Gezondheid voor Vrouwen

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

In deze schoonheid-bewuste wereld waarin we leven, proberen veel mensen, vooral jonge vrouwen, alles te doen wat ze kunnen om hun uiterlijk te verbeteren. Veel willen een wittere huid, en veel mensen geven er de voorkeur aan natuurlijke manieren en middelen te gebruiken om dat te bereiken. Gelukkig is het gebruik van kurkuma voor het bleken van de huid een zeer effectieve methode.

We worden allemaal geboren met verschillende huidtinten. Dat is een feit. Dit komt door de aanwezigheid van melanine in de epidermis of toplaag van de huid. Als er meer melanine in de huid zit, wordt de huidtint donkerder.

Maar zelfs als u van nature een lichte huid hebt, kunnen externe factoren een toename van de melanineproductie veroorzaken . Sommige van deze factoren omvatten te veel blootstelling aan de zon, vervuiling, een ongezond voedingspatroon, stress, hectische levensstijl en vele anderen.

Om het donker worden van de huid tegen te gaan, zijn er veel bedrijven die veel producten aanbieden die een wittere huid in weken garanderen. Helaas gebruiken de meeste van deze producten schadelijke chemicaliën die meer kwaad dan goed doen. Op de lange termijn kunnen deze chemicaliën bijvoorbeeld leiden tot kanker en andere slopende ziektes. Daarom is het gebruik van natuurlijke producten, zoals kurkuma voor het bleken van de huid, veiliger en kan het net zo effectief werken.

Hoe het werkt: kurkuma voor het bleken van de huid

Dus hoe werkt kurkuma zijn magie in het maken van de huid er jonger en mooier uitzien? Lees verder om erachter te komen.

Vermindert de melanineproductie

Kurkuma heeft een krachtige samenstelling die curcumine wordt genoemd . Dit is verantwoordelijk voor de meeste, zo niet alle, van de prachtige voordelen van kurkuma voor het hele menselijke lichaam. Met betrekking tot het bleken van de huid lost curcumine zowel hyperpigmentatie als melanineproductie effectief op.

Wanneer externe factoren een toename van de melanineproductie veroorzaken, wordt het ACTH-hormoon door de hypofyse afgescheiden. Dit hormoon ondersteunt MC1R en dit is een van de eiwitten die de melanineproductie stimuleren.

Wat curcumine in kurkuma doet, is dat het het ACTH-hormoon beperkt. Dit vermindert vervolgens hyperpigmentatie en verlicht dus de huid.

Bestrijdt de vergrijzing

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

Kurkuma bezit antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die helpen huidveroudering tegen te gaan . Volgens verschillende onderzoeken vertonen gezichtsproducten die gebruik maken van kurkuma significante resultaten bij het minimaliseren van fijne lijntjes, rimpels, donkere vlekken, kraaienpootjes, lachlijnen en veranderingen in huidpigment.

Beschermt tegen beschadiging door de zon

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

Een andere manier om kurkuma te gebruiken voor het bleken van de huid, is dat het kan helpen bij schade door de zon. Te veel blootstelling aan UVB veroorzaakt rimpels, huidverdikking, grotere bloedvaten, veranderingen in huidpigmentatie en verlies van elasticiteit. Gelukkig beschermt kurkuma de huid effectief tegen de schadelijke effecten van ultraviolette B-straling.

Zonnestraling verhoogt de productie van matrix metalloproteinase-2. Dit is een enzym dat het collageengehalte tussen de buitenste en middelste laag van de huid vermindert. Kurkuma remt de toename van MMP-2, die vervolgens schade aan de huid door de zon voorkomt .

Remedies Oily Skin

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

Kurkuma bevat fytosterolen en vetzuren, waardoor de olieproductie in de huid wordt verminderd. Eén onderzoek toont aan dat na slechts vier weken behandeling met kurkuma, die tweemaal per dag topicaal werd aangebracht, er een aanzienlijke afname van huidoliën was. En in een periode van drie maanden verminderde deze kurkumacrème gezichtsolie met bijna 25 procent.

