Superfoods

DE GEZONDSTE SUPERFOODS GIDS

SUPERFOODS DE GEZONDSTE SUPERFOODS

Wat zijn deze superfoods waar iedereen het over heeft gehad?

Superfoods zijn voedingsmiddelen die ongewoon hoog zijn in verschillende voedingsstoffen waarvan we in onze reguliere voeding geen genoeg kunnen krijgen of die uitzonderlijk positieve effecten op de gezondheid hebben.

Je hebt misschien al een aantal van deze eerder geprobeerd en misschien nog nooit van anderen gehoord, maar dit zijn de gezondste voedingsmiddelen op de planeet, en je kunt ze, of zelfs allemaal, aan je dieet toevoegen voor een heerlijke boost aan je eigen gezondheid.

Omdat ze zo boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten zitten, kunnen ze je huid, lever, hart en hersenen helpen, waardoor het toevoegen van superfoods een geweldige manier is om chronische ziekten en tekenen van veroudering te bestrijden.

In alfabetische volgorde, hier gaan we!

Acai bessen

Acai-bessen zijn kleine, donkerpaarse bollen die mild zoet zijn en groeien in het Amazone-regenwoud.

Deze kleine vruchten barsten van antioxidanten.

Ze kunnen de lever helpen vet uit het dieet te metaboliseren en ze helpen onze spijsvertering.

Omdat ze zo veel vitamine C bevatten, zijn ze een geweldige stimulans voor het immuunsysteem en kunnen ze de gezondheid van de huid verbeteren en het hart en het cardiovasculaire systeem helpen met hun ontstekingsremmende eigenschappen.

Acai is zelden vers verkrijgbaar, dus zoek naar rauwe sappen, gedroogde bessen of poeders die op een lage temperatuur zijn verwerkt.

zeewier

Extracten van algen, met name chlorella en spirulina , zijn de groenste van de greens en bevatten magnesium , kalium en B-vitaminen in een vegetarische bron.

Gewoonlijk verkrijgbaar in poeders en tabletten, kunnen algen helpen om hormonen in balans te brengen en hoge bloeddruk te verlagen.

Niet alleen is het goed voor het verminderen van algemene ontstekingen, maar algen kunnen ook helpen om giftige zware metalen uit ons lichaam te binden en te verwijderen en kunnen zelfs de schadelijke effecten van bestraling en chemotherapie verminderen.

Omdat het zo goed is in ontgifting, is het een eenvoudige toevoeging aan je dagelijkse plan om alle vervuiling om ons heen te bestrijden.

amandelen-superfood

 

amandelen

 

Amandelen hebben misschien een beetje vet, maar dat is geen reden om ze van je bord af te houden.

Amandelen zijn berucht omdat ze geïrriteerde spijsverteringssystemen kunnen kalmeren, vooral voor mensen met zuurproblemen.

Deze veelzijdige kleine noten kunnen geheel worden gegeten, tot melk worden gemaakt of tot een meel worden vermalen als een glutenvrij alternatief.

Geladen met magnesium en vitamine E, staat bekend dat deze noten de gezondheid van het hart verbeteren vanwege hun gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetten.

Ze kunnen helpen bij het voorkomen van opbouw van plaque in de wanden van slagaderen en het cholesterolgehalte beheersen.

Omdat ze zo gemakkelijk te eten zijn, kunt u uw porties meten, zodat u niet per ongeluk de hele zak opeet. ( 3 )

 

apple-cider-azijn-superfood

 

Appelcider azijn

 

Vaak afgekort als ACV, staat deze rauwe azijn bekend om het helpen omgaan met aandoeningen als diabetes en obesitas.

Makkelijk te vinden in de meeste supermarkten, helpt ACV vetcellen om hun vetten vrij te maken om als energie in het lichaam te worden gebruikt.

Dit helpt niet alleen bij gewichtsbeheersing, maar het helpt ook om uw energie gedurende de dag te reguleren.

