Slaap

TOP 7 ACORN SQUASH EIKELPOMPOEN NUTRITION-VOORDELEN

 TOP 7 ACORN SQUASH EIKELPOMPOEN NUTRITION-VOORDELEN

Wat lijkt op een eikel maar smaakt als een pompoen … en helpt het lichaam om ziektes te bestrijden? Het antwoord is simpel: de acorn squash . De acorn squash is genoemd naar zijn eikelachtige vorm en maakt deel uit van de familie Cucurbita, bekend om zijn ziektebestrijdende en immuniteitsverhogende eigenschappen. Acorn squashvoeding, zoals pompoenpompoenvoeding , zit boordevol ongelofelijk veel essentiële voedingsstoffen en is onderdeel van een dieet dat uw risico op een aantal zeer gevaarlijke ziekten, zoals diabetes, kanker en hartaandoeningen, kan verminderen.

TOP 7 ACORN SQUASH EIKELPOMPOEN NUTRITION-VOORDELEN

Het bestaat al enkele honderden jaren als een van de basisvoedingen van veel Indiaanse stammen, dus als je te laat bent, is dat prima. Ontdek waarom Acorn Squash Nutrition misschien wel een van je nieuwe favoriete voedingsmiddelen is.


Voordelen van eikelpompoen Nutrition

1. Hoog in antioxidanten om vrije radicalen te bestrijden

Je hebt het steeds weer gehoord: het is belangrijk om voedingsmiddelen met veel antioxidanten te eten . Maar ben je ooit gestopt om te vragen waarom?

Vrije radicalen zijn “ongeladen moleculen” die door het lichaam worden aangemaakt tijdens verschillende processen en vanwege milieu- en voedingsfactoren. Hun aanwezigheid is niet slecht met mate, omdat ze deel uitmaken van de manier van ontgiften van het lichaam. Echter, in de huidige cultuur van veel landen in de wereld, zoals de Verenigde Staten, betekenen steeds meer ongezonde voeding en blootstelling aan hormoonontregelaars dat veel mensen een uitzonderlijk grote hoeveelheid vrije radicalen in hun lichaam hebben.

Omdat deze moleculen onstabiel zijn, kunnen vrije radicalen mogelijk uw gezondheid schaden. Ze zijn gekoppeld aan vele ziekten en ernstige aandoeningen, zoals kanker, vanwege de manier waarop ze schade aanrichten en ervoor zorgen dat cellen muteren. Het is uitermate belangrijk om de vrije radicalen in je lichaam in evenwicht te brengen met voedingsantioxidanten voor een goede gezondheid. ( 1 )

Het goede nieuws over de voeding van eikelpompoenen is dat het aanzienlijk hoge niveaus van antioxidanten heeft die belangrijk zijn voor het behouden van een optimale werking in het lichaam. Het meest indrukwekkend zijn de carotenoïden in slechts één portie acorn squash. Dit type antioxidant staat erom bekend verschillende soorten kanker te helpen voorkomen en bestrijden, waaronder huid-, borst-, long- en prostaatkanker. ( 2 )

Bèta-caroteen , in het bijzonder, wordt in grote hoeveelheden aangetroffen in rauwe acorn squash. Hoewel het niet wordt beschouwd als een “essentiële voedingsstof,” wordt beta-caroteen door het lichaam omgezet in vitamine A, wat van vitaal belang is voor een goede gezondheid en functie. Mensen die grote hoeveelheden bèta-caroteen consumeren, hebben statistisch gezien minder last van hartaandoeningen en kanker.

De bron van beta-caroteen is belangrijk in deze strijd tegen de oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen. Hoewel het mogelijk is om beta-caroteen in supplementvorm in te nemen, kan dit mogelijk leiden tot een verhoogd risico op longkanker in het bijzonder. Wanneer het wordt geconsumeerd in voedsel, vermindert beta-caroteen dit risico en kan het op de juiste manier worden opgenomen.

2. Verhoogt het immuunsysteem en vermindert de ontsteking

Een van de beste dingen aan de voeding van acorn squash is de grote hoeveelheid vitamine C, ook wel bekend als ascorbinezuur. Het is al lang bekend dat vitamine C het lichaam op vele manieren ten goede komt, met name vanwege zijn vermogen om de immuniteit te versterken .

