Gezondheid

SMOOTHIES VOOR DIABETES EN HOGE BLOEDDRUK

SMOOTHIES VOOR DIABETES EN HOGE BLOEDDRUK

SMOOTHIES VOOR DIABETES EN HOGE BLOEDDRUK

De smoothie is een populaire drank die de laatste tijd veel tractie opdoet. Iedereen is in de smoothie-rage. Er zijn smoothies voor gewichtsverlies en er zijn smoothies voor ontgifting . Er zijn zelfs smoothies voor diabetes en smoothies voor hoge bloeddruk.

Wat is diabetes?

Diabetes is een aandoening waarbij de hoeveelheid suiker in uw bloed te hoog is. Dit gebeurt vanwege twee dingen. Ten eerste reageert uw lichaam niet op insuline. Of ten tweede, je lichaam kan geen insuline produceren. Insuline is verantwoordelijk voor het veranderen van suiker in voedsel voor de cellen van uw lichaam.

Er zijn twee soorten diabetes. De eerste is type 1, waar je lichaam geen insuline kan produceren. Type 2-diabetes is wanneer uw lichaam geen insuline kan gebruiken of niet de juiste hoeveelheid insuline kan produceren die uw lichaam nodig heeft.

Wat is hoge bloeddruk?

Deze aandoening wordt ook wel hypertensie genoemd. Het staat bekend als de ‘stille moordenaar’. Dit komt omdat het geen duidelijke symptomen heeft. Veel mensen weten niet of ze het hebben. Hoge bloeddruk betekent dat uw bloed met te veel kracht door uw hart en bloedvaten pompt.

Verband tussen diabetes en hoge bloeddruk

Het is niet bekend waarom er een verband is tussen de twee ziekten. Er wordt echter algemeen aangenomen dat obesitas, inactiviteit en een vetarm en natriumarm dieet leiden tot beide aandoeningen.

Ongeveer 25 procent van de mensen met diabetes type 1 heeft een hoge bloeddruk. Bovendien heeft 80 procent van de mensen met diabetes type 2 een hoge bloeddruk. Mensen met diabetes moeten hun bloeddruk constant controleren.

Gelukkig, zelfs als je de twee voorwaarden hebt, betekent dat niet dat je het moet missen. Hier zijn smoothies voor diabetes en hoge bloeddruk die u voor uzelf kunt proberen.

Smoothies voor diabetes

Smoothies voor diabetes zouden idealiter een gemiddelde van 45-60 gram goede koolhydraten moeten hebben. Gezonde porties van vezels, eiwitten en gezond vet moeten ook worden opgenomen. Deze vertragen de snelheid van de omzetting van koolhydraten in suiker. Het vertraagt ​​ook de opname ervan in de bloedbaan. Bovendien moeten smoothies voor diabetes ook ingrediënten bevatten met een lage glycemische index .

Lean and Green Smoothie

SMOOTHIES VOOR DIABETES EN HOGE BLOEDDRUK

Kale is een niet-sterrige groente. Het is een geweldig ingrediënt voor een diabetes maaltijdplan. Het voegt vezels en andere voedingsvoordelen toe. Dit is een van de smoothies voor diabetes die heel gemakkelijk te bereiden is.

ingrediënten:

2½ kopjes boerenkoolbladeren

1 kop ananas, in blokjes gesneden

¾ kopje appelsap, gekoeld

een halve kop pitloze druiven, bevroren

½ kopje Granny Smith appel, gehakt

Procedure:

Plaats eerst alle ingrediënten in een blender. Meng alles tot een gladde massa.

Groene diabetische smoothie

SMOOTHIES VOOR DIABETES EN HOGE BLOEDDRUK

Deze smoothie voor diabetes heeft een aantal superfood-ingrediënten. Het heeft ook geen toegevoegde suiker.

ingrediënten:

½ kopje ongezoete amandelmelk

1 kleine sinaasappel, geschild maar laat het meeste van het merg

1 kop spinazie of boerenkool (of beide)

½ kopje bessen naar keuze, bevroren

½ kopje Griekse yoghurt

Procedure:

Meng alle ingrediënten in een blender tot de gewenste consistentie is bereikt.

