Groente en Fruit

APPELS EN DE GENEESKRACHTIGE WERKING

APPELS EN DE GENEESKRACHTIGE WERKING

APPELS EN DE GENEESKRACHTIGE WERKING

Het risico op diabetes

De regulering van de bloedsuikerspiegel is essentieel voor mensen die aan diabetes lijden.

Het polyfenolgehalte in appels is rechtstreeks gekoppeld aan het verminderen van de opname van koolhydraten door het lichaam

Dit vermindert op zijn beurt de fluctuatie van de bloedsuikerspiegel die in de bloedbaan optreedt, wat een belangrijke factor is voor het onder controle houden van diabetes.

Polyfenolen verlagen ook de glucose-opname in het spijsverteringskanaal, waardoor de afgifte van insuline uit de pancreas wordt gestimuleerd, wat essentieel is om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

De polyfenolsamenstelling in appels stimuleert de insulinereceptoren op cellen in uw lichaam, die de verwijdering van suiker uit uw

Het eten van hele vruchten, maar vooral appels, druiven en bosbessen, is geassocieerd met een lager risico op diabetes type 2, volgens een nieuwe studie onder leiding van onderzoekers van de Harvard School of Public Health

Appels zitten vol met polyfenolen, die plantaardige stoffen zijn die beschermen tegen een verscheidenheid aan chronische ziekten, waaronder diabetes.

Van één van die polyfenolen, quercetine, is gevonden dat het het glucosemetabolisme in lever- en skeletcellen verbetert

Een studie uit 2012, gepubliceerd in het  American Journal of Clinical Nutrition, toonde  aan dat appels, evenals bosbessen en peren, geassocieerd zijn met een verlaagd risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes vanwege een klasse van antioxidanten, anthocyanines, die ook verantwoordelijk zijn voor rood, blauw en paarse kleuren in fruit en groenten .

Vermijd respiratoire problemen

Het eten van appels heeft ook ademhalingsvoordelen.

Ons ademhalingssysteem is zeer vatbaar voor ontstekingen en een reeks ademhalingsaandoeningen houden rechtstreeks verband met de ontsteking van cellen en membranen in dat systeem.

Astma is waarschijnlijk de meest ernstige aandoening, omdat het dodelijk kan zijn in ernstige gevallen.

Appels hebben een enorm ontstekingsremmend vermogen laten zien, en met betrekking tot astma, hebben appels zich onderscheiden tussen andere natuurlijke behandelingen, waarbij ze zelfs de voordelen van de consumptie van groenten en fruit in combinatie hebben verdrongen.

Namelijk, vijf of meer appels per week zijn in verband gebracht met een betere longfunctie, hoogstwaarschijnlijk vanwege een antioxidant genaamd quercetine in de huid van de appel

De ademvoordelen van appels gaan nog verder.

Een studie uit 2007, gepubliceerd in  BMJ, toonde  aan dat vrouwen die appels eten, minder snel kinderen met astma hebben

Bovendien vond een onderzoek onder 2.500 mannen van middelbare leeftijd in Wales een verbetering van de longfunctie bij personen die een appel per dag aten, volgens de University of California, Davis

apples-verbeteren-gut-health

Verbeter de darmgezondheid

Een van de belangrijkste en meest vergeten aspecten van de menselijke gezondheid zijn de heilzame bacteriën die door het hele lichaam aanwezig zijn.

Appels helpen specifiek bij het verbeteren van de functie van bacteriën in uw dikke darm.

Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry in 2007, bleken appels het metabolisme in het spijsverteringskanaal te veranderen en de balans van bacteriën te verbeteren, wat leidde tot het maximaliseren van de opname van voedingsstoffen en het elimineren van toxines en schadelijke bacteriën

apples-boost-brain-health

Verhoog de gezondheid van de hersenen

Fytochemicaliën van appels zijn belangrijk voor het handhaven van de chemische balans in de hersenen door de functie van receptoren voor de belangrijkste remmende neurotransmitters te beïnvloeden

Van appels is aangetoond dat ze neuroncellen beschermen tegen oxidatieve stress en mogelijk een factor zijn bij het verlagen van de kans op neurodegeneratieve aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson

Een in 2006 gepubliceerde studie in het tijdschrift  Experimental Biology and Medicine  wees uit dat quercetine in appels een van de twee verbindingen is die heeft geholpen bij het verminderen van cellulaire dood veroorzaakt door ontsteking en oxidatie van neuronen

Appels bevatten ook boor, een stof die wijdverspreide eigenschappen heeft in biochemie en voeding.

