Superfoods

ROYAL JELLY FEITEN ALLES WAT U MOET WETEN OVER 

ROYAL JELLY FEITEN ALLES WAT U MOET WETEN OVER 

ROYAL JELLY FEITEN ALLES WAT U MOET WETEN OVER

Heb je het geroezemoes gehoord over koninklijke gelei? Nee? Welnu, dit type superfood is niet wat royalty’s gebruiken op hun PBJ-sandwiches. Iedereen kan koninginnengelei hebben, niet alleen koningen en koninginnen. En tegen de tijd dat je er meer over zult leren, ben je er vast van overtuigd dat je haast zult hebben om wat te kopen.

Royal Jelly Feiten

Koninklijke gelei is een melkwitte afscheiding uit de klieren in de hoofden van werkbijen . Het wordt vervolgens gevoerd aan alle bijenlarven, ongeacht geslacht of kaste. Na drie dagen worden de andere larven die niet als koningin zijn gekozen, niet meer met koninginnengelei gevoerd. De larven van de koningin blijven echter tijdens hun ontwikkeling dit speciale brouwsel voeren. Met andere woorden, het fungeert als de belangrijkste voedselbron voor de inkomende koningin van de kolonie. Over de koninklijke behandeling gesproken.

Deze stof heeft nogal wat namen. Ze worden soms aangeduid als honingbijenmelk, gelée royale en het niet-zo-glamoureuze bijenspit of bijenspeeksel.

Het wordt door mensen geoogst door kolonies te stimuleren met beweegbare framebevels om koninginnen te produceren. Koninklijke gelei wordt verzameld uit elke individuele koningcel of honingraat. Dit gebeurt wanneer de koninginlarven ongeveer vier dagen oud zijn. Het wordt verzameld uit koningincellen omdat dit de enige cellen zijn met grote hoeveelheden koninklijke gelei-afzettingen. Wanneer koninginnegelei aan andere larven wordt gevoerd, wordt het rechtstreeks aan hen gevoerd. Ze consumeren het dan onmiddellijk wanneer het wordt geproduceerd. Aan de andere kant worden de cellen van koninginlarven veel sneller “gevuld” met koninginnengelei dan dat de larven het kunnen consumeren.

Een goed beheerd nest gedurende een seizoen van vijf tot zes maanden kan ongeveer 500 gram van deze kostbare substantie produceren. Aangezien het product bederfelijk is, moeten de producenten onmiddellijk toegang hebben tot de juiste koude opslag (bijv. Een koelkast of vriezer in de koelkast). De koninginnengelei wordt hier bewaard totdat het wordt verkocht of vervoerd naar een verzamelcentrum.

Wat zit er in?

Koninklijke gelei bevat meestal ongeveer 60-70 procent water. Het heeft eiwitten, suiker, vet, koolhydraten, vitaminen, zouten en 17 verschillende aminozuren. Houd er rekening mee dat dit de 8 essentiële aminozuren omvat die het menselijk lichaam niet zelf kan produceren. Het heeft ook sporenelementen, sommige enzymen, pantotheenzuur en vitamine C.

Royal Jelly-voordelen

Verbetert de vruchtbaarheid

Als jij en je partner proberen zwanger te worden, kan een dosis koninklijke gelei het antwoord zijn. Voor de mannetjes verhoogt de component royalactin in deze stof de beweeglijkheid van het sperma. Het verbetert ook het aantal zaadcellen, volwassenheid, levensvatbaarheid en DNA-integriteit.

Voor de vrouwtjes brengt het hormonen in balans en kan het helpen bij vruchtbaarheidskwesties die verband houden met hormonale onbalans. Ook bootst deze stof menselijk oestrogeen na. Oestrogeen is essentieel voor een gezonde menstruatiecyclus. Het kan ook de zwakke uteriene spieren of dunne baarmoederslijmvliezen van de vrouw verbeteren, veroorzaakt door langdurig gebruik van hormonale anticonceptie.

En tenslotte verhoogt het ook het libido (zowel bij mannen als bij vrouwen).

Zorgt voor een gezonde huid

Deze gelei regelt de veroudering van de huid na blootstelling aan ultraviolet-B-straling. Het bevordert de aanmaak van collageen en beschermt daarom de huid tegen veroudering. Het vecht ook tegen huidproblemen, zoals eczeem, droge huid, acne en dermatose. Deze leiden allemaal tot een gladde en gezonde huid .

Verhoogt de hersenfunctie

Deze stof verbetert het kortetermijngeheugen. Het heeft een gunstige rol op neurale functies . Het heeft ook een positief effect op ruimtelijk leren. Antioxidanten in de koninginnengelei spelen ook een belangrijke rol bij de preventie en genezing van neurodegeneratieve ziekten. Dit omvat de ziekte van Alzheimer.

Daarnaast stimuleert het ook de cognitieve functie en herstelt het schade aan de hersenen, vooral gedode hersencellen.

