Groente en Fruit

BOERENKOOL IS GOED VOOR HUID- EN HAARVERZORGING – AFVALLEN MET BOERENKOOL

23 Science-Backed Health-voordelen van Kale

  • Gezondheidsvoordelen van boerenkoolBoerenkool is geweldig voor depressieDiabetes en boerenkoolBoerenkool en vitamine CDe voedingsstoffen 
    • wat is de gezondste manier om boerenkool te koken?
    • strijd tegen hartziekten
    • afvallen met boerenkool
    • boerenkool  beschermt je ogen
    • weg naar een gezonde zwangerschap
    • boerenkool  zit vol met antioxidanten
    • boerenkool is rijk aan vitamine k
    • kale is rijk aan bèta-caroteen
    • boerenkool levert zeldzame mineralen
    • boerenkool is goed voor de gezondheid van de hersenen
    • boerenkool verlaagt cholesterol
    • boerenkool is goed voor beengezondheid
    • boerenkool is goed voor huid- en haarverzorging
    • kale zit boordevol mangaan
    • boerenkool is rijk aan calcium

Veel boerenmarkten en supermarkten hebben boerenkool, maar bent u zich bewust van alle gezondheidsvoordelen ervan?

Van alle superfoods die we konden eten, zit dit bladgroen uit de koolfamilie boordevol voedingsstoffen.

Naast de eindeloze gezondheidsvoordelen, is boerenkool in minder dan vijf minuten gemakkelijk te bereiden.

Boerenkool wordt gezegd als kool, maar heeft een frisse smaak, is aardser en zelfs groener.

Het moet grondig worden gewassen, maar hoe bereid je je voor, kook en eet boerenkool en wat zijn de voordelen van deze krachtige groente?

 

Geschiedenis van boerenkool  

 

Er zijn aanwijzingen dat boerenkool in de Romeinse en Griekse tijd werd gebruikt.

Oorspronkelijk was het een remedie tegen dronkenschap.

In de Middeleeuwen verspreidde het zich naar Europa en Azië en uiteindelijk de rest van de wereld, inclusief Amerika.

Tot de jaren tachtig besteedden echter niet veel mensen aandacht aan deze groente totdat een man genaamd Tim Peters het begon te kruisbestuiven met bijen.

Dientengevolge, werden verscheidene nieuwe vormen van boerenkool ontdekt, en de populariteit van deze groente verhoogd ( 3 ).

Vandaag hebben we zelfs een nationale boerenkooldag en sommige Amerikaanse beroemdheden prijzen boerenkool als een plant die verbazingwekkende voordelen heeft.

Zelfs president Obama zou tijdens zijn Thanksgiving-diner op koolsalade hebben gegeten.

Hieronder ziet u de top 23 voordelen van deze geweldige groente ( 3 ).

 

wat-zijn-different-types-boerenkool

 

Hoe het groeit

 

boerenkool  is een groene bladgroente van dezelfde wilde koolfamilie als bloemkool, broccoli en collards.

In tegenstelling tot deze is boerenkool echter vaak genegeerd, wat opmerkelijk is gezien de vele voordelen voor de gezondheid.

boerenkool  is ook erg gemakkelijk te bereiden, waardoor het eenvoudig is om maaltijden te plannen.

 

Het bevat weinig calorieën, is rijk aan fytonutriënten en een van de weinige groenten die per portie meer gezondheidsvoordelen bieden dan zelfs enkele multivitaminen die standaard in de winkel zijn gekocht.

boerenkool  heeft echter geen bijzonder “vriendelijke” geur, die te wijten is aan een scherpe geur die hem onderscheidt van andere donkere bladgroenten.

Het heeft een rijke smaak en is bijna kruidig ​​zoals peper.

boerenkool is verkrijgbaar in 3 fundamentele variëteiten:

  • Curly -roze bladeren en diepgroene tint
  • Sier -groen, wit of paars blad met een meer ingetogen smaak dan penetrante één krullend’s
  • Dinosaur aka Toscaanse boerenkool -donker blauwgroen blad met een “reliëf textuur”; de smaak is beschreven als “iets zoeter en delicater. . . dan boerenkool. “

Boerenkool kan het hele jaar door op de markt worden gevonden, maar is in het seizoen van winter tot lente.

Dienovereenkomstig kunnen mensen een gezonde groente kopen als andere opties voor gezond voedsel niet beschikbaar zijn tijdens de wintermaanden.

