Groente en Fruit

BROCCOLI 43 GEZONDE VOEDINGS EIGENSCHAPPEN EN INTERESSANTE FEITEN

43 GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN BROCCOLI

Wat is Broccoli

Broccoli is een belangrijk onderdeel van een gezond dieet voor veel mensen over de hele wereld, en terwijl broccoli algemeen wordt gewaardeerd om zijn unieke smaak en knapperigheid, realiseren de meeste mensen zich niet eens dat deze veggie verschillende soorten kanker voorkomt, de gezondheid van de ogen verbetert, en helpt je de kilo’s kwijt te raken.

Broccoli is een kruisbloemige groente en een rijke bron van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen.

Dankzij de voedingswaarde kan broccoli zelfs de koningin van een gezond voedingspatroon worden genoemd .

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je vrienden opscheppen over hoe geweldig ze zich voelen nadat ze een stuk broccoli hebben gegeten of hoe ze het hebben afgeslankt met broccoli als onderdeel van hun dieet, en te oordelen naar de lange lijst met gezondheidsvoordelen die broccoli biedt, hebben je vrienden een punt!

Hoewel broccoli de laatste tijd een beetje een voedseltrend is geworden, beschouwen veel mensen het als een hyped-up gezondheidsvoedsel dat weinig voordelen biedt, maar je zult verrast zijn om alle gezondheidsvoordelen te ontdekken die broccoli biedt.

 

Geschiedenis

 

De geschiedenis van Broccoli gaat terug tot de tijd van het oude Rome toen de Romeinen broccoli uit wilde kool groeiden.

Broccoli is eigenlijk verwant aan kool, bloemkool, boerenkool en spruitjes.

De naam ‘broccoli’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘bracchium’, wat zich vertaalt als ‘arm’ en ‘tak’.

Er moet worden opgemerkt dat terwijl Grieken en Romeinen meer dan 2000 jaar geleden broccoli aten, deze knapperige en voedzame groente pas in de zestiende eeuw in Europa verscheen.

In de jaren ’20 van de twintigste eeuw werd broccoli ‘gekoloniseerd’ door Italiaanse migranten in de Verenigde Staten.

Tegenwoordig wordt broccoli beschouwd als een van de meest populaire groenten in de VS, het VK, Spanje en Italië.

 

Hoe Broccoli groeit

 

Zomeroogst: u moet zes weken voor de laatste voorjaarsvorst broccolizaden binnenshuis planten en de zaailingen die ongeveer een maand oud zijn in de tuin overplanten.

Als u de voorkeur geeft aan kinderbedden, plant u broccolizaden er direct in en plant u de zaailingen vervolgens in de tuin.

Herfstoogst: u moet broccolizaden binnen twaalf tot veertien weken vóór de eerste herfstvorst binnenshuis planten en de zaailingen verplanten als ze een maand of anderhalve maand oud zijn.

Broccoli vereist veel voeding en verzorging, daarom mag het alleen worden geplant in de bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0.

Het is het beste om zonnige locaties met goed doorlatende grond te selecteren om het meeste uit broccoliplanten te halen.

Voordat je je broccoli plant, maak je de grond los door minimaal een centimeter rijpe compost te mengen.

Als u zeker weet dat uw grond zeer vruchtbaar is, meng dan een stikstofrijke organische meststof.

Voordat u de zaailingen overplant, water het plantbed en laat ongeveer negentien centimeter tussen de planten.

Broccoli kan vrijwel overal ter wereld worden gekweekt, maar het is het best geschikt voor een gematigd landklimaat met een temperatuur van ongeveer 73-77 graden Fahrenheit en een hoge luchtvochtigheid.

 

Interessante feiten

 

Broccoli heeft een hoger gehalte aan vitamine A en vitamine C dan alle andere soorten kool ( 1 , 2 ).

Zelfs als u broccoli in een afgedekte kom in de koelkast hebt, kan deze niet langer dan drie dagen worden bewaard. Anders verliest het bijna de helft van het vitamine-gehalte.

Broccoli bevat stoffen die de ontwikkeling van kankercellen voorkomen ( 3 , 4 ).

Broccoli verscheen in de achttiende eeuw in het Verenigd Koninkrijk en werd “Italiaanse asperges” genoemd.

In de Verenigde Staten begon de productie van broccoli in het midden van de jaren twintig van de twintigste eeuw (aan het einde van de achttiende eeuw probeerde Thomas Jefferson broccoli te verbouwen, maar het verspreidde zich niet over het land) ( 5 ).

China verbouwt de meeste broccoli in de wereld – tot tien miljoen ton per jaar ( 6).

Wanneer de bloemknoppen van broccoli felgeel worden, heeft het een zeer bittere smaak

 

Voedingswaarde

 

Broccoli bevat weinig calorieën, met slechts vierendertig kcal per honderd gram.

Daarentegen bevat één appel van gemiddelde grootte tweeënzeventig kcal.

