Superfoods

TARWEGRASPOEDER  VOORDELEN EN TARWEGRASSAP BIJWERKINGEN

TARWEGRASPOEDER  VOORDELEN EN TARWEGRASSAP BIJWERKINGEN

TARWEGRASPOEDER  VOORDELEN EN TARWEGRASSAP BIJWERKINGEN

Tarwegras is een van de superfoods die al heel lang bestaat. Veel mensen maken ‘ s morgens vroeg een shot tarwegrassap , sommige mengen tarwegras met hun smoothies en sommige voegen tarwegraspoeder toe aan hun maaltijden. En het is geen wonder dat er tal van tarwegras voordelen zijn die u kunt genieten.

Tarwegras kan in vele vormen voorkomen. Er is sap, poeder, tabletten, pillen of capsules.

Wat je gif ook is, je kunt niet betwisten dat tarwegras zo populair is en hier moet blijven. Veel mensen zweren bij de positieve effecten en alle voedingsstoffen die u van deze superfood krijgt.

Tarwegras Nutritie Inhoud

Laten we verder gaan en eerst de tarwegrasvoerinhoud bespreken. Er zijn enkele experts die beweren dat tarwegras over meer dan 100 verschillende elementen beschikt die de mens nodig heeft. Een van de voedingsstoffen die tarwegras veel heeft, is chlorofyl. In feite bevat tarwegras ongeveer 70 procent chlorofyl. Dat is veel.

Chlorofyl geeft tarwegras zijn felgroene kleur . Dit element alleen heeft veel voordelen om het menselijk lichaam te geven.

Op de top van het chlorofyl zit tarwegras ook vol met aminozuren, antioxidanten, elektrolyten, vitaminen, mineralen en vele andere voedingsstoffen.

Hier is een overzicht van alles wat te vinden is in tarwegras, in volgorde van het hoogste percentage van dagelijkse waarde (DV):

 • Riboflavine (15,294%)
 • Mangaan (7.000%)
 • Vitamine B6 (1,950%)
 • Vitamine E (1.600%)
 • Niacine (1,260%)
 • Thiamine (733%)
 • Zink (413%)
 • Pantotheenzuur (360%)
 • Koper (85%)
 • Vitamine K (44%)
 • IJzer (44%)
 • Vitamine A (30%)
 • Vitamine C (12%)
 • Selenium (5%)
 • Voedingsvezels (4%)
 • Kalium 3%)
 • Eiwit
 • Vitamine b12
 • Calcium
 • Magnesium
 • Fosfor

Tarwegras voordelen

Met al dat gaande, heeft deze schijnbaar onschuldige superfood waarschijnlijk zoveel voordelen voor tarwegrasgezondheid. Dus wat zijn precies de voordelen van tarwegras die je krijgt?

Laten we verder gaan en een kijkje nemen.

Tarwegras Verhoogt energieniveaus

Als je je moe en futloos voelt, neem dan wat tarwegrassap. De verbindingen ervan hebben het vermogen om algemene vermoeidheid en het algehele gevoel van vermoeidheid weg te nemen. Tarwegras helpt ook het lichaam rode bloedcellen te bouwen. Als er meer rode bloedcellen worden geproduceerd, betekent dit dat er meer zuurstof en andere voedingsstoffen door uw bloed kunnen worden vervoerd. En dit staat gelijk aan een betere doorbloeding. Betere circulatie betekent een verhoging van het energieniveau .

Verzacht de huidcondities en wonden

Tarwegras is bekend als zeer effectief bij de behandeling van verschillende huidproblemen, zoals zonnebrand, psoriasis en eczeem. Het is ook bewezen om acne te behandelen en te helpen bij huidwonden door huidcellen te helpen snel te regenereren. U kunt een bevroren tarwegrasijsblokje gebruiken en het over littekens, beschadigde huid of gebieden met huidaandoeningen wrijven. Of je kunt ook getroffen gebieden met een wattenschijfje onderdompelen in tarwegrassap, het ongeveer 5-7 minuten laten zitten en het gebied goed afspoelen en drogen.

