Vitamine en mineralen

MONNIKSVRUCHTEN TOP 9 VOORDELEN DIE JE MOET WETEN + RECEPTEN

MONNIKSVRUCHTEN TOP 9 VOORDELEN DIE JE MOET WETEN

MONNIKSVRUCHTEN TOP 9 VOORDELEN DIE JE MOET WETEN

Nee, deze vrucht is niet alleen voor monniken bedoeld. Volgens de verhalen is het vernoemd naar de boeddhistische monniken waarvan bekend was dat ze de vrucht bijna 800 honderd jaar geleden voor het eerst cultiveerden. Zo heet de naam monnik fruit.

Veel Amerikanen, ik weet zeker, hebben nog nooit gehoord van de monniksfruit. Het gaat door de wetenschappelijke naam van Siraitia grosvenorii . Het gaat ook door de namen van Longevity fruit, Buddha fruit of luo han guo . Het is een wijnstok uit het kalebassenfamiliedie een krachtige vrucht draagt. Het fruit van de Monnik groeit typisch in Thailand en sommige delen van China. Al duizenden jaren wordt het zowel als medicijn als als voedingsadditief gebruikt. Monnik fruit werd gebruikt als een remedie voor een aantal ziekten, en ook als een kunstmatige zoetstof.

Ja dat klopt. Deze vrucht is zoeter dan suiker, met hoge concentraties glucose en fructose . Het is echter oneindig veel gezonder dan suiker. De zoetheid komt van speciale antioxidanten, genaamd mogrosides. Deze worden gevonden in het vlezige deel van de vrucht. Dit is de reden waarom het veel wordt gebruikt als zoetstof.

In 2010 heeft de Food and Drug Administration (FDA) het monnikfruit gelabeld als ‘algemeen erkend als veilig’ (GRAS). Dit betekent dat iedereen het kan gebruiken, zelfs zwangere vrouwen en kinderen. De vrucht heeft geen bekende negatieve bijwerkingen. De meeste kunstmatige zoetstoffen hebben bijwerkingen zoals opgeblazen gevoel , gas of zelfs allergische reacties. Ook monnik fruit zoetstoffen hebben weinig tot geen nasmaak, in tegenstelling tot de meeste andere zoetstoffen.

Het monniksvrucht heeft een hoog antioxidantgehalte. Ze hebben ook absoluut nul calorieën en nul koolhydraten.

Voordelen van Monk Fruit

MONNIKSVRUCHTEN TOP 9 VOORDELEN DIE JE MOET WETEN

Afgezien van een gezondere optie om drankjes en eten te zoeten, heeft de monniksvrucht nog tal van andere voordelen.

Bevordert levensduur

Mensen die regelmatig monnikfruit eten lijken langer te leven. In gebieden waar de monniksvrucht overvloedig is, is er een hoog aantal honderdplussers per hoofd van de bevolking. De antioxidanten in het vruchtenspel hebben een positief effect op het afbreken van het lichaam naarmate het ouder wordt. Naarmate we ouder worden, ervaren we enorme stress voor onze interne omgeving, een toename van ontstekingen, de snelle afbraak van weefsels en de degeneratie van ons lichaam. De antioxidanten in monniks fruit regelen ontstekingen en reguleren de antioxidant systemen in ons lichaam.

Verhoogt het immuunsysteem

Monnik fruit heeft gunstige antimicrobiële eigenschappen die een goede bacteriële balans handhaven. De antioxidanten in het fruit bestrijden ook oxidatieve stress en schadelijke vrije radicalen. Deze zijn verantwoordelijk voor vele ziekten, ziektes en aandoeningen die een lichaam mogelijk kan hebben. De antioxidanten voorkomen ook DNA-schade en remmen schadelijke moleculen die de naam reactieve zuurstofspecies dragen.

Is anti-inflammatoir

We weten allemaal dat ontstekingen veel verschillende problemen in het lichaam veroorzaken. Monniksfruit laat zien dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft en een positief effect heeft op ziekten en aandoeningen. Het gebruik van monnikfruit als ontstekingsremmende medicatie is ook veiliger omdat andere soorten ontstekingsremmende medicijnen schadelijke bijwerkingen hebben, zoals leverschade .

Behandelt infecties

De monniksfruit is een natuurlijk antimicrobieel middel dat infecties bestrijdt. Het is ook effectief in het vertragen van de toename van antibioticaresistentie. Het remt de groei van bacteriën, met name orale bacteriën die tandbederf en parodontitis veroorzaken. Afgezien van dat, de vrucht is ook effectief bij de behandeling van keelpijn, candida, orale spruw, streptokokken en tandvleesaandoeningen in de mond.

Helpt met allergieën

De vrucht is vrij effectief in het omgaan met allergieën. Ons lichaam heeft mestcellen , die de histamine-respons veroorzaken. Deze cellen zijn ook verantwoordelijk voor verstopte neus en het gezwollen gevoel dat je tijdens het pollenseizoen in je gezicht ervaart. Studies tonen aan dat monnik fruit een significante afname in histamine-respons op allergenen geeft. Wat het doet is dat ze de mestcellen kalmeren.

Helpt bij gewichtsverlies

Het gebruik van monnik fruit zoetstoffen in plaats van suiker is een geweldige manier om je gewicht te bekijken en het risico op obesitas te verlagen . Tegenwoordig is de suikerconsumptie van veel Amerikanen alarmerend, en dit leidt tot de snelle opkomst van de obesitasepidemie. Omdat de vrucht nul calorieën en koolhydraten bevat, veroorzaken ze geen gewichtstoename.