Niet alleen kan extra vitamine C je helpen om verkoudheid en griep te bestrijden , maar het helpt je lichaam ook om nog zieker te worden aan complicaties die het gevolg zijn van deze veel voorkomende ziekten, zoals longontsteking. Het wordt algemeen beschouwd als een antibacteriële en antivirale voedingsstof in het lichaam.

Vitamine C is nuttig voor meer dan alleen een kortdurende ziekte. Deze antioxidant is ook krachtig als het gaat om chronische ontsteking. Ontsteking , een ander normaal lichaamsproces dat gevaarlijk kan zijn als het uit de hand loopt, ligt aan de basis van vele ziekten. Net als de manier waarop vrije radicalen schade aanrichten, is chronische ontsteking (ontsteking ongecontroleerd en verergerd door sedentaire levensstijl en slecht dieet) de schuld van veel van de ziekten die elke dag levens vergen.

Maar wanneer u ontstekingsremmend voedsel eet , zoals acorn squash, bent u in staat om de juiste niveaus van ontsteking in uw lichaam aan te pakken en langer gezond te blijven. Vitamine C vermindert het geval van chronische ontsteking en verbetert daarom ook de prestaties van uw immuunsysteem op deze manier. ( 3 )

Een andere manier waarop vitamine C-voedingsmiddelen je lichaam helpen infecties en ziektes te bestrijden, is de manier waarop ze ervoor zorgen dat je efficiënter vitamines en mineralen in voedsel absorbeert, waardoor je de meeste hoeveelheid voedingsstoffen gebruikt.

3. Vermindert hoge bloeddruk

Acorn squash is een van de top 10 kaliumrijke voedingsmiddelen die beschikbaar is, wat essentieel is voor het handhaven van normale bloeddrukniveaus. Een dieet met veel kalium veroorzaakt een significant gereguleerde bloeddruk, vooral wanneer het gepaard gaat met natriumarm voedsel. ( 4 )

4. Hulp bij het bestrijden van kanker

Het voorkomen van kanker is een levenslange strijd die je kunt helpen als je meer acorn squash eet. Zoals zoveel voedingsmiddelen met veel antioxidanten, helpt acorn squash je risico op bepaalde soorten kanker te verminderen.

Squash staat er ook om bekend dat het beschermt tegen neurotoxiciteit , een toxiciteit van natuurlijke of chemische stoffen die soms tot permanente schade aan het zenuwstelsel kunnen leiden. ( 5) Een veel voorkomende oorzaak van deze aandoening is blootstelling aan conventionele behandelingen voor kanker, zoals chemotherapie en bestraling. Door squash te eten, helpt u uzelf te beschermen tegen blijvend letsel als gevolg van deze behandelingen.

Een andere manier waarop eikelpompoenvoedsel kan helpen in de strijd tegen kanker, is de hoge aanwezigheid van vitamine C daarin. Hoge gehalten aan vitamine C helpen het menselijk lichaam beter te reageren op conventionele behandelingen voor kanker door als een “doelwit” te werken, zodat chemotherapie bijvoorbeeld cellen efficiënter doodt in plaats van alles wat het aanraakt. Vitamine C is ook gebruikt als een op zichzelf staande behandelingsoptie voor long- en eierstokkanker.

Mijn persoonlijke mening over hoe kanker het beste kan worden voorkomen en bestreden, is echter door middel van natuurlijke methoden, waaronder het regelmatig eten van voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze het risico voor de ziekte verminderen en voedingsmiddelen vermijden die een hoger risico met zich meebrengen. Er zijn veel natuurlijke behandelingen tegen kankerdie zeer effectief zijn gebleken, zonder de vele gevaarlijke bijwerkingen die chemotherapie en bestraling te bieden hebben.

 

5. Verbetert het uiterlijk van je huid

Eikelplukjes regelmatig eten kan ook een impact hebben op de gezondheid van uw huid. Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen , wat de huid helpt om helder te blijven en rimpels te voorkomen.

