Voedsel

ROZENBOTTELS TOPVOORDELEN VAN DEZE SUPERFOOD

 ROZENBOTTELS TOPVOORDELEN VAN DEZE SUPERFOOD

 ROZENBOTTELS TOPVOORDELEN VAN DEZE SUPERFOOD

Rozenbottels komen niet vaak voor. Sterker nog, velen van jullie weten waarschijnlijk niet wat het is of hoe het eruit ziet. Dit zijn eigenlijk de bijkomstige vruchten van de rozenplant. Ze gaan door de namen van rozenhaver en rose haw. Deze superfood heeft meestal een rode of oranje kleur. Er zijn echter enkele soorten met een donkerpaarse of zwarte kleur. Deze vruchten komen oorspronkelijk uit Europa, Noord-Afrika en Azië.

De rozenplant kan wel tien voet lang worden. Het draagt ​​een witte en zeer geurige bloem. Zodra de bloem bloeit en alle blaadjes zijn afgevallen, wordt de heup geplukt. Het heeft een verscheidenheid aan voorbereidingen.

Rozenbottelproducten zijn  kruidenthee , olie, gelei, jam, siroop, marmelade en wijn. Je kunt ze ook rauw eten. Wees voorzichtig om de haren in de vrucht te vermijden. Ze hebben een scherpe smaak.

Geschiedenis van rozenbottels

Deze vrucht is blijkbaar al heel lang aanwezig. Ze werden voor het eerst gecultiveerd in het oude Perzië. Na verloop van tijd verspreidden ze zich naar Rome en vervolgens naar Griekenland. In de Middeleeuwen werden rozenbottels als heilig beschouwd, omdat ze toen werden gebruikt om rozenkransen te maken. Deze gebedsinstrumenten werden gebruikt voor verschillende vormen van aanbidding.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden ongeveer 500 ton ho rozenbottels gebruikt om de National Rose Hips Syrup te maken. Deze werden gebruikt als nutritionele steun aan vitamine C .

Voedingswaarde

Rozenbottels bevatten heel veel voedingsstoffen. Het heeft eiwitten, aminozuren, gezonde koolhydraten en ook gezonde vetten en vetzuren. Het bevat vitamine A, B6, B12, C, D, E en K. Rozenbottels hebben ook thiamine, betaline, choline, pantotheenzuur , folaat, niacine en riboflavine. En tenslotte bestaat het mineraalgehalte uit calcium, ijzer, koper, mangaan, fosfor, kalium, magnesium, zink en natrium.

Rozenbottels zijn een van de beste bronnen voor vitamine C. Ze bevatten zelfs 50 procent meer vitamine C dan sinaasappels. Een enkele eetlepel pulp van het fruit geeft een volwassene meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 60 mg.

Rose Hips voor een betere huid

Olie gemaakt van deze vrucht heeft de mogelijkheid om littekens, acne en lichte brandwonden te behandelen. Het werkt ook als een samentrekkend middel, maar droogt de huid niet uit. Integendeel, het hydrateert het en houdt de huid goed gehydrateerd .

Het drinken van rozenbottel thee heeft ook zijn voordelen voor de huid. Het heeft vitamine A. Deze vitamine regenereert nieuwe huidcellen en bevordert de snellere genezing van wonden en littekens. Het behoudt de elasticiteit van de huid en houdt het gevoed. En tenslotte voorkomt het het verschijnen van rimpels, fijne lijntjes, kraaienpootjes en lachlijnen.

Rose Hips voor Immunity Boost

Vanwege het hoge vitamine C-gehalte zijn rozenbottels ideaal voor het immuunsysteem. Vitamine C stimuleert de witte bloedcellen, wat bijdraagt ​​aan de algemene bescherming van ons lichaam. Deze vitamine is ook een antioxidant, die helpt tegen schadelijke vrije radicalen .

Het vitamine A-gehalte draagt ​​ook bij aan de bescherming tegen infecties door bacteriën en virussen.

Rozenbottels als laxeermiddel en diureticum

Rozenbottels toevoegen aan je dagelijkse dieet kan je helpen om ongewenst afval uit je lichaam te verwijderen. Dit verdrijft toxines, overtollige zouten, vloeistof en vet.

