Voedsel

DE 40 MEESTE ONGEZONDE VOEDING EN HUN ALTERNATIEVEN

DE 40 MEESTE ONGEZONDE VOEDING EN HUN ALTERNATIEVEN

 

Wat is een ongezond voedsel

 

Kortom, deze voedingsmiddelen hebben weinig voedingswaarde en bevatten veel ongezonde ingrediënten, zoals transvetten, vet, kunstmatige smaakstoffen, verwerkt zout en suiker.

Ze zijn beter bekend als junkfood en bevatten verwerkte koekjes en chips, frisdranken met een hoog suikergehalte en gefrituurd voedsel, zoals kip, frites en hamburgers.

Deze voedingsmiddelen zijn in verband gebracht met recordniveaus van obesitas in de VS, evenals andere negatieve gezondheidseffecten, zoals gebrek aan energie, slechte concentratie en verhoogd risico op hartziekten als gevolg van een hoger cholesterolgehalte.

Hoewel verleidelijk, deze voedingsmiddelen alleen schade op de lange termijn veroorzaken in de vorm van verschillende gezondheidsproblemen.

De eerste hiervan is de cache van extra vet in het lichaam.

Veel van deze ongezonde voeding bevat veel vet, dat mogelijk niet volledig door het lichaam wordt opgebruikt en door het lichaam wordt opgeslagen in het proces.

Deze opeenhoping van vet leidt dientengevolge tot obesitas, hoog cholesterol en hartaandoeningen.

Een ander ernstig probleem dat ongezond voedsel veroorzaakt, is dat het u vatbaar maakt voor diabetes.

Een enkele maaltijd van deze smakelijke voedingsmiddelen is geladen met meer suiker en koolhydraten dan je lichaam nodig heeft in drie dagen.

Wanneer u een maaltijd met te veel koolhydraten eet, begint uw lichaam moeite te doen om de hoeveelheid suiker in balans te houden.

Wanneer dit persistent wordt gedaan, kan insuline, dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel, niet worden geproduceerd in de hoeveelheid die nodig is om het lichaam te stabiliseren, wat kan leiden tot diabetes.

Andere gezondheidsproblemen zijn tandbederf en vruchtbaarheidsproblemen bij mannen als gevolg van overtollige suiker.

Hieronder worden de 40 meest ongezonde en zogenaamde gezonde voedingsmiddelen besproken die u volledig moet proberen te vermijden.

 

Trans Fats

 

Volgens recent onderzoek zijn transvetten uitgeroepen tot “de grootste voedselverwerkingsrampen in de Amerikaanse geschiedenis” ( 1 ).

De gevaren van transvetten zijn onder andere:

  • Verharding van slagaders : in de loop van de tijd hopen transvetten zich op in de slagaders en wanneer ze uiteindelijk verstopt raken, lijdt de persoon aan een beroerte of een hartaanval. Bovendien verhogen transvetten het slechte cholesterol en verlagen het goede cholesterolgehalte.
  • Obesitas : het is nog een ander gevaarlijk resultaat van transvetten. Als u meer transvetten eet dan zou moeten, bent u zeker na verloop van tijd overgewicht, vooral rond de buikstreek, wat weer leidt tot een reeks gezondheidsproblemen. Deze vetten beïnvloeden ook de insulinespiegels in het lichaam en verhogen het risico op diabetes type 2  (3) .

Een groep genaamd “Ban Trans Fats” is een nationale campagne gestart in de VS om sociaal bewustzijn te creëren.

Dus, als u van plan bent een gezond leven te leiden, vermijd dan voedsel met een percentage transvetten, waaronder:

 

Geraffineerde plantaardige oliën

 

Canola-olie, sojaolie, zonnebloemolie, maïsolie en saffloerolie – zijn verfijnde, niet-gezonde oliën.

Ons werd verteld om vetten te vermijden, maar dit is niet helemaal waar.

Er zijn twee soorten vetten: goede vetten en slechte vetten.

Zoals eerder besproken, zijn slechte vetten transvetten en plantaardige vetten.

Dit is in strijd met de overtuiging dat cholesterol en verzadigd vet slechte vetten zijn.

Eigenlijk zijn het goede vetten die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Transvetten en plantaardige vetten zijn de echte boosdoeners omdat ze bijdragen aan ontstekingen, kanker, hartaandoeningen en obesitas.

Transvetten zijn geen natuurlijke vetten.

Het zijn plantaardige oliën die kunstmatig zijn omgezet met waterstof onder hoge druk en chemicaliën.

Het consumeren van plantaardige oliën is schadelijk voor ons lichaam, met name de voortplantingsorganen en longen.

Het is bekend dat deze oliën kankerverwekkende chemicaliën afgeven, zoals door deskundigen wordt beweerd  (4) .

Een dieet rijk aan plantaardige oliën kan prikkelbaarheid, levertoxiciteit, leerstoornissen en verminderde immuunfunctie veroorzaken  (5) .

Vermijd dus het gebruik van een overmatige hoeveelheid plantaardige oliën, zoals koolzaadolie, sojaolie, zonnebloemolie, maïsolie en saffloerolie.

Gezonde alternatieven: gebruik in plaats daarvan kokosolie of krillolie.

 

Cookies, fiches en crackers

 

Crackers, chips en koekjes zijn geladen met natrium, suiker, geraffineerd wit meel, (6) transvetten en verwerkte omega-6-vetzuren, die grote hoeveelheden kunnen beschadigen als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen.

Al deze ingrediënten combineren de weg naar gezondheidsrisico’s, waaronder diabetes, hoge bloeddruk en de ziekte van Alzheimer  (7) .

Daarom is het belangrijk om te bepalen of uw favoriete koekjesmerk geharde bakolie gebruikt.

