Voedsel

HOE WIJN JE GEZONDER KAN MAKEN DE FEITEN

HOE WIJN JE GEZONDER KAN MAKEN DE FEITEN

HOE WIJN JE GEZONDER KAN MAKEN DE FEITEN

Je komt te laat op het werk. En dan zal de auto niet starten. Je komt ongeveer tien minuten te laat op kantoor en wordt dan meegesleurd in een vergadering van vier uur. Daarom moet je een echt late snelle lunch nemen en ga je naar een klant. Na die lange en vermoeiende dag, weet ik zeker dat je alleen je pijnlijke en vermoeide lichaam in een warm en ontspannend bad wilt brengen. Voeg een glas wijn toe en alles is beter.

Voor velen van jullie, ik weet zeker dat niets beter is dan een slokje van dit drankje. Het heeft gewoon iets dat kalmeert en ontspant.

Ik weet zeker dat je er veel negatieve connotaties over gehoord hebt. Termen als wino en alcohol zijn geassocieerd met mensen die veel drinken. Maar eigenlijk heeft wijn ook positieve en gezonde voordelen voor het lichaam. Zolang je met mate drinkt, kan deze drank je echt helpen een gezonder en beter leven te leiden. Lees verder om meer te weten over deze populaire drank.

Soorten wijn

Er zijn veel verschillende soorten wijn. Sommige zijn ingedeeld op basis van het druivenras. Sommige zijn afhankelijk van hun smaak. Hieronder staan ​​de meest voorkomende typen.

Wit

Deze wijnen zijn kleurloos en zijn gemaakt van de witte druivensoorten. Sommige van de blanken kunnen echter worden gemaakt van rode druiven. De schil van de druif die bij het maken van deze drank wordt gebruikt, speelt een grote rol in de kleur ervan. Met dat gezegd, om witte wijn van rode druiven te maken, worden er zorgvuldige maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de huid de vloeistof niet raakt.

De meest bekende wijnen zijn champagne, chardonnay, sauvignon blanc, muscat, chenin blanc, gewurztraminer en riesling.

Rood

Deze zijn gemaakt van rode, blauwe of zwarte druiven. Ze krijgen hun kleur wanneer de schil van de druiven in contact komt met de vloeistof. Het heeft een complexe smaak, dus ze moeten op kamertemperatuur worden geserveerd.

Populaire rode wijnen zijn merlot, pinot noir, cabernet sauvignon en zinfandel .

Roos

Deze worden ook wel de naam blush wine genoemd. Uiteraard zijn ze iets donkerder dan rode wijnen, maar veel lichter dan de rode variant. Het is een zomerse wijn vanwege zijn frisse, lichte en verfrissende smaak.

mousserend

Deze wijn bevat een grote hoeveelheid koolstofdioxide, dus het bruisen en de bubbels. Ze bieden een delicate smaak en kunnen het best gekoeld worden geserveerd. Enkele voorbeelden zijn rozen champagne, prosecco en mousserende rode wijn.

Sweet / Dessert

Dit heeft een ander bereidingsproces omdat het gaat om de restsuiker die overblijft in de afgewerkte wijn. Dit geeft een zeer zoete smaak af.

versterkte

Dit zijn wijnen die worden toegevoegd aan de geest van gedistilleerde dranken. Om het alcoholgehalte van de drank te verhogen, worden de sterke dranken toegevoegd voordat het fermentatieproces is voltooid. Populair zijn sherry, madeira en portwijn.

Voordelen van wijn

Als die interessante selectie wijnen je niet zal beïnvloeden, kijk dan hieronder voor de voordelen die het drinken van één glas per dag voor je kan betekenen.

Hart gezondheid

Het meest bekende voordeel van het drinken van een glas per dag is een gelukkig en gezond hart. Rode wijn heeft in het bijzonder antioxidanten die coronaire hartziekte voorkomen. Ze beschermen ook de bekleding van bloedvaten in het hart. Met name de verbinding resveratrol voorkomt schade aan bloedvaten, vermindert “slechte” cholesterol en voorkomt bloedstolsels.

