Dieet en Gewichtsverlies

SALAD DRESSING: DE GEZONDSTE EN MEEST ONGEZONDE VAN ALLEMAAL

SALAD DRESSING: DE GEZONDSTE EN MEEST ONGEZONDE VAN ALLEMAAL

SALAD DRESSING: DE GEZONDSTE EN MEEST ONGEZONDE VAN ALLEMAAL

Als je aan salades denkt, denk je meteen dat dit de beste optie is als je naar je gewicht kijkt . Omdat het voornamelijk bestaat uit groentinten, bestempelt je geest het als de gezondere keuze. Er zijn echter nog andere factoren waarmee u rekening moet houden. Afgezien van de greens, wat zijn de andere ingrediënten in de salade? En nog belangrijker, wat is je saladedressing naar keuze?

Dat klopt, saladedressing speelt een grote rol bij het gezond maken van een maaltijd of niet. Natuurlijk vul je je bord met gezonde groene groenten, maar als je het helemaal af hebt met een klodder vette en calorie-gevulde saladedressing, wordt je weg naar gezond eten meteen geblokkeerd. Als u doorgaat met het kiezen van vette saladedressing om uw salade te begeleiden, zal dit leiden tot een verscheidenheid aan gezondheidscomplicaties, zoals overgewicht en obesitas , hartproblemen, diabetes, enz.

Een salade per dag is een belangrijk uitgangspunt voor een gezonder leven. Elke extra portie verbetert de voedingsstatus verder. De groenten die u in de salade gebruikt, bevatten calcium-, kalium-, ijzer- en B-vitamines. Bovendien hebben deze groenten ook een gezonde hoeveelheid voedingsvezels , antioxidanten om schadelijke vrije radicalen en eiwitten te bestrijden.

In de saladedressingswereld zijn er in principe twee soorten dressings: romig en azijn en olie (ook vinaigrettes genoemd). Voor de romige dressings zijn enkele voorbeelden blauwe kaas, ranch, duizend eiland, Caesar-dressing. Voor de vinaigrettes zijn er een Italiaanse dressing, balsamico vinaigrette, rode wijnvinaigrette en een Griekse dressing.

Gezonde saladedressing

Natuurlijk is de voor de hand liggende gezondere keuze hier om te kiezen voor de azijn en de saladedressing op basis van olie. En de gezondste manier is om thuis thuis te komen. U kunt kiezen welk soort olie u wilt gebruiken en u kunt de toegevoegde conserveermiddelen en suikers overslaan.

Volgens Mario Feruzzi is een universitair hoofddocent voedingswetenschappen, saladedressing met olijfolie, canola-olie of een ander enkelvoudig onverzadigd vet ideaal. Dit komt omdat je alle gezonde ingrediënten van de groenten die je in je salade gebruikt kunt krijgen zonder al te veel vet. Enkelvoudig onverzadigd vet absorbeert het best de carotenoïden van de groenten die u in uw salade gebruikt.

De beste soorten azijn om op te slaan zijn balsamico, rode wijn en witte wijn. Ze kunnen gemakkelijk worden gemengd met canola-olie of olijfolie.

De beste olie die u kunt gebruiken, is olijfolie, vooral olijfolie van eerste persing of extra vergine. Ze hebben een enorme hoeveelheid van een antioxidant genaamd polyfenolen. Omdat ze van nature voorkomen en niet-gehydrogeneerd zijn, bevatten ze geen transvetzuren. Deze oliën hebben ook meervoudig onverzadigde of enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze verlagen het LDL “slechte” cholesterolgehalte. Tegelijkertijd verhoogt het ook HDL “goede” cholesterol .

Dit type saladedressing verbetert ook de bloedsuikerspiegel van mensen met type 2 diabetes . Dit komt door het azijnzuur in azijn.

Bovendien zal dit type saladedressing in combinatie met uw salade het gewenste gewichtsverlies produceren . Het heeft maar een klein beetje calorieën, het heeft geen geraffineerde suiker en het houdt je langer vol.

