Gezondheid

TOP 13 TOEPASSINGEN VAN JOJOBA-OLIE DIE JE MOET UITPROBEREN

TOP 13 TOEPASSINGEN VAN JOJOBA-OLIE DIE JE MOET UITPROBEREN

TOP 13 TOEPASSINGEN VAN JOJOBA-OLIE DIE JE MOET UITPROBEREN

Wanneer we de term jojoba-olie horen , weten we allemaal dat het iets met schoonheid te maken heeft. Deze olie heeft een gouden kleur en komt uit het zaad van de jojoba-plant. De plant is afkomstig uit het zuiden van de Verenigde Staten en het noordwesten van Mexico. De pure olie heeft een heldere en gouden kleur. Zodra het wordt verwerkt, wordt het duidelijk en transparant. Jojoba-olie heeft een vrij lange houdbaarheid. Je kunt het lang bewaren omdat het een relatief stabiele vloeistof is. Het oxideert niet gemakkelijk. Het zal ook niet ranzig worden, net als andere oliën, omdat het geen triglyceriden bevat .

Deze olie is behoorlijk populair, dus je kunt hem gemakkelijk vinden in de meeste reformwinkels en supermarkten. Wanneer u winkelt voor uw aanbod van de goede olie, zorg er dan voor dat u voor de biologische merken gaat. Zorg ervoor dat wat je koopt 100% jojoba-olie is en dat er geen toevoegingen zijn die de huid kunnen irriteren.

Waarom kiezen voor Jojoba-olie?

TOP 13 TOEPASSINGEN VAN JOJOBA-OLIE DIE JE MOET UITPROBEREN

Er zijn een aantal redenen waarom jojoba-olie de beste manier is om je huid, haar en andere lichaamsdelen gezond te houden.

Ten eerste is het, vergeleken met andere beschikbare oliën, degene die structureel en chemisch vergelijkbaar is met menselijk talg. Sebum is een olieachtige, wasachtige substantie van de talgklieren. Het maakt het haar en de huid van zoogdieren waterdicht en smeert het. Sebum bestaat grotendeels uit wasmonoesters , het belangrijkste bestanddeel van jojoba-olie. De olie fungeert als een substituut en geeft vergelijkbare of zelfs extra voordelen in vergelijking met talg.

Ten tweede bevat het een grote hoeveelheid mineralen en vitamines B5 en E. En we weten allemaal hoe nuttig deze vitamine is bij het bevorderen van een gezonde huid. Daarnaast bevat jojoba-olie antioxidanten die de huid en het haar beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

Ten derde is deze olie zeer antibacterieel. De meeste soorten bacteriën kunnen zich niet voortplanten en zullen sterven als ze in contact komen met de olie. Dat zijn enkele sterke dingen.

En als laatste is het gebruik van deze olie gegarandeerd zeer veilig. Het is niet-toxisch, niet-allergeen en niet-comedogeen. Het zal de poriën niet verstoppen en geen allergische reacties veroorzaken. Het is ook niet irriterend en geeft je niet dat vettige, plakkerige gevoel dat de meeste oliën hebben.

Gebruik van Jojoba-olie

In die tijd werd jojoba-olie door inheemse Amerikanen gebruikt voor de behandeling van zweren en blauwe plekken. Tegenwoordig heeft het veel meer toepassingen dan dat, meestal voor schoonheid.

Behandelt acne

Het is een zeer effectieve behandeling voor acne omdat het, omdat het erg op talg lijkt, op het gezicht wordt aangebracht en de huid doet geloven dat het genoeg talg heeft geproduceerd. Dus de productie van talg vermindert en balanceert, evenals de acne. Uiteindelijk zal je gezicht minder vet zijn, maar zal het nog steeds goed worden bevochtigd en beschermd. Nog belangrijker is dat er geen poriën verstopt raken.

Een andere manier om te vechten tegen acne is door zijn antibacteriële eigenschappen. Het doodt de bacterie Propionibacterium acnes , die verdere ontsteking van acne veroorzaakt.

Verlicht psoriasis en eczeem

Psoriasis is een auto-immuunaandoening die leidt tot opeenhoping van dode cellen op de huid. Dit veroorzaakt ontsteking en schilfering. Eczeem is een allergische reactie van de huid op verschillende irriterende stoffen. Deze omvatten veelgebruikte kleurstoffen en chemicaliën in zepen. Beide aandoeningen vertonen droge en jeukende plekken die zich kunnen ontwikkelen tot secundaire bacteriële en schimmelinfecties.

Jojoba-olie is effectief in het verlichten van beide aandoeningen. Het verlicht de jeuk en de droge huid. Ook vormt het een beschermende laag over de huid, die een barrière vormt voor irriterende stoffen van buitenaf. Huidontsteking vermindert ook als gevolg van zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Veilige make-up verwijderaar

TOP 13 TOEPASSINGEN VAN JOJOBA-OLIE DIE JE MOET UITPROBEREN

Gebruik geen jojoba-olie in plaats van make-upverwijderaars voor handelsmerken die chemicaliën bevatten. Het is een natuurlijke manier om vuil, make-up en bacteriën na een lange dag uit je gezicht te verwijderen. Het is zelfs veilig om rond de ogen te reinigen omdat het geen irritatie veroorzaakt.