Gewichtsverlies

Rode druiven heeft een samenstelling genaamd piceatannol. Het heeft de mogelijkheid om de processen die vetcellen laten groeien te blokkeren. Ook versnelt natuurlijke stoffen in dit drankje uw metabolisme. Blijkbaar verhoogt de alcohol tot 90 minuten na het drinken je lichaam om meer calorieën te verbranden. Een studie toont aan dat een andere verbinding, resveratrol, ook helpt bij het afvallen . Het helpt bij het omzetten van “wit vet” in “beige vet.” En beige vet is gemakkelijker te verbranden. Dit is een belangrijke oorzaak van gewichtsverlies en voorkomt ook overgewicht en obesitas . In feite hebben gematigde wijndrinkers smallere tailles en minder abdominaal vet.

Brain Booster

Het drinken van deze drank verbetert je geheugen. Een onderzoek laat zien dat vrouwen in de zeventig die elke dag wijn dronken het veel beter deden in geheugenquizzen dan vrouwen die helemaal niet dronken. Het vertraagt ​​ook de cognitieve achteruitgang naarmate we ouder worden. Bovendien voorkomt het ook ouderdomgerelateerd geheugenverlies.

En ten slotte, het drinken van één glas per dag vertraagt ​​de achteruitgang van andere hersenfuncties en voorkomt ook dementie.

Betere teint

Rode wijnen bevatten met name flavonoïden, tannine en resveratrol. Deze drie componenten vechten tegen schadelijke vrije radicalen en veroudering. Hoe? Door het collageen en de elastische vezels van de huid te herstellen. Ook laat een recente studie zien dat er factoren zijn in rode wijn die de groei van acne veroorzakende bacteriën vertragen. Regelmatige inname van deze drank zal u ongetwijfeld een gladdere, stralende en gezonde huid geven .

Borstkankerpreventie

Nogmaals, gematigd drinken van rode wijn is de sleutel tot dit voordeel. Volgens het Journal of Women’s Health verminderen chemicaliën in het zaad en de huid van rode druiven het oestrogeengehalte bij premenopauzale vrouwen. Aan de andere kant nemen hun testosteronniveaus toe. Dit resulteert in een lager risico op het ontwikkelen van borstkanker. Houd er rekening mee dat hoge oestrogeengehalten bij vrouwen de groei van kankercellen stimuleren.

Betere longfunctie

Deze keer staat witte wijn centraal. Nederlandse wetenschappers laten zien dat matig drinken van witte wijn positieve effecten heeft op de longfunctie. Een andere studie toont ook aan dat bepaalde antioxidanten in de drank bescherming bieden tegen longkanker, vooral onder rokers.

Diabetescontrole

De schil van rode druiven helpt diabetici hun bloedsuikerspiegel te reguleren. Er is ook een merkbare afname van het totale cholesterol en de systolische bloeddruk. Resveratrol stimuleert ook de insulinesecretie en helpt de glucose- en insulinegevoeligheid te reguleren.

Drukvermindering

Matige wijndrinkers hebben minder stress in hun leven. Dit komt door hun dagelijkse drankje. Wijnen lagere niveaus van depressie, angst en waargenomen stress. Alcohol is in het algemeen een depressivum voor het centrale zenuwstelsel. Met andere woorden, wijn werkt als een kalmeringsmiddel.

Een laatste woord

Natuurlijk is het geheim van het verkrijgen van al deze voordelen drinken met mate. Idealiter is één glas per dag genoeg voor vrouwen en twee glazen zijn geweldig voor mannen. Ga door, maak er een dagelijkse gewoonte van. Je lichaam zal je bedanken.

Hier is gezonder jij! Proost!

HOE WIJN JE GEZONDER KAN MAKEN DE FEITEN