In feite heeft honderd gram gekookte broccoli nog minder calorieën dan rauwe broccoli – zevenentwintig kcal.

Honderd gram broccoli heeft drie gram eiwit, wat best goed is voor een groente.

In feite is de structuur van het broccoli-eiwit vergelijkbaar met die van dierlijke eiwitten ( 35 , 36 ).

Bovendien zal het consumeren van broccoli je lichaam niet zozeer met cholesterol besmetten als vlees.

Honderd gram broccoli bevat zeven gram koolhydraten, inclusief slechts 1,3 gram suiker en maar liefst 2,6 gram vezels.

De rest van de koolhydraten van broccoli zijn complexe koolhydraten , die de insulineniveaus niet spitsen en het lichaam voor langere tijd van energie voorzien.

Het eten van broccoli één tot twee uur voor een training zou een geweldig idee zijn als je je energieniveau onder controle wilt houden.

Broccoli heeft een glycemische index van 10, waardoor het een perfect product is om gewichtsverlies te bevorderen en cellulitis te verwijderen ( 43 ).

Je kunt echter gemakkelijk al zijn gezondheidsvoordelen verliezen, als je deze vegetariër niet goed opslaat

 

Gezondheidsvoordelen van Broccoli

 

De gezondheidsvoordelen van Broccoli kunnen worden verklaard door het rijke gehalte aan vitaminen, voedingsstoffen, mineralen en samenstellingen van de groente.

Wat betreft vitamines, broccoli overtreft een groot aantal andere groenten.

Als je zoveel mogelijk vitaminen op je eettafel wilt krijgen, kook dan iets met broccoli.

Naast de rijke hoeveelheid vitaminen en mineralen, moet je broccoli opnemen in je dagelijkse voeding dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten en plantaardige stoffen, waarvan sommige een goede gezondheid van het hart bevorderen en zelfs kanker voorkomen.

Broccoli heeft een aantal wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen, waaronder kankerpreventie, verlaging van het cholesterolgehalte, verbetering van de gezondheid van ogen en darmen, en vele anderen.

In plaats van medicijnen te kopen om verschillende ziektes te bestrijden, is het niet beter om elke dag broccoli te eten

 

Rijk aan vezels

 

Broccoli is een rijke bron van vezels, die het lichaam van gifstoffen, slechte cholesterol en dode cellen reinigt ( 7 ).

Door broccoli in uw dagelijkse voeding op te nemen, kunt u zelfs overmatig cholesterol uit uw lichaam verwijderen en bevordert het hoge vezelgehalte gewichtsverlies ( 8 , 9 ).

 

Bevat Aminozuren

 

Broccoli is ook rijk aan aminozuren, die zo essentieel zijn voor uw gezondheid.

Het bevat bijvoorbeeld tryptofaan, het aminozuur waaruit serotonine (het “gelukshormoon”) wordt gemaakt ( 10 ).

 

Calcium-rijke groente

 

Honderd gram broccoli bevat ongeveer vijftig mg calcium, wat dezelfde hoeveelheid calcium is als in veertig ml melk.

Calcium is een essentieel mineraal, dat ongeveer 1% -2% van het lichaamsgewicht van een mens vormt.

Calcium is ook belangrijk voor de botstructuur en regelt de spier- en zenuwfunctie ( 11 ).

In plaats van calcium uit zuivelproducten te krijgen, kun je broccoli eten.

In feite zou broccoli een perfecte bron van calcium zijn als u lactose-intolerant bent

 

Rijk aan kalium

 

Honderd gram broccoli bevat 316 mg kalium, dat zo essentieel is voor de normale werking van het menselijk lichaam.

Als u uw bloeddruk onder controle wilt houden en hart- en vaatziekten wilt voorkomen, probeer dan elke dag deze groente te eten ( 12 ).

Kalium gevonden in broccoli is essentieel voor de overdracht van zenuwimpulsen, wat betekent dat uw hersenen niet goed zouden kunnen functioneren zonder de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kalium te krijgen ( 13 ).

Als je een atleet of een bodybuilder bent, zou broccoli in je dagelijkse dieet een van je beste dieetkeuzes zijn.

Allereerst is kalium gekoppeld aan gewichtsvermindering; ten tweede is het essentieel voor spiercontractie, en het bevordert ook de normale hartfunctie ( 8 , 14 ).

 

Rijke bron van natrium

 

Omdat kalium wordt geleverd met natrium en chloor in broccoli, wordt het transport van voedingsstoffen naar de cellen gegarandeerd ( 15 ).

U hebt waarschijnlijk gehoord dat een grote hoeveelheid natrium uit zout komt, maar het is essentieel dat deze voedingsstof ook uit groenten komt, omdat het normale lever- en hartfunctie bevordert ( 16 ).

 

 

Hoog in magnesium

 

Deze knapperige groente bevat ook veel magnesium , wat een onvervangbaar spoorelement is voor het normale functioneren van de hersenen .

Honderd gram broccoli bevat eenentwintig mg magnesium ( 18 ).