Om stabiele koekjes te leveren voor een eerlijke prijs, gebruiken sommige merken, zoals Oreos, nu “high olec” -oliën.

Gezonde alternatieven: het is een goed idee om uw dagelijkse dosis chips, crackers en koekjes te vervangen door gebakken tortillachips, havermoutkoekjes, boerenkoolfrites, gemengde noten of zelfgemaakte zoete aardappelchips.

 

Gearomatiseerde magnetron popcorn

 

Popcorn is over het algemeen een gezond tussendoortje, maar de kleverige toppings die erbij komen, kunnen veel kunstmatige smaken, natrium, transvetten, (9) en chemicaliën toevoegen, zoals perfluoralkyls, wat in verband is gebracht met nieraandoeningen en slechte zaadkwaliteit  (10 ) .

Pop Secret, een van de grootste boosdoeners, levert 5 gram transvet per portie (meer dan 15 gram per zak)  (11) .

Het probleem is dat we soms niet stoppen bij een enkele tas terwijl we lekker liggen om onze favoriete film te bekijken.

Een ander voorbeeld is de magnetronpopcorn van Orville Redenbacher.

Terwijl Gour Over Movie Theater met botersmaak 0,5 gram transvetten per portie bevat, bevat de karamelsmaak 1,5 gram.

Gezond alternatief: als popcorn een belangrijk onderdeel van je filmritueel is, probeer dan om te schakelen naar popcorn met popcorn en een beetje zout en boter (als dat moet).

 

High Fructose Corn Syrup (HFCS)

 

Ook bekend als sucrose, is high fructose corn syrup (HFCS) een chemische zoetstof die wordt aangetroffen in veel voedingsmiddelen die we gewoonlijk consumeren.

Wanneer we gewone suiker eten, creëert onze alvleesklier insuline en wordt de suiker afgebroken tot energie, wat ons brein aangeeft dat we vol zijn en onze eetlust onderdrukt en tevreden is.

Aan de andere kant veroorzaakt HFCS niet dat de pancreas insuline produceert.

Zonder insulineproductie ontvangen onze hersenen nooit de boodschap dat we vol zijn en onze eetlust gevaarlijk ongecontroleerd  (12) .

Terwijl natuurlijke zoetstoffen normaal worden verteerd, gaat fructose-glucosestroop direct naar de lever, waar het wordt omgezet in vet en de daaropvolgende gewichtstoename  (13) .

Hieronder worden enkele voedingsmiddelen met HFCS weergegeven die moeten worden vermeden.

 

Slim-snelle shakes

 

De meeste van deze shakes bevatten hoge niveaus van fructose glucosestroop, gehydrogeneerde oliën en verrijkte melen  (14) .

Graansiroop is een graan, geen groente.

Het is een antinutriënt en bevat omega-6 vetten, die ontstekingsremmend zijn en de bloedsuikerspiegel onderbreken als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen  (15) .

In met meel verrijkte producten worden na het verwijderen 15 slechts 2 of 3 voedingsstoffen toegevoegd.

Deze producten bevatten geen voedingsstoffen en zijn geweldig om af te vallen als u zich niets van uw gezondheid aantrekt.

Gezond alternatief: je kunt water en groene smoothies drinken met je vrienden.

Niet alleen zullen deze vloeistoffen je helpen om gewicht te verliezen, maar ze zullen ook je ingewanden ontdaan en vers achterlaten.

 

Frisdranken en cola’s

 

De meeste van deze dranken, waaronder Pepsi, Mountain Dew, Coca-Cola, Sprite en Dr. Pepper, bevatten HFCS en 50% meer fructose dan glucose.

Meestal is wat wordt geconsumeerd door deze dranken noch HFCS noch natuurlijke suiker, maar in plaats daarvan een fructose-geconcentreerd brouwsel dat het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en leverziekte zou kunnen verhogen.

Het menselijk lichaam is niet ontworpen om een ​​overmatige hoeveelheid suiker af te breken.

Terwijl glucose fungeert als brandstof voor het lichaam, wordt fructose bijna volledig verwerkt in de lever, waar het wordt omgezet in vet  (16) .

Gezond alternatief: geen fan van gewoon water?

Spuit wat citroensap, voeg een plakje komkommer en wat muntblaadjes toe en bereid jezelf voor op een smakelijk en verfrissend alternatief voor frisdranken.

Je kunt ook ijsthee, limonade, Arnold Palmer, zwarte of groene thee of koffie proberen (met mate).

 

Ketchup

 

De ketchup die de meesten van ons zo rijkelijk verspreiden op frites, maakt het nog ongezonder omdat de meeste ketchup-merken fructose-glucosestroop gebruiken als hun # 3-ingrediënt.

Een voorbeeld van een dergelijk merk is Herinz, de best verkopende ketchup van Amerika.

Het productieproces omvat 4 gram suiker, terwijl de rest (en de meerderheid) afkomstig is van HFCS.

Gezonde alternatieven: de beste manier om te voorkomen dat u overtollige hoeveelheden HFCS consumeert, is om over te schakelen op gezondere ketchup-merken, zoals Hunt’s 100% natuurlijke tomatenketchup of zelfgemaakte ketchup.

Je kunt ook experimenteren met alternatieven, zoals salsa, natriumbarsaus of zongedroogde tomatenhummus.

 

Granen

 

Door velen beschouwd als een gezonde ontbijtoptie, zijn de meeste ontbijtgranen, ironisch genoeg, schadelijk voor de gezondheid als gevolg van de aanwezigheid van HFCS, (17)  suiker, maïs, tarwe en sojameel.

Deze ingrediënten leiden tot frequente hongerklachten en een verrijkt suikerniveau.