Vermindert menopauzale symptomen

Maak je innerlijke poema wakker met deze natuurlijke remedie. Actuele koninklijke gelei helpt vrouwen met menopauzeproblemen . Deze omvatten stress, seksuele problemen en urine-incontinentie. Een vaginale royal jelly cream helpt de kwaliteit van leven en de seksuele en urinaire functie te verbeteren voor vrouwen van vijftig tot en met vijfenzestig. Het verlicht ook opvliegers en verhoogt de algehele seksuele stimulerende effecten.

Reguleert het immuunsysteem

Deze jelly moduleert of reguleert het immuunsysteem van het lichaam. Ze stimuleren de productie van T-cellen. T-cellen zijn een soort witte bloedcellen. Deze zijn verantwoordelijk voor het afwijzen van vreemd weefsel, het reguleren van de immuniteit en het beheersen van antilichamen om infecties te bestrijden.

Het hebben van een gereguleerd immuunsysteem is erg belangrijk. Als je een of een onderactief of overactief immuunsysteem hebt, hebben ze allebei schadelijke bijwerkingen. Als uw systeem bijvoorbeeld niet actief is, vergroot uw kans op ziektes gemakkelijk. Aan de andere kant, als u een overactief systeem heeft, kunt u auto-immuunproblemen krijgen. Enkele voorbeelden zijn lupus of reumatoïde artritis .

Geneest wonden sneller

Royal Jelly bevat bepaalde vitamines en voedingsstoffen die de huidvernieuwing ondersteunen. Het is dus geen verrassing dat het de wondgenezing versnelt. Deze gelei is in staat tot ontstekingsremmende activiteit. Het vermindert exudatie en collageenvorming. Het verkort ook de genezingsperiode van huidlaesies. Bovendien stimuleert koninklijke gelei ook de productie van lipiden, die een belangrijke rol speelt in het proces van wondgenezing.

Toont allergische reacties

Een onderzoek toont aan dat de histamine-respons op allergenen onmiddellijk werd onderdrukt. Dit toont koninginnen gelei verlicht seizoensgebonden allergiesymptomen.

Beschermt de lever

De lever is een van de belangrijkste organen die we hebben. Alles wat je consumeert, moet er doorheen gaan om te worden gefilterd. Dus het verzorgen van je lever is van het grootste belang. Royal jelly beschermt leverweefsels tegen levertoxines. En het is vrij gemakkelijk om gifstoffen in het lichaam te krijgen. De simpele handeling van alleen kraanwater drinken zal de lever blootstellen aan meer dan 200 giftige stoffen.

Behandelt diabetes

Het bewijs voor de positieve effecten van koninginnegelei op diabetes en bloedsuikerspiegel is indrukwekkend. Een onderzoek uit 2016 toont aan dat 1000 milligram van deze stof drie keer per dag leidt tot een significante verlaging van de bloedglucosespiegels bij mensen met type 2 diabetes. Het leidde ook tot lagere niveaus van cholesterol en cardiovasculaire risicomarkeringen.

Bovendien zijn er ook opmerkelijke dalingen in bloedglucose en hemoglobine. Er is ook een toename van insuline.

Recent onderzoek suggereert ook dat koninginnegelei de insulineresistentie verbetert. Dit is wanneer de cellen van het lichaam niet normaal reageren op het hormoon insuline. En als laatste is er ook een verbetering van antioxidantgehalten bij diabetespatiënten in de leeftijd van 25 tot 65 jaar.

Bestrijdt borstkanker

Borstkanker is het meest voorkomende type dat vrouwen over de hele wereld treft. En hoewel het ongebruikelijk is, kan borstkanker ook mannen treffen.

Het begint meestal in de kanalen die moedermelk leveren aan de tepels. Deze kanker tast de omliggende weefsels en klieren aan.

Koninklijke gelei beschermt het lichaam tegen borstkankercellen. Het blokkeert de negatieve effecten van bisfenol A (BPA). Dit is een omgevingsoestrogeen dat de verhoogde productie van menselijke borstkankercellen activeert.

Verbetert de bottengezondheid

Royal Jelly is geweldig voor botondersteuning. Een Japans onderzoek toont aan dat deze stof osteoporose voorkomt. Wat het doet, is dat het de calciumabsorptie in de darm verhoogt. Dit maakt het een geschikt preventief hulpmiddel tegen osteoporose. Het kan ook het vermogen van het lichaam om calcium te absorberen verbeteren en het op de juiste manier in uw botstructuur opslaan. Bovendien verhoogt het ook de botsterkte.

Een woord van waarschuwing

Er zijn een aantal mensen die zijn Allerg i c honing, stuifmeel, en in verband, ook royal jelly. De allergische reactie kan behoorlijk ernstig zijn. Het kan snelle anafylaxie veroorzaken . Voordat u royal jelly op uw dieet probeert, moet u eerst uw arts of allergoloog raadplegen.

Daarnaast moeten zwangere vrouwen , om een veilige en gezonde zwangerschap te garanderen , ook hun verloskundige-gynaecoloog raadplegen alvorens koninklijke gelei op te nemen in hun dagelijkse voeding.