Voedsel

MEDICINALE PADDESTOELEN EN HUN GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN

MEDICINALE PADDESTOELEN EN HUN GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN

MEDICINALE PADDESTOELEN EN HUN GEWELDIGE VOORDELEN

Voor de meesten van ons bestempelen we paddenstoelen als een soort bijgerecht of een extra beetje voedsel om bepaalde gerechten smaak en textuur te geven. Maar wist u dat er medicinale paddenstoelen zijn die een hoop voordelen hebben voor ons lichaam?

Dat klopt, champignons worden al lang gebruikt als medicijn. Het gebruik van medicinale paddestoelen gaat terug tot de oude Chinese en oud-Egyptische culturen. Ze gebruikten ze om de levensduur en algemene algehele gezondheid te bevorderen.

Wat zijn medicinale paddestoelen?

MEDICINALE PADDESTOELEN EN HUN GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN

In principe produceren medicinale paddestoelen medisch belangrijke metabolieten. Of het zijn paddenstoelen die kunnen worden geïnduceerd om genoemde metabolieten via biotechnologie te produceren .

Er is een breed scala aan medisch actieve verbindingen in bepaalde schimmels. Enkele voorbeelden zijn antikankermedicijnen, antibiotica, psychotrope geneesmiddelen, cholesterolremmers, immunosuppressiva en fungiciden.

Soorten medicinale paddestoelen

Overal ter wereld kun je paddenstoelen vinden. Er zijn meer dan 150 soorten paddestoelen. Sommige zijn eetbaar en sommige niet. Het zou ons de hele dag kosten om elk van hen te bespreken. Dus gaan we het hebben over de enkele van de populairste medicinale paddenstoelen.

shiitake

Ik denk dat iedereen weet wat deze paddestoel is. Ze zijn behoorlijk populair en zijn te vinden in de meeste supermarkten. Hun kleur is bruin of donkerbruin van kleur. Ze hebben een vlezige textuur en hebben een aardachtige, rokerige smaak.

Reishi

MEDICINALE PADDESTOELEN EN HUN GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN

De Chinezen waarderen deze specifieke paddestoel zeer. Ze noemen het ‘de paddenstoel van onsterfelijkheid’, ‘het kruid van geluk’ en ‘de grote beschermer’. Het wordt strikt medicinaal gebruikt.

Deze paddenstoel heeft een taaie textuur en een bittere smaak. Het is niet iets dat je graag zou toevoegen aan je favoriete pastagerecht.

Oester

MEDICINALE PADDESTOELEN EN HUN GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN

Dit is een van de meest gebruikte paddenstoelen als aanvulling op verschillende soorten gerechten. Ze zien eruit als zee-oester, dus de naam. Ze hebben een witachtige, grijsachtige of bruine kleur. Deze champignons hebben een dik vlees en een fluwelen textuur. En net als hun naam hebben ze een milde visachtige smaak, zoals zeeoren.

Cremini / witte knop

MEDICINALE PADDESTOELEN EN HUN GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN

Dit zijn de meest geconsumeerde champignons in de Verenigde Staten. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar en zijn de minst dure onder de paddenstoelensoorten. Onrijpe paddenstoelen hebben een bruine of witte kleur. Ze hebben een rijke en aardse smaak.

Maitake

MEDICINALE PADDESTOELEN EN HUN GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN

Deze staan ​​bekend als dansende paddenstoelen. Of je kent het misschien bij zijn andere naam, duivin van het bos. Ze zijn voornamelijk te vinden aan de voet van bomen, zoals eik, iep of esdoorn. Het ziet eruit als lagen van petten gebogen als lepels. Anderen zeggen ook dat het lijkt op een brein. De doppen hebben een donkerbruine kleur als ze jong zijn en worden geleidelijk lichter naar lichtgrijs of geel als ze ouder worden.

Cordyceps

MEDICINALE PADDESTOELEN EN HUN GEWELDIGE EIGENSCHAPPEN

Dit is een zeldzame paddestoel. Vreemd genoeg groeien ze alleen op rupsen in het noorden van China. Wanneer de rups sterft, ontspruit de schimmel uit het hoofd van de rups. Het ziet eruit als een zijderups en heeft een heldere gouden kleur. Het heeft een luchtige geur en een licht bittere smaak.

Manen van de leeuw

Inderdaad, dit is nogal een naam. Het is een bolvormige schimmel met een sneeuwwitte kleur. Het heeft neerwaartse ijspegelvormige stekels. De smaak wordt vergeleken met die van aubergine of kreeft. Het wordt beschouwd als een gastronomisch gerecht.

Gezonde voordelen van medicinale paddestoelen

Het consumeren van verschillende soorten eetbare paddenstoelen kan u veel gezonde voordelen bieden. Hier is een overzicht van slechts enkele van deze effecten van medicinale paddestoelen.

Bestrijdt kanker

Het introduceren van bepaalde medicinale paddenstoelen in uw dagelijkse voeding heeft een significant positief effect op de bestrijding van kanker. Studies tonen aan dat ze de groei van kankercellen vertragen. Ze remmen ook de vorming van tumoren, beschermen DNA tegen schade en stoppen de celmutatie.

