overig

KLYSMA: IS HET ECHT VOOR IEDEREEN?

KLYSMA: IS HET ECHT VOOR IEDEREEN?

KLYSMA: IS HET ECHT VOOR IEDEREEN?

Voel je je een beetje te zwaar en vol? Of misschien voel je je verstopt, en wil je gewoon die schadelijke gifstoffen uit je systeem halen? Waarom probeer je geen dubbele punt te reinigen?

Nu weet ik dat het een beetje raar klinkt, maar het schoonmaken van je dikke darm kan heel goed voor je zijn. Dit kan het meest voordelig zijn voor mensen die worstelen met het hebben van regelmatige stoelgang als gevolg van allergieën , slechte darmgezondheid, opname van pesticidenchemicaliën en ontstekingen in het spijsverteringsstelsel.

Wat is een klysma?

Er zijn veel verschillende soorten reinigingen die er bestaan. Dus wat maakt colonreiniging bijzonder? Welnu, het ultieme doel van colon-reiniging is om de goede werking van het spijsverteringsstelsel te verzekeren. Het wil ervoor zorgen dat de spijsverteringsorganenhun werk goed doen. Darmreiniging elimineert dingen die in de weg zitten en de normale darmfuncties verstoren. Met deze reiniging wordt het opgebouwde afval letterlijk weggespoeld door het opnieuw hydrateren van oude ontlasting die is geraakt.

Niet iedereen heeft een dubbele puntzuivering nodig. Er zijn echter een paar mensen die echt baat hebben bij het elimineren van bacteriële stoffen, afvalstoffen en giftige materialen die al geruime tijd in het lichaam zitten.

Hoe werkt het?

Welnu, er zijn tal van methoden voor het reinigen van de dikke darm. Deze reiniging heeft twee hoofdcategorieën: een is waar je een professional krijgt om het voor je te doen, en de andere is door oplossingen of supplementen te gebruiken in het comfort van je eigen huis.

Een manier is door een klysma te gebruiken. Wat er gebeurt, is dat je een buis in het rectum steekt. Dit wordt dan gevolgd door grote hoeveelheden water, die zijn weg vindt naar de dikke darm. Het water voert dan alle materie uit die droog zou kunnen zijn en op zijn plaats zou blijven.

Of als u de niet-zo-opdringerige manier wilt, kunt u laxeermiddelen of kruidensupplementen gebruiken die een opgeblazen gevoel, obstipatie en andere spijsverteringsproblemen verlichten. Je kunt ook snel een sapje of een spoelgang met zout water uitvoeren.

Voordelen van een klysma

Veel mensen zijn enthousiast over het reinigen van de dikke darm. En het is al sinds de oudheid beoefend, dus wat kan er dan verkeerd aan zijn, toch? Hier zijn enkele voordelen die u krijgt als u een dubbele puntreiniging goed hebt gedaan.

Verbetert de spijsvertering

Reiniging door dubbelepunten kan zorgen voor regelmatige stoelgang en helpt bij andere problemen met de spijsvertering, zoals obstipatie. Als u problemen heeft met het goed verteren van voedsel, leidt dit tot constipatie, en dan blijven afvalproducten langer in uw lichaam. Dit leidt vervolgens tot het onvermogen om voedingsstoffen op de juiste manier te absorberen. Door een dubbele punt te reinigen, komen deze onverteerde afvalstoffen uit uw systeem en vermindert uw ongemak. Houd er rekening mee dat hoe meer afval in je darmen blijft, hoe meer bacteriën het is.

Verhoogt de energie- en hersenziekten

Het verwijderen van de gifstoffen uit je lichaam herfocust de energie die zou moeten zijn gebruikt om het afval uit het systeem te forceren. In plaats daarvan kan deze energie elders worden gebruikt. Mensen die dubbele puntzuivering hebben geprobeerd, beweren een betere circulatie, betere slaapkwaliteit en meer energie te hebben om ze de dag door te krijgen .

Naast meer energie, verbetert je mentale helderheid ook. Focus en concentratie zijn zeker beter.

Helpt bij gewichtsverlies

Vezelarm voedsel is wat de meeste mensen gewoonlijk eten. Deze voedingsmiddelen bewegen langzamer door het spijsverteringskanaal dan vezelrijke voedselopties. Vervolgens produceren deze overtollig slijm dat aan de darmwanden kleeft, waardoor het darmkanaal wordt weggezogen met veel rottende ontlasting. Wanneer u colon-reiniging uitvoert, zorgt dit ervoor dat u alle overtollige materie uit het systeem spoelt. Dit zorgt voor een lichter gevoel en verlost kilo’s die je zwaar belasten.