Om ons suikergehalte onder controle te houden, moet ons lichaam insuline produceren, wat opnieuw schadelijk is.

Kellogg’s bleek een grote dader te zijn, samen met vele andere toonaangevende merken, zoals Corn Flakes, Rice Krispies, Apple Jacks, Frosted Mini-Wheats, Frosted Flakes, Froot Loops, Special K. Kellogg’s en Smorz.

Anderen omvatten Oreo O’s en General Mills ‘Trix.

Gezonde alternatieven: voor een gezonder ontbijt neemt u havermout, fruit, smoothies en andere gezondere opties, zoals yoghurttaartjes, quinoa-appeltaart of volkoren broodrooster, op in uw dieet.

 

Mononatriumglutamaat (MSG)

 

MSG wordt meestal gevonden in soepen, noedels en vlees om smaak toe te voegen, meestal vermomd door de namen van monokaliumglutamaat, gelatine, calciumglutamaat, glutaminezuur, gistextract, natriumglutamaat, calciumcaseïnaat, getextureerd eiwit, magnesiumglutamaat, natriumcaseïnaat, autolyzed gist, monoammoniumglutamaat, gelatine en het ergste van alles “natuurlijke smaken.”

Dit zijn maar een paar namen.

Hoewel ze bedoeld zijn om de smaak te verbeteren, interfereren ze eigenlijk met het zenuwstelsel van het lichaam om het verbeterde smaakeffect te faken.

Veel mensen hebben allergische reacties op zelfs kleine hoeveelheden MSG, terwijl anderen op de lange termijn nadelige effecten / ziekten ontwikkelen, bijvoorbeeld leverontsteking en dysplasie  (18) .

Andere nadelige bijwerkingen zijn:

Problemen met het spijsverteringsstelsel -Monosodium glutamaat kan interfereren met het spijsverteringsstelsel en ook verantwoordelijk zijn voor periodes van diarree en extreme pijn in de galblaas  (19) .

Bloeddruk – het kan hoge bloeddruk veroorzaken en ook het effect van medicatie blokkeren, waardoor het een potentieel gevaarlijke toestand voor iemand wordt  (20) .

Heeft invloed op zintuiglijke organen – Het gehoorvermogen van de oren kan overmatig worden gestimuleerd met overmatig glutamaat in het lichaam en een rinkelend gevoel produceren.

Het beïnvloedt ook de ogen, omdat het netvlies kan worden beschadigd door overmatige MSG-inname  (21) .

Migraine – Sommige mensen lijden aan acute migraine of hoofdpijn na het nuttigen van mononatriumglutamaat  (22) .

Astma – Voor sommigen blijkt de inname van MSG ernstige allergische reacties te veroorzaken, zoals astma  (23) .

De meeste kinderen die gevoelig zijn voor allergische aanvallen, moeten voorkomen dat ze in een bepaalde hoeveelheid MSG consumeren.

Het kan ook de eetlust verhogen en bij sommige kinderen obesitas veroorzaken.

Volgens Scientific American , 2000, is obesitas geassocieerd met astma (24) bij kinderen en kan MSG dubbel schadelijk zijn voor dergelijke kinderen.

De volgende voedingsmiddelen zijn slechts enkele met MSG die moeten worden vermeden:

 

Doritos

 

Houd je van die rijke, gedurfde smaak als je Doritos proeft?

Blijkt dat het geen kaaspoeder is maar MSG.

Weet ook dat als je snacken op andere verpakte chips, meestal die ook zijn geladen met MSG.

Hoe meer smaak de chips hebben, hoe meer MSG en andere kunstmatige smaken ze bevatten.

Je kunt ook verwachten dat deze verpakte chips rijk zijn aan natrium, transvet, lege calorieën en butylhydroxytolueen (BHT) – een ingrediënt dat door de voedingsindustrie wordt gebruikt om te voorkomen dat voedsel slecht wordt.

Gezonde alternatieven: voldoe aan uw frites van friet met boerenkool, stengels bleekselderij, wortelen, fruit en noten.

Als je het leuker vindt, experimenteer je met gezondere frituurrecepten, zoals gebakken taro-chips, gebakken flespompoenen en vele andere opties.

 

Gefrituurd voedsel

 

Niet alleen is de olie die wordt gebruikt om het levensmiddel te bakken niet altijd van goede kwaliteit, maar gefrituurd voedsel brengt ook veel andere gezondheidsrisico’s met zich mee.

Behalve dat ze grote hoeveelheden transvet, natrium, calorieën, verzadigd vet en cholesterol bevatten, zijn deze voedingsmiddelen ook rijk aan MSG  (25) .

De eerste stap om uw lichaam te ontdoen van deze schadelijke stoffen is nee zeggen tegen gefrituurd voedsel.

KFC, Pizza Hut, Burger King, Chick-Fil-A en vele anderen gebruiken MSG in hun voedselproducten  (26) .

Gezonde alternatieven: in plaats van voor verpakt gefrituurd voedsel te gaan, moet u uzelf trakteren op zelfgebakken gerechten om te voorkomen dat u wordt geschaad door enkele van de bovengenoemde gevaarlijke ingrediënten.

Een andere optie is om je eten te bakken of grillen om je calorie-inname te verminderen.

 

Ranch dressing

 

Het kan Amerika’s favoriete dipsaus en dressing zijn, maar met zijn altijd smakelijke smaak komen de beruchte ingrediënten, zoals MSG, gemodificeerd voedselzetmeel, maltodexterine, natrium en andere kunstmatige zoetstoffen en smaken. Een voorbeeld van zo’n ranchdressing-merk is Hidden Valley Ranch  (28).

Bovendien bevat een portie van 2 oz van deze dipsaus ongeveer 188 calorieën, 6,7 g koolhydraten (per portie) en 627,1 mg natrium (per portie) (29) . 