Gezichtsreiniger

TOP 13 TOEPASSINGEN VAN JOJOBA-OLIE DIE JE MOET UITPROBEREN

Deze olie is behoorlijk effectief in het wegspoelen van vuil en vuil van je gezicht. U past eenvoudig een paar druppels op uw huid toe, laat deze inwerken en spoelt dan eenvoudigweg weg. Dit eenvoudige proces verwijdert alle onzuiverheden die zich op uw gezicht en hals hebben opgehoopt.

Beheersing van de vette huid

Vette huid is van overactieve talgklieren. Dit huidtype verzamelt snel stof uit de omgeving. Daarom is regelmatig gezicht wassen noodzakelijk. Een vette huid kan ook andere huidproblemen veroorzaken, zoals acne, roos en seborrheic dermatitis.

Jojoba-olie kan helpen bij de vette huid door de talgproductie te moduleren . Regelmatig gebruik van de olie zorgt ervoor dat uw huid op de juiste manier wordt bevochtigd, maar zonder het olieachtige gevoel.

Nightly Moisturizer

TOP 13 TOEPASSINGEN VAN JOJOBA-OLIE DIE JE MOET UITPROBEREN

Het toepassen van jojoba-olie op je gezicht en probleemgebieden van je lichaam (oke, je hele lichaam) zal wonderen doen. Het sluit vocht af terwijl u slaapt en creëert ook een effectieve barrière tegen externe elementen. Het wordt volledig opgenomen in uw huid, waardoor het zacht, soepel en soepel aanvoelt.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huid op de juiste manier wordt bevochtigd. Huid die uitgedroogd is, is gevoelig voor irriterende stoffen die dermatitis en ziektekiemen kunnen veroorzaken die constant op zoek zijn naar toegangspunten in de huid. Uw huid gehydrateerd houdt het vocht vast en beschermt de huid tegen de uitdrogende effecten van omgevingsfactoren.

Voorkomt brandend scheermes

Voel je je nog steeds dubieus en een beetje bang als je je benen scheert? Nou, met jojoba-olie hoef je je nergens zorgen over te maken. De wasachtige textuur zorgt ervoor dat je tijdens het scheren geen kikjes, snijwonden of scheermesjes krijgt. Omdat het volledig natuurlijk is, bevat het geen schadelijke chemicaliën die na het scheren je poriën kunnen verstoppen. Tot ziens, ingegroeide haren!

Verzacht snijwonden en blauwe plekken

Omdat het antischimmel- en antibacteriële eigenschappen heeft, is jojoba-olie een uitstekende remedie tegen kleine snijwonden en kneuzingen. Het kalmeert roodheid en helpt ook de huid sneller genezen.

Verlicht zonnebrand

Als u te veel roodheid op uw huid opmerkt nadat u te lang onder de zon bent geweest, is de kans groot dat u zonnebrand heeft. De roodheid duidt op schade door te veel UV-blootstelling. Het toepassen van jojoba-olie op het getroffen gebied zal het ongemak helpen kalmeren. De inhoud van vitamine E en B-complex helpen bij schadebeperking en huidherstel. Door deze toepassing kan de huid regenereren en normaliseren.

Effectieve lippenbalsem

TOP 13 TOEPASSINGEN VAN JOJOBA-OLIE DIE JE MOET UITPROBEREN

Deze olie kan langer meegaan dan veel commerciële lippenbalsems, omdat deze niet op waterbasis is en niet zal verdampen. De langdurige hydraterende werking helpt droge lippen om zacht te voelen. Ook biedt het de lippen een natuurlijke en gezonde glans.

Hulpmiddelen bij haarverlies

Als u problemen heeft met haaruitval of dunner worden, kan deze olie u helpen. Haarverlies wordt veroorzaakt door het blokkeren van haarzakjes. Deze breken dan af. Een andere reden voor haarverlies is als de poriën geblokkeerd zijn met talg.

Jojoba-olie kan deze blokkades oplossen en oplossen. De olie stimuleert en bevordert ook nieuwe haargroei. Het stimuleert de ontwikkeling van nieuwe haarcellen en verbetert ook de microcirculatie in de hoofdhuid .

Regelt roos

Roos is het gevolg van afsterven van hoofdhuidcellen met een hoger dan normale snelheid. De belangrijkste oorzaak van roos is een droge hoofdhuid. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, omdat jojoba-olie dit op natuurlijke wijze kan genezen. Het bevat een goede hoeveelheid zink en selenium, die het probleem van het hebben van een droge hoofdhuid behandelen. De olie hydrateert de hoofdhuid en zorgt ervoor dat de cellen gezond en bloeiend zijn.

Behandelt luieruitslag

Als je ziet dat de gevoelige onderkant van je baby een rode en geïrriteerde huid heeft, betekent dit dat hij een luieruitslag heeft . Omdat de huid van een baby supergevoelig is, moet je voorzichtig zijn met welk product je gebruikt om deze aandoening te verlichten.

Gelukkig is jojoba-olie zacht genoeg om op de huid van je baby te gebruiken. Het laat uw baby niet met een vettig en ongemakkelijk gevoel achter en wordt gemakkelijk opgenomen door de huid. De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen zijn ook effectief bij het bestrijden van de uitslag.

TOP 13 TOEPASSINGEN VAN JOJOBA-OLIE DIE JE MOET UITPROBEREN