 

Grote bron van fosfor

 

Fosfor, dat cruciaal is voor het reguleren van de botstructuur in het menselijk lichaam, wordt ook aangetroffen in broccoli ( 19 ).

 

Bevat Beta-caroteen

 

Beta-caroteen is geweldig om je huid warm te houden: niet alleen vitamine A houdt je huid gehydrateerd van binnenuit, maar het reguleert ook de functie van je talgklier ( 20 ).

Vitamine A biedt je lichaam ook antioxidatieve bescherming, bevordert de verjonging van de cellen en verbetert de gezondheid van de ogen ( 21 ).

 

Dieetbron van vitamine B1

 

Vitamine B1 (thiamine) is essentieel voor de synthese van adenosine-trifosfaat, evenals reduplicatie van DNA- en RNA-moleculen.

Honderd gram broccoli bevat 0,07 mg vitamine B1 ( 22 ).

 

Rijk aan vitamine B2

 

Vitamine B2 (riboflavine) is een essentiële antioxidant-vitamine, die vrije radicalen in het menselijk lichaam bestrijdt.

Het is ook essentieel voor de ontwikkeling van rode bloedcellen. Honderd gram broccoli bevat 0,12 mg vitamine B2 ( 23 ).

 

Bevat vitamine B6

 

Broccoli is ook rijk aan vitamine B6 (0,18 mg in honderd gram broccoli), wat belangrijk is bij de productie van antilichamen en een essentiële vitamine is voor het normale functioneren van het immuunsysteem ( 24 )

 

Unieke bron van vitamine B9

 

Broccoli is vooral bekend om zijn hoge gehalte aan vitamine B9 (foliumzuur), wat een cruciaal element is voor zwangere vrouwen, omdat het de normale ontwikkeling van het zenuwstelsel van de nakomelingen bevordert ( 25 ).

Als je zwanger bent en je je afvraagt ​​of het veilig is om broccoli in je dagelijkse dieet op te nemen, is het antwoord ja!

Het is veilig en een echte aanrader!

Foliumzuur stimuleert ook de normale weefselgroei en reguleert de celfunctie ( 26).

 

Bevat vitamine C

 

Het meest verrassende kenmerk van broccoli is dat het meer vitamine C heeft dan citrusvruchten!

Precies honderd gram broccoli dekt 100% van de dagelijkse waarde van vitamine C, die zo nodig is voor het stimuleren van het immuunsysteem en het verbeteren van de gezondheid van de huid ( 27 ).

 

Meer vitamine E dan in olijfolie

 

Broccoli bevat ook veel vitamine E, wat belangrijk is voor de gezondheid van het hart en het beschermen van de celmembranen tegen afbraak.

Honderd gram broccoli (0,78 mg) bevat meer vitamine E dan een theelepel olijfolie (0,65 mg) ( 28 ).

 

 

Rijk aan vitamine K1

 

Broccoli is ook rijk aan vitamine K1, wat cruciaal is voor de botgezondheid en de bloedstolling.

Honderd gram broccoli bevat 85% van de aanbevolen dagelijkse inname van deze vitamine ( 29 ).

 

Rijk aan kankerbestrijdende Sulforafaan

 

De kankerverwekkende eigenschappen van broccoli kunnen worden toegeschreven aan sulforafaan, dat in de loop der jaren zeer grondig is bestudeerd.

Deze plantensoort beschermt het menselijk lichaam tegen verschillende soorten kanker ( 30 , 3 ).

 

Hoog in Indool-3-carbinol

 

Indool-3-carbinol, dat voorkomt in broccoli en andere kruisbloemige groenten, wordt ook verondersteld te beschermen tegen kanker ( 31 ).

 

Bron van carotenoïden

 

Als u de gezondheid van uw ogen wilt verbeteren, beperk u dan niet tot alleen wortels; voeg ook broccoli toe aan je dieet!

Dankzij het hoge gehalte aan carotenoïden zoals luteïne, zeaxanthine en bèta-caroteen, helpt het eten van broccoli om het gezichtsvermogen te verbeteren

Rijk aan Kaempferol

Kaempferol is een alles-in-één plantverbinding die beschermt tegen kanker, ontstekingen in het lichaam vermindert, een goede gezondheid van het hart bevordert en allergieën bestrijdt

Beste bronnen van Quercetin

Als je lijdt aan hoge bloeddruk, eet dan broccoli! Deze groente verlaagt de bloeddruk, dankzij de hoge hoeveelheid quercetine

 

Extreem laag in calorieën

 

Broccoli bevat weinig calorieën – slechts vierendertig kcal per honderd gram.

Daarentegen bevat één middelgrote appel tweeënzeventig kcal.

In feite heeft honderd gram gekookte broccoli nog minder calorieën dan rauwe broccoli – zevenentwintig kcal.

 

 

Eiwitinhoud van broccoli kan concurreren met vlees

 

Honderd gram broccoli heeft drie gram eiwit, wat best goed is voor een groente.