Ook zijn de voedingsvoordelen van boerenkool slechts een reden om de koelkast in te slaan tijdens het griepseizoen.

 

cup-of-boerenkool

 

Interessante feiten

Hier zijn enkele interessante feiten over deze unieke groente.

Boerenbovenkanten De schaal van voedingssterktedichtheid

Eén kopje rauwe boerenkool bevat slechts 33 calorieën, maar bevat 684% vitamine K, 206% vitamine A, 134% vitamine C, plus omega-3 vetzuren, ijzer, magnesium, calcium, folaat, vezels, ijzer en 2 gram van eiwitten.

Boerenkool wordt overal in de wereld gegeten

Kale is een voedsel uit de Oude Wereld en wordt over de hele wereld gegeten; het is een nietje in Schotland, Denemarken, Italië, Kenia, Portugal en vele andere landen.

Boerenkool veroorzaakt geen hypothyreoïdie

Hoewel veel rapporten beweren dat hypothyreoïdie kan worden toegeschreven aan het eten van boerenkool, ondersteunen geen specifieke casestudy’s de bewering dat het eten van boerenkool schildklierproblemen veroorzaakt.

Bepaalde moleculen in boerenkool genaamd “goitrogens” kunnen concurreren met jodium voor opname in de schildklier.

Theoretisch zou een dieet met weinig jodium (zeewier, zeevruchten, gejodeerd zout) en veel boerenkool tot verschillende problemen kunnen leiden.

 

Op basis van de huidige bevindingen zouden mensen zich meer zorgen moeten maken over het eten van overtollige hoeveelheden jodium in kelp of zeewier.

Bovendien zouden milieutoxines, zoals BVO, een chemische stof die te vinden is in vlamvertragers en vele frisdranken, een grotere zorg moeten zijn.

De wereld van boerenkool is enorm en gevarieerd

Kale komt in tientallen variëteiten, waaronder Gulag Stars, Iacinato, Redbor, Sea Kale, White Russian, Red Russian, Chinese Kale, Dwarf Blue Vates, Red Nagoya en de 6 ‘Walking Stick Kale.

 

green-smoothie-drankjes

 

Gezondheidsvoordelen van boerenkool

 

Kale wordt “het nieuwe rundvlees”, “de koningin van de greens” en “een voedingskrachtcentrale” genoemd.

Het is absoluut een van de gezondste en meest voedzame plantaardige voedingsmiddelen die er zijn.

Het is geladen met allerlei heilzame verbindingen, waarvan sommige zeer krachtig zijn in medicinale termen.

Hier zijn 23 door de wetenschap gestaafde gezondheidsvoordelen .

 

Boerenkool is geweldig voor depressie

 

“Kale heeft zich verspreid naar onwaarschijnlijke plaatsen”, aldus de New York Times .

In feite heeft de Cheesecake Factory het aan zijn menu toegevoegd, maar waarom zijn beroemdheden en restaurants er zo gek op?

Een psychiater aan Columbia University is een voorstander van boerenkool en legt uit waarom veel mensen het leuk vinden: “. . . de voedingsstoffen in boerenkool helpen ons om ons optimistisch te voelen en depressies te voorkomen “( 3 ).

Een andere bron zegt: “Anders dan bijvoorbeeld Prozac, zijn de bijwerkingen van groenten positief, bijvoorbeeld, het eten

Ze produceren carotenoïden en Harvard University heeft recent carotenoïden gekoppeld aan een verbeterde stemming.

De plant zit ook boordevol omega-3-zuren, wat erg handig kan zijn om de symptomen van depressie te bestrijden.

De combinatie van eiwit, ijzer, folaat en vitamine B6, allemaal aangetroffen in boerenkool, kan meer serotonine en dopamine aanmaken.

Deze twee chemische stoffen werken in de hersenen samen en kunnen ook helpen de stemming te verbeteren.

Eén bron beweert dat boerenkool, samen met andere therapieën, haar feitelijk hielp om stabiel te worden.

Misschien wil je de volgende keer dat je je depressief voelt, wat boerenkool eten.

 

boerenkool-board

 

Diabetes en boerenkool

Diabetes ontwikkelt zich wanneer het lichaam niet genoeg insuline kan produceren en het glucoseniveau omhoog schiet.

Glucose die in voedsel wordt gevonden, wordt omgezet in energie. Zonder dat zal ons lichaam niet gezond blijven.

25,8 miljoen Amerikanen hebben diabetes: 8,3% van de Amerikaanse bevolking.