Diabetische havermout ontbijt Smoothie

SMOOTHIES VOOR DIABETES EN HOGE BLOEDDRUK

Havermout is vetvrij, natriumvrij en cholesterolvrij – perfect voor smoothies voor diabetes. Samen met lijnzaad hebben ze allebei een hoog niveau van voedingsvezels.

ingrediënten:

1 kop ongekookte haver, gemalen

2 kleine bananen, bevroren

3 kopjes afgeroomde melk

2 eetlepels lijnzaad, gemalen

Procedure:

Plaats eerst alle ingrediënten in een blender. Mix vervolgens tot een gladde en romige massa. Serveer en geniet ervan!

Matcha groene thee Smoothie

SMOOTHIES VOOR DIABETES EN HOGE BLOEDDRUK

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center verlaagt groene thee het hemoglobine A1c-niveau bij mensen met borderline-diabetes .

ingrediënten:

2 theelepels matcha groene thee poeder

3 eetlepels warm water

1 banaan

een kopje magere melk

1 kopje gemalen ijs

suikervervanger

Procedure:

Meng eerst het groene thee poeder met het hete water totdat het een pasta vormt. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten (behalve het gemalen ijs) toe aan een blender. Meng tot volledig opgenomen. Voeg ten slotte het ijs toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Berry Heerlijke nootachtige smoothie

SMOOTHIES VOOR DIABETES EN HOGE BLOEDDRUK

Amandelen verminderen de stijging van glucose- en insulinespiegels. Bovendien zijn de bessen in dit recept geweldig voor diabetici omdat ze vol zitten met antioxidanten, vitamines en vezels. Ze hebben ook een lage glycemische index.

ingrediënten:

⅔ kopje magere melk

½ middelgrote banaan

1 eetlepel natuurlijke pinda, walnoot of amandelboter

1 eetlepel amandelen

½ kopje boerenkool bladeren

½ kopje ongezoete frambozen, ingevroren

4-5 middelgrote aardbeien

½ kopje ijsblokjes

Procedure:

Voeg alle ingrediënten toe aan een blender, behalve het ijs. Mixen tot een gladde substantie. Voeg ten slotte de ijsblokjes geleidelijk toe voor de gewenste consistentie.

Lommerrijke groene wortel Smoothie

SMOOTHIES VOOR DIABETES EN HOGE BLOEDDRUK

Deze smoothie zit vol met antioxidanten die diabetische complicaties verminderen. Ze beschermen ook de bètacellen van de alvleesklier tegen glucosetoxiciteit. En ten slotte helpen antioxidanten bij het algemene beheer van diabetes.

Daarnaast verminderen groene bladgroenten (zoals spinazie en kool) ook het risico op diabetes type 2.

ingrediënten:

½ kopje magere melk

1 eetlepel lijnzaad

½ kopje rode of groene druiven

1 middelgrote wortel, gehakt

½ kopje verse spinazie

een half kopje groene kool, gehakt

½ kop ongezoete perzikplakken, bevroren

een half kopje ijsblokjes

Procedure:

Plaats eerst druiven, spinazie, lijnzaad, wortel, kool en perzik in een blender. Meng tot een beetje glad. Voeg vervolgens de melk toe. Blijf blenden tot het helemaal glad is. Voeg ten slotte de ijsblokjes toe totdat de dikte is bereikt.

Smoothies voor hoge bloeddruk

Voor smoothies voor hoge bloeddruk, zorg ervoor dat je ingrediënten krijgt met carotenoïden . Enkele voorbeelden zijn luteïne, beta-caroteen en cryptoxanthine. Kalium is ook erg effectief in het verlagen van de bloeddruk. Kortom, elke vorm van groente en fruit heeft een positief effect op het verlagen van hoge bloeddruk.