In feite herinnert de structuur van het broccoli-eiwit aan dierlijke eiwitten

Het consumeren van broccoli zal je lichaam niet zozeer verontreinigen met cholesterol als vlees.

 

Bron van complexe koolhydraten

 

Honderd gram broccoli bevat zeven gram koolhydraten, inclusief slechts 1,3 gram suiker en 2,6 gram vezels.

De andere koolhydraten van Broccoli zijn complexe koolhydraten, die de insulineniveaus niet spietsen en het lichaam voor langere tijd van energie voorzien.

Het eten van broccoli één tot twee uur voor een training zou een geweldig idee zijn als je je energieniveau onder controle wilt houden.

 

Bevat geen vet

 

Broccoli heeft helemaal geen vet, daarom wordt het aanbevolen voor mensen die willen afvallen

 

Vermindert schadelijke effecten van suiker

 

Als je jezelf af en toe trakteert op snoep, is het eten van broccoli essentieel om de schadelijke effecten van suiker te verminderen.

Suiker vernietigt geleidelijk de bloedvaten, wat kan resulteren in atherosclerotische plaques

Dankzij het hoge gehalte aan vitaminen, mineralen en andere plantaardige stoffen beschermt broccoli de vaten tegen deze en andere schadelijke effecten van suiker .

 

 

Positief effect op het zenuwstelsel

 

Fysiologisch actieve stoffen in broccoli hebben een positieve invloed op het zenuwstelsel en de gezondheid van het hart.

Als u aan een hartaandoening lijdt, wordt aanbevolen dat u elke dag broccoli eet

 

Voorkomt kanker

 

Broccoli is een voedingsbron die verschillende soorten kanker voorkomt en behandelt, waaronder borstkanker, prostaatkanker en huidkanker.

Dit antikankereffect wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid sulforafaan

Sulforafaan verhindert de ontwikkeling van kankercellen, en het meeste daarvan is te vinden in de stelen van babybroccoli.

De koolkop van broccoli heeft ongeveer tien keer minder sulforafaan dan zijn stengels

Opgemerkt moet worden dat verwarming de antikanker-effecten van sulforafaan vermindert, evenals de gezondheidsvoordelen van broccoli als geheel.

Behalve sulforafaan, voorkomen twee andere stoffen ook kanker.

Sinigrin, dat niet alleen in broccoli maar ook in andere soorten kool voorkomt, vernietigt kankercellen ( 46 ).

Indol-3-carbinol, dat niet alleen kankercellen vernietigt, maar ook het immuunsysteem stimuleert, kan kankertumoren bestrijden

Foliumzuur, dat in overvloed aanwezig is, wordt aanbevolen voor de preventie van borstkanker.

Deze stof wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen omdat deze de snelle ontwikkeling van nieuwe cellen bevordert (

Verlaagt Cholesterol Niveaus

Cholesterol is een essentieel element voor een goede werking van het menselijk lichaam.

Het synthetiseert galzuren, die worden uitgescheiden in de gal.

Galzuren zijn belangrijk voor je lichaam omdat ze vet opnemen uit de darminhoud, maar meer dan 90% van de galzuren wordt opnieuw opgenomen in de bloedbaan en opnieuw gebruikt.

Dit betekent dat de lever synthetiseren tussen 1500 en 2000 mg van nieuwe cholesterol per dag, en synthetiseert veelal cholesterol uit de produkten vet metabolisme ( 50 ).

Broccoli kan de eliminatie van galzuren uit het lichaam verhogen en voorkomen dat ze opnieuw worden geresorbeerd ( 51 ).

Als u broccoli eet, synthetiseren stoffen in deze groente nieuwe galzuren uit cholesterol, waardoor het algehele cholesterolniveau in uw lichaam wordt verlaagd.

Als gevolg hiervan vermindert u het risico op hartaandoeningen en kanker door het totale cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen.

Je moet gestoomde broccoli eten, wat de meest efficiënte manier is om het cholesterolgehalte te verlagen ( 52 ).

 

 

Verbetert de ooggezondheid

 

Het is geen geheim dat het zicht slechter wordt naarmate het ouder wordt, maar sommige stoffen helpen het risico op leeftijdsgebonden verminderd gezichtsvermogen te verminderen.

Broccoli bevat met name luteïne en zeaxanthine, twee carotenoïden die zijn gekoppeld aan het voorkomen van oogaandoeningen

Als u niet genoeg vitamine A binnenkrijgt, kunt u zelfs nachtblindheid, conjunctivale xerose en vele andere oogaandoeningen ontwikkelen Om de ontwikkeling van oogaandoeningen te voorkomen, wordt aangeraden om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan bètacaroteen .

Broccoli is rijk aan beta-caroteen, dat wordt omgezet in vitamine A in het lichaam.

Maar het is niet alleen vitamine A dat dit gunstige effect heeft voor de ogen, want broccoli bevat ook fosfor, B-vitaminen en vitamine C en E, waarvan is bewezen dat ze een positieve invloed hebben op het gezichtsvermogen.

