Vitamine en mineralen

MANGOSTEEN 12 MANIEREN WAAROP HET HELPT BIJ HET HANDHAVEN VAN EEN GEZOND SYSTEEM

MANGOSTEEN 12 MANIEREN WAAROP HET HELPT BIJ HET HANDHAVEN VAN EEN GEZOND SYSTEEM

Op dit moment in de organische en gezonde wereld van superfoods , die langzaam groeien, zijn exotische groenten en fruit. Wij Amerikanen kijken langzaam naar deze niet-zogeheten superfoods en leren geleidelijk over alle gezondheidsvoordelen die ze ons kunnen bieden. Een goed voorbeeld is de mangosteen.

Mango-wat?

Oké, ik hoor je. Ik weet dat dit fruit uit deze wereld klinkt en behoorlijk vreemd. Voor velen van ons is dat zo.

De mangosteen is een paarsblauwe vrucht die afkomstig is van een tropische groenblijvende boom die voornamelijk in Zuidoost-Azië groeit. De vrucht is zoet en pittig, vertoond in secties, een beetje als een sinaasappel. De schil is een beetje dik en heeft een donkerpaarse tint. De kleine segmenten van vlees binnenin zijn melkachtig wit en zijn de enige eetbare.

Het eten van de vlezige secties kan behoorlijk verslavend zijn, omdat ze over een zoete smaak beschikken die zelfs de meest kieskeurige smaakpapillen zal behagen.

Uiteraard wordt het consumeren van veel van dit superfood sterk aangemoedigd. De mangosteen heeft veel essentiële voedingsstoffen die ons hele welzijn zullen stimuleren.

Volgens de Maleisische auteur Desmond Tate: “Door populaire bijval wordt de mangosteen als de meest verrukkelijke van alle tropische vruchten beschouwd en is hij tot koningin uitgeroepen. Er is geen twijfel over de luxe van zijn smaak. Het heeft een onbetaalde lof gewonnen door de eeuwen heen van allen die het zijn tegengekomen. ”

Oei, nu zijn dat een paar grote schoenen die deze vrucht moet vullen.

Wat zit er in een mangosteen?

MANGOSTEEN 12 MANIEREN WAAROP HET HELPT BIJ HET HANDHAVEN VAN EEN GEZOND SYSTEEM

Voor iets wat klein is, pakt dit kleine juweeltje van een fruit de stoot. Het bevat gezonde koolhydraten, voedingsvezels, energie, totaal vet en eiwitten. Voor de vitaminen bezit mangosteen folaat, vitamine C, thiamine, riboflavine, pyridoxine, niacine, vitamine A en pantotheenzuur .

Het mineraalgehalte bestaat uit koper, ijzer, mangaan, magnesium, zink, calcium en fosfor.

Mangosteen heeft ook sporenhoeveelheden van de elektrolyten kalium en natrium.

Voor een enkeling, vooral diegenen die in Zuidoost-Azië wonen, kunnen ze genieten van deze rauwe vruchten. Voor anderen halverwege de wereld kan mangosteen worden ingenomen in tabletvorm of sapvorm.

En wist je dat een lange tijd geleden de mangosteen de toegang tot de Verenigde Staten werd ontzegd? Dit kwam omdat mensen dachten dat het fruit de Aziatische fruitvlieg bevatte. Het verbod werd uiteindelijk opgeheven in oktober 2007.

Mangosteen voordelen

Veel mensen beginnen de vruchten van deze geweldige vrucht te plukken. En langzaamaan wint het aan populariteit in de Verenigde Staten. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van wat we kunnen krijgen van de mangosteen.

Verbetert de ooggezondheid

Voor velen van ons is het heel normaal om bijna de hele dag naar een computerscherm te staren. We doen dit voor werk of vrije tijd. Helaas veroorzaakt dit veel spanning in onze ogen en zal het leiden tot schade.

