Gezondheid

KURKUMA-THEE ALS ANTWOORD OP GEWICHTSVERLIES EN ARTRITIS

KURKUMA-THEE ALS ANTWOORD OP GEWICHTSVERLIES EN ARTRITIS

KURKUMA-THEE ALS ANTWOORD OP GEWICHTSVERLIES EN ARTRITIS

Kurkenthee is een vrij populair brouwsel dat niet alleen het leven van een persoon kalmeert, maar ook verbetert. Kurkuma is een superfood dat veel vitamines en mineralen bevat. De meest krachtige samenstelling is curcumine en is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom kurkuma thee zoveel kan doen voor het menselijk lichaam.

Vanwege de heldere schaduw van oranjegeel, verwijzen veel mensen naar kurkuma-thee als vloeibaar goud. Het bevat antioxiderende, ontstekingsremmende, antibactariële en antivirale eigenschappen.

Kurkuma thee voedingswaarde

 

 

 

Dus wat is precies in kurkuma thee die kan helpen met veel problemen in het menselijk lichaam? Ten eerste heeft het een hoog gehalte aan voedingsvezels. Het biedt het lichaam ook gezonde koolhydraten, gezond vet, gezonde omega-3-vetzuren, energie en eiwitten. Het bevat echter geen enkele hoeveelheid cholesterol.

Voor zijn vitamine-inhoud, het heeft vitamine A, B6, C, E, K, evenals folaten, niacine en riboflavine. Het heeft elektrolyten kalium en natrium. Het heeft ook mineralen ijzer, mangaan, koper, magnesium, zink, fosfor en calcium.

Van al deze voedingsstoffen is de meest krachtige curcumine, een polyfenolverbinding. Deze superfooddrank bevat ook nuttige etherische oliën, zoals cineole, p-cymeen, turmerone en curcumene.

Het gebruik van deze fantastische superfood bestaat al heel lang. Zowel de traditionele traditionele Chinese geneeskunde als de Ayurvedische geneeskunde maken gebruik van de voordelen van kurkuma-thee . Het is bekend dat het anti-inflammatoire, antimicrobiële, anti-winderige en windafdrijvend eigenschappen bezit.

Kurkuma-thee voor gewichtsverlies

We willen allemaal niet te zwaar of zwaarlijvig zijn, toch? Het verkrijgen van te veel gewicht kan leiden tot vele andere dodelijke complicaties. Deze omvatten hypertensie, diabetes, atherosclerose, metaboolsyndroom en nog veel meer.

Dat is waarom er voldoende manieren en middelen zijn om deze te voorkomen. En een van de meest effectieve manieren om te vechten tegen overgewicht en obesitas is kurkenthee.

Voorkomt vetophoping

 

 

Opgeblazen maag

Er zijn veel manieren waarop kurkuma kan helpen winnen, zodat je niet te veel vet krijgt. Ten eerste is het zeer effectief in het voorkomen van vetophoping. Het belangrijkste vetophopingsgebied in het lichaam is het witte vetweefsel . Wanneer zich nieuwe bloedcellen vormen in de witte vetweefsels, kan dit leiden tot gewichtstoename. De curcumine in kurkuma voorkomt dat deze ongewenste vetten blijven. Studies tonen ook aan dat curcumine de grootte van vetweefsel vermindert, waardoor de vetophoping wordt verminderd.

Helpt diëten om gewicht te verliezen

 

 

Gewichtsverlies

Het hebben van het juiste soort dieet kan inderdaad iemand helpen afvallen. In combinatie met het juiste dieetplan, zorgt het regelmatig innemen van kurkuma-thee voor een dieetgerelateerd gewichtsverlies .

De voedingsvezels in kurkuma spelen hier een rol. Ook worden de koolhydraten in kurkuma niet door het lichaam opgenomen.

Volgens een studie werden een aantal individuen met overgewicht op dieet gezet. Sommigen kregen kurkuma-thee, andere niet. Degenen die kurkuma namen, vertoonden een aanzienlijke toename in vetreductie. Hun body mass index (BMI) daalde ook.