Deze stoffen beschermen niet alleen de ogen tegen maculaire degeneratie en cataracten, maar ze helpen u ook te herstellen van schade veroorzaakt door UV-straling .

Behandelt diabetes

Vanwege het lage suikergehalte van broccoli, wordt deze groente sterk aanbevolen voor mensen die lijden aan diabetes

Door broccoli in uw dagelijkse voeding op te nemen , kunt u de schade die diabetes aan de bloedvaten van uw hart berokkent, terugdraaien

Diabetici hebben tot vijf keer meer kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen

Krachtige ontgifter

Het feit dat broccoli vitamine C, vitamine B2 en enkele aminozuren bevat, maakt het een zeer krachtige ontgifter.

Door regelmatig broccoli te consumeren, verwijdert u vrije radicalen en toxines uit het lichaam, zuivert u het bloed en voorkomt u dergelijke onaangename aandoeningen zoals huiduitslag, eczeem, abcessen, jeuk, artritis en nierproblemen

Behandelt darmstoornissen

Broccoli is rijk aan vezels, wat helpt bij de behandeling van verschillende darmaandoeningen omdat het obstipatie voorkomt, de hoofdoorzaak van veel darmaandoeningen.

Het opnemen van broccoli in uw dieet is een must als u problemen heeft met uw spijsverteringskanaal.

Magnesium en vitamines in broccoli behouden de juiste zuurgraad in het lichaam, bevorderen de spijsvertering, helpen om voedingsstoffen efficiënter uit voedingsbronnen te absorberen en kalmeren de maag door ontsteking te verminderen

Verbetert je huid

Dergelijke antioxidanten zoals bèta-caroteen, vitamine C, vitamine B-groep, vitamine E, A en K, evenals aminozuren en folaat, die allemaal in broccoli voorkomen, kunnen uw huid fris en jong houden

Voorkomt hartaandoeningen

Broccoli is rijk aan vezels, bèta-caroteen en andere vitamines die helpen het niveau van slechte cholesterol te verlagen en de goede functie van het hart in stand te houden door de bloeddruk te reguleren

Verhoogt het immuunsysteem

De stoffen die verantwoordelijk zijn voor de paarsachtige en groene kleuren van broccoli, vitamine C, bèta-caroteen en andere vitamines en mineralen (met name zink, fosfor en koper) versterken het immuunsysteem en helpen verschillende soorten infecties bestrijden

De volgende keer dat je denkt dat het drinken van hete thee met citroen de enige tegenmaatregel is om verkoudheid in de winter te voorkomen, denk dan nog eens goed na!

Regelmatig broccoli eten zal ook werken!

 

Goed voor Bone Health

 

Broccoli is vooral gunstig voor kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven omdat ze het meest vatbaar zijn voor de botziekte van marmer, de kwetsbaarheid van botten en tanden en calciumgebrek.

Broccoli heeft overvloedig calcium, magnesium, zink en fosfor, die allemaal een positief effect hebben op de botten

Geweldig voor zwangere vrouwen

Dankzij broccoli die rijk is aan de voedingsstoffen die zo essentieel zijn voor zwangere vrouwen – eiwitten, calcium, fosfor, folaat, vitamines, antioxidanten, ontgiftende stoffen , zink en andere voedingsstoffen – is het een geweldige aanvulling op het dieet van zwangere vrouwen

Broccoli verbetert ook de toestand van de weefsels in het lichaam, wat resulteert in minder cellulitis, vermindert het risico op ontstekingsprocessen en tumoren in de voortplantingsorganen van de vrouw en bevordert de normale groei van het nageslacht

Reguleert de bloeddruk

Chroom, dat te vinden is in broccoli, helpt insuline goed te werken en reguleert de suikerniveaus in het bloed, die beide leiden tot normalisatie van de bloeddruk

Broccoli behandelt bloedarmoede

Bloedarmoede wordt direct veroorzaakt door ijzertekort en het gebrek aan eiwitten in het lichaam.

Dankzij het rijke ijzergehalte is broccoli nuttig bij de behandeling van bloedarmoede

IJzer is een zeer essentieel mineraal, vooral in tijden van snelle groei en ontwikkeling, wat betekent dat zwangere vrouwen en kinderen zelfs meer ijzer in hun dieet nodig hebben.

Bevordert gewichtsverlies

Vrouwen zijn ervan overtuigd dat broccoli hen helpt hun schoonheid te behouden en veilig kan worden geïntroduceerd in hun diëten voor gewichtsverlies.

Omdat het weinig calorieën bevat en een hoog vezelgehalte heeft, is broccoli een van de weinige producten die je niet alleen dik maken, maar ook helpen om af te vallen.

Broccoli bevat weinig calorieën, maar het vezelgehalte garandeert ook dat u zich lange tijd verzadigd voelt.

Broccoli zou een geweldige aanvulling zijn op het dieet van mensen met overgewicht.