Gezonde alternatieven: om de negatieve effecten van ranch dressing te minimaliseren, is het belangrijk om te zoeken naar gezondere ranchrecepten.

Je kunt ook kiezen voor betere en gezondere alternatieven, zoals hummus en soja met ranch-kruiden.

 

cholesterol

 

De optimale hoeveelheid cholesterol die u elke dag krijgt, is minder dan 300 mg  (30) .

U moet echter weten dat er verschillende soorten cholesterol zijn.

Artsen richten zich tegenwoordig alleen op twee van deze: LDL (slechte) cholesterol en HDL (goede) cholesterol.

LDL betekent lipoproteïne met lage dichtheid.

Dit specifieke type vetachtige substantie verstopt uw ​​slagaders, waardoor uw risico op een hartaanval en / of beroerte wordt vergroot  (31) .

Het onderstaande voedsel kan gemakkelijk je dagelijkse cholesterollimiet verhogen, vooral als je meer eet dan je dagelijks aanbevolen portie, wat in de meeste gevallen vrij gemakkelijk is om te doen.

 

Rood vlees

 

Rood vlees is niet iets dat je volledig uit je dieet moet verwijderen, maar je zult jezelf een groot plezier doen als je de verschillende soorten recepten en manieren om het voor te bereiden onderzoekt.

Dit type vlees bevat over het algemeen meer verzadigd (slecht) vet en cholesterol dan wit vlees, bonen en groenten en draagt ​​daardoor meer bij aan een verhoogde bloeddruk en bijgevolg een verhoogd risico op hartaandoeningen  (32).

Gezonde alternatieven: goede alternatieven voor rood vlees zijn magere kip of zalm, die feitelijk worden beschouwd als voedingsmiddelen die het cholesterol verlagen  (33).

Je moet ook kijken naar hoe je je rood vlees bereidt en naar de soorten bijgerechten die je wilt serveren, bijvoorbeeld, gebakken aardappel met alles erop en eraan is een no-no!

 

Boter en olie

 

Boter is onmiskenbaar heerlijk en wordt gebruikt in meer gerechten dan je zou denken, maar 100 gram boter bevat 215 mg cholesterol.

Sommige botermerken verhogen ook het slechte cholesterolgehalte en veroorzaken plaquevorming in de bloedvaten, resulterend in verstopping en andere hartgerelateerde ziekten  (34) .

Gezonde alternatieven: voorbeelden van gezondere alternatieven voor boter zijn onder meer Griekse yoghurt, olijfolie, avocado, appelmoes, notenboter en pompoenpuree.

 

Yoghurt

 

Hoewel populair bij veel lijners die yoghurt aan hun dagelijkse menu toevoegen, is het toch beter om op te letten voor extra zoetstoffen, waaronder fructose-glucosestroop, die vaak door veel merken in dit proces wordt gebruikt.

Het kiezen van een lichtere versie van yoghurt verandert niets aan het feit dat je nog steeds je dosis kunstmatige zoetstoffen krijgt, hoewel een schamele hoeveelheid, die even slecht kan zijn.

Bovendien, terwijl grote bronnen van calcium, bepaalde premium volle melkyoghurts geladen zijn met verzadigd vet (ongeveer 8 gram vet, inclusief 5,1 gram verzadigd vet) (35) en eigenlijk dichterbij komen als een dessert dan als een gezonde snack.

Gezondere alternatieven : deze omvatten vetvrije yoghurt, die ongeveer 0,3 gram verzadigd vet bevat met een algeheel vetgehalte van 0,4 gram  (36) , Griekse yoghurt, magere yoghurt, kwark of kefir.

 

donuts

 

De meesten van ons weten dat donuts niet de gezondste voedingsoptie zijn.

Wat velen van ons niet weten, is dat deze zachte, geglazuurde lekkernijen niet alleen ongezonde hoeveelheden suiker bevatten, maar ook MSG, vet, cholesterol, verzadigd vet en in sommige gevallen transvet.

Een geglazuurde, middelgrote donut bevat 11,46 gram totaal vet  (37) .

Gezonde alternatieven: fruit en noten zijn een goed alternatief voor uw verlangen naar suiker.

Je kunt ook volkoren toast met kaneel of gezondere zelfgemaakte donuts zonder teveel suiker proberen en het liefst gebakken.

 

Kunstmatige zoetstoffen

 

Er is veel discussie tussen de gezondheidsvoordelen van tafelsuiker of suikervervangers.

Hoewel beide uw fysiologie kunnen beïnvloeden, kan de mentale of “kunstmatige zoetstof-mind-set” ook leiden tot ernstige fysiologische effecten!

Hoewel het een algemeen aangenomen overtuiging is dat met mate kunnen alle suikervervangers veilig zijn om te consumeren, roept nieuwer onderzoek vragen op over de veiligheidszorgen van kunstmatige zoetstoffen.

Om de schadelijke gevolgen van overconsumptie van suikervervangers te voorkomen, stelde de FDA dagelijkse consumptielimieten vast voor de meer populaire variëteiten van kunstmatige zoetstoffen, zoals sacharine, aspartaam ​​(bekend als aandoeningen als de ziekte van Alzheimer, netelroos, oorsuizen, depressie, slapeloosheid en blindheid ) (38) , sucralose en neotame.

Of ze het nu fout of juist hebben, het lijkt het beste om het probleem helemaal te omzeilen en het gemeenschappelijke voedsel te vermijden dat onder de kunstmatige zoetstoffen zit:

 

Fruitsappen

 

De volgende keer dat je in de supermarkt bent, kijk dan naar de voedingsfeiten op elk pakje sap en je zult verrast zijn door de hoge hoeveelheid suiker of in sommige gevallen kunstmatige zoetstoffen die het bevat.