Mangostans hebben vitamine A en C, die helpen het gezichtsvermogen te verbeteren en oogziekten te bestrijden. Deze vitaminen beschermen de lens in je ogen, genezen sneller wonden in het oog en bestrijden vrije radicalen die oogschade kunnen veroorzaken. Deze twee vitamines kunnen ook het risico op nachtblindheid verminderen . Ze kunnen ook de kwaliteit van uw gezichtsvermogen verbeteren.

Vitamine C vermindert met name de bloedtoevoer naar uw ogen, wat staar helpt voorkomen.

Zorgt voor een gezonde huid

MANGOSTEEN 12 MANIEREN WAAROP HET HELPT BIJ HET HANDHAVEN VAN EEN GEZOND SYSTEEM

Mangosteen heeft antibacteriële, schimmelwerende, anti-allergische, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen die allemaal samenwerken om ervoor te zorgen dat je een mooie en van nature gezonde huid hebt . Dit zal helpen bij het verminderen van een aantal huidaandoeningen. Deze omvatten huidveroudering, huidontsteking, eczeem, bacteriële infecties en allergieën.

Deze vrucht bevat ook xanthonen, die helpen bij de regeneratie van huidcellen en die beschadigde huidcellen kunnen herstellen. Deze verbinding is ook nuttig bij de behandeling van verschillende huidziekten.

De vitamine C in magosteen draagt ​​ook bij aan een gezondere huid door de kwaliteit van de teint te verbeteren, de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en de donkere kringen onder de ogen te verminderen.

Garandeert mondgezondheid

Als je wat bloed uitspuugt terwijl je borstelt, is de kans groot dat je een tandinfectie hebt. Voordat dit nog erger wordt, kun je wat mangosteengel direct op je tanden en tandvlees aanbrengen. Dit vermindert bloeden en geneest kauwgomproblemen.

Sommige onderzoeken tonen ook aan dat de mangosteengel de tandvleesontsteking kan genezen.

Verlicht Allergieën

Mangostans staan ​​bekend als een natuurlijke antihistamine. De extracten van de vruchten bevatten ook anti-allergie en ontstekingsremmende eigenschappen die de afgifte van histamine en prostaglandine remmen. Deze twee worden ook geassocieerd met ontstekingen in het lichaam en allergieën.

Verbindingen in de vrucht hebben ook therapeutische en kalmerende effecten op allergie-geïnduceerde astma .

Verhoogt het immuunsysteem

MANGOSTEEN 12 MANIEREN WAAROP HET HELPT BIJ HET HANDHAVEN VAN EEN GEZOND SYSTEEM

Omdat mangostans veel verschillende vitamines, mineralen, antioxidanten en andere voedingsstoffen bevatten, werken deze allemaal samen om het immuunsysteem van het lichaam te versterken en te verbeteren. Houd in gedachten dat ons immuunsysteem onze eerste verdedigingslinie is tegen schadelijke vreemde lichamen en vrije radicalen die onze systemen proberen binnen te dringen en schade en ziekte veroorzaken.

De vrucht heeft ook celboosters genaamd xanthonen, die verschillende eigenschappen met medicinale waarde bezitten. Dit is een van de redenen waarom mangostans worden beschouwd als helende vruchten.

Vitamine C draagt ​​ook bij aan een sterkere immuniteit omdat het helpt om schadelijke vrije radicalen te verwijderen die ontstekingen en vele ziektes veroorzaken. Deze vitamine helpt ook bij de productie en functie van leukocyten. Dit zijn witte bloedcellen die het lichaam beschermen tegen infectieziekten en buitenlandse indringers.

Helpt een goede orgaangroei

Regelmatig mangosteen eten kan zeker helpen bij de juiste groei en vorming van je organen. Mangostans hebben een hoge hoeveelheid koper. Dit mineraal is vooral belangrijk voor de groei en ontwikkeling van een aantal orgaanweefsels.

