Gezondheid

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

Niet iedereen is bekend met GMO. Mensen weten niet wat het betekent en wat de bijwerkingen zijn. Nou, je staat voor een verrassing. Meer dan waarschijnlijk nemen we elke dag GGO-voedsel in. En we zouden gealarmeerd moeten zijn.

Wat is GMO-voedsel

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

GMO betekent “genetisch gemodificeerde organismen.” Dit zijn organismen waarvan veranderingen via genetische manipulatie in hun DNA zijn ingebracht. Genetische manipulatie is de directe manipulatie van het genoom van een organisme met behulp van biotechnologie. Het maakt de introductie van nieuwe eigenschappen in een organisme mogelijk.

Wetenschappers en biochemici combineren genen van planten, dieren, bacteriën en virale genenpools. Dit creëert kruisingen van unieke gewassen.

Geschiedenis van GMO-voedsel

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

Gewassen zijn al duizenden jaren aangepast. Zelfs in de prehistorie hebben mensen al aan het sleutelen met voedsel en hun genen. Ze streefden ernaar de tevredenheid van gewassen te verbeteren voor mensen, duurzaamheid en weerstand tegen ziekten en plagen.

Door de jaren heen hebben mensen gewassen gevormd tot dingen die nooit zouden overleven zonder de zorg van mensen. Planten die we nu kennen, staan ​​ver af van de planten die ze in die tijd hadden. In die tijd werden ze onaangeroerd en ongewijzigd gelaten.

Tijdens de jaren ’70 ontwikkelden twee Amerikaanse biochemici een techniek die DNA op bepaalde plaatsen liet knippen. Deze werden vervolgens gehecht aan het DNA van andere organismen. Moderne biotechnologie is geboren. Later werd de biotechnologie gecommercialiseerd. Bedrijven begonnen te experimenteren met het invoegen van genen van de ene soort naar de andere.

In de huidige tijd is er nog steeds veel discussie over GGO-voedsel. Hoewel de FDA ze als veilig heeft genoemd , zijn sommigen nog steeds op hun hoede voor het consumeren van GGO-voedsel. Sommigen vrezen dat er uiteindelijk schadelijke gevolgen voor de mens zullen zijn.

Top GMO-voedsel om te vermijden

Maïs

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

Dit zal je misschien verbazen, maar er zijn meer dan 142 verschillende soorten genetisch gemodificeerde maïs. Dit is de meest voorkomende plantensoort. Door genetische modificatie creëert deze maïs zijn eigen insecticide. Monsanto, een Amerikaans agrochemisch en agrarisch biotechnologisch bedrijf, heeft onthuld dat de helft van de zoete maïsboerderijen in de Verenigde Staten genetisch gemodificeerd zaad gebruikt.

sojasaus

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

Dankzij genetische modificatie weerstaat soja herbiciden. De producten omvatten tofu, sojadranken, sojameel en sojaolie. Andere producten zijn gebakken producten en eetbare olie.

Genetisch gemodificeerde soja zit in diervoeder en in sojaolie. Veel restaurantketens gebruiken sojaolie. Verwerkt voedsel bevat deze olie ook. Het produceert ook sojalecithine. Deze emulgator is aanwezig in veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals donkere chocoladerepen en snoep.

Katoen

De katoenplant is ook bestand tegen pesticiden. Katoenzaadolie is van genetisch gemodificeerd katoen. Deze olie is voor frituren in fast-food restaurants en is ook in verpakt voedsel. Chips, olieachtige smeersels (zoals boter en margarine), zelfs blikjes gerookte oesters zijn enkele voorbeelden.

Sommige delen van de katoenplant worden ook gebruikt om voedselvullers (zoals cellulose) te maken. Ze zijn ook in dierenvoeding.

Hawaiiaanse papaja

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

De papaja’s waar we op munchen, krijgen we van het prachtige eiland Hawaï. Genetisch gemanipuleerde papaya werd daar in 1999 geïntroduceerd bij de papajaplantages . Dit type papaja’s kan het ringspot-virus verdragen .

Op dit moment bestrijkt dit GGO-voedsel ongeveer duizend hectare land.

