Gezondheid

NATUURLIJKE SUPPLEMENTEN VERSUS FARMACEUTISCHE GENEESMIDDELEN

NATUURLIJKE SUPPLEMENTEN VERSUS FARMACEUTISCHE GENEESMIDDELEN

Er zijn altijd twee kanten aan elk verhaal. Evenzo zijn er altijd positieve en negatieve effecten voor elke keuze die u maakt. In dit geval zijn beide eerdere uitspraken waar. Het is waar dat we het grootste deel van ons leven farmaceutische medicijnen of medicijnen op recept hebben gebruikt. Maar de laatste tijd  groeit de natuurlijke en organische levensstijl . Dat betekent dat veel mensen teruggaan naar hun roots en afhankelijk zijn van zelfgemaakte natuurlijke supplementen of kruidengeneesmiddelen.

Zoals ik al zei, er zijn voor- en nadelen voor elk. Allereerst lijkt een veilig, maar is nog niet klinisch bewezen. De andere heeft echter strikte regels, maar niet altijd veilig. Er zijn altijd verschillende meningen over het gebruik van voorgeschreven medicijnen en alternatieve geneeswijzen. Dit maakt je verward over welke de meest effectieve oplossing is voor welke kwaal je ook tegenkomt.

Dit is een nogal controversieel onderwerp. Terwijl je verder leest, moet je ervoor zorgen dat je open blijft staan, onthoud de positieve en negatieve kanten van elke optie en beslis dan zelf.

Regulering van farmaceutische geneesmiddelen

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is verantwoordelijk voor het bewaken van de veiligheid, werkzaamheid en veiligheid van farmaceutische producten. Veel mensen gaan ervan uit dat het bureau zelf de tests op nieuwe medicijnen doet. Helaas is dit niet het geval.

Farmaceutische bedrijven bieden de FDA alleen eigen onderzoek uit klinische studies om te bewijzen dat hun nieuwe geneesmiddelen veilig zijn voor de markt. Dit is een praktijk die nogal wat opgetrokken wenkbrauwen achterlaat.

Zegt Dr. Marcia Angell, voormalig hoofdredacteur van The New England Journal of Medicine : “Kunnen we die beproevingen geloven? Immers, die cruciale laatste fase van onderzoek en ontwikkeling wordt meestal gesponsord door het bedrijf dat de drug maakt, zelfs als het vroege onderzoek elders werd gedaan. Kunnen bedrijven op een of andere manier klinische tests uitvoeren om hun medicijnen er beter uit te laten zien dan ze zijn? Helaas is het antwoord ja. Trials kunnen op tientallen manieren worden getriggerd, en het gebeurt altijd. ”

Bovendien omvatten de goedkeuringscommissies van de FDA vaak leden met connecties met farmaceutische bedrijven. In feite zegt de studie van het Institute of Medicine 2006 dat de FDA “zou moeten eisen dat een aanzienlijke meerderheid van de leden van elk adviescomité vrij is van aanzienlijke financiële betrokkenheid bij bedrijven waarvan de belangen kunnen worden beïnvloed door de beraadslagingen van het comité.”

FDA geloofwaardigheid

De afgelopen jaren is de geloofwaardigheid van de FDA merkbaar verminderd . Critici suggereren dat de FDA te popelen om farmaceutische bedrijven te plezieren. Er is een duidelijke vooringenomenheid en invloed van geld en politiek in het zogenaamd onpartijdige en onafhankelijke overheidsorgaan.

In een recent vertrouwelijk onderzoek onder wetenschappers van de FDA meldde 19 procent dat ze onder druk waren gezet om een ​​medicijn het go-signaal te geven, ook al hadden ze er bedenkingen bij. Bovendien zei 66 procent van het personeel dat ze niet zeker waren dat de FDA goed toezicht houdt op drugs nadat ze naar de markt zijn gegaan. En tot slot, 50 procent van de hele staf gelooft dat het bureau de verkeerde kant op gaat. Deze en vele andere beschuldigingen hebben ertoe geleid dat veel meer mensen het gebruik van vrij verkrijgbare medicijnen hebben geschuwd.

Regulering van natuurlijke supplementen

Natuurlijk is het gebruik van kruidengeneesmiddelen al veel langer zo dan voorgeschreven medicijnen. Over de hele wereld maken mensen gebruik van al het beschikbare materiaal in de natuur, en met vallen en opstaan ​​kunnen ze uitvinden welke kruiden werken , wat hun bijwerkingen zijn en welke kruiden dodelijk zijn.

