Groente en Fruit

DRAGON FRUIT UIT VOOR EEN OPTIMALE GEZONDHEID

DRAGON FRUIT UIT VOOR EEN OPTIMALE GEZONDHEID

DRAGON FRUIT UIT VOOR EEN OPTIMALE GEZONDHEID

In deze steeds groeiende wereld van gezondheidsproducten zullen er af en toe nieuwe verschijnen. Het kan een nieuw fad-dieet zijn , een nieuwe manier van leven, een nieuwe trainingsroutine of een nieuw soort superfood. En voor velen van jullie is het drakenfruit een van diezelfde superfoods waar  je nog nooit van hebt gehoord.

Dat klopt, drakenfruit. Fruit voor de draken.

Oké, niet echt, maar de naam klinkt nogal exotisch en opwindend, vind je ook niet?

Dit is een tropische vrucht die inheems is in Zuid-Mexico en Midden-Amerika. En vandaag is het over de hele wereld gegroeid. Het is vooral populair in Zuidoost-Aziatische landen, zoals Singapore, Maleisië en Thailand.

Afgezien van het feit dat het drakenfruit wordt genoemd, gaat het ook met andere namen. Je kunt het aardbeipeer, pitaya of pitahaya noemen.

Het wordt voornamelijk drakenfruit genoemd vanwege de heldere rode schil bedekt met groene schubben. Veel mensen denken dat dit op een drakenhuid lijkt.

De meest algemeen verkrijgbare en populairste variëteit van de vrucht is die met witte pulp en zwarte zaden. Andere soorten hebben rode pulp met zwarte zaden, of hebben een gele schil, maar nog steeds witte pulp en zwarte zaden.

De smaak van deze vrucht lijkt veel op andere vruchten. Nee, sorry, dit smaakt niet naar vuur of iets dergelijks. De smaak is als een zoete combinatie van een peer en een kiwi.

Voedingswaarde van Dragon Fruit

Veel mensen beschouwen het drakenfruit als een superfood. Het is waar dat het wel over veel vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen beschikt die gunstig zijn voor je lichaam. Het geeft je energie, voedingsvezels, gezond vet en eiwitten. Het heeft ook een zeer hoog watergehalte.

Voor zijn vitaminegehalte bevat deze vrucht veel vitamine C, samen met vitamine B3 (niacine), vitamine B1 (thiamine) en vitamine B2 (riboflavine).

Het heeft mineralen fosfor, calcium en ijzer. En tenslotte bevat het de fytonutriënten caroteen en krachtige antioxidanten.

Dragon Fruit-voordelen

Deze exotische uitstraling kan meer doen dan alleen maar uw interesse wekken. Het kan je in feite voorzien van tal van voedingsstoffen die je lichaam zullen verbeteren en versterken.

Verhoogt de immuniteit

Van de dragon fruit is bekend dat het veel vitamine C bevat. Deze specifieke vitamine is van vitaal belang als het gaat om het stimuleren van het immuunsysteem van het lichaam. Het antioxidantgehalte zorgt er ook voor dat die schadelijke vrije radicalen geen schade toebrengen aan uw lichaam.

Alle andere voedingsstoffen in dit fruit werken samen om het immuunsysteem in topvorm te houden.

De drakenvrucht bezit ook anti-schimmel- en antibacteriële eigenschappen. Er zijn verbindingen in de vrucht die het aantal witte bloedcellen in het lichaam verhogen. Deze cellen verdedigen tegen toxines. Ze voorkomen ook de ingang of groei van schimmel- of bacteriële infecties in uw systeem. En ten slotte stimuleren deze cellen de celregeneratie en versnellen ze de genezing. Dat betekent kneuzingen en wonden zullen sneller en gemakkelijker genezen.

Biedt een betere huid

Ik wed dat je het niet wist, maar deze bepaalde vrucht kan op verschillende manieren en middelen veel voor je huid betekenen.

Ten eerste kan het uw huid helpen de tekenen van veroudering te bestrijden. De antioxidanten in drakenfruit helpen je huid strak en stevig te houden. Het fosforgehalte in de vrucht helpt ook om vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen.

Een andere manier waarop pitaya je huid kan helpen is door acne te voorkomen. U kunt de vrucht gebruiken als gezichtsmasker dat uw huid effectief reinigt en acne-groei voorkomt. De verbindingen ervan bestrijden infecties van bacteriën en reinigen verstopte poriën.