Het kalium dat wordt aangetroffen in de voeding van acorn squash is bekend voor het verminderen van het uiterlijk van cellulitis in de huid door de vochtretentie te behandelen die vaak voorkomt bij een natriumarme levensstijl. Door uw inname van natrium te verlagen en voedsel te eten dat rijk is aan kalium, zoals acorn squash, zult u een vermindering van cellulitis opmerken .

6. Ondersteunt een goede prostaatgezondheid

Acorn squash voeding is ook op verschillende manieren goed gebleken voor de gezondheid van uw prostaat.

Naast de algemene ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, kan squash symptomen helpen verminderen en de kwaliteit van leven verbeteren bij mannen met goedaardige prostaathyperplasie , ook bekend als BPH of vergrote prostaat . Voorlopig onderzoek suggereert dat de consumptie van squash de urinewegstroom verhoogt en de zwelling van de prostaatklier bij BPH verlaagt. ( 6 )

Een ander prostaat-gerelateerd voordeel van acorn squash is het potentiële vermogen om de gezondheid van de prostaat te verbeteren bij patiënten met diabetes. Diabetes is nauw verbonden met veel problemen met vergrote prostaat en andere soorten schade veroorzaakt door oxidatieve stress. Grote hoeveelheden vitamine C lijken de functie van antioxidanten in de prostaat te kunnen reguleren en de natuurlijke afweer van het lichaam tegen beschadiging van de prostaat te verbeteren. ( 7 )

7. Kan het risico van het metabool syndroom verminderen

Metabool syndroom is een cluster van aandoeningen die als risicofactoren voor hartaandoeningen, diabetes en beroerte worden beschouwd. Het treft meer dan 3 miljoen mensen per jaar alleen al in de VS en wordt gekenmerkt door een persoon met ten minste drie van vijf mogelijke aandoeningen. Deze omvatten abdominale obesitas (een grote taille), hoge bloedtriglyceriden (een soort vet gevonden in het bloed), te lage HDL-cholesterol, hoge bloeddruk en hoge bloedsuikerspiegel. ( 8 )

Als u deze aandoeningen ervaart, neemt uw risico op hartaandoeningen, diabetes en beroerte toe. Een vezelrijk dieet is echter een stap in de strijd tegen het metabool syndroom en vermindert het risico op de soms dodelijke gevolgen.

Vezelrijk voedsel , acorn squash bij de beste van hen, ondersteunt een gezonde spijsvertering en de efficiënte opname van voedingsstoffen uit voedsel. Ze staan ​​erom bekend dat ze de hoge bloeddruk aanzienlijk verlagen en je “lipidenprofiel” of de niveaus van vetten en cholesterol in de bloedbaan verbeteren, die beide aandoeningen zijn die worden gevonden in het metabool syndroom. ( 9 )

Niet alleen kan eikelpompoenvoeding helpen de triglyceriden in het bloed te verlagen, hoge bloeddruk te verlagen en cholesterol te reguleren, maar de vezel daarin helpt ook bij het verminderen van obesitas, een andere belangrijke factor in het metabool syndroom. ( 10)


Acorn Squash Voedingswaarde

Deze variëteit aan winterpompoen staat bekend als Cucurbita pepo var. turbinata , en is ook nauw verwant aan zomerpompoenen. Het is vaak verward met een kalebas vanwege zijn vorm en kleur. De meest voorkomende acornpompoenen zijn donkergroen van kleur met een scheutje sinaasappel aan de bovenkant, maar ze zijn ook te vinden in een goudgele kleur en witte selectie.

Acorn squash is intrigerend vanwege het verschil in voedingswaarde van de rauwe groente versus de gekookte versie. Als je acorn squash hebt gebakken, neemt de voedingswaarde aanzienlijk toe voor bijna elke vitamine en mineraal. De aanwezigheid van drie belangrijke antioxidanten in rauwe acorn squashvoeding, bèta-caroteen, luteïneen zeaxanthine, neemt echter af tot nul wanneer ze wordt gekookt. Om die reden is het geen slecht idee om acorn squash zowel rauw als gekookt te eten om de voedingswaarde te maximaliseren.

