Superfoods

TARWEGRAS KWEKEN: BENODIGDHEDEN HOE KUN JE ZELF EIGEN TARWEGRAS TELEN?

TARWEGRAS KWEKEN: BENODIGDHEDEN HOE KUN JE ZELF EIGEN TARWEGRAS TELEN

TARWEGRAS KWEKEN: BENODIGDHEDEN HOE KUN JE ZELF EIGEN TARWEGRAS TELEN

We weten allemaal wat tarwegras is en alle voedingsstoffen die het bevat. We weten ook alles over de voordelen die we kunnen genieten van deze superfood. Tarwegras is vrij gemakkelijk te vinden en kan overal worden gekocht, vooral als sap. Maar er zijn sommige mensen die liever hun eigen tarwegras kweken. Daarom vragen veel mensen hoe ze zelf tarwegras kunnen telen.

Je eigen tarwegras laten groeien, garandeert dat je de echte dingen krijgt – geen kunstmatige smaken of toevoegingen hier! Veel mensen waarderen tarwegras , dat het vaak “vloeibare zonneschijn, de nectar van de goden, of de ultieme bloedzuiveringsinstallatie” wordt genoemd.

Als je je eigen voorraad tarwegras hebt, heb je eenvoudig toegang tot een van de beste superfoods die de mens kent .

Nou, dit artikel zal je leren tarwegras effectief te telen. Je leert hoe je je eigen spruiten plukt, hoe je voor ze zorgt, hoe je ervoor zorgt dat ze goed groeien en nog veel meer.

Tarwegras kweken: benodigdheden

Tarwegras kweken: benodigdheden benodigd

Om ervoor te zorgen dat u kwaliteitsproducten gaat verbouwen, moet u ervoor zorgen dat u kwaliteitsartikelen krijgt. Dus voor het kweken van je eigen tarwegras heb je een aantal dingen nodig.

Haal eerst wat biologische tarwegrasbloesems uit de grond . Let op om bij betrouwbare bronnen te kopen en zorg ervoor dat u biologische zaden gebruikt voor de beste kwaliteit, smaak en opbrengst van de uiteindelijke spruiten. Zorg ervoor dat deze zaden niet zijn behandeld met pesticiden of andere schadelijke chemicaliën om ervoor te zorgen dat ze zullen uitgroeien tot gezond, levendig gras.

Investeer vervolgens in een goed plastic tuinierblad met gaten. Dit kan een aantal keren worden hergebruikt. Als je een blad van 21 “✕ 11” ✕ 2 “krijgt, levert dit misschien ongeveer 14-18 gram tarwegrassap op.

Zorg ook voor wat organische potgrond en kunstmest. Dit zorgt ervoor dat je spruiten de benodigde vitamines, mineralen en voedingsstoffen krijgen voor de beste groei. Zorg er ook voor dat uw potgrondmix volledig vrij is van dierlijke bijproducten. Dit werkt uitstekend voor het kweken van tarwegras.

En als laatste, koop een goede spuitfles. Spuitflessen zijn beter te gebruiken om ervoor te zorgen dat je tarwegras niet te waterig wordt.

Hoe Wheatgrass te laten groeien: het proces

Hier komt het kritieke deel. Je moet ervoor zorgen dat je het proces stap voor stap volgt, om ervoor te zorgen dat je zaad goede resultaten oplevert. Een kleine misstap kan je alles kosten.

Pre-Sprouting / Ontkiemend

TARWEGRAS KWEKEN: BENODIGDHEDEN HOE KUN JE ZELF EIGEN TARWEGRAS TELEN

De eerste stap is het afmeten van een kom met zaden. Controleer uw lade en schat voldoende dat een gelijkmatige laag in de lade wordt gevuld.

Spoel de zaden vervolgens in schoon water en laat ze goed leeglopen. Laat de zaden daarna in een pot (zoals een pot) weken met water of rond de 8-10 uur.

Na het inweekproces laat je het water weglopen en laat je de zaden nog eens 8 uur weken. Blijf de zaden de komende 16-24 uur ontkiemen. Spoel ze goed drie keer per dag schoon.

Controleer op de derde dag of de zaden wortels hebben die ten minste ⅛ van een inch of ¼ inch zijn.

De lade voorbereiden voor gebruikTARWEGRAS KWEKEN: BENODIGDHEDEN HOE KUN JE ZELF EIGEN TARWEGRAS TELEN

Zorg ervoor dat u de lade bekleedt met ongebleekte papieren handdoeken voordat u grond aanbrengt. Dit is zodat de wortels niet aan de onderkant uitsteken via de gaten in de lade.

Zorg ervoor dat de papieren handdoeken die u gebruikt, geen chemicaliën of kleurstoffen bevatten. Gerecycleerde en chemicaliënvrije papieren handdoeken zijn meestal verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels.

Vul vervolgens de lade met vooraf bevochtigde grond, potgrond of compost. Het moet ongeveer 1½ inch van de diepte van de lade zijn. Zorg ervoor dat de grond die u gebruikt organisch is, zonder chemicaliën of kunstmest.

De zaden planten

De zaden planten TARWEGRAS KWEKEN: BENODIGDHEDEN HOE KUN JE ZELF EIGEN TARWEGRAS TELEN

Plaats de gekiemde zaden gelijkmatig op de grond. Druk de zaden vervolgens voorzichtig in de grond. Zorg ervoor dat de zaden niet onder de grond worden begraven. Maar ze moeten bedekt zijn met een dunne laag aarde om de zaden nat te houden.

Het is goed als een deel van de zaden elkaar raken. Zorg er echter voor dat er geen stapel zaden in één gebied is geconcentreerd. Elk zaadje heeft wat ruimte nodig om goed te groeien.

Zorg ervoor dat u de lade onder indirect zonlicht plaatst, in uw huis, op een plaats in de buurt van een raam en met voldoende ventilatie. Tarwegras zal niet gedijen bij blootstelling aan heet en direct zonlicht.

watering

de spruiten water geven TARWEGRAS KWEKEN: BENODIGDHEDEN HOE KUN JE ZELF EIGEN TARWEGRAS TELEN

Zorg ervoor dat u de spruiten minstens twee keer per dag met water spuit. Dit is om ze vochtig te houden. Het is ideaal om ze ’s morgens en’ s nachts water te geven. Zorg er echter voor dat u de spruiten niet te veel water geeft.

Het is ook een goed idee om de spruitjes te bedekken met een enkele krant. Giet het papier daarna waterig door totdat het volledig doordrenkt is. Dit geeft de spruiten een donkere en vochtige omgeving. Zorg ervoor dat u het papier twee tot drie keer per dag mist om te zorgen dat het niet uitdroogt.

Tegen dag 4 kun je doorgaan en de krant verwijderen. Tegen die tijd zul je waarschijnlijk zien dat de spruiten zijn uitgegroeid tot misschien een centimeter lang. Blijf de gekweekte spruiten minstens twee keer per dag sproeien. Zorg dat ze niet uitdrogen.

Na ongeveer een week zijn je prachtige grassen klaar. Knip met een schaar de bovenste tweederde van de grassen af. Je kunt doorgaan en ze laten persen voor een vers glas tarwegrasap.

U kunt dat gemaaid gras ook maximaal 14 dagen in uw koelkast bewaren .

TARWEGRAS KWEKEN: BENODIGDHEDEN HOE KUN JE ZELF EIGEN TARWEGRAS TELEN