Van appelazijn is bekend dat het de textuur en elasticiteit van de huid verbetert, waardoor je er zichtbaar jonger uitziet.

Hoewel het een zuur is, is het fantastisch voor het helpen van de spijsvertering en het verzachten van maagklachten.

Het is ook een grote bron van kalium, die we meestal in voldoende hoeveelheden missen. ( 4 )

Voor de volledige lijst van 15 door de wetenschap gestaafde gezondheidsvoordelen van appelciderazijn bekijk dit artike

Appels

Een appel per dag kan de dokter eigenlijk weghouden, en de wetenschap haalt dit stukje traditionele wijsheid in.

Rijk aan vezels en de vitamine C die ons immuunsysteem nodig heeft om infecties te bestrijden, moet dit opvullende fruit rauw worden gegeten voor de meeste voordelen.

Rauwe appels bevatten enzymen die helpen bij de spijsvertering en ontstekingen verminderen.

Appels bevatten quercetine, waarvan in onderzoeken is aangetoond dat het antikanker- en stemmingsstabiliserende effecten heeft.

Appels bevatten ook chlorogeenzuur, dat kan helpen om de bloedsuikerspiegel te beheersen en zelfs om het makkelijker te maken als je probeert af te vallen.

asperge

Asperges bevatten een unieke vezel genaamd inuline, die niet verteerbaar is door ons eigen lichaam, maar de heilzame bacteriën in onze dikke darm houden ervan.

Het toevoegen van meer van dit ideale voedsel aan ons dieet kan de spijsvertering en eliminatie verbeteren en vermindert ook het opgeblazen gevoel en het maagongemak.

Rijk aan vitamine K en folaat, is asperge ideaal voor het behoud van de botgezondheid en de cardiovasculaire integriteit.

Sommige mensen ervaren een funky geur wanneer ze plassen na het eten van asperges.

Dit is echter normaal en normaal, en niet iets om je zorgen over te maken.

Stomen of lichtjes sauteren zijn eenvoudige manieren om asperges voor te bereiden en zullen ervoor zorgen dat u de meest beschikbare voedingsstoffen binnenkrijgt.

Avocado

Technisch geclassificeerd als een vrucht, avocado’s zijn veelzijdig vanwege hun textuur en smaak, maar het belangrijkst voor hun nutriëntendichtheid.

De essentiële vetzuren in avocado’s, samen met de grote hoeveelheid vezels die ze bevatten, maken ze geweldig voor de spijsvertering en ontsteking.

Meer dan dat, echter, is de hoge hoeveelheid voedingsstoffen, zoals vitamine A, B, C, E en K, samen met magnesium, kalium, ijzer en koper.

Bovendien bevatten ze veel eiwitten en antioxidanten.

Elke dag een avocado aan uw dieet toevoegen is een van de gezondste dingen die u voor uzelf en uw gezin kunt doen, en studies hebben aangetoond dat ze het risico op metabool syndroom verminderen.

Beperk jezelf niet tot alleen salades, wraps of guacamole.

Omdat ze een milde smaak en veelzijdige textuur hebben, kunnen ze worden gebruikt in smoothies, ijs en zelfs desserts, zoals brownies. ( 7 )

Lees voor meer informatie over gezondheidsvoordelen van avocado 19 artikel Science-Backed Health Benefits of Avocado

Banaan

Veel mensen weten dat bananen een goede bron van kalium zijn en kiezen ze wanneer ze krampen ervaren, maar dit algemene ontbijtvoedsel kan ook helpen om je gemoedstoestand te reguleren en je gelukkiger te maken!

Bananen hebben de juiste soorten suikers om je te helpen een stabiel energieniveau te handhaven en je trainingen te voeden om sterkere spieren te bouwen, maar ze bevatten ook het aminozuur tryptofaan, een voorloper van serotonine, dat onze slaap en algehele dispositie helpt te verbeteren.

Het is zo goed voor de spijsvertering dat het bekend is om periodes van diarree te stoppen vanwege de vezels die het bevat.