Onder de belangrijke voedingsstoffen die te vinden zijn in acorn squash voeding, zijn vitamine C, vezels en kalium het meest geprezen. Hoewel het voor een klein deel een relatief grote caloriebelasting heeft, maakt de aanwezigheid van zo’n grote hoeveelheid vezels en essentiële voedingsstoffen het een geweldige aanvulling op een gewichtsbewust en optimaal gezondheidsdieet.

Een kopje gebakken en in blokjes gesneden acorn squash bevat ongeveer: ( 11 )

  • 115 calorieën
  • 29,9 gram koolhydraten
  • 2,3 gram eiwit
  • 0,3 gram vet
  • 9 gram vezels
  • 22,1 milligram vitamine C (37 procent DV)
  • 896 milligram kalium (26 procent DV)
  • 0,5 milligram mangaan (25 procent DV)
  • 0,3 milligram  thiamine (23 procent DV)
  • 88,2 milligram magnesium (22 procent DV)
  • 0,4 milligram vitamine B6 (20 procent DV)
  • 877 IE vitamine A (18 procent DV)
  • 1,9 milligram ijzer (11 procent DV)
  • 38,9 microgram foliumzuur (10 procent DV)
  • 1,8 milligram niacine (9 procent DV)
  • 90,2 milligram calcium (9 procent DV)
  • 92.2 milligram fosfor (9 procent DV)
  • 0,2 milligram koper (9 procent DV)

Hoe Acorn Squash te selecteren en te koken

Zoals veel producten voor gewone producten, is acorn squash vooral gevoelig voor de absorptie van pesticiden en moet waar mogelijk in biologische variëteiten worden gekocht. ( 12 ) Bekijk deze 2016 Dirty Dozen- lijst voor andere voedingsmiddelen die je alleen biologisch zou moeten kopen als je in staat bent.

Deze winterpompoen is bijzonder vatbaar voor verval, dus zorg ervoor dat je alleen squash koopt zonder uiterlijke tekenen van schade, waaronder een zachte korst. Afhankelijk van de leeftijd en de kwaliteit van de squash, kan deze van een week tot zes maanden worden bewaard. Bewaar het op een koele, droge plaats uit direct zonlicht.

Nadat je je acorn squash doormidden hebt gesneden , is het handig om het middengedeelte van zaden en vezelige delen grondig te reinigen voordat je de groente in blokjes scheidt. En niet automatisch de zaden verpotten – zoals met pompoenen, zijn de zaden van acorn squash eetbaar en rijk aan antioxidanten. Je kunt extra blokjes plastic in je koelkast bewaren voor een paar dagen voordat je ze eet of kookt, of probeer ze in te vriezen zodra je het juiste bedrag voor specifieke recepten hebt gescheiden.

Er zijn veel geschikte kookmethodes voor acorn squash en je moet ze eerst schillen als je ze wilt stomen, zoals de meeste winterpompoen. Bij het bakken is pellen niet nodig.

Geïnteresseerd in het combineren van verschillende squashtypes of de verschillen daartussen? Er zijn veel soorten verkrijgbaar, elk met hun eigen voedingswaarde. Butternut squash biedt een nootachtige smaak en is het makkelijkst te schillen. Calabaza is vergelijkbaar met butternut, maar is zeldzamer en kan worden gevonden in het Caribisch gebied. Een populaire squash bij het maken van taartvullingen en soortgelijke items is de Hubbard-pompoen, die enorm is in vergelijking met andere squash en tot 20 pond kan wegen.


Acorn Squash Recepten

Een van de meest voorkomende manieren om eikel squash voor te bereiden is om het te roosteren, dus heb ik deze unieke Roasted Acorn Squash recept met een heerlijke vulling die goed voor je is en smaakt geweldig.

Als je geïnteresseerd bent in een recept voor Acorn Squash Soup , ben je er vast van overtuigd dat je er ook van zult genieten. Het is perfect voor een gezellige winterdag.

Ik hou zo veel van acorn squash dat ik deze lijst met 18 Acorn Squash Recepten heb gemaakt om elke hunkering te stillen. Van een broodrecept tot een quinoa en een kipbrouwsel, dit zijn spannende en creatieve manieren om deze groente als basis te gebruiken in je dieet.