De kennis over het gebruik van deze natuurlijke supplementen is van generatie op generatie doorgegeven. Veel stammen die nog steeds bestaan, hanteren nog steeds deze behandelingswijzen.

Momenteel in de Verenigde Staten worden voedingssupplementen of natuurlijke supplementen beschouwd als voedsel, geen medicijnen. Dit is volgens de Dietary Supplement and Health Education Act (DHSEA) van 1994 . Dus uiteindelijk hebben producenten van supplementen de enige verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun producten zowel veilig als effectief zijn. Deze bedrijven zijn wettelijk niet verplicht om hun producten bij de FDA te registreren.

Ze moeten echter een FDA-disclaimer hebben en moeten de FDA binnen 30 dagen na marketing van hun product op de hoogte brengen. Bovendien mogen fabrikanten verschillende gezondheidsclaims op de verpakking van het product alleen afdrukken met toestemming van de FDA. En ten slotte is de FDA verantwoordelijk voor het zorgen voor producten die op de markt beschikbaar zijn, maar problemen ondervinden.

Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan kruidengeneeskunde in vergelijking met deze farmaceutische geneesmiddelen. Bovendien hebben minder mensen last van bijwerkingen van deze natuurlijke supplementen dan van geneesmiddelen.

Effectiviteit van farmaceutische geneesmiddelen

Ongetwijfeld zullen veel mensen het erover eens zijn dat geneesmiddelen op recept wetenschappelijk bewijsmateriaal zijn. Voordat ze naar de markt worden verhuurd, ondergaan ze allemaal grondige studies en proeven. Deze evalueren hun veiligheid, kwaliteit en effectiviteit voordat ze op de markt beschikbaar zijn.

Deze medicijnen ondergaan een complete evaluatie van hun metabolisme, hun interacties en effecten met andere medicijnen en mogelijke verschillen in veiligheid en effectiviteit voor mensen van verschillende rassen, leeftijden, geslachten, etc.

Sindsdien zijn er veel strikte wetten en processen waaraan farmaceutische bedrijven moeten voldoen voordat ze hun geneesmiddelen op de markt kunnen brengen. Al deze zorgen voor de veiligheid en effectiviteit van het medicijn.

Effectiviteit van natuurlijke supplementen

Hoewel officiële rapporten van de medische wetenschap nog steeds ontbreken, beweren veel mensen die afhankelijk zijn van natuurlijke supplementen om bepaalde ziekten te genezen of te behandelen, dat ze echt effectief zijn. De reden is dat alle ingrediënten in de producten afkomstig zijn uit de natuur , wat betekent dat er geen schadelijke chemicaliën of additieven in zitten.

Bovendien zijn de negatieve bijwerkingen van deze natuurlijke supplementen nog steeds minder dan in vergelijking met die welke worden gemeld tegen vrij verkrijgbare medicijnen.

Een ander ding dat mensen opmerken is dat kruiden minder kosten. De gemiddelde medicijnprijs op recept is ongeveer $ 50 voor de levering van een maand. Aan de andere kant, natuurlijke supplementen kosten veel minder, ongeveer $ 10 tot $ 20 per maand. Dat scheelt u vrij veel geld.

Ook beginnen veel artsen en andere medische professionals de waarde en effectiviteit van sommige natuurlijke supplementen te herkennen.

Kruiden versus medicijnen

Dus, echt, wat is beter voor ons om te nemen? Wat is effectiever?

De waarheid van de zaak is dat deze geneesmiddelen, zowel kruiden als farmaceutica, bedrijven zijn. Momenteel geven Amerikanen ongeveer $ 200 miljard per jaar uit aan geneesmiddelen op recept . Verrassend is dat ze ook ongeveer $ 20 miljard per jaar besteden aan natuurlijke supplementen.

Bij het kiezen van welk medicijn te nemen, willen we gewoon de veiligste, meest effectieve en bij voorkeur degene die minder kost. Aan het eind van de dag is het echt onze keuze. Alle voor- en nadelen zijn er voor u om te zien. Het is gewoon een kwestie van kiezen welke.

In het internettijdperk van vandaag heb je volledige toegang tot informatie over gezondheid en voeding. Het nodige onderzoek doen is belangrijk. Zodra u over alle informatie beschikt die u nodig heeft, kunt u rustig aan tafel gaan zitten met uw arts. Vergelijk natuurlijke supplementen met farmaceutische geneesmiddelen en bepaal welke route het beste bij u past.