Basilicum

Zeker, basilicum is goed met tomaten en mozzarella, en een pesto is gewoon geen pesto zonder, maar voordat het een pizza-topping werd, werd het algemeen beschouwd als een helende medicijn in traditionele culturen.

Van de krachtige antioxidanten in basilicum is bekend dat ze de lever beschermen en koortsen helpen verminderen en ontstekingen verminderen.

Basilicum is een effectieve pijnstiller en het is een van de beste dingen om te gebruiken om je stressgevoelens te verminderen.

Gebruik zo vaak mogelijk verse basilicum, maar als je geen vers kunt vinden, kijk dan naar basilicum geconserveerd in olie, omdat het meer van zijn heilzame stoffen behoudt.

Taugé

Spruiten zijn een smakelijke en knapperige toevoeging aan salades en wraps, en ze hebben een exponentieel hogere voedingswaarde dan niet-uitgebeende bonen.

De voeding in spruiten wordt gemakkelijk door ons lichaam opgenomen en je kunt zelfs thuis bonen leren spruiten.

Tauge heeft een hoog proteïnegehalte en de B-vitaminen die we nodig hebben voor een goede energiestofwisseling.

Ze bevatten behoorlijk veel vezels en vullen zonder caloriearm te zijn, waardoor ze perfect zijn voor iedereen die zijn gewicht wil beheersen.

Tauge heeft verbindingen die helpen de cellulaire ademhaling te reguleren en schade door vrije radicalen te beheersen, waardoor het risico op kanker wordt verminderd.

Beets

Deze fel rode wortels zijn niet alleen voor oma, maar ze kan zeker alle voordelen krijgen van het eten ervan.

Veel mensen schrikken terug voor bieten, omdat ze niet weten wat ze ermee moeten doen, en ze zullen misschien niet genieten van de aardse smaak de eerste keer dat ze ze eten.

Het loont echter de moeite om nieuwe recepten uit te proberen, want deze superfood is een meester in ontgifting en anti-aging.

Vol met folaat, vezels en mineralen staat deze harde wortel bekend om het kunnen ontgiften van zware metalen uit het lichaam, vooral uit de lever.

Het helpt de vorming van kankers te voorkomen en beschermt de gezondheid van het oog.

Beets bevatten een enzym genaamd betaïne dat de spijsvertering helpt, ontstekingen tegengaat en glutathion helpt produceren, wat de meest krachtige antioxidant van het lichaam is.

bosbessen

Deze kleine bollen van goedheid bevatten anthocyanines, de soorten antioxidanten die voorkomen in fel en diep gekleurd fruit.

De ongelooflijk hoge hoeveelheden die ze bevatten, kunnen je helpen kanker en veroudering af te weren en zelfs de hersenfunctie helpen verbeteren.

Bosbessen tonen veelbelovend als een preventieve behandeling voor de ziekte van Alzheimer.

Ze bevatten ook galluszuur, een krachtige antischimmel- en antivirale verbinding, en verminderen ontstekingen in het hele lichaam.

Ze helpen zelfs om het cholesterolgehalte te verbeteren.

Kies verse biologische bessen of ingevroren als vers niet beschikbaar is.

Broccoli

Broccoli bevat sulforafaan, dat vrijkomt bij lichte bereiding, zoals stomen.

Dit proces geeft broccoli zijn kenmerkende geur, maar het is ook de stof die het meest verantwoordelijk is voor de krachtige kankerbestrijdende eigenschappen van broccoli.

Vooral in termen van hormoonafhankelijke kankers, zoals borstkanker, is broccoli een gevestigde aanbeveling voor preventie en genezing.

Bovendien kan broccoli de integriteit van DNA beschermen en enzymactiviteit in onze cellen stimuleren voor een betere afvalverwijdering.

Het bevat zelfs weinig calorieën en veel vezels, dus het stabiliseert de spijsvertering en helpt je om af te vallen.