 


Geschiedenis en interessante feiten over Acorn Squash

De acorn squash is inheems in Noord- en Midden-Amerika en werd door inheemse Amerikanen geïntroduceerd aan Europese kolonisten tijdens de kolonisatie. Deze inheemse Amerikanen verwezen naar deze soorten winterpompoen als zijnde een van de Three Sisters, hoofdvoedsel dat verantwoordelijk is voor het oude bestaan ​​van deze oude volken. De andere twee voedingsmiddelen in dit trio waren bonen en maïs.

Nadat ze in verschillende delen van Europa waren geëxporteerd, ontdekten boeren in zowel Frankrijk als Spanje dat het een succesvol gewas was en het wordt daar nog steeds geteeld. Winterpompoen kan ook worden ontdekt groeien in Australië.

Acorn squash is een van de vele soorten winter squash beschikbaar. Wat is het onderscheid tussen winterpompoen, zomerpompoen en pompoenen, vraag je je misschien af? Gewoon de tijd van het jaar dat ze worden gegeten. Winter squash heeft dikkere, hardere korstjes die ze perfect maken om lange tijd te bewaren, zoals tijdens de winter wanneer gewassen schaars zijn. ( 13 )

Tegenwoordig is acorn squash ook bekend als “pepper squash” of “Des Moines squash.”


Potentiële allergische reacties en geneesmiddelinteractie

Omdat het laag is in purines en oxalaten, wordt acorn squash over het algemeen als zeer hypoallergeen beschouwd. Er zijn echter sommige mensen die allergisch zijn voor de winterpompoen , dus stop met het eten van acorn squash en neem onmiddellijk contact op met uw arts als u uitslag, netelroos krijgt of moeilijkheden met ademhalen bemerkt.

Een andere veel voorkomende reactie op squash is milde irriterende contactdermatitis , een ontsteking en zwelling van de huid veroorzaakt door het hanteren van deze groente met blote handen. Het komt vaker voor bij andere vormen van squash, maar als je merkt dat je huid jeukt, rood of opgezwollen raakt bij het hanteren van acorn squash, probeer dan handschoenen te gebruiken bij het klaarmaken.

De enige medicinale interactie waarvan bekend is dat deze voorkomt bij acorn squash is gerelateerd aan het bèta-caroteen in de rauwe vorm van de veggie. Grote hoeveelheden bèta-caroteen kunnen interageren met statines en minerale olie, dus als je een van deze twee neemt, probeer dan je eikelpompoen alleen in gekookte vorm te eten.


Laatste gedachten Acorn Squash Nutrition

  • Acorn squash, een lid van de winterpompoenfamilie, wordt al eeuwenlang gebruikt, eerst door indianen als een van hun belangrijkste hoofdvoedsel.
  • Acorn squash voeding beschikt over 15 belangrijke vitaminen en voedingsstoffen, waarvan vezels, vitamine C en kalium de meest voorkomende zijn.
  • Vanwege de vitamine A, vitamine C en andere belangrijke antioxidanten in acorn squash, is het een ziektebestrijdend voedsel dat helpt je immuunsysteem te stimuleren en chronische ontstekingen te verminderen die tot veel ziekten leiden.
  • Acorn squash verlaagt ook de hoge bloeddruk en kan het metabool syndroom helpen voorkomen, wat een grote risicofactor is voor diabetes, kanker en hartaandoeningen.
  • Een interessante eigenschap van acorn squash is het vermogen om de gezondheid van de prostaat bij mannen met prostaatproblemen te beschermen en te verbeteren.
  • Het is belangrijk om acorn squash biologisch te kopen wanneer je maar kunt vanwege het aantal pesticiden dat conventionele gewassen bevatten.
  • De voedingswaarde van acorn squash verandert van rauw tot gekookt, dus het is goed om beide te eten om het meeste “bang voor je geld” te krijgen.
  • Acorn squash is een goedkoop superfood dat in een grote verscheidenheid aan kookmethodes kan worden gebruikt en is zeker een positieve aanvulling op elk dieet.