Sommige onderzoeken ondersteunen dat boerenkool gunstig kan zijn voor diabetici.

Reader’s Digest heet boerenkool één van de 9 gezondste voedingsmiddelen voor diabetes.

Het artikel maakt het verband tussen sulforafaan, een stof die voorkomt in boerenkool, en het ontstekingsremmende zuur, dat de bloedsuikerspiegel regelt en helpt bij cardiovasculaire verwondingen.

Boerenkool kan op andere manieren nuttig zijn voor diabetes.

Het bevat, vezels, vitamine C en K, vitamine A, bèta-caroteen, zeaxanthine, mangaan, die allemaal helpen eiwit in suiker te veranderen ( 9 ).

 

Boerenkool en vitamine C

 

Heeft u vermoeidheid, spierpijn of zelfs bloedend tandvlees?

Dit zijn slechts enkele dingen die uw lichaam kunnen beïnvloeden als u niet de juiste hoeveelheid vitamine C heeft.

Vitamine C staat bekend als een ascorbinezuur. Het is een sterke antioxidant die helpt bij verkoudheid en helpt het lichaam ook vormen.

Hoe zijn boerenkool en vitamine C verbonden?

Boerenkool bevat niet alleen vitamine C, het bevat ook meer dan sinaasappelen.

134% van uw dagelijkse aanbevolen vitamine C-dosering is aanwezig in een kopje boerenkool, terwijl een gemiddelde sinaasappel slechts 113% bevat.

Bedenk ook dat een oranje van normale grootte 131 g weegt, terwijl een kop boerenkool slechts 67 g weegt.

Gram voor gram, boerenkool heeft meer dan tweemaal de vitamine C die in een sinaasappel wordt gevonden.

 

boerenkool-green

 

De voedingsstoffen in Kale

 

Boerenkool is erg rijk aan voedingsstoffen en bevat het volgende:

  • Vitamine A: 206% van de ADH (van bèta-caroteen). Vitamine A biedt een aantal fantastische voordelen voor de gezondheid. Het kan bijvoorbeeld uw lever helpen gezond te worden.
  • Vitamine B6: 9% van de ADH. Deze vitamine is essentieel voor een gezonde hersenontwikkeling en hormonen, zoals serotonine, norepinephrine en melatonine, om te helpen de natuurlijke klok van uw lichaam te behouden.
  • Vitamine K: 684% van de ADH. Deze vitamine is essentieel bij het bieden van gezondheidsvoordelen, zoals sterke botten en het helpen voorkomen van hartaandoeningen.
  • Mangaan: 26% van de ADH. Mangaan helpt op veel manieren. Het vecht bijvoorbeeld tegen bloedstolling en reguleert zelfs geslachtshormonen.
  • Calcium: 9% van de RDA. Deze vitamine helpt je lichaam gezond te blijven. Zoals met verschillende andere vitamines, helpt het bloed stollen. Negenennegentig procent van het calcium in het lichaam zit in botten en tanden, waardoor ze sterk blijven.
  • Koper: 10% van de RDA. Koper kan je immuunsysteem en botten helpen. Het helpt ook het lichaam om meer bloedcellen aan te maken.
  • Kalium: 9% van de ADH. Kalium helpt bij enkele belangrijke functies. Het helpt bijvoorbeeld bij een normale lichaamsbalans in uw lichaamscellen en reguleert de lichaamsvloeistof. Het is ook een elektrolyt.
  • Magnesium : 6% van de ADH. Dit mineraal stimuleert 300 enzymreacties en helpt bij duizenden biochemische reacties. Het is ook belangrijk voor het metabolisme van voedingsstoffen , spiersamentrekkingen en vele andere factoren, zoals het creëren van energie.

Al deze vitamines zijn belangrijk voor je lichaam.

 

Hoe gaat Kale tegen kanker

 

Boerenkool is een grote bron van de organozwavelverbinding.

Deze verbindingen zijn een geweldige natuurlijke manier om verschillende vormen van kanker te voorkomen.

Organosulfur wordt afgebroken tot isothiocyanaten, die helpen bij het afbreken van kankercellen.

Het is vooral waardevol bij het bestrijden van darmkanker, de meest nastelijke vorm van kanker.

Kale helpt het risico op longkanker met 39% te verminderen.

Bovendien helpt het om een ​​gezond immuunsysteem te bieden, wat erg nuttig kan zijn in de strijd tegen kanker ( 13 ).