Spruitjes

Een zware hitter in de categorie nutriëntendichtheid, spruiten hebben een slechte reputatie gekregen van veel mensen die er niet van genoten.

Ze zijn een van de beste bronnen van vitamine K, die essentieel is voor de gezondheid van de botten, evenals voor een krachtig gebit.

Ze bevatten ook veel vitamine C en zijn beladen met omega-3-vetzuren.

De fytochemicaliën in spruitjes staan ​​bekend om hun bescherming tegen DNA-schade en het bestrijden van vrije radicalen die onze celmembranen kunnen beschadigen.

De enzymen in deze kleine groene bundels zijn verantwoordelijk voor de bittere smaken die veel mensen niet genieten, maar ze zijn ook effectief in het helpen van uw lichaam met ontgifting.

Experimenteer met verschillende kookmethodes totdat je er een vindt die bij je smaak past en onthoud dat er veel met sauzen en kruiden kan worden gedaan.

Kool

Hoewel u kool het best kunt gebruiken in de vorm van koolsalade, suggereren sommige aanwijzingen dat licht gestoomde kool het cholesterolgehalte kan verlagen.

De specifieke soorten vezels in koolbladeren, wanneer ze licht gestoomd zijn, zijn beter in staat om te binden aan de sterolen en galzuren in uw spijsverteringsstelsel, waardoor deze groente perfect is voor iedereen met hartgezondheidsproblemen.

Licht gekookte en rauwe kool zijn ook kankerbestrijdende voedingsmiddelen, terwijl langere gekookte kool dit voordeel niet heeft.

Rijk aan vitamine K en C en vezels, dit is een qua voedingswaarde slimme toevoeging aan uw maaltijden.

Wortels

Bijna iedereen is bekend met deze knapperige sinaasappelwortel, hoewel ze ook geel of paars kunnen zijn.

Je zou dit voedsel misschien over het hoofd zien, omdat het zo gewoon is, maar je verliest een groot voedingsmiddel.

Wortelen bevatten bèta-caroteen, de voorloper van vitamine A, dus het verhaal van de oude vrouw dat ze je visie kunnen verbeteren, is waar.

Bovendien kunnen wortels en wortelsap de gezondheid van het hart verbeteren door de manier waarop ze oxidatieve stress verminderen.

cashewnoten

Ga je gang en eet de cashewnoten eerst uit de gemengde notenblik.

Deze smakelijke gekrulde noten bevatten een hart-gezonde, galblaas-liefhebbende stoot.

De meesten van ons kennen iemand die heeft geleden met galstenen of waarvan de galblaas is verwijderd.

In plaats van hetzelfde lot te ondergaan, eet u wekelijks cashewnoten om te voorkomen dat er zich galstenen vormen.

Deze noten zijn ook opmerkelijk voor het verlagen van het cholesterolgehalte, dus je verlaagt tegelijkertijd je risico op hart- en vaatziekten.

Hoewel ze rijk zijn aan voedingsstoffen, bevatten ze ook veel vet en calorieën, dus gebruik matiging.

Bloemkool

Je denkt misschien dat deze gewone groente qua voedingswaarde leeg is vanwege de neutrale kleur, maar bloemkool wordt beschouwd als een kruisbloemige groente, zoals broccoli en kool, en heeft een unieke combinatie van carotenoïden, tocoferolen en ascorbinezuur, die allemaal gezond zijn. het bevorderen van antioxidanten.

Bloemkool, net als alle Brassica-groenten, helpt chronische ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes en cognitieve achteruitgang te voorkomen.

Maak zoveel mogelijk gebruik van deze bleke groente om zelfs kanker te voorkomen.

Chaga

Deze paddenstoel groeit op berkenbomen in noordelijke klimaten, waaronder de noordelijke delen van de Verenigde Staten.

Deze knoestige paddestoel is de meester van het immuunsysteem.

