde Staten als gevolg van een zonnesteek ( 36 ).

De beste manier om een ​​zonnesteek te voorkomen, is jezelf beschermen door de juiste hydratatie te behouden en je inspanningsniveau te bewaken.

De grote hoeveelheid water en andere hydraterende vloeistoffen in watermeloen helpen je lichaam te hydrateren en stimuleren ook de afgifte van overtollige vloeistof in de vorm van zweet, wat de manier is waarop ons lichaam ons afkoelt.

Veel buitenarbeiders zijn vatbaar voor een zonnesteek. In sommige landen, zoals India en andere tropische regio’s, consumeren arbeiders dit fruit elke dag terwijl ze in de brandende zon werken ( 36 ).

 

Watermeloen en immuunondersteuning

 

Veel van onze moeders hebben ons waarschijnlijk de drang gegeven om een ​​glas sinaasappelsap te drinken als we het koud krijgen en ze hadden gelijk.

Veel citrusvruchten, zoals sinaasappels, bevatten een overvloed aan vitamine C, wat helpt bij het bestrijden van die verkoudheden ( 37 ).

Minder bekend is dat watermeloenen ook een flinke hoeveelheid vitamine C bevatten. Als we een infectie krijgen, ziek worden of veel stress hebben, nemen de vitamine C-concentraties in ons plasma en de leukocyten snel af.

Daarom ontbreekt het ons lichaam aan een vitamine die we enorm nodig hebben als we ziek zijn, dus het aanvullen van vitamine C als je ziek bent of een ziekte begint te krijgen, heeft veel succes gehad bij het verbeteren van het menselijk immuunsysteem ( 37 ).

Het helpt uw ​​immuunsysteem door de activiteiten van antimicrobiële en natuurlijke killercellen te verbeteren, evenals de proliferatie van lymfocyten, het type bloedcellen dat nodig is tijdens infecties en ziektes.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat een adequate dagelijkse inname van vitamine C de symptomen verlicht en de duur van infecties verkort, zoals verkoudheid ( 37 ).

Watermeloen is een extra vrucht die rijke hulp biedt aan vitamine C om ons immuunsysteem te helpen versterken.

 

watermeloen-en-gommen-health

 

Watermeloen en tandvlees Gezondheid

 

Met alle gezondheidsvoordelen die tot nu toe zijn genoemd, lijkt het erop dat er niet veel is dat watermeloen niet kan helpen!

Dit is grotendeels te danken aan de hoge hoeveelheid vitamine C van watermeloen, die helpt bij het voorkomen en voorkomen van veel ziekten en gezondheidsproblemen, waarbij de ene de tandvleesaandoening is ( 38 ).

Parodontitis is een langzaam voortschrijdende infectieziekte in tandondersteunend weefsel.

Parodontale ontsteking kan zelfs resulteren in tandvleesbloeding, pocketvorming in het tandvlees en uiteindelijk verlies van tanden.

Ernstige vormen van deze ziekte komen helaas relatief vaak voor en komen voor bij bijna 20% van de wereldbevolking ( 38 ).

Lage vitamine C-concentraties in plasma zijn bestudeerd als een risicofactor voor parodontitis, evenals een mogelijke behandelingsmethode.

Een tekort aan vitamine C veroorzaakt echter geen parodontitis, maar het hebben van lage concentraties van deze vitamine maakt dat je meer risico loopt op de ziekte.

Van vitamine C is bekend dat het helpt bij de synthese van collageen en dit is duidelijk vereist in tijden van infectieziekten ( 38 ).

Bij tandvleesaandoeningen als parodontitis wordt het tandweefsel door bacteriën aangevallen, dus vitamine C is nodig voor het lichaam om de schade te herstellen en nieuw weefsel te regenereren.

Omdat watermeloen zo veel vitamine C bevat, kan deze zomerfruit je helpen om je tanden er schoon en fris uit te laten zien.

 

watermeloen-en-scheurbuik

 

Watermeloen en scheurbuik

 

Scheurbuik beïnvloedde eerst zeelieden in de vijftiende en zestiende eeuw ( 39 ).

Omdat we ascorbinezuur nodig hebben om te overleven en infecties te bestrijden, is het noodzakelijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te hebben om gezond te blijven.

Deze specifieke vitamine kan echter niet worden gesynthetiseerd in het lichaam, dus we moeten het verkrijgen uit suppletie of het voedsel dat we eten ( 39 ).

De belangrijkste rol van ascorbinezuur is het absorberen van ijzer uit het darmkanaal.

Als we niet genoeg vitamine hebben, kan ons lichaam de hoeveelheid ijzer die moet worden opgenomen niet bijbenen , waardoor de patiënt slaperig, vermoeid en mogelijk bloedarm is.

Hoe langer een persoon het volhoudt zonder de juiste hoeveelheden vitamine C, hoe ernstiger de symptomen worden, wat leidt tot oedeem, geelzucht, neuropathie en zelfs de dood.