Behandelt veel huidaandoeningen

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

De curcumine in kurkuma heeft antibacteriële eigenschappen, die zich bezighoudt met de bacteriën die acne veroorzaken. Curcumine is ook effectief in het verminderen van de symptomen van veel chronische huidziekten . Deze omvatten rosacea, eczeem, psoriasis en nog veel meer.

Kurkuma voor recepten voor het bleken van de huid

Er zijn talloze manieren om kurkuma te gebruiken om je huid te verbeteren. Je kunt huisgemaakte pasta’s, maskers, enz. Maken. Houd er dan rekening mee dat kurkuma gemakkelijk vlekken kan maken. Probeer het zoveel mogelijk niet op je kleding te krijgen of ergens anders. En als je het mengsel op je gezicht aanbrengt, zorg dan dat je oude kleding draagt. Gebruik ook een oude handdoek om je gezicht te drogen na het doen van de behandeling.

Kurkuma en melk

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

 

Melk heeft reinigende eigenschappen die dode huidcellen, vuil en vele andere onzuiverheden van de huid verwijderen. Kurkuma verbonden met melk is geweldig in de behandeling van acne, acne littekens en hyperpigmentatie.

Procedure:

 1. Combineer ½ theelepel kurkuma met 1 theelepel melk.
 2. Breng met je vingers of een penseel een gelijkmatige laag over de hele huid aan.
 3. Laat het mengsel ongeveer 1 uur rusten.
 4. Na een uur goed afspoelen met lauw water.
 5. Als er gebieden zijn die nog geel zijn, dompel dan een schone watje in zuivere melk en wrijf zachtjes over de getroffen gebieden. Doe dit een paar minuten en spoel het daarna weg.
 6. Het is het beste om deze behandeling 3 keer per week te doen om de gewenste resultaten te krijgen.

Kurkuma en citroen

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

Dit is een geweldige behandeling van kurkuma voor het bleken van de huid. Citroen heeft huidblekende eigenschappen die van nature uw huid lichter maken. Daarnaast helpt het ook om de huid er jonger uit te laten zien en de vette huid te verzorgen.

Procedure:

 1. Meng in een kleine kom 2 eetlepels citroensap met 1 theelepel kurkuma.
 2. Breng een gelijkmatige laag aan op de huid en laat de mix ongeveer 20 minuten aanstaan.
 3. Spoel de pasta daarna af met water en zorg ervoor dat u zachte cirkelvormige bewegingen maakt.
 4. Voer dit proces twee keer per week uit, idealiter voordat u naar bed gaat.

Kurkuma en honing

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

Honing blokkeert vocht in de huidcellen, evenals behandelt acne en verlicht zonnebrand. Deze behandeling van zowel honing als kurkuma is geweldig voor mensen met een normale en gecombineerde huid.

Procedure:

 1. Meng 2 theelepels honing met ¼ theelepel kurkuma.
 2. Verspreid vervolgens een gelijkmatige laag over uw hele huid.
 3. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten intrekken.
 4. Spoel daarna alles af met lauw water.
 5. Zorg ervoor dat je deze behandeling drie keer per week doet.

Kurkuma en komkommer

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN

Komkommer heeft adstringerende eigenschappen, die het verouderingsproces helpen vertragen. Het samen gebruiken van kurkuma en komkommersap is perfect voor mensen met een gevoelige huid.

Procedure:

 1. Combineer 2 theelepels komkommersap en ¼ theelepel kurkuma in een kleine kom.
 2. Strijk een gelijkmatige laag over de hele huid en masseer zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten.
 3. Laat het masker ongeveer 1 uur aanstaan.
 4. Wanneer de tijd voorbij is, spoel je hem volledig af met lauw water.
 5. Herhaal deze procedure 2-3 keer per week om van nature een stralende en stralende huid te krijgen.

KURKUMA VOOR HET BLEKEN VAN DE HUID EN ANDERE SCHOONHEIDS VOORDELEN