Niet alleen stimuleren de verbindingen in Chaga-paddenstoelen het immuunsysteem om bacteriën en virussen effectiever te bestrijden, maar ze helpen ook om een ​​overactieve auto-immuunreactie te kalmeren.

Omdat immuunstoornissen tegenwoordig zo gewoon zijn, is dit een geweldig hulpmiddel om in je arsenaal te hebben.

Chaga bevat ook Superoxide dismutase (SOD), enzymen die ons lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Zoek naar extracten in poeder- en vloeibare vormen.

kersen

Een van de meest populaire vruchten van vandaag, kersen, vooral de scherpe variëteit, zijn opmerkelijk voor het verminderen van de symptomen van jicht, misschien vanwege hun hoge anthocyaninegehalte.

Degenen die scherpe kersen eten of hun sap drinken, kunnen verbetering verwachten van zowel artrosecondities als hartgezondheid.

Met een hoog vezelgehalte, vitamine A en vitamine C bevatten deze ontstekingsremmende vruchten zelfs melatonine, dus als u ze vlak voor het slapengaan eet, kunt u een goede nachtrust krijgen.

Zoek naar verse of bevroren kersen en vruchtensappen en vermijd producten met toegevoegde suikers

Chia zaden

Dit superfood was oorspronkelijk afkomstig uit Mexico, en oude culturen vereerden het vanwege zijn vermogen om kracht en energie te geven.

Lopers en krijgers zouden deze kleine zaden eten voordat ze lange afstanden afleggen of ten strijde trekken vanwege hun ondersteunende eigenschappen.

Het is niet moeilijk om te zien waarom: deze kleine zaadjes zitten vol met eiwitten en vezels en hebben heel veel mineralen en vetzuren.

Afgezien van energie en uithoudingsvermogen staan ​​chiazaadjes bekend om hun gewichtsverlies en het verkrijgen van spieren.

Zorg ervoor dat je veel water drinkt wanneer je chia-zaden aan je dieet toevoegt, omdat ze tot 12 keer hun eigen gewicht in vloeistoffen kunnen opnemen. ( 21 )

Lees voor de volledige lijst met gezondheidsvoordelen dit artikel 16 Science-Backed Health Benefits of Chia Seeds .

kikkererwten

Als hoofdbestanddeel van hummus hebben kikkererwten veel voordelen voor de gezondheid.

Met name zijn ze opvallend hoog in een lange lijst van mineralen, waaronder ijzer, magnesium, kalium, zink, koper en mangaan, en zijn ze ook rijk aan het essentiële vitamine-folaat.

Omdat ze zo vezelrijk zijn, zijn ze perfect voor gewichtsbeheersing en beheersing van de bloedsuikerspiegel.

Deze vegetarische bron van eiwitten is ook nuttig voor het verbeteren van de spijsvertering en de gezondheid van het hart.

Kikkererwten zijn een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt, dus je kunt ze in verschillende recepten gebruiken.

Kokosnootolie

Dit superfood heeft in sommige kringen een slechte reputatie omdat het als een verzadigd vet wordt beschouwd, wat alleen betekent dat al zijn moleculaire dubbele bindingen zijn gevuld en het heeft geen inherente gezondheidsrisico’s.

Het betekent ook dat deze olie hittebestendig is en perfect is om te koken bij hoge temperaturen zonder te oxideren.

Kokosolie staat erom bekend dat het helpt om af te vallen, omdat het middellangeketen triglyceriden bevat, of MCT’s, die ons lichaam helpen vet te verbranden.

Bovendien helpt het de cholesterolspiegel te verbeteren, de groei van orale bacteriën te verminderen en is het heerlijk.

Er zijn talloze recepten en toepassingen, dus probeer verschillende om te zien welke jij het leukst vindt.

Lees dit artikel 28 Science-Backed Health Benefits of Coconut Oil voor de volledige lijst met voordelen van kokosolie

komkommers

Deze koelgroente heeft een hoog gehalte aan voedingsstoffen en water, waardoor deze extreem hydraterend is, vooral in de zomer.lie

Omdat ze zo hydraterend zijn, zijn ze geweldig in het helpen handhaven van een gezonde huid en zijn ze gebruikt voor de behandeling van acne en andere huidaandoeningen.