Good Morning Smoothie

SMOOTHIES VOOR DIABETES EN HOGE BLOEDDRUK

Dit recept bevat ingrediënten die de bloeddruk stabiliseren. Bieten en spinazie hebben een goede hoeveelheid ijzer, nitraten, magnesium en vitamine A en C die de bloedvaten openen en de druk van de bloedstroom verlagen . Bovendien ontgift het het lichaam ook.

ingrediënten:

1 kop bieten, gehakt

1 kopje aardbeien, gehakt

8 ons amandelmelk

1 sinaasappel, geschild en zonder zaad

Babyspinazie met 3 kopjes

1 banaan

Procedure:

Giet eerst de melk in de blender. Voeg vervolgens geleidelijk de ingrediënten toe. Mixen tot een gladde substantie. Dit is het beste om in de ochtenden te drinken.

Peachy Keen Smoothie

Perziken zijn een geweldige bron van kalium. Ze hebben ook een laag natriumgehalte, dat de waterhuishouding in uw lichaam reguleert , waardoor de hoge bloeddruk wordt verlaagd. Daarnaast bevatten wortels veel kalium en bèta-caroteen. Deze normaliseren ook uw bloeddruk.

Dit is een snelle oplossing als uw bloeddruk omhoog schiet.

Ingrediënten: 2 middelgrote worteltjes, gehakt

4-6 ons vers water

2 perziken

1 hoofd botersla

2 abrikozen, ontpit

1 theelepel puur vanille-extract

Procedure:

Meng eerst alle vaste ingrediënten volledig. Voeg vervolgens het vanille-extract toe. Meng opnieuw. Voeg ten slotte geleidelijk het water toe voor de gewenste consistentie.

Pineapple-Beet Blast

Dit is een van de eenvoudige smoothies om hoge bloeddruk te maken. Het bevat een hart-gezonde trifecta van magnesium, kalium en nitraat. Dieetnitraat in de bieten bevordert de bloedstroom. Bovendien heeft selderij een laag zoutgehalte. Het heeft ook andere eigenschappen die de bloeddruk reguleren.

ingrediënten:

½ kop gekookte bieten, in plakjes

1½ ananasblokjes, bevroren

¼ kopje bleekselderij bladeren

1 kop vanille amandelmelk

½ kopje vers sinaasappelsap

Procedure:

Combineer alle ingrediënten in een blender. Pureer tot een gladde massa. Serveer en geniet.

Granaatappel-Appelgroene smoothie

Een onderzoek laat zien dat granaatappelsap een gezond effect heeft op cholesterol en bloeddruk. Een andere studie toont ook aan dat de inname van dit sap gedurende een jaar de systolische bloeddruk met 21 procent vermindert.

ingrediënten:

8 ons granaatappelsap

1 banaan

1 appel, klokhuis

2 kopjes baby spinazie

Procedure:

Voeg elk ingrediënt toe in de aangegeven volgorde. Meng alles tot het goed gemengd is.

Guave Green Smoothie

De guavefruit heeft een positief effect op hoge bloeddruk. Een gepubliceerde studie in de Journal of Human Hypertension laat zien dat de guave cholesterol en bloeddruk verlaagt. Dit komt door het hoge kaliumgehalte.

ingrediënten:

8 ons ongezoete kokosmelk

1 banaan

2 grote guaves, zonder zaad

1 kleine sinaasappel, geschild en zonder zaad

2 kopjes baby spinazie

Procedure:

Voeg eerst de guave, banaan en sinaasappel toe in de blender. Mix tot ze zijn opgesplitst in kleine brokjes. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Blijf blenden tot een beetje gladder. Voeg vervolgens de spinazie toe. Meng tot slot alles tot het geheel glad is.

Blueberry-Banana Smoothie

Bosbessen bevatten antioxidanten die de productie van stikstofoxide beperken . Dit vermindert de ontsteking van de bloedvaten. Dit is een van de smoothies voor hoge bloeddruk met essentiële probiotica, kalium en voedingsnitraat voor het stabiliseren van de bloeddruk.

ingrediënten:

1 kopje bosbessen, bevroren

een banaan

1 kop eenvoudige magere yoghurt

1 kop babyspinazie

Procedure:

Dump eerst alle ingrediënten in een blender. Meng grondig. Ten slotte kunt u ijs toevoegen om een ​​dikkere consistentie te krijgen.