Gezondheid voor Vrouwen

Natuurlijke borstvergroting Hormonen

Natuurlijke borstvergroting houdt een delicate balans in van hormonen die het lichaam natuurlijk in groeiende borsten brengen. De belangrijkste vrouwelijke hormonen die betrokken zijn bij de borstgroei zijn oestrogeen, progesteron en prolactine. Je lichaam produceert dit allemaal op natuurlijke wijze en is over het algemeen op het hoogste niveau tijdens de puberteit en zwangerschap.

Niet alleen moet je ervoor zorgen dat de hormonen van je vrouw in toom zijn, maar ook de testosteronniveaus moeten in balans zijn. Ja, vrouwen produceren van nature een klein beetje testosteron, net zoals mannen van nature lage niveaus van vrouwelijke hormonen produceren, zoals oestrogeen.

Er zijn veel supplementen die je kunnen helpen met deze evenwichtsoefening. Sommige zijn kruiden die een fyto- of plantenvariatie van een specifiek hormoon (bijv. Fyto-oestrogeen) verschaffen. Er zijn ook producten op dierenbasis zoals  runderklieren die de hypofyse stimuleren en veel van de hormonen van het lichaam produceren, waaronder prolactine.

Al deze hormonen zijn uniek en noodzakelijk voor een succesvolle borstvergroting. De borsten bestaan ​​uit verschillende klierweefsels die elk op een andere manier op deze hormonen reageren. Sommige van de klierweefsels in borsten reageren op oestrogeen, terwijl anderen, zoals de melkkanalen, reageren op prolactine.

Hieronder is meer informatie over de belangrijkste hormonen die betrokken zijn bij borstvergroting.

oestrogeen

Er zijn 60 verschillende hormonen met oestrogene eigenschappen. De drie belangrijkste oestrogeenhormonen zijn estradiol, estron en estriol, waarbij estradiol de sterkste is. Estradiol wordt geproduceerd in de eierstokken en is verantwoordelijk voor de borstgroei. Oestrogeenspiegels fluctueren van nature met de menstruatiecyclus van een vrouw, waarbij de hoogste niveaus van oestrogeen aanwezig zijn tijdens de eisprong.  Lees meer – De fasen van uw menstruatiecyclus

Oestrogeen is het belangrijkste hormoon bij natuurlijke borstvergroting. Om de oestrogeenspiegels te verhogen, nemen NBE’ers fyto-oestrogene kruiden zoals  Pueraria Mirifica , fenegriek , venkelzaad , hop en rode klaver,  maar meer is niet altijd beter. Het aanvullen van teveel oestrogeen kan het lichaam overbelasten en oestrogeenreceptoren doen afsluiten en niet reageren wat kan resulteren in een stal in de borstgroei.

testosteron

We weten allemaal dat testosteron wordt geproduceerd bij mannen, maar vrouwen produceren ook een kleine hoeveelheid testosteron – ongeveer 3/10 van een milligram per dag vergeleken met 7 milligram per dag bij mannen. 75% van het testosteron geproduceerd bij vrouwen wordt omgezet in oestrogeen via een proces genaamd aromatase.

Het is erg belangrijk om de oestrogeen- en testosteronniveaus in balans te houden om een ​​succesvolle borstgroei te hebben. Sommige vrouwen produceren te veel testosteron, wat borstgroei kan saboteren, maar er zijn manieren om de testosteronniveaus in balans te brengen. Anti-androgenen zoals saw palmetto , vitex (chasteberry) en kruidentintthee helpen om testosteron te egaliseren . Aan de andere kant, als je niet genoeg testosteron aanmaakt,  kan maca-wortel worden gebruikt als een testosteronbooster.

progesteron

Progesteron is een ander hormoon dat belangrijk is voor de ontwikkeling van de borsten. Net zoals testosteron en oestrogeen moeten worden uitgebalanceerd voor een succesvolle borstgroei, moeten ook oestrogeen en progesteron op een evenwichtig niveau zijn. Progesteron staat bekend als het zwangerschapshormoon en is erg belangrijk voor de ontwikkeling van borsten, met name de vorming van de klieren. Tijdens de zwangerschap is het progesteronniveau het hoogst. Net als oestrogeen, fluctueren de niveaus van progesteron natuurlijk met de menstruatiecyclus van een vrouw, waarbij het niveau het hoogste is tijdens de tweede helft van de cyclus of tijdens de luteale fase.

Sommige dingen die je kunt doen om de progesteronspiegel te verhogen, zijn venkelzaadthee of rode klaver . De meest populaire methode voor NBE’ers is om een ​​goede progesteroncrèmes te gebruiken,  maar als je progesteronwaarden van nature hoog zijn, kan het gebruik van een van deze producten je vooruitgang blokkeren . 

prolactine

Prolactine stimuleert de melkproductie tijdens de zwangerschap, maar speelt ook een vitale rol bij de natuurlijke borstvergroting. Prolactine verhoogt het aantal oestrogeenreceptoren in de borsten en helpt ook bij de ontwikkeling van de borstklieren. Een manier om de hoeveelheid prolactine die door het lichaam wordt geproduceerd te verhogen, is door de borsten te stimuleren of te masseren .

Producten die helpen bij de prolactinesecretie zijn hop , geitenruit en fenegriek .

Wat zijn je hormoonspiegels?

Nadat je hebt gelezen over de verschillende borstvergrotende hormonen, vraag je je waarschijnlijk af waar je hormonen liggen. Om een ​​algemeen beeld te krijgen van uw hormoonspiegels zijn er enkele eenvoudige vragen die u kunt beantwoorden op  de vragenlijst voor hormonen van Dr. Lee .

Hormoonspeeksel TestAls u een meer diepgaand rapport over uw hormoonniveaus wilt, zijn er speekseltests die u kunt nemen. Speekseltesten zijn kits die online kunnen worden gekocht en vereisen dat u een speekselmonster inlevert. Na een week of twee ontvang je een gedetailleerd rapport van je hormoonspiegels. Ze zijn een beetje prijzig, maar kunnen u een nauwkeurig beeld geven van uw hormonen, die u een schat aan informatie over uw algehele gezondheid kunnen bieden. Ze beginnen vanaf 170 voor een test met 5 hormoonspiegels tot 315 voor een test met 10 niveaus .

Weten dat uw hormoonspiegels niet alleen gunstig zijn voor de borstgroei, maar voor alle delen van uw leven. Een overmaat of tekort aan hormonen kan leiden tot slechte slaap, stemmingswisselingen, chronische ziekte, gewichtstoename en meer. Dus als uw budget het toelaat, kan het krijgen van een speekseltest een goede zaak zijn omdat hormonen een vitale rol spelen in een gezond leven.

Natuurlijke borstvergroting Hormonen