De fruitzuren en pectine in rozenbottel werken zowel als diureticum als als laxeermiddel. Het verbetert en verlicht de symptomen van nieraandoeningen. Het stimuleert de stoelgang regelmatig. En ook verlicht het een opgeblazen gevoel , milde constipatie en andere maag-darmproblemen.

Rozenbottels voor snellere wondgenezing

Volgens het Cabrillo College werd dit fruit door de Ohlone Indianen gebruikt om huidwonden en korsten sneller te behandelen. Dit is een bewezen praktijk en veel mensen zweren er vandaag nog steeds mee. Deze vrucht bevat retinol, vitamine C, omega-3, omega-6 en linoleenzuur. Al deze hulp bij het genezen van littekens en waardoor de huid er gladder uitziet en vlekvrij is.

Je kunt je eigen rozenbottel-brouwsel maken. Voeg eenvoudig 4 eetlepels gesneden rozenbottels toe in een kleine pan met kokend water. Laat ze ongeveer 10 minuten pruttelen. Laat de vloeistof afkoelen en laat een kleine handdoek weken en gebruik deze rechtstreeks op de aangetaste huid. Dit zal het uiterlijk van het litteken aanzienlijk verbeteren.

Rose Hips Combat Cancer

Deze superfood bevat veel heilzame antioxidanten. Sommige hiervan zijn flavonoïden, carotenoïden, polyfenolen, catechinen en leucoanthocyanines. Deze antioxidanten zijn gericht tegen kankercellen. Ze elimineren ook vrije radicalen die de mutatie van gezonde cellen in kwaadaardige cellen veroorzaken.

Rozenbottels zijn ontstekingsremmend

Er zijn veel lichamelijke problemen en problemen die worden veroorzaakt door in wezen hetzelfde: ontsteking. Dit is de reactie van je lichaam op stress. Stress kan komen van de omgeving, uw levensstijl of uw dieet. Door ontstekingen doen zich veel lichamelijke problemen voor. Sommigen van hen zijn artritis, bronchitis, osteoporose, inflammatoire darmaandoeningen en nog veel meer.

Rozenbottels hebben zelfs ontstekingsremmende eigenschappen. Ze kunnen reumatoïde artritis genezen . Onderwerpen die in dit superfood worden opgenomen, vertonen een verbetering in hun mobiliteit met maximaal 25 procent. Ze hebben ook minder pijn en een algemene verbetering in hun humeur. Er is ook verbetering bij patiënten die lijden aan artrose.

Veel wetenschappers vergeleken de ontstekingsremmende effecten van deze vrucht met die van indomethacine, een krachtig medicijn op recept.

Rose Hips voor diabetesmanagement

Dit fruit reguleert op natuurlijke wijze de bloedsuikerspiegel in het lichaam. Dit is erg belangrijk voor mensen met diabetes . Het is essentieel om de balans van glucose en insuline in het lichaam te houden. Dit voorkomt ups en downs in de bloedsuikerspiegel, wat erg dodelijk is.

Rose Hips voor Dysmenorrhea

Dames, je kunt nu van die heetwaterzak af en stoppen met die gevreesde mefenaminezuurtabletten. Het drinken van rozenbottelthee is een effectieve remedie tegen dysmenorroe , een aandoening van pijnlijke menstruatie. Volgens een studie vermindert het menstruatiepijn en symptomen van dysmenorroe.

Wilt u meer superfoods? Bekijk onze ultieme lijst met gezonde superfoods op onze planeet.

Een laatste woord van waarschuwing

Hoewel rozenbottels veel voordelen hebben, zijn er ook enkele bijwerkingen waar je ook op moet letten. De meest voorkomende zijn misselijkheid, braken, hoofdpijn, brandend maagzuur en zelfs diarree. Ook ondervinden zij die rozenbottelstof ervaren acute ademhalingsreacties.

Als u medicijnen gebruikt, beperk dan het gebruik van rozenbottels. Dit fruit verlaagt de bloedspiegels van het medicijn flufenazine. Het vermindert ook de effectiviteit van Coumadin. Het interfereert ook met de effecten van ferrosulfaat.

En ten slotte, als u zwanger bent of borstvoeding geeft, overleg dan met uw primaire arts over de inname van rozenbottels.