Bestrijdt diabetes

Sinds de oudheid werd de monnik vrucht gebruikt als een effectieve behandeling voor diabetes . Het is een bewezen antihyperglycemic. Dit betekent dat het de bloedsuikerspiegel in het lichaam helpt verlagen. De vrucht zorgt ook voor een betere insulinesecretie in het lichaam. Monniksfruit is erg veilig voor mensen met diabetes. Het veroorzaakt geen schommelingen in bloedsuikerspiegels en wordt daarom als een preventieve methode voor diabetes beschouwd.

Bevordert de gezondheid van het hart

Monniksvruchten bevatten bestanddelen die voorkomen dat cholesterol oxideert. Dit is wat er gebeurt met cholesterol voordat het zich opbouwt in plaque in de slagaders en bloedvaten. Dit verlaagt het risico op hartaanvallen , beroerte en atherosclerose. De vrucht heeft ook een positief effect op hoog cholesterol en verhoogt de productie van HDL “goed” cholesterol.

Voorkomt kanker

Er zijn tal van studies die aantonen dat de monnik fruit anticarcinogene effecten heeft. Het heeft het vermogen om de groei van huid- en borsttumoren te remmen. Het remt ook de progressie van alvleesklierkankercellen. De vrucht heeft ook een vergelijkbaar effect op colorectale kanker en keelkankercellen. Het biedt ook eiwitten die krachtige antikankervaardigheden hebben. De mogrosides in het fruit onderdrukken ook de groei van leukemiecellen.

Monnik Fruit Recepten

Er zijn veel manieren om het monnikfruit aan je dagelijkse dieet toe te voegen. Hier zijn een paar suggesties die u zelf kunt uitproberen. Om het u gemakkelijker te maken, gebruiken de meeste recepten Monk Fruit In The Raw-producten. Deze komen in eenvoudig te gebruiken pakketten.

Raw Green Goddess Smoothie

MONNIKSVRUCHTEN TOP 9 VOORDELEN DIE JE MOET WETEN

ingrediënten:

1 kop spinazie

½ kopje baby boerenkool

½ een Granny Smith-appel, geschild, gepoot en in blokjes gesneden

½ inch plak verse gember

¾ kopje kokoswater, gekoeld

1 pakket Monk Fruit In The Raw

Procedure:

Plaats eerst het spinazie-, boerenkool-, gember- en kokoswater in een hogesnelheidsmenger en combineer het volledig. Meng vervolgens het pakje monniksvruchten. Giet er een glas in en geniet ervan.

Beste kauwende brownies

ingrediënten:

7 eetlepels ongezouten boter

4 ons donkere chocolade, fijngehakt

1 kop Monnik Fruit In The Raw Bakers Bag

2 grote eieren (bij kamertemperatuur)

1 theelepel vanille-extract

½ kopje ongebleekt bloem voor alle doeleinden

½ kopje walnoten, gehakt

Procedure:

 1. Verwarm de oven voor op 350 ℉.
 2. Smeer een 8-inch-vierkante bakpan met kookspray in.
 3. Smelt de boter in een middelgrote kom.
 4. Voeg de chocolade toe en laat 2 minuten staan.
 5. Naderhand krachtig roeren tot de chocolade is gesmolten en het mengsel glad is.
 6. Voeg vervolgens de monnik fruit zoetstof toe.
 7. Voeg de eieren één voor één toe en klop de hele tijd.
 8. Voeg het vanille-extract toe.
 9. Meng de bloem met een flexibele spatel.
 10. Voeg ten slotte de walnoten toe en roer snel.
 11. Verdeel het beslag gelijkmatig in de voorbereide pan.
 12. Bak ongeveer 22 minuten of totdat een tandenstoker die in het midden is gestoken bijna schoon is.
 13. Stel de pan in op afkoelen.
 14. Snij in vierkanten, serveer en geniet ervan!

Courgette brood

ingrediënten:

1½ kopjes courgette, fijn versnipperd

1½ kopjes ongebleekt bloem voor alle doeleinden

2 theelepels kaneel

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel bakpoeder

¼ theelepel zout

1 groot ei

½ kopje Canola-olie, gekoeld

1 kop Monnik Fruit In The Raw Bakers Bag

1 theelepel vanille-extract

½ kopje walnoten, gehakt

½ kopje rozijnen

Procedure:

 1. Verwarm de oven voor op 350 ℉.
 2. Bestrijk een broodpan licht met een kookspray.
 3. Meng de bloem, kaneel, bakpoeder, bakpoeder en zout in een kom.
 4. Klop het ei in een andere grote kom.
 5. Terwijl je nog steeds klopt, giet je langzaam de olie in. Meng door totdat het mengsel op losse mayonaise lijkt.
 6. Klop het monnikvruchtenzoetmiddel erdoorheen.
 7. Voeg de courgette en het vanille-extract toe.
 8. Voeg vervolgens de kom met de droge ingrediënten toe aan de kom met het natte mengsel. Meng ze langzaam en met zo min mogelijk slagen.
 9. Vouw de rozijnen en de walnoten in.
 10. Smeer het beslag in de broodpan.
 11. Bak minimaal 50 minuten, of tot een mes in het midden is geplaatst er schoon uitziet.
 12. Stel de pan in op afkoelen.
 13. Eenmaal afgekoeld, wikkel het brood in folie en laat het ongeveer 24 uur op kamertemperatuur komen.
 14. Snijd in gewenste plakjes.

MONNIKSVRUCHTEN TOP 9 VOORDELEN DIE JE MOET WETEN