 

Wat krijgen we niet in ons dieet dat boerenkool ondersteunt

 

Wat zijn de belangrijkste vitamines die we nodig hebben in onze voeding?

Peter Jaret van WebMD legt uit dat calcium en vitamine A, K, D en E ontbreken in onze voeding en dat Amerikanen ook niet genoeg kalium krijgen

Gelukkig zit boerenkool vol met deze vitamines.

 

boerenkool-on-plate

 

Wat is de gezondste manier om boerenkool te koken?

 

De voordelen van Kale zijn afhankelijk van de manier waarop je het kookt.

Wanneer u boerenkool stoomt, biedt het een cholesterolhulp.

Hierdoor worden de vezelgerelateerde componenten in boerenkool gebonden aan zuren in uw spijsverteringsstelsel.

Terwijl je deze plant vertert, wordt meer gal geproduceerd in je maag.

Hoe meer boerenkool wordt blootgesteld aan warmte, lucht en zelfs licht, hoe groter de productie van vitamine C.

Om het calciumgehalte in boerenkool te verhogen, moet het worden gestoomd of gebakken, waardoor uw vitamine-inname verder wordt verhoogd.

 

boerenkool  strijd tegen hartziekten

 

Boerenkool is verzadigd met kalium en vitamine C en B6.

De laatste helpt bij het creëren van een goede gezondheid van het hart.

Mark Houston, MD, MS van de Vanderbilt Medical School ontdekte dat personen die 4.069 mg kalium per dag innamen een 49% afname van ischemische hartziekte hadden in vergelijking met mensen die minder consumeerden.

Kalium helpt ook een beroerte voorkomen.

Twintig procent van degenen die veel kalium gebruiken, leeft langer.

boerenkool  349 mg kalium in slechts één kop.

 

boerenkool-salad

 

Afvallen met boerenkool

 

Kale bevat voedingsvezels.

In feite bevat elke beker 2,4 g voedingsvezels, wat bijna 10% is van wat u moet verbruiken in een dagelijks dieet van 2000 calorieën.

Voedingsvezel vermindert de honger en is een geweldig hulpmiddel voor  gewichtsbeheersing .

 

De universiteit van Harvard erkent dat boerenkool een hoog gehalte aan eiwitten heeft, waardoor je je ook verzadigd voelt.

Eén kopje boerenkool bevat slechts 33 calorieën.

Combineer het in een groentesoep, kippenbouillon, of zelfs tomatenpuree, vult je en helpt je af te vallen.

Als je veel boerenkool eet, hoe krijg je dan de voedingsstoffen die je nodig hebt?

Eigenlijk is boerenkool niet alleen een vullend, caloriearm voedsel, maar bevat het ook veel van de vitamines die je nodig hebt voor je dagelijkse dieet.

Het zit vol met vitamine C, A en K, calcium, kalium en vele andere mineralen.

Deze kunnen u helpen de bloeddruk te verlagen door u een belangrijke hoeveelheid voedingsstoffen te geven.

Werp die ponden met boerenkool!

 

Kale beschermt je ogen

 

Luteïne en zeaxanthine zijn belangrijk voor de gezondheid van het oog.

Deze twee voedingsstoffen bevinden zich eigenlijk in uw ogen, maar zijn ook te vinden in boerenkool ( 19 ).

Beide voedingsstoffen maken de plant eigenlijk een beetje gelig.

Onthoud dit bij het kiezen van de juiste groente voor uw ooggezondheid ( 19 ).

Het bevat ook vitamine C en alle combinaties van antioxidanten die zeer nuttig zijn bij het beschermen van je ogen tegen UV-stralen.

Bovendien helpt boerenkool tegen luchtvervuiling en zelfs sigarettenrook.

 

Weg naar een gezonde zwangerschap

 

Verpakt met voedingsstoffen is boerenkool een van de beste prenatale voedingsmiddelen die er zijn.

Voor de meeste aanstaande moeders kan het als gezondheidsvoeding smaken.

Waarom is kool een goed voedsel voor zwangerschap?

Het heeft veel voedingsstoffen, wat belangrijk is voor het behoud van de gezondheid van een moeder en voor het leveren van een gezond kind.

De drie soorten boerenkool die een aanstaande moeder zou moeten genieten, zijn:

  • Curly – het is geweldig in wokgerechten, smoothies en zelfs soepen.
  • Lacinato – dit type boerenkool heeft een meer solide textuur en zelfs een sterkere smaak. Het zou geweldig zijn wanneer gesauteerd of zelfs in salades.
  • Rood -it heeft dunnere bladeren en zou ook lekker zijn in salades of soepen.

