Superfoods

CHLORELLA VERSUS SPIRULINA: WAT IS HET BESTE?

CHLORELLA VERSUS SPIRULINA: WAT IS HET BESTE?

CHLORELLA VERSUS SPIRULINA: WAT IS HET BESTE?

In dit nieuwe tijdperk van superfoods zijn veel mensen hun favorieten aan het reciteren. Velen beweren dat hun favoriete superfood beter is dan de favoriete superfoods van andere mensen. Maar hier zijn de twee superfoods die het vaakst tegen elkaar zijn opgezet: chlorella versus spirulina .

Ik weet het. Ik kan je verwarring voelen. Zijn ze niet min of meer hetzelfde? Nou ja, een beetje.

Lees verder om meer te weten te komen over deze twee superfoods.

Chlorella versus Spirulina:

Nou ja, voor één hebben ze allebei een groen tintje. Het zijn allebei algen.

Ze zijn allebei complete eiwitbronnen, bevatten veel B-vitamines en bevatten reinigende en ontgiftende eigenschappen. Ze zijn beide verkrijgbaar in pilvorm of in poedervorm.

Beide producten zijn ook relatief goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar.

En ten slotte hebben ze allebei veel voordelen voor het menselijk lichaam.

Chlorella vs. Spirulina:

Chlorella heeft een bolvorm en is een eencellig micro-organisme met een eigen kern. Aan de andere kant is spirulina een spiraalvormige meercellige plant zonder een echte kern.

Om meer specifiek te zijn met hun kleur, chlorella is een groene alg, terwijl spirulina een meer blauwgroene kleur heeft. Chlorella’s puur groene tint betekent dat het meer chlorofyl bevat in vergelijking met spirulina.

Deze twee algen zijn ook verschillend in termen van hun groeiomstandigheden. Spirulina gedijt in laag-alkalische wateren, zoals zoetwatervijvers, rivieren en meren. Het is ook het best gekweekt bij gematigde temperaturen en moet worden blootgesteld aan veel zon om te kunnen groeien.

Hoewel chlorella ook in zoetwateromstandigheden wordt gekweekt, is het moeilijker om te oogsten vanwege de andere organismen die het water bezetten.

De voorbereiding van de twee is ook anders. Omdat chlorella moeilijk te verteren is, moet het een goede verwerkingsprocedure ondergaan voordat het aanvaardbaar is voor het menselijke spijsverteringsstelsel om het te nemen. Dit proces is duur, en dit maakt chlorella duurder om te verwerken in vergelijking met spirulina.

Een ander verschil is dat chlorella een speciaal complex heeft dat chlorella-groeifactor wordt genoemd . Chlorella heeft ook het vermogen om elke 20-24 uur in aantallen te verviervoudigen, en dit speciale vermogen maakt chlorella in staat om schade aan de zenuwweefsels te herstellen en te helpen bij de celproductie.

Spirulina bestaat langer dan chlorella. Spirulina is duizenden jaren ouder dan chlorella en kan tot 10 keer groter zijn.

CHLORELLA VERSUS SPIRULINA: WAT IS HET BESTE?

Nog een verschil is dat spirulina gemakkelijker te verteren is dan chlorella. Chlorella heeft sterke buitenste celwanden en dit maakt het moeilijk om het op te nemen. Spirulina is daarentegen samengesteld uit mucopolysacchariden in plaats van onverteerbare cellulose. Dit wordt gemakkelijk afgebroken door het menselijke spijsverteringsstelsel.

Op basis van het voedingsgehalte tonen veel onderzoeken aan dat spirulina gezonder is dan chlorella. Het heeft een hogere hoeveelheid essentiële aminozuren, eiwitten en vitamines B1, B2, B3, B6, B12, CD en E. Ook heeft spirulina grotere doses calcium, ijzer, kalium en zink. En bovendien is spirulina de beste bron van gamma-linoleenzuur.