Ongezonde saladedressing

Dat klopt, niet alles in uw salade bestaat uit voedzame elementen. De meeste, zo niet alle, crème-gebaseerde verbanden kunnen behoorlijk schadelijk voor u zijn. Romige saladedressing heeft meestal een basis van mayonaise, zure room of karnemelk. Dat betekent dat ze vol zitten met calorieën en ongezond vet. Bovendien hebben ze ook een hoog natriumgehalte en een zeer lage voedingswaarde. Als je de factor toevoegt die je ze in de winkel koopt, dan ben je toe aan een super ongezonde maaltijd.

Laten we een paar van de meer beroemde romige saladedressings bespreken.

Degenen die “weinig vet” op hun etiketten hebben, doen je op andere manieren kwaad. Dit soort saladedressings hebben gewoonlijk vulstoffen en meer toegevoegde suiker om de smaak zonder het vet te behouden.

De twee belangrijkste ingrediënten van ranchdressing, mayonaise en zure room, zijn dode weggeefacties van zijn ongezondheid. Slechts een kwart van een kopje bevat 220 calorieën en 22 gram vet. Bovendien is het ook rijk aan natrium , wat slecht is voor mensen die lijden aan hartziekten of mensen met hoge bloeddruk. Ouch. En heb je nog steeds de neiging dat over een zogenaamd gezonde salade te schenken? Nee, ik denk het niet.

Blauwe kaas slasaus is geladen met calorieën. Het heeft mayonaise, zure room en blauwe kaas als hoofdingrediënten, samen met enkele andere smaken. Het bevat ook natrium en het eten van te veel natrium verhoogt het risico op nierbeschadiging, bepaalde soorten kanker en hartziekten.

Salade Dressing Recepten

Zonder twijfel is de enige manier om ervoor te zorgen dat u de gezondste ingrediënten voor uw saladedressing gebruikt, als u ze zelf maakt. Je mag kiezen wat je precies gebruikt. U kunt ook de smaak en smaak naar eigen voorkeur aanpassen.

Hieronder staan ​​enkele supergemakkelijke (en gezonde!) Saladedressingsrecepten die je thuis kunt maken. Elk recept levert ongeveer een kwart kopje sladressing op. Houd er rekening mee dat u kunt doorgaan en kunt experimenteren met andere smaakmakers, oliën en gearomatiseerde azijnen. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten van elk recept goed mixt. Vergeet ook niet elke dressing in een goed afgesloten container te plaatsen. Geef ze ongeveer 10 minuten om alleen te staan, zodat de gedroogde kruiden opnieuw hydrateren en de smaken goed mengen. Genieten!

Basisvinaigrette

3 eetlepels extra vierge olijfolie

2 eetlepels azijn naar keuze

zout

zwarte peper

Balsamico azijn

3 eetlepels extra vierge olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

½ theelepel gehakte knoflook

1 snufje Italiaanse kruiden

Italiaanse vinaigrette

1 portie basisvinaigrette

½ theelepel gehakte knoflook

½ theelepel Italiaanse kruiden

1 snufje gemalen rode pepervlokken

Citroendressing

3 eetlepels extra vierge olijfolie

3 eetlepels citroensap

½ theelepel oregano

½ theelepel gehakte knoflook

Basis romige dressing met vinaigrettes

1 portie basisvinaigrette

2-3 eetlepels van ofwel mayonaise, zure room, of gewoon Griekse yoghurt

Romige knoflookdressing

1 portie romige vinaigrette dressing

1 teentje knoflook, geperst

vers gemalen zwarte peper

1 snufje Italiaanse kruiden

Mosterddressing

1 portie Italiaanse vinaigrette

1 theelepel Dijon-mosterd

1-3 theelepels honing

Light Bacon Dressing

1 portie basisvinaigrette (met canola-olie of maïsolie en ciderazijn)

1 eetlepel spek kruimels

½ eetlepel fijngehakte ui

¼ theelepel Dijon-mosterd

1 snuifsel selderijzaad

1-3 theelepels bruine suiker