Bovendien bevatten de meeste sappen slechts 5% tot 10% natuurlijk vruchtensap, bedekt met conserveermiddelen en extra smaken die op hun beurt hun gezond effect verdunnen.

Omdat we ertoe worden gebracht te geloven dat natuurlijke vruchtensappen een gezonde keuze zijn, hebben we de neiging om meer te consumeren en dan zelfs onze gezondheid te verslechteren met toegevoegde calorieën.

Gezonde alternatieven: het is raadzaam om fruit te eten in plaats van ze te drinken of verpakte sappen te vermijden, alleen maar om beter bewust te zijn van wat je in je lichaam stopt.

 

Suikervrije producten

 

Suikervrije producten zijn geladen met kunstmatige zoetstoffen (39)  , waardoor u aankomt als zij uw lichaam en geest bedriegen, terwijl het de essentiële voedingsstoffen die het eigenlijk nodig heeft, berooft  (40) .

Dit zal een vicieuze cirkel van verlangen, eten, meer kunstmatige zoetstoffen en meer onbedwingbare trek produceren.

Als gevolg daarvan zul je op de lange termijn zwaarder worden.

Als u echt om uw gezondheid geeft, blijf dan weg van zeer toxisch aspartaam ​​(NutraSweet) en andere zoetstoffen, zoals sucralose (Splenda), sacharine (Sweet’N Low) en acesulfame K.

Het is nog steeds beter om zoete voedingsmiddelen met mate te consumeren dan te overdrijven met suikervrije snacks.

Gezonde alternatieven: kies liever gezondere snacks als u niet aan suikerklontjes in de suikerklontjes doet. Kies geen suikervrije snacks (wat heel goed zo schadelijk kan zijn).

Je kunt een snack doen op aardbeien die zijn gedoopt met chocolade, pure chocolade, bevroren chocoladebanaan, smoothies of een kom vers fruit.

Niet alleen zullen deze voedingsmiddelen je ervan weerhouden om ongezonde calorieën te consumeren, maar het geeft je lichaam ook een voedingsstimulans.

 

Eiwit en energiebars

 

Eiwitten en energierepen zijn meestal soja-eiwitisolaten die tekorten aan vitamine E, D, B12, calcium, magnesium, mangaan, koper, ijzer en zink veroorzaken  (41) ,

Zink is noodzakelijk voor een sterk immuunsysteem (42)  en ook belangrijk in intelligentie en gedrag omdat het nodig is voor een optimale ontwikkeling en werking van zenuwen en het hersensysteem  (43) .

Het helpt ook de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en is nodig voor gezonde voortplantingssystemen  (44) .

Gezonde alternatieven: houd er rekening mee dat niet alle merken proteïne- en energierekken slecht voor u zijn, dus u moet gewoon wat tijd investeren in het kiezen van de juiste.

Bovendien kunt u deze repen vervangen door zelfgemaakte energiereepsrecepten of met echte voedselopties, zoals magere yoghurt en fruit, een gedroogde vruchten- en notenmix of een zelfgemaakte fruitsmoothie.

Gebruik amandel- of kokosmelk in plaats van sojamelk.

 

Natrium

 

Gezonde nieren brengen het natriumvolume in het lichaam op natuurlijke wijze in balans (45), maar als u te veel natrium binnenkrijgt, hoopt het zich op in het bloed, verhoogt het het bloedvolume en maakt het het hart harder om al dat extra vocht door het lichaam te pompen  ( 46) .

Het CDC-rapport is gebaseerd op informatie uit een voedingsonderzoek dat tussen 2007 en 2008 is uitgevoerd en waarbij meer dan 7000 Amerikanen van 2 jaar en ouder betrokken waren.

De CDC ontdekte dat 65% van de dagelijkse natriuminname afkomstig is van voedsel dat is gekocht in winkels en 25% van maaltijden die in restaurants worden gegeten  (47) .

 

Verwerkte voedingsmiddelen

 

De meeste bewerkte voedingsmiddelen bevatten een hoge natriumconcentratie (48), die het best vermeden kan worden door diegenen die aan dit gezondheidsprobleem lijden.

Een te trage schildklier heeft de potentie om de bloeddruk te verhogen, en een natriumarm dieet kan dit specifieke risico nog verergeren. Een patiënt met hoge bloeddruk moet proberen de inname van natrium onder 1500 mg per dag te houden.

Gezonde alternatieven : u kunt het meeste bewerkte voedsel eenvoudig vervangen door volledig voedsel, bijvoorbeeld bruine rijst in plaats van witte rijst, tomaten als vervanging voor ketchup, hummus in plaats van mayonaise, water voor frisdrank, tempeh of tofu in plaats van kipnuggets, en fruit als vervanging voor vruchtensap.

 

Kaas

 

Kaas is niet alleen geladen met verzadigde vetten (50) maar ook met een grote hoeveelheid natrium.

Een plak cheddar heeft ongeveer 174 mg zout  (51) .

Blijf uit de buurt van merken als Cheez Whiz (bevat ongeveer een kwart van de ADH van natrium per portie).

Het is altijd het beste om merken te vermijden die “gereduceerde natriumkaas” en “magere kaas” aanbieden, omdat we nooit zeker weten wat er in de plaats komt.

Gezonde alternatieven: kies voor betere opties, zoals biologische kaas, Parmezaanse kaas (rijk aan umami, verbetert de spijsvertering en maakt vetarme gerechten beter), en Zwitserse kaas (in plaats van gewone, laag natrium- of gezoete kaas te gebruiken). bevat 15 gram eiwit en 44% van uw dagelijkse calciuminname).