Beschikt over thermogene eigenschappen

Thermogenese is een metabolisch proces dat calorieën verbrandt in het lichaam en het omzet in energie. Dit specifieke proces bevordert gezond gewichtsverlies.

Kurkuma bevat verbindingen die de stofwisseling van het lichaam verhogen. Hoe meer vet je verbrandt, hoe meer ongewenst gewicht weg is.

Kurkuma-thee voor artritis

Artritis is een van de meest voorkomende medische aandoeningen die er zijn. Het wordt beschreven als met opgezwollen en pijnlijke gewrichten. De gebruikelijke symptomen van deze ziekte zijn spierpijnen en -pijn, vermoeidheid, verlies van flexibiliteit, stijfheid van gewrichten en onvermogen om bepaalde ledematen te gebruiken.

De meest voorkomende vormen van artritis zijn jicht, reumatoïde artritis, osteoartritis en infectieuze artritis . Deze toestand kan ook van invloed zijn op kinderen, niet alleen op volwassenen.

Het opnemen van kurkuma thee in uw dagelijkse voeding kan helpen bij het verlichten, kalmeren en wegwerken van artritis. Kijk hieronder voor de vele manieren waarop het u kan helpen om met deze ziekte om te gaan.

Helpt bij ontstekingen

 

 

Ontsteking

Ontsteking is een van de primaire symptomen van artritis. Dit veroorzaakt dan pijn, zwelling en stijfheid. Gelukkig is curcumine in kurkuma een natuurlijk ontstekingsremmend middel. Het remt de werking van pro-inflammatoire enzymen. Het helpt bij het beheersen van ontstekingen bij artritis en voorkomt dat het zich verspreidt. Het beschermt ook gewrichten en synoviale vloeistof tegen ontstekingen.

Helpt botten te beschermen

 

 

Oefening

Bij artrose wordt de afbraak van botweefsel waargenomen. Curcumine beschermt bepaalde botcellen tegen ontstekingen. Het beschermt botten en gewrichten tegen erosie bij artritis en voorkomt ook de verdikking van gewrichtsvloeistof, die gewrichten smeert.

Curcumine vertraagt ​​ook de progressie van osteoartritis door het verlies van botweefsel te voorkomen. Het vermindert ook de activiteit van de botcellen die botweefsel absorberen. Ook onderhoudt het de functie van cellen die botweefsel vastleggen.

Voorkomt de progressie van artritis

 

 

Arthrisits

Ongeacht het type artritis dat je hebt, zal het regelmatig drinken van kurkuma thee uiteindelijk helpen om de voortgang te stoppen. Er zijn bepaalde cellen in het lichaam die immuun zijn voor celdood . Ze worden fibroblasten genoemd. Ze zitten op de voering van de gewrichten en zorgen voor vloeiende bewegingen en flexibiliteit.

Door ontsteking beginnen deze cellen echter te groeien en celdood te weerstaan. Dit draagt ​​bij aan ontstekingen en de vernietiging van gewrichten.

Gelukkig richt de curcumine in kurkuma zich specifiek op deze cellen. Curcumin voorkomt dat ze ontstekingsremmers produceren. Uiteindelijk is curcumine in staat om deze zogenaamde onverwoestbare fibroblasten te vernietigen, en zo de vooruitgang van artritis te voorkomen.

Verzacht pijn veroorzaakt door artritis

De dagelijkse inname van kurkuma thee kan helpen bij het verminderen van de zachtheid en zwelling van de gewrichten. Curcumine remt ook de activiteit van bepaalde enzymen die ontstekingen en pijn veroorzaken die gepaard gaan met artritis.

Er zijn veel studies die kurkuma laten zien, met name de samengestelde curcumine, werken als betere pijnstillers en zijn effectiever dan bepaalde geneesmiddelen bij de behandeling van artritis. En in tegenstelling tot geneesmiddelen op recept hebben ze geen bijwerkingen.

KURKUMA-THEE ALS ANTWOORD OP GEWICHTSVERLIES EN ARTRITIS