Ze zijn ook gunstig voor kankerpatiënten door enkele neveneffecten van kanker te verlichten, zoals misselijkheid en haaruitval.

Bevordert de gezondheid van het hart

Geneeskrachtige paddenstoelen verlagen van nature het “slechte” cholesterolgehalte van LDL en houden ook de slagaders van verharding. Deze twee zijn risicofactoren voor hartziekten. Tegelijkertijd verbeteren ze ook het “goede” cholesterolgehalte van HDL. Hun fytonutriëntengehalte zorgt ervoor dat cellen niet aan de wanden van bloedvaten kleven en er zich geen plaque opbouwt. Dit leidt tot een gezond bloeddrukniveau en een betere circulatie.

Verhoogt het immuunsysteem

Veel medicinale paddenstoelen hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen. Deze zijn geweldig in het bestrijden van verkoudheid, griep en hoesten. Medicinale paddenstoelen hebben immuunbevorderende reacties. Dit komt omdat ze een grote hoeveelheid polysacchariden en complexe suikers bevatten. Dit zijn essentiële voedingsmiddelen voor het immuunsysteem. Ze verhogen RNA en DNA in het beenmerg waar de immuuncellen worden geboren. Ze reguleren ook de productie van antilichamen in het lichaam.

Tenslotte hebben paddenstoelen ook een hoge hoeveelheid antioxidanten. Deze antioxidanten bestrijden schadelijke vrije radicalen. Deze vrije radicalen brengen bacteriën, infecties en ziekten naar uw lichaam.

Verbetert energieniveaus

Door cordycep-paddenstoelen te eten, kun je hoger springen en sneller rennen. Ze geven infeite een grote boost aan je energieniveau . Dit komt omdat ze het zuurstof-dragende vermogen van het bloed verhogen en ook de productie van energie in de spieren verhogen.

Ze ontspannen bronchiale passages, verbeteren de ademhaling en verhogen de bloedstroom. Dit alles komt de spieren ten goede die tot hun uiterste worden doorgedrukt en bijdragen aan hun uithoudingsvermogen.

Dit betekent dat atleten langer en effectiever kunnen trainen. Ze zijn ook geweldig tijdens herstel na de training.

Bevordert de gezondheid van de hersenen

Medicinale paddenstoelen helpen bij het verbeteren van uw geheugen, verbeteren de cognitieve functionaliteit en geven u een scherpere en duidelijkere focus.

Ze induceren ook de productie van zenuwgroeifactoren. Dit is van vitaal belang bij de ontwikkeling en het onderhoud van sensorische neuronen. Ze zijn geweldig in de behandeling van de ziekte van Alzheimer , de ziekte van Parkinson, dementie en andere hersengerelateerde ziekten.

Biedt een betere huid

Het seleniumgehalte in medicinale paddestoelen vermindert de ernst van acne. Het helpt ook bij de littekens die daarmee gepaard gaan. Paddestoelen verminderen ook de opbouw van DHT, wat de genezing van de huid verbetert . Dit laat je met een gladdere, gezondere, jonger uitziende huid.

Bevordert gewichtsverlies

Champignons bevatten weinig calorieën, maar zitten super vol voedingsstoffen. Dit maakt de schimmels geweldig voor mensen die hun gewicht in de gaten houden . Studies tonen aan dat het eten van paddenstoelen regelmatig leidt tot een gezond lichaamsgewicht, verminderde tailleomtrek en een betere algehele gezondheid.

Vooral Shiitake-paddenstoelen vechten tegen het verkrijgen van te veel gewicht . Ze verhogen de verzadiging, verminderen de voedselinname en verminderen de niveaus van lipiden in het plasma of vet.

Helpt bij diabetes

Champignons hebben minder koolhydraten en suiker. Deze paddenstoelen reguleren de bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten. Ze verlagen ook triglyceriden en voorkomen de progressie van andere diabetische complicaties. Bovendien hebben ze ook positieve effecten op de gevoeligheid van insulinereceptoren.

Verlicht astma en allergieën

Astma is te wijten aan een hoog aantal ontstekingscellen in het lichaam. Paddestoelen behandelen astma door de onbalans in het immuunsysteem te corrigeren en het aantal ontstekingscellen te verminderen.

Paddestoelen vertonen ook anti-allergische activiteiten. Ze verminderen de productie van allergie-veroorzakende antilichamen aanzienlijk. Ze verhogen ook de productie van cellen die pathogenen elimineren. En ten slotte remmen paddenstoelen de afgifte van histamine.

Verlicht stress

Vooral de reishi-paddenstoel staat hier centraal. Taoïsten beweren dat deze paddenstoelen “kalmte, gecentreerdheid, evenwicht, innerlijk bewustzijn en innerlijke kracht bevorderen.” Ze eten het dagelijks in meditatieve praktijken en beschermen lichaam, geest en ziel.

Paddestoelen verlichten ook het chronisch vermoeidheidssyndroom , door stress veroorzaakte spanningen en slapeloosheid.

Helpt in vruchtbaarheid

Als je een eigen gezin wilt stichten, laat je man dan beginnen met het toevoegen van paddenstoelen, met name cordyceps, aan zijn dagelijkse dieet. Ze verhogen de spermaproductie dramatisch, zowel in kwaliteit als in kwantiteit.