Het is belangrijk voor het mineraalmetabolisme en de membraanfunctie, alsook voor de menselijke hersenfunctie en cognitieve prestaties

Appels verhogen ook de hoeveelheid acetylcholine in de hersenen, wat samenhangt met geheugen, concentratie en probleemoplossing

Volgens de  Journal of Alzheimer Disease kan de consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals appels, de achteruitgang van de cognitieve prestaties voorkomen die gepaard gaat met dieet- en genetische tekortkomingen en veroudering

Appels en de ziekte van Alzheimer

Het lijdt geen twijfel dat appels een positief effect hebben op neurologische problemen, waaronder de ziekte van Alzheimer.

Dankzij de grote hoeveelheden fytonutriënten in appels is het antioxiderende effect van appels sterk en helpt het zeker bij het verminderen van de ziekte van Alzheimer, aangezien hersenceldegeneratie die de ziekte van Alzheimer veroorzaakt, in verband wordt gebracht met vrije radicalen

Volgens onderzoek van 2004, uitgevoerd aan de Cornell University, kunnen diëten die rijk zijn aan antioxidanten gunstig zijn voor het beschermen van hersencellen tegen oxidatieve stress, een weefselbeschadigend proces geassocieerd met de ziekte van Alzheimer, vooral omdat deze voedingsmiddelen rijk aan quercetine zijn

Appels en de ziekte van Parkinson

De ontwikkeling van de ziekte van Parkinson is geassocieerd met mitochondriale schade in hersencellen.

Mitochondria zijn kleine delen van cellen die de energie produceren die chemische reacties voedt die essentieel zijn voor het leven.

Als mitochondriën niet goed werken, wordt de energieproductie verstoord, waardoor hersencellen worden beschadigd en deze vroegtijdig sterven.

Klinische studies hebben aangetoond dat mensen met een dieet dat rijk is aan groenten en fruit een lager risico op de ziekte van Parkinson hebben vanwege de aanwezigheid van flavonoïden, die te vinden zijn in de appelhuid

Flavonoïden activeren antioxiderende enzymen, onderdrukken de lipideperoxidatie, remming van ontstekingsmediatoren en oxidatieve stress, wat het algemeen aanvaarde begrip is in de etiologie en progressie van de ziekte van Parkinson, volgens  Oxidative Medicine en Cellular Longevity 

appels zijn hoog in vitamine-C

Hoog in vitamine C

Een aanzienlijk deel van vitamine C zit in de schil van de appel.

Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die belangrijk is bij de ontwikkeling van collageen in uw botten, spieren, kraakbeen en bloedvaten.

Suppletie met vitamine C bleek het menselijke immuunsysteem te verbeteren, zoals antimicrobiële en natuurlijke killer-celactiviteiten, volgens de  Annals of Nutrition and Metabolism 

Ascorbinezuur helpt ook bij de ijzerabsorptie en bij het bestrijden van verkoudheid

Het ondersteunt ook de leverfunctie en bevordert de productie van glutathion, een stof die toxines in de lever bestrijdt

Vezel verplaatst ook gifstoffen door het darmkanaal en helpt voorkomen dat ze in de lever circuleren.

Zorgen voor de gezondheid van de lever is een goede manier om de gezondheid van de botten te waarborgen, omdat een slechte leverfunctie is geassocieerd met osteoporose

Eén appel levert ongeveer 10% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C op.

Een rauwe appel, die 138 g weegt met de schil, levert 6,3 mg vitamine C.

Bouw sterkere botten

De unieke combinatie van antioxidanten, zoals flavonoïden en polyfenolen, plus waardevolle botvormende mineralen, maakt de appel echt tot een gezonde botten-kracht.

Een van de fytonutriënten die alleen in appels wordt aangetroffen, is phloridzin, wat kan helpen bij het verbeteren van de botdichtheid en het verminderen van botafbraak voor vrouwen na de menopauze.

