Gezondheid voor Vrouwen

VEGANISTISCHE COSMETICA VOOR EEN GELUKKIGERE, BETERE WERELD WAT ZIJN VEGANISTISCHE COSMETICA?

WAT ZIJN VEGANISTISCHE COSMETICA?

VEGANISTISCHE COSMETICA VOOR EEN GELUKKIGERE, BETERE WERELD

Veel mensen willen tegenwoordig beter en gezonder leven. Ze gaan op dieet , ze beginnen meer te bewegen en beginnen meer aandacht te besteden aan hun spiritualiteit. Veel mensen zetten ook over op veganisme of vegetarisme. In verband daarmee zijn ze ook bewuster met de producten die ze gebruiken. Ze doen meer onderzoek over biologische producten, veganistische cosmetica, wreedheid-vrije kleding en nog veel meer.

wat zijn veganistische cosmetica?

Veel mensen geloven dat wreedheid-vrij en veganistisch in wezen hetzelfde zijn. Er is echter een verschil tussen de twee.

Er zijn producten die wreed kunnen zijn, maar niet veganistisch zijn. Ze hebben een strikt beleid dat geen dieren test. Ze zijn ook gecertificeerd door het Beauty Without Bunnies-programma van PETA en Leaping Bunny. Maar soms bevatten deze producten dierlijke bijproducten. Enkele voorbeelden zijn melk , honing, koninginnengelei , lanoline, hyaluronzuur en karmijn.

Pure veganistische cosmetica zijn degenen die helemaal geen dierproeven uitvoeren. Ze gebruiken ook geen dierlijke ingrediënten bij de productie van hun producten.

Voordelen van veganistische cosmetica

In het geval dat je het niet wist, in sommige opzichten, zijn veganistische cosmetica eigenlijk beter voor je dan de reguliere cosmetica die je gebruikt. Niet alleen zijn ze nuttig voor u, maar ze helpen ook dieren en het milieu in het algemeen.

Beter voor een gevoelige huid

Omdat veganistische cosmetica in principe minder ingrediënten gebruiken, zijn ze beter voor de gevoelige huid. De gebruikte ingrediënten komen uit de natuur. Dat betekent dat er geen schadelijke chemicaliën aanwezig zijn die uw huid kunnen irriteren.

Bevordert gezondere huid

Vitamine C is een geweldige strijder tegen levervlekken, zonnevlekken en ouderdomsvlekken. Het is ook een vitale factor voor de algehele gezondheid van de huiden speelt een grote rol bij de productie van collageen.

Veganistische cosmetica hebben van nature vitamine C in hun ingrediëntenlijst gekregen. Dit betekent dat het effectiever is in de strijd tegen ongewenste huidpigmentatie.

Vermijdt chemische geïnduceerde bijwerkingen

Wist je dat de avergae-vrouw elke dag meer dan 500 chemicaliën op haar lichaam aanbrengt? Dat is juist. Uiteindelijk komen deze schadelijke chemicaliën in onze poriën terecht. Ze kunnen geboorteafwijkingen, schade aan de hersenen, schade aan de longen, kanker en zelfs overgewicht en obesitas veroorzaken .

Hier zijn enkele voorbeelden van schadelijke chemicaliën in nonvegan cosmetica:

  1. Ftalaten verstoren het endocriene systeem. Dit leidt tot obesitas. Ze veroorzaken ook ontwikkelingsstoornissen en vertragingen .
  2. Gebutyleerd hydroxytolueen veroorzaakt oog- en huidirritatie.
  3. Formaldehyde leidt tot astma, een beschadigd immuunsysteem en kanker. En ja, dit is dezelfde chemische stof die wordt gebruikt bij het balsemen van lijken.
  4. FD & C-kleurpigmenten zijn uit koolteer verkregen synthetische kleuren. Deze bevatten metaalzouten die gifstoffen afgeven in de huid.
  5. Minerale olie werkt als plastic en verstopt de poriën. Dit is eigenlijk een bijproduct van aardolie.
  6. Natriumlaurylsulfaat en natriumlaurethsulfaat worden gebruikt op ongeveer 90 procent schuimachtige producten. Deze chemicaliën worden echter normaal gesproken gebruikt in motorontvetters, garagevloerreinigers en autowasstraten.
  7. Polyethyleenglycol is een vochtverlagende petroleum die kankerverwekkend is. Dit laat je vatbaar voor veroudering en meer bacteriën.
  8. Triclosan is eigenlijk een geregistreerd pesticide bij de EPA . Vanzelfsprekend is het schadelijk voor mens en milieu.
  9. Diethanolamine, triethanolamine en monoethanolamine zijn chemische verbindingen. Ze bezitten hormonen die in staat zijn tot de vorming van nitraten en nitrosaminen . Deze veroorzaken kanker.
  10. Propyleenglycol en butyleenglycol dringen door de huid. Ze verzwakken eiwitten en vernietigen ook de cellulaire structuur. Als een toegevoegde FYI zijn deze chemicaliën krachtig genoeg om zeepokken van boten te verwijderen.

Stel je voor dat deze, en nog veel meer schadelijke chemicaliën, aanwezig zijn in niet-Vietnamese cosmetica.

Slaat de dieren op

Deze cosmetica doen helemaal geen dierproeven. Veganistische bedrijven geloven in de gelijkheid en de juiste behandeling van dieren. Ze nemen geen toevlucht tot het gebruik van deze arme, weerloze schepsels als proefpersonen, gewoon omwille van ijdelheid.