Deze ziekte is echter bijna volledig te voorkomen en het eenvoudigweg controleren van uw eigen vitamine C-inname en het niet doorgaan van dagen en weken zonder deze essentiële vitamine kan dit helpen voorkomen ( 39 ).

 

how-to-buy-and-store-watermeloen

 

Kopen en bewaren

 

Omdat er zoveel verschillende soorten watermeloen beschikbaar zijn, kun je het ook op verschillende manieren kopen.

Veel supermarkten bieden voorgesneden watermeloen die al in tweeën is gesneden of in vieren gesneden.

Zorg ervoor dat u fruit kiest met de diepste kleur van het vlees en zonder witte strepen.

Als de zaden zichtbaar zijn, zorg er dan voor dat ze ook diep in kleur of wit zijn.

Aan de andere kant, wanneer je een volle watermeloen koopt, kun je niet echt zien welke kleur het vlees of de zaden heeft, dus een manier om te bepalen of het rijp en sappig is, is of het zwaar voelt voor zijn grootte.

Zware watermeloen betekent meer water, wat betekent dat de vrucht rijper is.

Bovendien, kloppen op de watermeloen kan je ook vertellen of de watermeloen al dan niet bevredigend is.

Een volledig gerijpte watermeloen moet een diep hol geluid hebben als je erop klopt in plaats van een stevig, oppervlakkig geluid.

Onbesneden watermeloen moet worden bewaard bij temperaturen rond de 50 ° F-60 ° F, die normaal gesproken veel kouder zijn dan een normale kamertemperatuur in uw huis.

Door de watermeloen koud te houden, vermindert u het risico van bederf, vooral als u van plan bent enkele dagen te wachten voordat u het openmaakt.

Wat betreft gesneden watermeloen, houd het te allen tijde bedekt.

Het moet ook op koele temperaturen worden bewaard, zoals uw koelkast.

Door kubussen watermeloen in een Tupperware-container te bewaren en ze ongeveer een dag in de koelkast te laten afkoelen, kan het fruit rijpen en zoeten.

 

Hoe meer watermeloen toe te voegen aan uw dieet

 

Hoewel watermeloen een beetje seizoensfruit is, kun je met dit fruit veel verschillende maaltijden en snacks bereiden als het in een seizoen is.

Hier zijn enkele interessante manieren om watermeloen te eten:

 

 

 

 

 

Voorzorgsmaatregelen

 

Watermeloen zal geen significante bijwerkingen of symptomen veroorzaken zolang deze met mate wordt ingenomen.

Deze waarschuwing geldt voor bijna elk gerecht.

Zolang je in een voldoende tempo eet en met mate voedsel consumeert, komt alles goed.

Als watermeloen echter teveel wordt gegeten, kan het een aandoening veroorzaken die bekend staat als hyperkaliëmie, vooral bij mensen die aan een nieraandoening lijden.

Hyperkaliëmie is een medische term die verwijst naar kaliumspiegels in uw bloed die hoger zijn dan normaal.

Watermeloenen hebben veel kalium en omdat natrium en kalium helpen het evenwicht in de membranen van onze cellen te handhaven, is het belangrijk dat we dat dynamische evenwicht handhaven door te controleren hoeveel kalium en natrium we consumeren.

Hoewel niet gebruikelijk, kunnen sommige mensen merken dat ze allergische reacties ervaren na het eten van watermeloen.

Het is opgevallen dat veel mensen die allergische reacties ervaren ook mensen zijn die gevoelig zijn voor symptomen van selderij, komkommer of latex, omdat deze voedingsmiddelen dezelfde samenstelling hebben en latex in al deze voedingsmiddelen in kleine hoeveelheden aanwezig is.

 

Watermeloensap op een tafel

 

Conclusie

 

Watermeloenen zijn er altijd al geweest – of het nu je moeder was die je blokjes als baby gaf om op een pizza-achtig stuk te kauwen terwijl je als een peuter rondliep om watermeloenen van een spies te glijden op een feest in de achtertuin.

Hun gezondheidsvoordelen zijn echter niet altijd bekend.

Gelukkig kennen we de vele voordelen van watermeloen.

Of we het nu hebben over het verlagen van je bloeddruk, het verhogen van je antioxidantinname, het verminderen van ontstekingen of het sneller helen van wonden, watermeloen helpt ons.

Watermeloen is misschien niet zo veelzijdig of zo gewoon als sommige andere vruchten, maar het draagt ​​bij tot enkele unieke en opwindende nieuwe manieren om te kijken naar voedselbereiding.

Het beste ding over watermeloen is dat hoewel het gericht is op veel specifieke gebieden van onze gezondheid, zoals onze cardiovasculaire of maculaire gezondheid, de totale bijdrage ons helpt om ons jong, gezond en levend te voelen.

Wat kun je nog meer vragen in een vrucht!