 

Verhoogt het Uithoudingsvermogen van het geslacht bij mannen

 

Afgezien van de algemene voordelen voor de gezondheid, is broccoli ook goed voor de gezondheid van de man.

Broccoli voorkomt prostaatkanker en prostaatkanker.

Het wordt gebruikt als een natuurlijk afrodisiacum en verhoogt tevens de botsterkte en vermindert de hersteltijd die nodig is na een blessurE

Veilig voedsel voor kinderen

Broccoli is ook geweldig voor de gezondheid van kinderen , omdat het een hypoallergeen product is.

Je kunt je kinderen broccoli geven en niet bang zijn voor allergieën

Als u op zoek bent naar voedingsbronnen die voor een evenwichtige voeding voor uw kind zouden zorgen, voeg dan broccoli toe aan die lijst, omdat het een vrij goed percentage van de dagelijks aanbevolen inname van veel vitamines en mineralen oplevert.

Dankzij het hoge eiwitgehalte is broccoli goed voor kinderen die niet van de smaak van vlees houden.

Als u uw kind borstvoeding geeft, kunt u vanaf de zevende maand broccoli in zijn of haar dieet introduceren in de vorm van plantaardige puree.

Vanaf de achtste maand kunt u uw kind broccoli-soep voeren.

Wanneer uw kind voldoende tanden heeft en goed kan kauwen, kunt u broccoli aan salades toevoegen.

Helpt je er jonger uit te zien

Broccoli is een geweldige bron van vitamine C, wat betekent dat als je regelmatig broccoli consumeert, je rimpels vermindert en je algehele huidskleur verbetert.

Vitamine C is bekend voor de bestrijding van huidschade veroorzaakt door de zon, vervuiling en veroudering

Vitamine C draagt ​​ook sterk bij aan de vorming van collageen, het meest essentiële ondersteuningssysteem van je huid

Kopen en bewaren

Je kunt het hele jaar door broccoli bij supermarkten kopen, maar kopen in de late zomer en vroege herfst is de beste keuze qua voedingswaarde.

Bij het kiezen van broccoli, selecteert u degenen met groene bladeren en bloemhoofdjes en dunne stelen.

Als de stengel te dik is, betekent dit dat de broccoli overrijp is.

Bloemhoofdjes moeten klein, goed bedekt en groen zijn.

Koop geen broccoli met gelige hoofden, omdat dit betekent dat de groente verkeerd is opgeslagen in de supermarkt.

Het is het beste om onmiddellijk broccoli te koken, omdat het zijn gezondheidsvoordelen verliest als het meer dan drie dagen wordt bewaard.

Om het goed op te slaan en het verlies van gezondheidsvoordelen te verminderen, bedek dan broccoli met natte papieren handdoeken en doe het in de koelkast.

Bewaar GEEN verse broccoli in luchtdichte zakken of containers, omdat het luchtcirculatie nodig heeft.

Een geperforeerde plastic zak zou meer geschikt zijn.

Zelfs als u broccoli in een afgedekte kom in de koelkast legt, kan deze niet langer dan drie dagen worden bewaard.

U kunt ook bevroren broccoli kopen en deze in een vriezer bewaren.

Om broccoli goed in de vriezer te bewaren, snijd het in kleine stukjes.

Bak ze vervolgens vijf minuten in kokend water.

Leg broccoli onmiddellijk in ijskoud water, droog het af en doe het in containers met deksels.

Bevroren broccoli mag niet langer dan twaalf maanden worden bewaard.

Hoe u meer broccoli in uw dieet kunt opnemen

Gewoon het toevoegen van broccoli aan uw normale salades is zeker gunstig.

Rauwe broccoli geeft je salades een smakelijke crunch en geeft je het gevoel van volheid voor een lange periode van tijd.

Als je een smoothie liefhebber bent, zou het toevoegen van broccoli een andere effectieve manier zijn om meer broccoli in je dieet op te nemen.

Broccoli zou ook een geweldige toevoeging zijn voor je eiwitshake voor een training, omdat het het lichaam van energie voorziet.

Je kunt ook broccoli aan je soepen toevoegen.

Omdat broccoli rijk is aan antioxidanten die het immuunsysteem versterken, zal het je soepen effectief maken tegen verkoudheid en griep.

Bak met broccoli. Telkens als je vis of vlees in de oven bak, voeg dan broccoli toe voor een heerlijke smaak.

Of het nu vis of vlees is, broccoli is ook goed met wortels en tomaten.

De zomer is aangebroken, dus het is tijd om buiten te gaan grillen, en broccoli is een groente die je kunt grillen.

Wanneer je broccoli met vlees grilt, heb je een unieke smaak.

Heb broccoli rauw als tussendoortje.