Het is hoog in het elektrolyt mineralen kalium en magnesium, die essentieel voor een goede celfunctie en energie metabolisme .

Ze zijn een van de meest alkaliserende groenten ter wereld, die helpen om de pH van het bloed in evenwicht te brengen voor verbeterde immuniteit en verminderde ontsteking.

Chocola

Donkere chocolade bevat antioxidanten die flavonols worden genoemd en waarvan bekend is dat ze de gezondheid van het hart verbeteren, de bloeddruk verlagen en de bloedtoevoer naar de hersenen verbeteren.

Sommige onderzoeken wijzen erop dat flavonolen het risico op een beroerte kunnen verminderen, omdat ze de overmatige kleverigheid van bloedplaatjes kunnen verminderen.

Chocolade bevat ook veel magnesium, waardoor de spieren ontspannen en u ’s nachts kunt slapen.

Houd echter rekening met het kiezen van je bronnen.

Melkchocolade en snoeprepen in de kassa hebben de neiging om zeer lage hoeveelheden van de heilzame voedingsstoffen en een lading suiker te hebben.

Kijk in de gespecialiseerde gangpaden of online voor donkere chocolade – minstens 70% cacao.

Het is minder zoet maar meer smaakvol en het is het soort dat je het meeste goed zal doen.

Koffie

Ja, koffie maakt de lijst met superfoods!

Koffie is de grootste bron van antioxidanten voor de meeste Amerikanen, en voor diegenen die het goed verdragen, is aangetoond dat het de risicofactoren voor borstkanker verlaagt en de glucosetolerantie verbetert en kan helpen bij gewichtsbeheersing.

Koffie kan de symptomen van depressie verlichten, de gezondheid van het hart verbeteren en zelfs de hersenfunctie verbeteren.

Voordelen zijn echter alleen te zien met de cafeïnehoudende versies en cafeïnesupplementen hebben niet dezelfde eigenschappen.

Streef naar 1-2 kopjes per ochtend, want meer dan dat kan meer kwaad dan goed doen, vooral gedurende langere perioden.

eieren

In plaats van de gebrekkige wetenschap die ons waarschuwt tegen het eten van eieren, vooral hele eieren, laat verder onderzoek zien dat deze voedselrijke voedingsmiddelen een uitzonderlijke keuze zijn voor de gezondheid van het hart.

Eieren eten kan het hartrisico aanzienlijk verminderen door triglyceriden en cholesterol te verlagen, ontstekingen te verminderen en factoren te verbeteren die kunnen leiden tot het metabool syndroom.

Dit komt vooral door grote hoeveelheden omega-3-vetzuren, die een breed scala aan gezondheidsvoordelen hebben.

Zoek naar scharreleieren, omdat ze veel grotere hoeveelheden omega-3-vetzuren bevatten, samen met andere vitamines en mineralen, en een veel kleiner risico op salmonellabesmetting hebben.

Lijnzaad

De grootste plantaardige bron van omega-3-vetzuren, vlaszaden bevatten veel magnesium, mangaan en fosfor en zijn ook een uitstekende bron van vezels.

De oplosbare en onoplosbare vezels in vlas helpen je langer vol te blijven en zorgen er ook voor dat je spijsverteringsstelsel soepel blijft bewegen.

Het specifieke type omega-3-vlas bevat ALA, alfa-liponzuur.

ALA is essentieel voor het behoud van een gezonde, gladde huid en kan voorkomen dat de ogen uitdrogen.

ALA is ook ontstekingsremmend en helpt een goed geformuleerd plan voor gewichtsverlies ondersteunen.

Je kunt op velerlei manieren van vlas genieten, van het beleg tot de salade, maar onze spijsvertering kan de schaal niet afbreken.