De Wereldgezondheidsorganisatie gebruikt spirulina in haar voedingsprogramma’s voor ondervoede kinderen in niet-ontwikkelde landen. Ter info: alleen een dosis van één gram spirulina per dag kan een vitamine A-tekort tegengaan dat tot blindheid kan leiden.

Chlorella versus Spirulina: de voordelen

Als het gaat om de voordelen die beide algen kunnen bieden aan het menselijk lichaam, hebben ze min of meer dezelfde gezondheidsvoordelen. Laten we een paar van hen bespreken.

Helpt bij gewichtsverlies

Beide soorten algen doen hun deel als het gaat om het laten vallen van die extra kilo’s . Chlorella helpt bij het metabolisme en het reguleren van hormonen. Het vermindert ook het percentage lichaamsvet, de bloedsuikerspiegel nuchter en het totale cholesterol in het serum.

In het geval van spirulina vertraagt ​​het het verteringsproces, vermindert het uw eetlust en voelt u zich minder hongerig. Spirulina absorbeert vet van het voedsel dat u neemt. Deze algen helpen ook bij het filteren van het voedsel dat je eet, zodat je lichaam alleen de essentiële voedingsstoffen opneemt.

Vermindert cholesterol

Chlorella en spirulina kunnen beide het cholesterolgehalte verlagen. Een studie in de Journal of Nutritional Science and Vitaminology toonde aan dat de regelmatige consumptie van spirulina het LDL-cholesterolgehalte tot 41% verlaagt .

Een andere studie gevonden in de Journal of Medicinal Food laat zien dat dagelijks 8000 milligram chlorella het cholesterol merkbaar kan verlagen.

Ontgift zware metalen

Zowel spirulina als chlorella zijn effectief in het reinigen van onze systemen van zware metalen en toxines zoals lood, cadmium, uranium, arsenicum en kwik. Er zijn tal van onderzoeken die aantonen hoe beide algen de hoeveelheid zware metalen en toxines uit het lichaam kunnen verminderen.

Bestrijdt kanker

Spirulina vermindert de hoeveelheid menselijke alvleesklierkankercellijnen aanzienlijk. Chlorella helpt ook kanker te bestrijden door het immuunsysteem te versterken en de productie van T-cellen te verbeteren om kankercellen te helpen bestrijden.

Hulp bij levergezondheid

In een onderzoek uit 2013 toonden onderzoekers aan dat regelmatige consumptie van chlorella de leverenzymspiegels van aminotransferase bij patiënten met hepatitis C aanzienlijk verlaagt.

Een andere studie in hetzelfde jaar toont ook de positieve effecten van spirulina op ontstekingen en oxidatieve stress. Dit draagt ​​bij aan de preventie van niet-alcoholische leververvetting .

Chlorella versus Spirulina: dus welke moet ik kiezen?

CHLORELLA VERSUS SPIRULINA: WAT IS HET BESTE?

Wel, dat is een relatief eenvoudig antwoord. Waarom kiezen wanneer je beide kunt hebben?

Dat klopt, met deze twee nuttige algen bestaat er niet zoiets als spirulina versus chlorella of chlorella versus spirulina. Door ze allebei in te nemen, zorgt u ervoor dat u een zeer hoog aantal vitaminen, mineralen en voedingsstoffen krijgt!

Als u echter op zoek bent naar algen die uitsluitend zijn bedoeld voor het reinigen en opnieuw opbouwen van het bloed of het immuunsysteem, dan is chlorella iets voor u .

Als u iets nodig heeft dat nog steeds ontgift en reinigt, maar met hogere hoeveelheden vitamine B12, ijzer en proteïne, dan is spirulina uw antwoord.

Een andere optie is dat je beide algen afwisselend kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld op een dag spirulina aan uw water toevoegen en de volgende dag chlorella in uw smoothie gebruiken.

CHLORELLA VERSUS SPIRULINA: WAT IS HET BESTE?