 

 

paar eenvoudige recepten

Peppery broccoli

ingrediënten

  • Broccoli – 1
  • Olijfolie – 1 eetl
  • Water – ¼ kopje
  • Knoflook – 1 fijngehakt teentje
  • Rode peper, zout en gemalen zwarte peper – ½ tl

Routebeschrijving

  • Snij de steel van de broccoli in en snijd de broccoli in lange stukken.
  • Voeg olijfolie, water, zout, knoflook en rode en gemalen peper toe aan een grote pan.
  • Zet de pan op hoog vuur en breng het aan de kook.
  • Voeg de gesneden broccoli toe en bedek de pan.
  • Zet het vuur uit na 3 minuten stomen en laat het nog een paar minuten zonder warmte staan.

Romige broccolisalade

ingrediënten

  • Feta-kaas – ⅓ kopje
  • Vetvrije yoghurt – ½ kopje
  • Vers geperst citroensap – 1 eetl
  • Knoflook – 1 fijngehakt teentje
  • Gemalen peper – ¼ theelepel
  • Broccoliekronen – 3 kopjes
  • Kikkererwten – 2 kopjes
  • Rode bedpeper – ½ kopje in kleine stukjes gesneden

Routebeschrijving

  • Knip en hak de broccolikronen fijn.
  • Meng fetakaas, yoghurt, knoflook, citroensap en peper in een kom.
  • Voeg broccoli, kikkererwten en paprika toe.

Veggie pizza

ingrediënten

  • Volkoren pizzadeeg – 1 pond
  • Broccoliroosjes – 2 kopjes, gehakt
  • Rucola – 6 kopjes, gehakt
  • Water – ¼ kopje
  • Pesto – ½ kopje
  • Mozzarella kaas – 1 kop, gehakt
  • Zout en gemalen peper naar smaak

Routebeschrijving

  • Verwarm de oven voor op 450 ° F.
  • Breng kookspray aan op een grote bakplaat.
  • Beginnen met het uitrollen van het deeg op een opgedroogde bloem bedekt met bloem.
  • Leg het deeg op de bakplaat.
  • Bak het deeg tot het gepoft en knapperig is op de bodem (ongeveer 10 minuten).
  • Meng de broccoli en het water in een koekenpan en kook het ongeveer 3 minuten op matig vuur.
  • Voeg nu rucola toe en bak en roer nog 2 minuten.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel pesto over het deeg, voeg de broccoli-mix toe en voeg de kaas toe.
  • Bak nog eens 10 minuten tot de kaas smelt.

Broccolisalade met bacon

ingrediënten

  • Knoflook – 1 fijngehakt teentje
  • Mayo-⅓ kopje met laag vetgehalte
  • Zure room met laag vetgehalte – ¼ kopje
  • Azijn – 2 theel
  • Suiker – ½ theel
  • Broccolikronen – 4 kopjes, gehakt
  • Walnoten – 2 kopjes, gehakt
  • Gekookt spek – 3 sneetjes fijngehakt
  • Gedroogde veenbessen – 3 el
  • Zout en gemalen peper naar smaak

Routebeschrijving

  • Meng knoflook, suiker, mayo, zure room en azijn in een grote kom.
  • Voeg broccolikronen, walnoten, spek, gedroogde veenbessen en peper toe.
  • Schud het op.

Geroosterde broccoli en tomatenmix

ingrediënten

  • Broccoliekronen – 4 kopjes, fijngehakt
  • Grape tomaten – 1 kop
  • Olijfolie – 1 eetl
  • Knoflook – 1 fijngehakt teentje
  • Vers geperst citroensap – 1 eetl
  • Zout – ½ theel
  • Zwarte olijven zonder pit – 10, gehakt
  • Gedroogde oregano – 1 theelepel

Routebeschrijving

  • Verwarm de oven voor op 450 ° F.
  • Meng de broccoli, tomaten, olijfolie en knoflook tot ze gecombineerd zijn.
  • Verdeel het mengsel in een gelijkmatige laag op een grote bakplaat.
  • Bak 10-15 minuten tot je ziet dat de broccoli bruin wordt.
  • Neem een ​​aparte grote kom, meng citroensap, olijven, oregano en zout.
  • Voeg de groenten uit de oven toe aan de kom.
  • Schud het op.

Broccoli-aardappel puree

ingrediënten

  • Aardappelen – 1 pond, gehakt
  • Broccolikronen – 4 kopjes, gehakt
  • Mozzarella kaas – ¾ kopje, gehakt
  • Niet-vette melk – ½ kopje, verwarmd
  • Zout en gemalen peper – ½ tl

Routebeschrijving

  • Kook water in een grote pot.
  • Doe aardappelen in een stoommandje en stoom ongeveer 10 minuten.
  • Voeg nu broccoli toe aan aardappelen en stoom nog eens 8 minuten.
  • Haal de broccoli eruit en doe het in een grote kom. Pureer met een aardappelstamper.
  • Voeg nu aardappelen, kaas, melk, zout en peper toe en blijf stampen tot een gladde massa.