 

Italiaans saladedressing met minder vet

 

Twee eetlepels van deze slasaus bevatten meer natrium dan een zak chips! Het is meestal beladen met 267,6 mg natrium per portie (52), maar andere soortgelijke saladedressings zijn net zo rijkelijk gevuld met zout.

Gezonde alternatieven: kies voor gewone natriumslagrunderen in plaats van deze natriumsalade dressings te kiezen.

Je kunt ook zelfgemaakte saladedressings maken met olijfolie, citroen en kruiden.

 

Ingeblikte tomatensaus

 

Ingeblikte tomatensaus bevat ongeveer 27 mg natrium per kop  (54) .

Een andere reden om ingeblikte tomatensaus en ingeblikt voedsel in het algemeen te vermijden, is het gebruik van bisfenol A, een schadelijke chemische stof die wordt gebruikt voor het coaten van de bekleding van blikjes en de meeste plastic producten  (55) .

Gezonde alternatieven: een betere manier om de goedheid van tomaten in uw eten te krijgen, is door tomatenpuree of tomatenpuree toe te voegen.

 

Niet-vette kwark

 

Een halve kop (100 gram) van deze magere kwark bevat ongeveer 330 mg natrium, (56) en als u niet voorzichtig genoeg bent om niet meer te eten dan dit bedrag, kunt u een overdosis krijgen van uw dagelijkse natriuminname.

Gezonde alternatieven: betere alternatieven voor kwark zijn gewone magere yoghurt, halfgerande Ricotta-kaas en magere, minder harde kaas  (57) .

 

Suiker

 

Het effect van suiker is min of meer hetzelfde, of u nu witte suiker, poedersuiker of bruine suiker consumeert.

Het betekent een piek in uw bloedsuikerspiegel na het eten ervan.

Een van de meest voorkomende suikermissen is dat alleen omdat u bruine suiker eet, dit niet betekent dat uw bloedsuikerspiegel niet zal worden beïnvloed  (58) .

Hoge bloedsuikerspiegel is een veel voorkomende klacht vanwege de problemen die het veroorzaakt met insuline, wat uw gezondheid ernstig kan schaden, zoals obesitas, diabetes en leververvetting.

Een ander ding om te onthouden is dat elke keer dat je suiker consumeert, je bloedsuikerspiegel niet alleen negatief wordt beïnvloed, maar ook dat je vette hormonen onbedoeld worden geactiveerd (59) en je immuunsysteem traag wordt (60), wat kan leiden tot veel andere gezondheidsproblemen .

Wanneer uw immuunsysteem achterblijft, kan het bacteriële en virale infecties een kans geven om te bloeien, wat u tot vele andere gezondheidsproblemen opent.

 

Bakkerijproducten

 

Artikelen als muffins, gebak, chocoladetaart en koekjes bevatten niet alleen een hoog suiker- en glutengehalte, maar ook kunstmatige smaken en kleuren en transvetten om de smaak te verbeteren en een langere houdbaarheid te bieden.

Gezonde alternatieven: deze kunnen veganistische amandel-cranberry-havermoutkoekjes, zelfgemaakte gezondere chocolade en pindakaas-crispy’s bevatten en volkoren koekjes met een laag suikergehalte.

 

Frisdranken en dranken

 

Frisdranken, sportdranken en energiedranken bevatten allemaal hopen suiker, kunstmatige smaken en zoetstoffen, die allemaal een negatieve invloed hebben op het lichaam.

Een blik van 12-inch Coke bevat 35 g suiker en overschrijdt de dagelijkse inname met 10 gram  (61) .

Soda’s hebben ook een pH-waarde van 2,5, wat betekent dat u vele malen meer zuur gebruikt dan de pH-waarde van uw lichaam.

Geladen met lege calorieën kan het drinken van frisdrank leiden tot obesitas (62)en andere gezondheidsproblemen, zoals osteoporose (63) en verzwakte tanden  (64) .

Gezonde alternatieven: spoel het water op met toegevoegde plakjes citroen, aardbeien of uw favoriete fruit en groenten om een ​​geweldige manier te bereiden om uzelf gedurende de dag op te frissen.

Andere opties zijn groene thee, groentesmoothies en rode wijn (met mate).

 

Jam en gelei met toegevoegde suiker

 

Deze jam en gelei kunnen natuurlijk fruit bevatten, maar gaan gepaard met grote hoeveelheden suiker voor extra smaak.

Een ander aanzienlijk schadelijk ingrediënt is pectine, een natuurlijke vezel die de jam plakkerig en glad maakt, maar wat is er zo slecht aan een natuurlijke vezel die u vraagt?

Net zoals het jam een ​​kleverige textuur geeft, klampt pectine zich ook vast aan antioxidanten die de gezondheid stimuleren, zoals luteïne, bèta-carbonaat en lycopeen, en vegen ze het systeem uit voordat het lichaam de kans krijgt er baat bij te hebben  (65) .

Gezonde alternatieven:

Maak een gezond alternatief voor jam door een bos bramen fijn te braden en het op je toast te strooien.

Gesneden bananen werken ook geweldig als een spread tussen de sneetjes brood.

 

Koffiemelk

 

Sunblock en koffiemelk hebben meer gemeen dan je denkt!

Titaandioxide is een wederzijds ingrediënt dat in beide producten wordt gebruikt en dat als een bleekmiddel en blokker tegen ultraviolette straling werkt.

Deze creamers zitten ook boordevol toegevoegde suikers, transvetten en andere schadelijke ingrediënten  (66) .

Niet alleen verhogen deze ingrediënten het cholesterol, maar het is ook bewezen dat titaniumdioxide weefsel- en leverschade veroorzaakt bij muizen  (67) .

Gezonde alternatieven: probeer kokosmelk of koemelk te gebruiken om je koffie in de ochtend op te peppen.