Wanneer we onze favoriete make-upproducten aantrekken, geef dat dan toe, daar besteden we niet veel aandacht aan. Maar dierproeven is een van de meest wrede dingen ter wereld. Testlaboratoria gebruiken meestal konijnen, hamsters en muizen. Soms worden honden ook gebruikt. Ze worden volledig geschoren en laboranten gebruiken hun huid om de effecten van bepaalde chemicaliën te testen. Sommigen ondergaan zelfs een elektrische schok.

Vertel eens, ben je nog steeds bereid nonvegan cosmetica voor hun belang te gebruiken? Ik denk het niet!

Bespaart de omgeving

Naast het testen op dieren, zorgen veganistische cosmetica ervoor dat hun verpakking hun gezonde praktijk ook volgt. Deze bedrijven gebruiken aarde-vriendelijke ingrediënten en gebruiken consumenten plastic of containers die leeg kunnen worden gerecycled. Dit betekent dat er minder chemicaliën in de lucht en het water terechtkomen.

Top veganistische cosmetica

Veel veganistische merken liggen wat laag in de radar, maar met de groeiende veganistische scène zullen ze zeker snel in de mainstream komen. Hier zijn enkele populaire merken waarvan ik zeker weet dat je ze hebt gehoord en waarschijnlijk hebt uitgeprobeerd.

Kat Von D Beauty

Haar echte naam is Katherine von Drachenberg, maar we kennen haar allemaal als Kat Von D. Ze is een populaire Amerikaanse tattoo-artiest, ondernemer en tv-persoonlijkheid. Kat kwam in 2015 uit als veganist en heeft sindsdien niet meer terug gekeken. Momenteel herstructureert ze haar make-uplijn en de meeste van haar producten zijn nu 100% veganistisch en wreedheidvrij . Enkele van haar beroemde producten zijn Studded Kiss Lipsticks, Everlasting Liquid Lipsticks, Metal Crush Liquid Lipsticks, Lock It Concealers en Metal Crush Eye Shadows.

Obsessieve dwangmatige cosmetica

Alle producten van dit merk zijn wreed en veganistisch. Het is oprichter is David Klasfeld, een in New York gevestigde visagist. Het begon in 2004 met slechts een paar lippenbalsems. Op dit moment hebben ze een verscheidenheid aan make-upproducten. Deze omvatten potloden (voor de lippen, ogen en nergens anders), body glitter, primer, concealer, moisturizer en hun zeer populaire Lip Tar.

Anastasia Beverly Hills

Iedereen die in de wenkbrauw-game zit, kent dit veganistische cosmeticamerk. Het merk is eigenlijk vernoemd naar een persoon, Anastasia Soare. Ze is erg beroemd in de salons van Beverly Hills als de go-to-persoon voor wenkbrauwvormende en wenkbrauwproducten. In 1997 sloeg ze uiteindelijk haar eigen weg, en daarna zijn het alleen maar goede dingen geweest.

Hoewel haar best verkopende producten haar Brow Wiz en Dipbrow Pomade zijn, heeft ze haar merk ook uitgebreid naar andere make-upproducten, waaronder lipglosses, primers, lippenstiften, oogschaduw. Niet al haar producten zijn veganistisch , maar ze komen er wel aan! U kunt er echter van op aan dat zij dierproeven veroordelen.

PHB Ethical Beauty

Dit is een Brits cosmeticahuis van een familiebedrijf. De oprichter is Rose Brown, samen met haar partner John en zijn moeder Sally. Het merk werd gelanceerd in de zomer van 2012. Het is van mening dat iedereen “moet kunnen genieten van echt ethische, bewuste en effectieve schoonheidsproducten.” Het gelooft ook dat Moeder Natuur ons alles biedt wat we nodig hebben om een ​​gezonde en gelukkige huid te hebben. Hun volledige assortiment is gecertificeerd vegan en ook wreedheid-vrij.

Nog een voordeel van dit geweldige bedrijf? Ze doneren 20 procent van hun winst aan liefdadigheidsinstellingen die het leven van kinderen en dieren in het Verenigd Koninkrijk en over de hele wereld verbeteren.

ColourPop

Hier is nog een actueel favoriet van alle schoonheidsprofessionals die er zijn. De oprichters van ColourPop zijn eigenlijk broer en zus, John en Laura Nelson, uit Los Angeles. Het merk is ontstaan ​​in het jaar 2014.

Verbazingwekkende kleurkeuzes-check!

Zakvriendelijke prijzen – check!

Gemakkelijk beschikbaar – controleer!

100 procent vegan en wreedheid-vrij-dubbele controle!

Echt, wat kun je nog meer vragen met dit merk?

Pacifica

Hier is nog een veganistisch cosmeticamerk om uit te proberen. Dit merk begon met de liefde en fascinatie van zijn oprichter met geuren. Brook Harvey-Taylor begon haar eigen mengsel van geuren uit etherische oliën te mengen. Op de universiteit studeerde ze aromatherapie.

Tegenwoordig is Pacifica een van de meest innovatieve en creatieve natuurlijke schoonheidssoorten die er zijn. Ze bieden een breed scala aan producten, van make-up, tot geuren, tot huidverzorging, en ook lichaams- en haarproducten. Hun producten zijn 100 procent veganistisch en zonder wreedheden. Hun verpakking is super schattig en opvallend ook!