Broccoli en romige saus

ingrediënten

  • Broccoli – 1 pond
  • Meel – 1 eetl
  • Niet-vette melk – 1 kop
  • Parmezaanse kaas – ½ kopje, geraspt
  • Snufje zout en gemalen peper

Routebeschrijving

  • Snijd sterke lagen broccoli af met een dunschiller. Snijd het in de lengte zodat bloemen tussen de 1 en 2 inch breed zijn.
  • Kook water in een grote pot.
  • Doe de broccoli in een stoommandje en stoom gedurende 5-7 minuten.
  • Meng bloem en ¼ kopje melk in een kleine kom tot een gladde massa.
  • Doe de resterende ¾ kopje melk in een pan en verwarm op middelhoog vuur.
  • Voeg het bloemmengsel toe en kook 2-4 minuten tot het dik is.
  • Zet het vuur uit, voeg kaas, zout en peper toe. Bestrooi met broccoli.

Broccoli-kaas taart

  • Droge broodkruimels – 2 el
  • Eieren – 4
  • Niet-vette melk – ¼ kopje
  • Hete saus – ½ tl
  • Zout en gemalen peper naar smaak
  • Volkorenbrood – 2 plakjes zonder korstjes
  • Broccoliroosjes – 3 kopjes
  • Olijfolie – 2 theel
  • Bacon – 4 plakjes, in blokjes gesneden
  • Ui – gehakt
  • Mozzarella kaas – 1 kopje, geraspt

Routebeschrijving

  • Verwarm de oven voor op 350 ° F.
  • Breng kookspray aan op een diepe schaal.
  • Voeg broodkruimels toe en bedek de bodem en zijkanten ook.
  • Meng eieren, melk, hete saus, zout en peper in een grote kom.
  • Voeg brood toe en doe het mengsel in de koelkast.
  • Doe de broccoli in een stoommand en stoom 3-4 minuten.
  • Doe de gestoomde broccoli onder koud water en giet goed af.
  • Hak de broccoli fijn.
  • Verhit de olijfolie op een koekepan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Leg spek en ui in de pan en roer het op tot ze goudbruin en zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
  • Meng het mengsel van broccoli, ui en eieren samen en voeg kaas toe.
  • Giet nu het gecombineerde mengsel in de pan en laat het gelijkmatig verspreiden.
  • Bak het mengsel ongeveer 50 minuten goudbruin.
  • Laat het afkoelen voordat je het serveert.

 

 

Voorzorgsmaatregelen

 

Je moet geen broccoli eten als je allergisch bent, maar heel weinig mensen zijn allergisch voor deze groente.

Het is niet aan te raden om broccoli te veel te eten, omdat je meer kwaad dan goed doet.

Net als elke andere groente met een hoog vezelgehalte, kan broccoli uw maag van streek maken.

Onderzoeken suggereren dat kruisbloemige groenten de functie van de schildklier verslechteren. Daarom wordt het aanbevolen voor mensen met een laag schildklierhormoon om de inname van broccoli te beperken ( 80 ).

Eet geen broccolibouillon, omdat het guanine en adenine bevat, die beide schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens.

Dat is waarom het niet wordt aanbevolen broccoli bouillon of afkooksel te eten ( 81 ).

Gebruik geen magnetron om broccoli te koken, omdat te veel verwarming ervoor zorgt dat broccoli een groot deel van zijn voedingsstoffen verliest.

Bak geen broccoli op hoog vuur en met een grote hoeveelheid olie, omdat uw lichaam een ​​groot aantal carcinogenen uit de verwarmde olie krijgt.

Als u lijdt aan pancreasaandoeningen of een hoge zuurgraad in de maag heeft, moet u voorzichtig zijn bij het rauw consumeren van broccoli.

 

 

Conclusie

 

Broccoli is een laagcalorische, weinig suikerhoudende, zeer voedzame groente die helpt bij het afvallen en kanker bestrijdt.

Broccoli bevat een aantal voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, eiwitten, vitamine A, B-groepsvitaminen, vitamine C en E, bèta-caroteen, calcium, magnesium, fosfor, ijzer, vezels en kankerbestrijdende sulforafaan en indool-3-carbinol.

Omdat broccoli weinig calorieën bevat en veel vezels bevat, is het een van de weinige producten die niet alleen vet maken, maar ook helpen om af te vallen.

Wat betreft de wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen, broccoli voorkomt en behandelt verschillende soorten kanker, verlaagt het cholesterolgehalte, verbetert de gezondheid van de ogen, behandelt darmproblemen, ontgift het lichaam, voorkomt hartaandoeningen, stimuleert het immuunsysteem, bevordert gewichtsverlies en is hoogst aanbevolen tijdens de zwangerschap.

Broccoli wordt ook aanbevolen voor kinderen, mannen en vrouwen en ouderen.

Broccoli is ook veilig voor zwangere vrouwen.

Broccoli moet op de juiste manier worden bewaard om te profiteren van de voordelen voor de gezondheid, en het kan gemakkelijk worden opgenomen in uw dagelijkse dieet met de tips en recepten hierboven.