Verhoogt de vruchtbaarheid

We weten dat darmreiniging ontdoen van onnodige en toxische elementen uit het systeem. Dit omvat ongezond vet. Dit helpt tijdens de zwangerschap omdat vet gebaseerd is op oestrogeen en te veel maakt het moeilijk om zwanger te raken. Regelmatige dubbele puntzuivering verliest de vele chemicaliën en gifstoffen die het ei en het sperma aantasten. Er zijn veel natuurgenezers die aanbevelen dat beide partners dubbelpuntzuiveringondergaan voordat ze een zwangerschap proberen .

Verlaagt het risico op darmkanker

Alle gifstoffen die in je lichaam terechtkomen – van eten, drinken, ademen en absorberen van de huid – eindigen in het maagdarmkanaal, de nieren en de lever. Als u ze niet zo snel mogelijk verwijdert, kunnen ze schade toebrengen aan het lichaam. Darmreiniging zorgt ervoor dat het afval dat in het systeem zit, wordt geëlimineerd. Dit vermindert de oorzaken en het risico van poliepen, cysten en groei van kanker in de dikke darm en het maag-darmkanaal.

Risico’s van dubbele puntzuivering

Hoewel er genoeg mensen zijn die zweren bij dubbele puntzuivering, zijn er ook enkele nee-zeggers die anders denken. Hier zijn een paar redenen waarom ze denken dat darmreiniging onnodig of gevaarlijk is.

Geen medisch bewijs

Je moet toegeven dat het concept van dubbele puntzuivering behoorlijk verleidelijk is. We weten allemaal hoe het ongezonde voedsel dat we eten, stress en andere omgevingsfactoren ons langzaam van binnenuit vergiftigen. Reiniging door dubbelepunten claimt het hele systeem schoon te maken. Het komt er echter op neer dat er absoluut geen medisch bewijs is om deze bewering te ondersteunen. In feite heeft de American Medical Association dubbele puntzuivering gelabeld als niet medisch noodzakelijk. Volgens dr. Ranit Mishori heeft het lichaam een ​​eigen systeem om zichzelf te ontgiften – plassen en poepen. En voor gezonde mensen is dat alles wat nodig is.

Medische behandelingen vermijden

Als je gebeten bent door de dubbele punt reinigende bug, zou je denken dat het de meeste gezondheidsproblemen kan genezen. Je vertrouwt dan alleen op zuivering in plaats van op zoek naar meer bewezen behandelingen voor welke aandoening je ook voelt.

Elektrolytische verstoring

De dikke darm is zeer effectief in het absorberen van water. Als u te veel colonzuiveringen krijgt, kunt u te veel water opnemen. Dit ontwikkelt elektrolyt onbalans. Dit veroorzaakt misselijkheid, braken, vocht in de longen en abnormale hartritmes. Soms kan het ook leiden tot coma en hartfalen.

Darmperforatie

Dit risico is zeer goed mogelijk als u zelf thuis een colon-reiniging probeert uit te voeren. Darmperforatie is ook bekend als een gescheurde darm. Dit is wanneer er een gat in de wand van een deel van het maag-darmkanaal is. Als dit gebeurt, moet u onmiddellijk een operatie ondergaan om dit te verhelpen. Darmperforatie kan zelfs tot de dood leiden.

Verslechtering van sommige gezondheidsproblemen

Het ondergaan van dubbele puntzuivering kan bepaalde gezondheidsproblemen verergeren. Als u darmaandoeningen heeft, zoals colitis ulcerosa, diverticulitis, de ziekte van Crohn en tumoren, moet u nooit darmreiniging uitproberen. Patiënten met interne of ernstige aambeien zouden deze behandeling ook moeten vermijden. Patiënten met hart- en nierziekten zouden dit ook niet moeten proberen. En ten slotte moet u deze reiniging niet proberen na een darmoperatie.

Andere bijwerkingen

Darmreiniging met laxeermiddelen, kruidenformuleringen of klysma’s verhoogt het risico van uitdroging van een persoon als de persoon niet voldoende drinkt. Veranderende natriumniveaus veroorzaken duizeligheid en lage kaliumspiegels veroorzaken krampen in de benen en onregelmatige hartritmes. Andere reinigingen leiden tot levertoxiciteit en aplastische anemie, wat een zeldzame bloedziekte is. Andere effecten zijn buikkrampen, misselijkheid, braken, maagpijn en diarree.

Het eindoordeel

Natuurlijk, zoals met alles in het leven, is het laatste woord altijd aan jou. Ja, er kunnen sommige gebieden in het leven zijn waar een dubbele puntreiniging nodig is, bijvoorbeeld voor een colonoscopie . Maar het regelmatig doen kan meer kwaad dan goed doen. Zoals altijd, praat met een medische professional en zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u iets doet.

KLYSMA: IS HET ECHT VOOR IEDEREEN?