De regelmatige inname van deze vrucht zorgt er ook voor dat je huid er stralend en gezond uitziet . Ze helpen de effecten van vrije radicalen op de huid te voorkomen, zoals rimpels en saaiheid. Deze vrucht zal u zeker een helderdere, jonger ogende en gezondere huid geven.

Eindelijk, de pitaya is geweldig in de behandeling van zonnebrand. Het vitamine B3-gehalte helpt de huid hydrateren en geeft de warmte af die in de huid zit veroorzaakt door zonnebrand. Meng gewoon wat dragonfruitsap met aloë vera en breng het aan op het door de zon verbrande gebied. Je zult snel koele opluchting ervaren.

Bevordert een goede spijsvertering

Het vezelgehalte in deze vrucht zal helpen bij veel spijsverteringsproblemen, zoals constipatie, prikkelbare darmsyndroom (PDS) en zelfs dikkedarmkanker. U zult regelmatige stoelgangen opvoeren met de toevoeging van dit fruit aan uw dieet.

De vezel helpt ontlasting op te bouwen, vergemakkelijkt de soepele doorgang door het spijsverteringskanaal, stimuleert peristaltische beweging en induceert de afgifte van spijsverteringssappen.

De vrucht bevat ook oligosacchariden, die werken als prebiotica. En we weten allemaal dat prebiotica de darmgezondheid verbeteren en een fervent voorstander zijn van een gezond spijsverteringsstelsel.

En volgens een studie gepubliceerd in 3 Biotech , “De introductie van functionele verbindingen zoals prebiotica in het dieet lijkt een aantrekkelijk alternatief te zijn voor het verbeteren van de kwaliteit van leven met obesitas, kanker, overgevoeligheid, vaatziekten en degeneratieve aandoeningen.”

Helpt bij gewichtsverlies

Natuurlijk is het verliezen van gewicht en het onderhouden ervan altijd verbonden met een goed functionerend spijsverteringsstelsel.

Vanwege het hoge vezelgehalte in pitaya, zal het je helpen langer vol te voelen. Op die manier heb je niet de drang om tussendoor te snacken. Het helpt je ook de neiging te veel te eten te vermijden.

Ook versnelt het eiwit in deze vrucht ons metabolisme, wat het gewichtsverlies versnelt.

En een ander ding om op te merken is dat deze vrucht laag is in calorieën en cholesterol. Dit maakt het een perfecte snack voor degenen die op een gezonde manier willen afvallen .

Helpt bij diabetes

Het vezelgehalte in deze vrucht helpt ook bij diabetes. Fiber helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en handhaaft een normale bloedsuikerspiegel. Het fruit voorkomt ook suikerpieken nadat je hoog glycemisch voedsel hebt gegeten.

De vrucht heeft ook positieve effecten op oxidatieve stress , wat gunstig is bij het verminderen van bepaalde problemen die verband houden met diabetes. En ten slotte profiteert het fruit van insulineresistentie en vermindert het het risico op diabetes en de symptomen ervan.

Bolsters Heart Health

Ongeveer 175 miljoen mensen sterven jaarlijks als gevolg van hartproblemen. Dat is behoorlijk alarmerend. Als je je hart wilt beschermen en ervoor wilt zorgen dat het gezond en gelukkig blijft, is het antwoord het toevoegen van dragonfruit aan je dagelijkse dieet.

Volgens het Journal of Pharmacognosy Research is het fruit effectief in het verlagen van slechte cholesterol terwijl het tegelijkertijd het goede cholesterol verhoogt. De vermindering van slechte cholesterol in het systeem verlaagt de kans op het ontwikkelen van plaque in de bloedvaten. Dit zorgt er ook voor dat je aderen klein blijven, waardoor de kans op atherosclerose, beroertes en hartaanvallen afneemt.

En omdat het een geweldige bron van enkelvoudig onverzadigde vetten is, helpt het om het hart gezond te houden .

Verlicht artritis

De drakenvrucht staat bekend als een van de beste ontstekingsremmende vruchten. Het helpt effectief de pijn in de gewrichten veroorzaakt door artritis te verlichten. De ernstige irritatie en immobiliteit die je voelt als gevolg van artritis zal worden verminderd dankzij deze nuttige vrucht.

Voorkomt kanker

Dragon fruit bevat de samengestelde caroteen, die anti-carcinogene eigenschappen bezit. Het vermindert ook tumorgroottes ook.

Natuurlijk dragen ook de antioxidanten in de vrucht bij aan de preventie van kanker. Ze voorkomen dat kankerverwekkende gifstoffen het lichaam binnendringen.