Tarwegras Verbetert de gezondheid van het haar

TARWEGRASPOEDER  VOORDELEN EN TARWEGRASSAP BIJWERKINGEN

Nummer 2 op deze lijst van wheatgrass-voordelen is de gezondheid van het haar. Vanwege het katalase-gehalte en andere nuttige antioxidanten, kan tarwegras helpen bij het omkeren van het grijs worden van haar! Van de verbindingen die het bevat, is bewezen dat het het verouderingsproces vertraagt, en dat omvat grijs haar. Tarwegras is ook een effectieve natuurlijke conditioner als je die toegevoegde zachtheid en leven in je haar nodig hebt. Bovendien brengt het topisch aanbrengen van tarwegrassap op je kroon glinsterende droge haren en kan het zich ontdoen van roos.

Tarwegras Versterkt het immuunsysteem

TARWEGRASPOEDER  VOORDELEN EN TARWEGRASSAP BIJWERKINGEN

Tarwegras heeft het vermogen om het aantal rode bloedcellen in het lichaam te verhogen, wat wonderen kan doen voor de effectiviteit van het immuunsysteem. Het chlorofylgehalte levert ook meer zuurstof aan het bloed, waardoor het immuunsysteem nog sterker wordt.

Tarwegras Bevordert gezond gewichtsverlies

Een ander voordeel van tarwegras is veilig en gezond gewichtsverlies. Hoe? De regelmatige opname van tarwegras stimuleert de schildklier, een van de klieren die de hormonen produceert die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Hormonale onbalans is een van de redenen voor gewichtstoename, dus evenwichtige hormonen zijn cruciaal voor een gezond gewicht. Tarwegras is ook erg vullend, en dit zorgt ervoor dat je geen honger krijgt en meer eet.

Tarwegras bijwerkingen

Natuurlijk is niet alles goed. Hoewel de tarwegras voordelen opwegen tegen de nadelen, zijn er nog enkele onaangename bijwerkingen waar u rekening mee moet houden.

Allergische reacties

TARWEGRASPOEDER  VOORDELEN EN TARWEGRASSAP BIJWERKINGEN

Er zijn sommige mensen die allergische reacties vertonen bij het nemen van tarwegras. Sommige tekenen zijn onder meer uitbreken in netelroos en een gezwollen keel. Als u een van deze symptomen opmerkt na het uitproberen van tarwegras, zorg er dan voor dat u onmiddellijk een medische behandeling krijgt. Deze symptomen kunnen verslechteren naarmate de tijd verstrijkt.

Misselijkheid en hoofdpijn

Sommige mensen, wanneer ze wheatgrass consumeren, ervaren misselijkheid en hoofdpijn. Sommige mensen geloven dat dit komt door de ontgifting die in het lichaam gebeurt . Maar de American Cancer Society gelooft dat het een teken kan zijn van de intolerantie van uw lichaam voor dit superfood. Als je last blijft houden van hoofdpijn en misselijkheid, is het een goed idee om het tarwegras te verdunnen met je favoriete sap. Als deze onaangename gevoelens aanhouden, stop dan met het eten van tarwegras en zoek medische hulp.

Constipatie of Diarree

Als je in korte tijd te veel tarwegras gebruikt, kan je lichaam het niet goed verteren. Dit zal leiden tot constipatie of diarree, afhankelijk van hoe uw lichaam op de superfood reageert. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, moet je tarwegras langzaam, beetje bij beetje en niet in grote hoeveelheden consumeren.

Gietvorm

TARWEGRASPOEDER  VOORDELEN EN TARWEGRASSAP BIJWERKINGEN

Tarwegras wordt gekweekt in vochtige omstandigheden. Als er niet goed voor wordt gezorgd, ontwikkelt zich schimmel op het gras en kan deze worden opgenomen in het eindproduct (sap, tabletten, pil, enz.). Als je je eigen tarwegras kweekt en wat schimmel ziet groeien, om veilig te zijn, is het het beste om het gewoon weg te gooien. En als je wat bitterheid en wat muffe smaak proeft in je tarwegrassap, dan betekent dat dat schimmel op de een of andere manier in je sap is terechtgekomen.

Tarwegras