Je kunt gezond eten en genieten van boerenkool als je zwanger bent.

 

plate-of-boerenkool

 

 boerenkool zit vol met antioxidanten

 

Boerenkool, net als andere bladgroene groenten, is zeer rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine C, bèta-caroteen, evenals verschillende flavonoïden en polyfenolen ( 23 ).

Simpel gezegd, antioxidanten werken oxidatieve schade door vrije radicalen in het lichaam tegen ( 24 ).

Oxidatieve schade wordt vermoed als een van de belangrijkste oorzaken van veroudering en vele andere ziekten, waaronder kanker, maar veel stoffen die antioxidanten zijn, hebben ook andere belangrijke functies. ( 25 )

Enkele van deze belangrijke antioxidanten zijn de flavonoïden quercetine en kaempferol, die in relatief grote hoeveelheden in boerenkool worden aangetroffen ( 26 ).

Deze stoffen zijn intensief onderzocht en hebben krachtige ontstekingsremmende, antivirale, anti-kanker, antidepressieve, cardioprotectieve en bloeddrukverlagende effecten ( 27 ,  28 ,  29 ).

 

Boerenkool is rijk aan vitamine K

 

Vitamine K is een belangrijke voedingsstof voor veel gezondheidsproblemen ( 30).

Het is een natuurlijk bloedverdikkingsmiddel, reguleert de bloedsuikerspiegel, voorkomt verkalking van de bloedvaten en kan antioxiderende voordelen hebben.

Door boerenkool te gebruiken, krijg je vitamine K1, het type dat je tegenkomt in groene bladgroenten en vitamine K2, dat voorkomt in gefermenteerde sojavoeding en verschillende dierlijke producten.

Deze vitamine vermindert het risico op hartaandoeningen en osteoporose ( 31 ).

Een enkele kop rauwe boerenkool heeft bijna zeven keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

 

boerenkool is rijk aan bèta-caroteen

 

Boerenkool wordt vaak beschouwd als rijk aan vitamine A, maar dit is niet waar.

Het is eigenlijk rijk aan beta-caroteen, een antioxidant die het lichaam kan omzetten in vitamine A ( 32 ).

Om die reden kan boerenkool belangrijk zijn voor het verhogen van het niveau van deze vitamine ( 33 ).

 

versnipperd-boerenkool

 

Boerenkool levert zeldzame mineralen

 

Boerenkool is een goede, plantaardige bron van calcium, een voedingsstof die essentieel is voor de gezondheid van de botten en belangrijk is voor een goede cellulaire functie.

Het is ook een goede bron van magnesium, een belangrijk mineraal dat de meeste mensen niet hebben.

Het eten van veel magnesium vermindert het risico van diabetes type 2 en hartziekten, dankzij de beschermende eigenschappen

Adequate kaliuminname heeft aangetoond dat het de kans op hoge bloeddruk en hartziekten vermindert ( 35 ).

Kale heeft ook een voordeel ten opzichte van dergelijke bladgroene groenten als spinazie met betrekking tot oxalaten.

Namelijk, boerenkool is laag in deze stof, waarvan wordt aangetoond dat het voorkomt dat mineralen worden geabsorbeerd in sommige planten

Boerenkool is goed voor de gezondheid van de hersenen

Kale heeft ten minste 45 verschillende flavonoïden, waardoor het risico op een beroerte kan worden verminderd.

Het bevat ook 7% van de dagelijkse ijzerbehoefte.

IJzer helpt bij de vorming van hemoglobine, de belangrijkste drager van zuurstof in de cellen van het lichaam.

Het is ook cruciaal voor de gezondheid van hersenen en spieren.

Bovendien zijn de omega-3-vetzuren van boerenkool goed voor de gezondheid van de hersenen.

Volgens één studie zijn omega-3-vetzuren belangrijk voor de prestaties, het hersengeheugen en de gedragsfunctie

Sulforafaan, net als andere antioxidanten van boerenkool, heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de cognitieve functie kunnen bevorderen, vooral na een hersenletsel

Boerenkool verlaagt cholesterol

Een ander voordeel van boerenkool is het hoge vezelgehalte.

Vezel is essentieel voor het ontgiften en reinigen van het lichaam en het helpen van het verlagen van cholesterol omdat het overtollige cholesterolverbindingen in je ingewanden opneemt en ze verdringt in het eliminatieproces.