 

Andere hoogcalorische en ongezonde voedingsmiddelen

 

Macaroni met kaas

 

Dit voedsel is niet alleen rijk aan calorieën (200 calorieën in 1 blikbeker [8,6 oz])  (68) maar ook kleurstoffen geel 5 en 6.

Deze kleurstoffen, als per studies van het Centrum voor Wetenschap in het algemeen belang, niet alleen leiden tot allergieën, maar ook kanker en ADHD bij dieren veroorzaken.

Een aantal van deze kleurstoffen is gemaakt van koolteer, hetzelfde ingrediënt dat wordt gebruikt voor het doden van insecten in luizenshampoo en industriële vloeren met verzegeling  (69) .

Gezonde alternatieven: voor een gezonder mac- en kaasbelevenis moet u enkele wijzigingen in uw recept aanbrengen.

Begin met het overschakelen naar volkoren macaroni en vul het aan met vetarme of vetarme kaas.

Zoek naar gezondere recepten en experimenteer tot je de gewenste smaak hebt bereikt.

 

Chocola

 

Dit komt als slecht nieuws voor de meesten van ons.

Rijk aan vet, suiker en calorieën, melkchocolade is waarschijnlijk niet de beste optie als je een chocolade-binging-aflevering hebt.

Elke M & M bevat ongeveer 3,4 calorieën, een knuffelversie van Hershey’s Kisses heeft ongeveer 23 gram en elk stukje Godiva-chocolade bevat 73 calorieën  (70) .

Gezonde alternatieven: cacaopoeder is een gezondere optie in vergelijking met chocolade, omdat het geen suiker, vet en kunstmatige smaken bevat.

Het bevat ongeveer 10 calorieën (één eetlepel) en zit vol met antioxidanten in zijn puurste vorm.

Andere opties zijn pure chocolade, cacaokernen en johannesbrood  (71) .

 

Pasta

 

Een portie gekookte pasta van 2 ounce bevat slechts 75 calorieën (72), maar het zijn de rest van de ingrediënten, zoals de gehaktballetjes op de spaghetti, die ertoe bijdragen dat dit een calorierijk gerecht is.

Pasta heeft natuurlijk veel koolhydraten, dus het is meer geschikt om te vullen.

Gezonde alternatieven: tot pasta behoren bruine rijst pasta, soba noedels, courgette (geschild en versnipperd tot linten) en spaghetti squash.

 

Volkoren brood

 

Hoewel gezonder vergeleken met de verwerkte tegenpartij, kan volkorenbrood u op kilo’s laten inpakken als gevolg van het hoge aantal calorieën.

Een plak volkoren brood (1 portie / 1 middelgrote plak / 25 gram) bevat ongeveer 66 calorieën  (73) .

Gezonde alternatieven: dit brood zelf is gezonder, maar rijk aan calorieën.

Andere gezondere substituten voor volkorenbrood zijn glutenvrij brood, honingvlasbrood, rogge, meergranen en roggebrood.

 

Spek

 

Een enkele plakje bacon (8 gram) heeft 43 calorieën (74) , wat perfect is voor diegenen die snel gewicht proberen te winnen.

Verder is 40% van het spek verzadigd vet, gevolgd door een behoorlijke hoeveelheid cholesterol.

Een ander probleem komt in de vorm van omega-6, die veel problemen kan veroorzaken als het spek dat je hebt van commercieel gevoede varkens komt, met veel soja en maïs.

Gezonde alternatieven: vervang uw ontbijtspek door seitan spek, champignons, tempeh, geperste tofu en gefrituurde sjalotjes.

 

Ramen Noodles

 

Dit hoofdbestanddeel van veel studenten heeft een terecht slechte reputatie.

Deze noedels hebben niet alleen 436 calorieën (per 100 gram) (75) maar kunnen ook tot 3.000 mg zout bevatten (76), terwijl de aanbevolen dagelijkse inname van zout niet meer is dan 2.300 mg  (77) .

Deze noedels worden gebakken tijdens het productieproces en voegen onnodig vet toe.

Het soeparoma kan MSG (78) bevatten , dat is gebonden aan gewichtstoename en mogelijk kanker  (79) .

Gezonde alternatieven: Ramen-noedels moeten worden vermeden, maar kunnen gezonder worden gemaakt door merken met een laag zoutgehalte te kopen, het smaakpakket te elimineren en te vervangen door zoutarm beslag en door een gelijke of grotere hoeveelheid groenten toe te voegen.

 

Mayonaise

 

Omdat het een caloriearme, gezonde maaltijd tot een vetrijke maaltijd kan maken, is mayonaise absoluut een van de meest ongezonde voedingsmiddelen om te vermijden.

Hoewel er niets bijzonders aan de hand is met het gebruik van een beetje mayonaise, vooral het type met laag vetgehalte, hebben mensen de neiging om het zonder onderscheid op brood te leggen of het aan dressings toe te voegen en het over hun anders gezonde salade te gieten.

Dat verdubbelt vaak het aantal calorieën als gevolg van de niveaus van vetmayonaise bevat (680 calorieën per 100 gram).

Gezonde alternatieven: vervang mayonaise door mosterd, hummus, vetvrije Griekse yoghurt, amandelboter, magere kwark, of een andere smaakmaker met minder vet indien mogelijk en gebruik mayonaise alleen met mate.

 

Maïs Honden

 

De gemiddelde hotdog is een mix van dierlijke bijproducten, (80) smaakstoffen, bindmiddelen, vulstoffen en conserveermiddelen.

Bijproducten van vlees omvatten delen van het dier die geen spier zijn, zoals bloed, botten, milt, nieren en andere dingen die moeilijk voor te stellen zijn om te eten.