Courgette en gele pompoen

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

Deze groenten zijn bestand tegen ziekteverwekkers en bepaalde soorten schimmels. In de Verenigde Staten worden zes variëteiten van dit virusbestendige GMO-voedsel verkocht. Het aantal van deze genetisch gemodificeerde groenten is echter vrij klein in vergelijking met andere GMO-voedsel dat beschikbaar is in het land.

Suikerbieten

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

Dit is een zeer controversiële groente. Ten eerste hebben ze in 2005 goedkeuring gekregen. In 2010 verbood USDA suikerbieten. Eindelijk, in 2012, heeft de USDA hen officieel gedereguleerd.

Meer dan de helft van de productie van kristalsuiker in de Verenigde Staten komt van genetisch gemodificeerde suikerbieten. Vanwege de techniek weerstaan ​​deze bieten glyfosaten (onkruidverdelgers).

Koolzaadolie

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN

Genetisch gemodificeerde koolzaadolie produceert eigenlijk bakolie. Margarine komt ook van dit GMO-voedsel. Daarnaast produceert het ook emulgatoren. Emulgatoren zijn levensmiddelenadditieven die voedselproducten stabiliseren. Verwerkt voedsel heeft emulgatoren.

Zijn genetisch gemodificeerde vorm kreeg goedkeuring in 1996. En vanaf 2006 werd geschat dat ongeveer 90 procent van de Canola-gewassen in Canada en de Verenigde Staten genetisch gemodificeerd zijn.

Melk

In de melkindustrie in de Verenigde Staten is het kwantiteit ten opzichte van kwaliteit. Koeien ontvangen rBGH (recombinant rundergroeihormoon). Dit dwingt de koeien om de geproduceerde hoeveelheid melk met 15 procent te verhogen. Slechte koeien.

De melk van deze gemanipuleerde koeien bevat verhoogde niveaus van IGF-1 (insulinegroeifactoren-1). Studies tonen aan dat er een verband bestaat tussen hoge niveaus van IGF-1 bij mensen en borstkanker en darmkanker.

Houd er rekening mee dat veel landen het gebruik van rBGH verbieden. Deze omvatten Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Japan en de Europese Unie.

Maïszetmeel

Maïszetmeel heeft een aantal toepassingen. Ten eerste is het bij het koken een verdikkingsmiddel voor sauzen, yoghurt en jus. In gebakken goederen geeft het structuur aan de gebakjes en voegt het volheid en vocht aan hen toe. Uiteindelijk, in gefrituurd voedsel, geeft het een lichte en knapperige textuur aan het beslag.

Maar maïszetmeel is een van de ongezonde ingrediënten die we moeten vermijden.

Om te beginnen komt maïszetmeel van een GGO-voedsel-maïs. Maïszetmeel biedt absoluut geen voedingswaarde. Het is ook een additief in verschillende producten. Het is een verwerkt voedsel. Verwerkt voedsel creëert spijsverteringsproblemen.

Specerijen

We houden allemaal van onze roggebrood. Ze maken smakeloos voedsel beter smaken. We houden van onze streepjes ketchup, mayonaise, mosterd, ranchdressing, zure room en ook barbecuesaus.

Maar wist u dat deze tafelnietjes genetisch gemodificeerd voedsel zijn? Ze bevatten high-fructose corn syrup (van genetisch gemodificeerd maïs), suiker (van genetisch gemodificeerde suikerbieten) en ook genetisch gemodificeerde sojaolie. Bovendien hebben ze schadelijke conserveermiddelen en additieven.

aspartaam

Aspartaam ​​is een synthetische caloriearme zoetstof in veel light-dranken, voeding en supplementen. Veel mensen die gewichtsbewust zijn kiezen ervoor om dit te gebruiken in plaats van gewone tafelsuiker.

Metabolische afvalproducten van bacteriën produceren aspartaam. Dat is juist. De fecale kwestie van bacteriën. En volgens de EPA veroorzaakt aspartaam ​​ook neurotoxiciteit . Bovendien laat recent onderzoek hoge carcinogene effecten zien van de consumptie van dit GGO-voedsel. Om nog maar te zwijgen over de mogelijke rol ervan bij non-Hodgkin lymfomen en leukemie.

TOP GENETISCH GEMODIFICEERDE VOEDSEL DAT U VOLLEDIG MOET VERMIJDEN