Hulp bij diabetes

De dagelijkse consumptie van mangostans is een geweldige manier om diabetes onder controle te houden en te houden, omdat ze helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Ze werken als alfa-amylase-remmers. Dit betekent dat ze enzymen voorkomen die ervoor zorgen dat zetmelen in glucose uiteenvallen.

De tanninezuur- en oligomere proanthocyanidinecomplexen (OPC) in de vrucht vormen zijn bloedsuikerverlagende eigenschappen.

Ook helpen de xanthonen in mangostans om diabetes te bestrijden door de insulineresistentie te verlagen.

In feite zijn er volgens het Journal of Agricultural and Food Chemistry verbindingen in de vrucht die vergelijkbaar zijn met acarbose. Dit is een voorgeschreven medicijn dat wordt gebruikt om te helpen bij diabetes mellitus type 2.

Bevordert een goede spijsvertering

Mangostans zijn vezelrijk voedsel. Regelmatig eten helpt constipatie en spijsverteringsproblemen te voorkomen. De vezel zorgt er ook voor dat je je prebiotische inname verhoogt, wat zorgt voor de bloei van probiotica in je darmen.

Bovendien worden door de juiste hoeveelheid vezels effectief schadelijke gifstoffen en ongezonde additieven uit uw systeem weggespoeld. Dit verlaagt de ontwikkeling van opgeblazen gevoel , maagkrampen, overmatig gas en obstipatie.

Behandelt maagproblemen

Traditionele geneeskunde toont aan dat mangosteenschil en vruchtwand bepaalde maagorden, zoals dysenterie en diarree, effectief verlichten. Bovendien zijn recente studies dat mangosteens effectief zijn bij de behandeling van prikkelbare darm syndroom.

Draagt ​​bij tot gewichtsverlies

Wanneer opgenomen in een gewoon dieet, kunnen mangostans u helpen op de juiste manier af te vallen . Ten eerste hebben deze vruchten weinig calorieën en bevatten ze geen verzadigde vetten. In plaats daarvan hebben ze een hoog water- en vezelgehalte. Deze samen zorgen ervoor dat je je sneller vol voelt en dit verzadigingsgevoel duurt een tijdje.

De vrucht heeft ook verbindingen die gewichtstoename voorkomen door de lipase- en alfa-amylase-activiteiten van de pancreas te beperken. Dit zijn de veelvoorkomende oorzaken van obesitas.

Verbetert de gezondheid van het hart

Als het lichaam antioxidanten mist en een toename van oxidatieve stress heeft, zullen deze twee mogelijk leiden tot hartaanvallen. Gelukkig helpen de xanthonen in mangostans het risico op hartaanvallen te verminderen. Ook helpen mangostans het risico op beroertes of een hartinfarct te verminderen . Daarnaast zijn er onderzoeken die aantonen dat mangosteensoorten hypertensie behandelen door de bloeddruk te reguleren evenals de hartslag.

Bestrijdt kanker

De mangosteen is algemeen bekend als een kankerbestrijdende vrucht. Het bezit eigenschappen tegen kanker. De xanthonen remmen bijvoorbeeld de groei van kankercellen. Ze hebben ook het potentieel om agenten te zijn om kanker te voorkomen en als een kankerbehandeling in combinatie met andere bekende therapieën.

Volgens een onderzoek uit 2012 van BMC Complementary and Alternative Medicine hebben xanthopextracten in vivo en in vitro antikanker effecten. Een andere studie toont ook aan dat mangosteens de progressie van prostaatkanker effectief kunnen vertragen.

Nog een andere studie bewijst dat er een anti-kankeractiviteit is van de mangosteen-alfa-mangostineverbinding op menselijke borstkankercellen. Deze verbinding induceerde geprogrammeerde celdood van de kankercellen.

Mangostans zijn ook effectief in de strijd tegen huidkanker, borstkanker en leverkanker.

MANGOSTEEN 12 MANIEREN WAAROP HET HELPT BIJ HET HANDHAVEN VAN EEN GEZOND SYSTEEM