Conserveermiddelen omvatten natriumnitraat, een bekend carcinogeen  (81) .

Smeer het in met maïsbeslag en bak het in vet en je hebt 300+ calorieën op een stok.

Gezonde alternatieven: een gebakken volkorenhond en andere zelfgemaakte corn dog-recepten zijn een beter alternatief voor de reguliere.

 

Margarine

 

Het is niet echt een kwestie van boter tegen margarine, omdat ze allebei veel vet bevatten en geen van beide een gezonde keuze is.

Het probleem is het gehalte aan transvet in margarine (82), dat optreedt wanneer waterstof aan plantaardige oliën wordt toegevoegd.

De waterstof maakt het mogelijk dat margarine vast is bij kamertemperatuur, terwijl het normaal als olie zou zijn.

Het probleem is dat dit transvet ook onze bloedplaatjes dikker kan maken terwijl het het gezonde LDL-cholesterol verlaagt en het HDL-cholesterol (slechte cholesterol) verhoogt  (83) .

Gezonde alternatieven: gebruik olie in plaats van margarine tijdens het koken en probeer vervangingsmiddelen zoals hummus, kwark, avocado, ricotta of lichte roomkaas.

 

Verwerkt vlees

 

Verwerkt lunchvlees en vleeswaren zijn echt slecht voor je dieet, omdat ze niet alleen hoge niveaus van verzadigd vet bevatten, maar ze zitten ook vol met conserveermiddelen, zoals natriumnitriet (84), die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam.

Het consumeren van veel vleeswaren en paté kan leiden tot puistjes en hoofdpijn, vooral als u gevoelig bent voor de gebruikte conserveermiddelen  (85) .

Gezonde alternatieven: probeer maximaal een tot twee porties per week te houden of snijd ze volledig uit je dieet en vervang ze door magere kippenborst in salades en wraps.

 

Bereide salades

 

Als je van plan bent om een ​​salade te eten voor het avondeten, kun je dit het beste zelf thuis maken.

Bereide salades gekocht bij een supermarkt of handige winkels zijn niet altijd de gezondste optie, en zelfs de zogenaamde vetarme variëteiten kunnen beladen zijn met kaas, mayo en andere rampen met voeding, zoals de salade in chloor doven vóór het verpakken (86) en het gebruikte water.

Gezond alternatief: bereid je eigen smakelijke kipsalade thuis met hart-gezonde extra vierge olijfolie, mosterd of witte wijnazijn dressing en voeg je favoriete groenten aan de mix toe, zoals paprika, komkommer en wortels.

Hoe felgekleurder de groenten die u kiest, hoe meer antioxidanten ze bevatten, waardoor uw gezondheid en uw dieet worden verbeterd!

 

Smoothies

 

Het kopen van een smoothie van uw lokale koffiebar wordt meestal als een gezonde optie gezien.

Immers, zijn smoothies meestal niet gemaakt van geblend fruit?

De waarheid is dat de portiegroottes in coffeeshops lege calorieën kunnen toevoegen aan een anders gezonde keuze, waarbij sorbet, suiker of andere toevoegingen in je smoothie worden gemengd om een ​​smakelijke traktatie te creëren die je bloedsuikerspiegel niet bevalt.

Gezonde alternatieven: maak thuis je eigen smoothie met vers of bevroren fruit, ijs, yoghurt of melk voor een verleidelijke manier om je dag te beginnen.

U weet precies wat erin zit en kunt er zeker van zijn dat u een gezonde start krijgt!

 

Franse frietjes

 

Dat lekkere zoute bijgerecht dat veel mensen aan hun hamburger bestellen, kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken.

Aardappelen zijn, op zichzelf, geweldige vetarme bronnen van B-vitamines  (87) .

Wanneer deze gefrituurd wordt, verandert deze caloriearme groente in een calorierijk, natriumbeladen gezondheidsrisico.

De oliën die worden gebruikt om aardappelen te bakken, zijn vaak gevuld met verzadigde vetten, wat kan leiden tot een hoog cholesterolgehalte.

Eén portie kan wel 365 of meer calorieën bevatten  (88) .

Gezond alternatief: hoewel ze op de lijst van ongezond voedsel voorkomen om te vermijden, kun je de impact van frites verlichten door ze te bakken in plaats van te bakken of in onverzadigde oliën te braden en spaarzaam zout toe te voegen.

Je kunt ook gekruide pepersticks, gebakken sperziebonensticks, courgette en boerenkoolfrites proberen.

 

Witbrood

 

In het algemeen is brood geen probleem als het met mate wordt gebruikt, maar wit brood is bijna altijd een probleem vanwege het witte meel dat het bevat.

Witte bloemproducten zijn als een van de belangrijkste boosdoeners voor obesitas genoemd.

Het proces dat wordt gebruikt om de bloem te malen, elimineert vrijwel elke voedingswaarde, waardoor het weinig vezels bevat en een hoge glycemische index en verfijnde granen heeft  (89) .

Om dit te bestrijden, versterken sommige broodmakers hun brood.

Een Italiaanse studie toonde aan dat mensen die veel wit brood eten, twee keer zoveel kans hebben om nierkanker te ontwikkelen.

Gezonde alternatieven : vervang je conventionele witte brood met oepsiebrood, Ezechiel brood, maïstortilla, roggebrood, bruin brood of volkoren brood  (90) .

 

Conclusie

 

Een gezondere levensstijl begint met kennis en volharding in de richting van gezondere keuzes.

Zulke kleine veranderingen zoals deze kunnen een aanzienlijk positieve impact hebben, niet alleen op je toekomstige welzijn, maar ook op je portemonnee door geld te besparen op toekomstige medische kosten.

Hopelijk heb je nu een paar betere ideeën voor je volgende reis naar de supermarkt.