Hoewel het bekend is dat boerenkool het cholesterolgehalte verlaagt wanneer het rauw of gekookt is, toont een nieuwe studie aan dat stomen het grootste voordeel kan bieden.

De vezel in gestoomde boerenkool bindt zich beter aan gal in het spijsverteringskanaal, waardoor meer cholesterol wordt verwijderd

 

Boerenkool is goed voor beengezondheid

 

Vanwege het calciumgehalte is boerenkool vermeld als een van de “good-for-your-bones” -producten.

Een ontoereikende inname van vitamine K is in verband gebracht met een hoger risico op botbreuken

Aan de andere kant is een adequate inname van vitamine K essentieel voor een goede gezondheid , verbetert de calciumopname en vermindert de uitscheiding van calcium via de urine

Calcium helpt botverlies te voorkomen en zorgt ook voor een gezond metabolisme en een alkalisch milieu in het lichaam.

In feite heeft één kop gekookte boerenkool ongeveer dezelfde hoeveelheid calcium als één kop koemelk

Boerenkool is goed voor huid- en haarverzorging

 

Voor degenen die op zoek zijn naar een duidelijkere huid , verwijdert zwavel toxines uit de huid, vermindert het litteken en produceert het collageen.

Beta-caroteen, de carotenoïde die in boerenkool in grote hoeveelheden voorkomt, wordt door het lichaam omgezet in vitamine A

Een kopje gekookte boerenkool levert 885 mcg retinol A-equivalent, de voedingsstof die essentieel is voor de groei van alle lichaamsweefsels, inclusief haar en huid, en voor de productie van talg, de olie die helpt het haar en de huid gehydrateerd te houden.

Gezichtsvermogen en voortplantings- en immuunfunctie zijn ook afhankelijk van vitamine A.

Een kopje gekookte boerenkool levert 53,3 mg vitamine C, wat nodig is voor de opbouw en het onderhoud van collageen, het belangrijkste eiwit dat de huid jeugdig houdt en helpt bij wondgenezing

Ook ondersteunt vitamine C de ijzerabsorptie.

Boerenkool is rijk aan zowel vitamine C als ijzer (1,17 mg per kop, gekookt), wat haaruitval geassocieerd met ijzerdeficiëntie zou helpen voorkomen

Hoewel ijzersupplementen niet mogen worden ingenomen tenzij patiënten bloedarmoede hebben, kunnen natuurlijke bronnen van ijzer, zoals boerenkool, helpen het haar te behouden.

boerenkool zit boordevol Mangaan

Als je denkt aan voedingsmineralen, denk je waarschijnlijk eerst aan ijzer of calcium.

Als je veel tijd besteedt aan het nadenken over voeding, kun je ook denken aan zink of magnesium.

Bepaalde sporenelementen, die over het algemeen niet goed bekend zijn, zijn echter essentieel voor een goede lichaamsfunctie.

Een daarvan is mangaan, een belangrijk mineraal om verschillende gezondheidsredenen.

Mangaan helpt het lichaam bij het opbouwen van sterke botten en helpt ook bij de botverzorging, omdat het deel uitmaakt van een enzym dat bekendstaat als mangaansuperoxide dismutase, wat cruciaal is in de strijd tegen UV-schade door de zon ( 49 ).

Boerenkool is rijk aan calcium

Melk wordt vaak gepromoot vanwege het calciumgehalte, maar boerenkool heeft meer calcium dan koemelk.

Een portie boerenkool heeft meer opneembaar calcium dan een klein pak melk.

Volgens een studie heeft boerenkool uitstekende absorbeerbaarheid voor zijn calcium

Boerenkool heeft 150 mg calcium per 100 g, terwijl melk 125 mg heeft.

Wanneer gekookt, verliest boerenkool echter een aanzienlijke hoeveelheid calcium.

Dus, als je boerenkool koopt om de voordelen van het calciumgehalte te plukken, is rauw eten het beste.

Bovendien houden sommige mensen niet van melk of zijn ze alleen maar lactose-intolerant.

Als jij een van hen bent, wend je dan tot boerenkool en ander calciumrijk voedsel om aan je dagelijkse behoeften te voldoen.