Zorg ervoor dat u goed kauwt of vermornt voor gebruik.

Zie dit artikel voor de volledige lijst met voordelen voor de gezondheid van lijnzaad .

Knoflook

Knoflook is go-to voor vele soorten infecties, inclusief infecties die het gevolg zijn van bacteriën, virussen, parasieten en schimmels.

Het helpt niet alleen om het immuunsysteem te reguleren om invallers af te weren, maar het werkt ook direct op deze infecties om ze te doden, zodat je veel sneller kunt genezen.

Veel studies laten veelbelovende resultaten zien van knoflookconsumptie om kanker te bestrijden, dus deze kleine bol pakt niet alleen een vleugje van smaak, maar ook voordelen.

Sommige onderzoeken tonen aan dat knoflook plaque in slagaders rond het hart kan verminderen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten afneemt.

Knoflook wordt het best rauw gegeten, wat een beetje wennen is, maar gekookt is ook goed.

Goji bessen

Al meer dan 2.000 jaar kent de traditionele Chinese geneeskunde de voordelen van deze kleine, heldere bes, ook wel wolfberry genoemd, die de energie kan verhogen en de neurologische functie kan verbeteren.

Rijk aan selenium, vitamine C, vitamine A, kalium, ijzer en aminozuren, bevatten goji-bessen ook een ongelooflijk hoge hoeveelheid fytochemicaliën, zoals lycopeen en luteïne.

Terwijl goji-bessen helpen de gezondheid van de lever en de nieren te behouden, is het waar dat ze echt glanzen de ogen kan verbeteren.

Niet alleen kan het regelmatige gebruik ervan het gezichtsvermogen verbeteren, maar ze kunnen ook het netvlies beschermen om glaucoom te voorkomen en terug te draaien. (

Grapefruit

Veel mensen eten een halve grapefruit als ontbijt en ze zweren dat ze slank blijven.

Een enzym in grapefruit genaamd AMPK verbetert de manier waarop ons lichaam energie verbrandt, wat de insulineresistentie en glucosetolerantie verbetert, wat leidt tot algemeen gewichtsverlies.

Grapefruit bevat ook een stof genaamd nootkatone, die AMPK-activiteit stimuleert en je helpt meer vet te verbranden.

Bovendien helpen het vitamine C- en kaliumgehalte de huidconditie te verbeteren.

Sommige studies suggereren zelfs dat grapefruit kan helpen bij het bestrijden van cellulitis.

druiven

Als u langer wilt leven, moet u zeker druiven opnemen in uw dagelijkse dieet.

Druiven, vooral donkere druiven, bevatten het fytochemische resveratrol, waarvan is aangetoond dat het de expressie van genen die onze levensduur beïnvloeden, verhoogt.

De langstlevende culturen op aarde, degenen die in de blauwe zones leven, eten regelmatig druiven.

Studies tonen ook aan dat druiven een ontstekingsremmend en regulerend effect hebben op het cardiovasculaire systeem en ten goede komen aan patiënten met coronaire hartziekte.

Groene bonen

Het is gemakkelijk om deze bonen in de supermarkt over te slaan omdat ze zo gemiddeld lijken of omdat we herinneringen hebben aan de slappe ingeblikte versies.

Groene bonen, ook wel snijbonen genoemd, zijn extreem rijk aan vitamine K en mangaan en een van de weinige beschikbare bronnen van silicium, een vaak over het hoofd gezien mineraal dat essentieel is voor de gezondheid van de botten.

Onderzoek toont aan dat groene bonen nuttig zijn voor het omkeren van de factoren die leiden tot diabetes type 2 en ook de markers van cardiovasculaire ontsteking kunnen verbeteren.

 

Groene thee

 

Een nietje van Aziatische culturen, deze mild smakende ijs- of hete thee heeft een aantal verbazingwekkende claims te maken, ondersteund door wetenschappelijke studies.

Groene thee bevat verbindingen die bekend staan ​​als catechinen die zo krachtig zijn dat ze daadwerkelijk kanker helpen voorkomen.