 

Kale zit vol met omega-3 vetzuren

 

Wanneer u denkt aan groene bladgroenten, is boerenkool een geweldige bron van alfa-linolzuur (ALA), het omega-3 vetzuur dat essentieel is voor de gezondheid van de hersenen, het verhoogt de gezondheid van het hart en vermindert ook het risico op diabetes type 2

Omega-3-vetzuren omvatten ook een uitgebreide reeks gezondheidsvoordelen, zoals de behandeling van reumatoïde artritis, het verminderen van de symptomen van bipolaire stoornissen, het verhogen van de cardiovasculaire gezondheid en het verminderen van het risico op plotselinge sterfte bij patiënten die een hartaanval hebben gehad

boerenkool  beschermt DNA

Volgens een studie heeft ascorbinezuur, bekend als vitamine C, de activiteit uitgeoefend om door IMA geïnduceerde oorzaak van DNA-schade te voorkomen

Bovendien kan het vermogen van boerenkool om zich te beschermen tegen DNA-schade verband houden met verhoogde hepatische luteïneconcentraties

Er dient echter op te worden gewezen dat de oorzaak-effectrelatie tussen luteïnegehalten en bescherming hypothetisch is en nog moet worden aangetoond.

 

Boeren kopen en opslaan

 

Zoek naar boerenkool in het gedeelte gekoelde producten van uw markt voor gezonde voeding of de plaatselijke supermarkt.

Het wordt aanbevolen dat u biologische boerenkool koopt, aangezien boerenkool een van de nieuwste leden van de “Dirty Dozen” is geworden, een lijst van de meest besmette voedingsmiddelen.

Kies bij het kopen een plant die stevig en diep gekleurd is met sterke en vochtige stengels.

Zorg ervoor dat de bladeren niet geel of bruin zijn en vrij zijn van kleine gaatjes.

Als de onbewerkte bladeren tekenen van verwelking vertonen, is dit een indicatie dat de greens te lang op de plank hebben gelegen of dat ze niet correct zijn opgeslagen.

Vermijd ook deze verwelkende bladeren die de smaak van de plant veranderen.

Deze ongewenste smaakverandering kan onwelgevallige gifstoffen in het lichaam introduceren.

Om boerenkool op de juiste manier op te slaan, wast u het in koud stromend water en spoelt u alle gruis of vuil van de bladeren af.

Schud de bladeren grondig om het vocht te verwijderen en dep ze vervolgens droog met een papieren handdoek.

Neem een ​​schoon mes en snijd de harde stelen van elk boerenkoolblad.

Snijd de bladeren in gewenste maatstukken of snijd ze helemaal niet om ze beter op te slaan.

Wikkel vervolgens een bundel voorbereide bladeren in een droge papieren handdoek en plaats de bundel in een open plastic zak.

Nu bent u klaar om de boerenkool in de groentelade van de koelkast te bewaren.

Laat het daar voor maximaal vier dagen.

Als ze nat worden tijdens opslag, moeten de papieren handdoeken worden vervangen.

Hoe meer boerenkool in uw dieet op te nemen

Een lid van de mosterd (Brassicaceae) familie, boerenkool heeft een meer pittige en meer uitgesproken smaak dan sla.

Het is ook gezonder en helderder met een vleugje aardsheid.

Veel soorten boerenkool hebben iets verschillende voedings- en smaakprofielen.

Zomerbladeren en jongere bladeren hebben de neiging minder bitter en vezelig te zijn.

Curly boerenkool  is de meest voorkomende variëteit en is meestal donkergroen of fel paars van kleur.

Het heeft strak gegolfde bladeren die gemakkelijk te scheuren zijn.

boerenkool producten die we aanbevelen

Om de bladeren van de vezelachtige stengel te verwijderen, laat u uw hand gewoon in de richting van de groei in de steel lopen.

Lacinato-boerenkool , de zogenaamde dinosaurische kool (vanwege zijn schilferige textuur), is een donkerblauwe variëteit die robuuster en steviger is dan boerenkool.

De bladeren zijn over het algemeen vlak en langer en behouden hun textuur na het koken.

Dinosaur boerenkool is niet zo bitter als boerenkool, maar is perfect voor het bereiden van boerenkoolchips.

Rode Russische boerenkool  heeft platte bladeren die op eikenbladeren lijken.

Deze bladeren hebben licht paarse stelen en een lichte rode tint.

De stengels worden meestal niet gegeten vanwege hun rauwe en vezelachtige textuur, waardoor ze tamelijk moeilijk te kauwen en te slikken zijn.

De bladeren van rode Russische boerenkool zijn zoeter en delicater dan die van andere soorten, met een vleugje citroen en peper, bijna als zuring.

Ze zijn perfect om op te nemen in broodjes, salades, sappen en als garnering toe te voegen.

Kale gedijt in de koudere wintermaanden, wat betekent dat het een geweldige aanvulling kan zijn op uw groente- en fruitinname wanneer andere producten niet zo snel beschikbaar zijn.

Winterkool is meestal beter gekookt omdat kouder weer de suikers in boerenkool in zetmeel kan veranderen, waardoor het vezelgehalte en de bitterheid van de bladeren toenemen.

Als u boerenkool rauw gebruikt in salades, wordt het aangeraden de boerenkool te masseren (kort in uw handen knijpen) om de afbraak van de cellulose in de bladeren tot stand te brengen, waardoor de voedingsstoffen vrijkomen voor gemakkelijker absorptie.

Boerenkool kan rauw worden gegeten in salades, of op sandwiches of wraps, gekookt, gestoofd, gebakken of toegevoegd aan stoofschotels en soepen.

Sauteer verse knoflook en uien in extra vierge olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg boerenkool toe en blijf sauteren tot de gewenste zachtheid.

Boerenkoolschilfers  worden gemaakt door de ribben van de boerenkool te verwijderen en in extra vierge olijfolie te gooien of licht te sproeien en besprenkelen met uw keuze of een combinatie van kerriepoeder, komijn, knoflookpoeder, chilipoeder of geroosterde rode pepervlokken.

Bak 15-30 minuten op 275 graden Fahrenheit tot de gewenste knapperigheid.

Gebruik een hogesnelheidsmenger of keukenmachine en voeg een handvol boerenkool toe aan je favoriete smoothie voor een voedzame explosie zonder een grote smaakverandering.

 

 

Voorzorgsmaatregelen

De talrijke voordelen voor de gezondheid terzijde, boerenkool mag niet te veel worden gegeten.

Het eten van grote hoeveelheden groene bladgroenten kan leiden tot gas, opgeblazen gevoel en obstipatie volgens één studie

Bovendien moeten mensen die bloedverdunners nemen bijzonder voorzichtig zijn omdat het hoge gehalte aan vitamine K van boerenkalf stolsels bevordert.

Kale bevat ook oxalaten, stoffen die soms in verband worden gebracht met nierstenen en galstenen.

Het wordt aanbevolen dat u goed kauwt en ontspant tussen de maaltijden om het risico op mogelijke problemen met oxalaten te minimaliseren.

In 2014 is een opiniestuk gepubliceerd over mogelijke verbanden tussen boerenkool en andere kruisbloemige groenten en problemen met de schildklier

Sinds 2011 is boerenkool verdenking van goitrogenic, een stof die kan leiden tot zwelling of disfunctie van de schildklier.

Recente studies wijzen er echter op dat boerenkool en de kruisbloemige neven niet interfereren met de schildklierfunctie bij gezonde mensen.

Eén artikel stelt dat zelfs diegenen die lijden aan hypothyreoïdie zoveel boerenkool kunnen eten als ze willen, zolang het maar gaar is

Een reëel risico met boerenkool komt met de consumptie van pesticiden.

In 2014 en 2015 is boerenkool genoteerd op de Dirty Dozen Plus-lijst van de meest besmette voedingsmiddelen, wat betekent dat u biologische boerenkool moet kopen en zorg ervoor dat u deze grondig wast voordat u gaat koken of eten

Bètablokkers, een type medicatie dat het vaakst wordt voorgeschreven voor hartaandoeningen, kunnen leiden tot verhoogde kaliumspiegels in het bloed.

Voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte, zoals gekookte boerenkool of bananen, moeten matig worden geconsumeerd bij gebruik van bètablokkers.

Houd er rekening mee dat overmatige hoeveelheden kalium in het bloed schadelijk kunnen zijn voor diegenen wiens nieren niet volledig functioneel zijn.

Als de nieren niet in staat zijn overtollig kalium uit het bloed te verwijderen, kan dit fataal zijn.

Een kopje gekookte boerenkool levert 1062,1 mcg vitamine K, wat voldoende is om de activiteit van bloedverdunners, zoals Warfarin, te verstoren.

Praat daarom met uw arts over voedsel dat u moet vermijden als u boerenkool eet en medicijnen gebruikt.

Conclusie

Kale is een krachtig voedsel. Het is een geweldige manier om je gezondheid en leven aan te kleden en je smaakpapillen te prikkelen.