Deze catechinen, EGCG en ECG, zijn verantwoordelijk voor de bescherming van het DNA in onze cellen tegen mutatie, remmen de groei van tumorcellen en versterken de detoxificatie-enzymen.

Deze zelfde catechinen helpen het metabolisme te versnellen en het gewichtsverlies te verbeteren en helpen het herstel te versnellen en de prestaties van atleten te verbeteren.

Hennepzaden

Hennepzaden hebben een uitstekende balans van omega-3 vetzuren en zijn een rijke bron van mineralen en vitamines.

Hennep is een neef van de cannabisplant maar heeft geen psychoactieve stoffen.

Wat het bevat, is alle 20 aminozuren, inclusief de 9 essentiële aminozuren die ons lichaam niet alleen kan produceren, wat hennep tot een complete vegetarische eiwitbron maakt.

Het gamma-linoleenzuur (GLA) dat hennepzaad bevat, staat bekend om het helpen van het in balans houden van hormonen, het verbeteren van de gezondheid van het hart, het verminderen van de symptomen van reumatoïde artritis en het verlichten van allergische reacties.

Honing

Ruwe honing is een superfood dat gelukkig steeds gemakkelijker te vinden is.

Onverwarmde honing bevat enorme hoeveelheden enzymen en voedingsstoffen.

Het is zeker heerlijk, maar de antioxidanten, magnesium, selenium en pantotheenzuur zijn de echte redenen om het in je dag op te nemen en niet te vergeten het stuifmeel dat het bevat dat helpt om het immuunsysteem te reguleren en de symptomen van seizoensgebonden allergieën te verminderen.

Honing is rustgevend en ontstekingsremmend voor al onze weefsels en helpt ons in slaap te vallen en meer uitgerust te zijn als we wakker worden.

Vergeet niet om je thee te laten afkoelen voordat je hem toevoegt, want warmte vernietigt enzymen.

Beter nog, eet het gewoon van de lepel. ( 36 )

Voor de volledige lijst met voordelen voor de gezondheid van de honing, lees dit artikel 21 Science-Backed Health Benefits of Honey

Boerenkool

Hier is het icoon van de heidebeweging: de groenste bladgroente met heel veel voordelen.

Vitamine K, vitamine C en vitamine A zijn in grote hoeveelheden verkrijgbaar van deze bladeren, evenals een lange lijst van andere vitamines en mineralen in kleinere hoeveelheden.

Kale is legendarisch vanwege zijn vermogen om uw lichaam te helpen zichzelf te ontgiften, zelfs op cellulair niveau.

Boerenkool kan de productie van Fase II-enzymen in de lever stimuleren vanwege het gehalte aan sulforafaan, dat kan helpen bij het verwijderen van verontreinigende stoffen uit voedsel dat wordt gegeten of vervuiling door de omgeving.

Kale is een van de koningen van ontstekingsremmers en heeft als zodanig belofte getoond in het verbeteren van de gezondheid van het hart. ( 37 )

Zie dit artikel voor de volledige lijst met 23 door de wetenschap ondersteunde gezondheidsvoordelen van boerenkool .

 

kiwi-fruit-superfood

 

Kiwi

 

Dit fuzzy groene fruit bevat bepaalde polysacchariden (complexe suikers) die samenwerken met vitamine C om de collageenproductie in het lichaam te verdubbelen.

Collageen is verantwoordelijk voor de elasticiteit van de huid en de gezondheid van gewrichten en pezen.

Kiwifruit is een uitstekende ondersteuning voor de gezondheid van het oog, omdat het luteïne dat het bevat kan beschermen tegen maculaire degeneratie en veroudering van het gezichtsvermogen.

Het is ook een goede traktatie om je slaap te verbeteren.

Kiwi’s bevatten natuurlijke serotonine, waardoor we beter kunnen slapen en stabielere gemoedstoestanden kunnen handhaven.