Vitamine C bleek ook de botmineraaldichtheid te verbeteren bij postmenopauzale vrouwen

Volgens Calcified Tissue International kan de phloridzin-consumptie bescherming bieden tegen osteopenie onder ontstekingsaandoeningen door het verbeteren van ontstekingsmarkers en botresorptie

Borium, een sporenelement in appels, ondersteunt de functie van belangrijke bot-gezonde voedingsstoffen, zoals calcium, fosfor, magnesium en vitamine D

Flavonoïden, zoals kaempferol, quercetine en myricetin, zijn in verband gebracht met het verminderen van reumatoïde aandoeningen en ontstekingsaandoeningen, zoals artritis en jicht, volgens de afdeling Voedingswetenschappen van de Universiteit van Nottingham ( 55 ).

 

apples-boost-immuniteit

Boost immuniteit

Appels zijn een van de beste immuniteitsverhogende voedingsmiddelen vanwege aanzienlijke hoeveelheden antioxidanten en vitamines, zoals vitamine C en bèta-caroteen.

Vitamine C is erg belangrijk in het lichaam voor het opbouwen van de natuurlijke afweer van het lichaam tegen stoffen zoals ziekteverwekkende bacteriën.

Duitse onderzoekers voerden in 2009 een onderzoek uit om de functie van vitamine C te bewijzen bij het stimuleren van het immuunsysteem en het voorkomen van verkoudheid.

Hoewel het vermogen om de immuniteit te verhogen onbetwistbaar is, is er meer bewijs nodig om de therapeutische effecten van vitamine C op symptomen van verkoudheid te bepalen

De oplosbare vezel in appels verhoogt ook de immuniteit door de ontstekingsremmende activiteit die pro-inflammatoire vrije radicalen omzet in genezende ontstekingsremmende cellen

Deze veranderde cellen helpen bij het afweren van diabetes en hartziekten, die enkele van de ontstekingsaandoeningen zijn die bepaalde lichaamsorganen aantasten.

Oplosbare vezels in appels, zoals pectine, kunnen ontstekingen verminderen en het immuunsysteem versterken

Verhoog de ijzeropname

Met slechts 0,22 mg ijzer in een middelgrote appel zijn appels niet rijk aan ijzer.

Vitamine C in appels kan echter helpen om ijzer te absorberen uit ander voedsel dat bij dezelfde maaltijd wordt gegeten.

In 2003 publiceerde de  Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine  een studie die suggereert dat kinderen ijzer goed absorberen van een maaltijd die sinaasappelsap of appelsap bevat ( 59 ).

Onderzoek gepresenteerd in het  International Journal for Vitamin and Nutrition Research toonde aan dat vitamine C in appels en ander fruit de ijzeropname in het lichaam verhoogt door verbindingen te overwinnen die de absorptie belemmeren

Appels en levertoxinen

Appels beschermen uw lever tegen oxidatieve stress door de productie van glutathion te verhogen, dat de cellulaire balans tussen oxidatie en antioxidatie regelt

Volgens bevindingen die de  fysiologische chemie en fysica en medische NMR bepaald hebben, vermindert de metabolische samenwerking van vitamine C en glutathione oxidatieve stress, waardoor de leverfunctie verbetert

Appelconsumptie voorkomt ook galsteenvorming.

Galstenen vormen wanneer er te veel cholesterol in je gal zit om vloeibaar te blijven, dus het stolt.

Om galstenen te voorkomen, wordt een dieet met veel vezels en vitamine C aanbevolen om u te helpen uw gewicht en cholesterolniveau te beheersen.

Vitamine C verhoogde de fysieke activiteit en het totale cholesterolgehalte, waardoor de hoeveelheid galstenen daalde.

Dit betekent dat vitamine C een beschermend effect kan hebben op de ontwikkeling van galstenen ( 63 ).

Verminder het risico op cataract

Appels zijn rijk aan antioxidante fytonutriënten, die de impact van vrije radicalen op het gezichtsvermogen kunnen verminderen.

Het ministerie van menselijke voeding en gezondheid  in Basel, Zwitserland, suggereert dat mensen die op een dieet zitten rijk aan antioxidanten het risico op het ontwikkelen van staar verminderen

Stimuleer Gewichtsverlies

Afgezien van de gemeenschappelijke capaciteit van vezelig fruit om de verzadiging te vergroten en ons een verzadigd gevoel te geven, waardoor de eetlust vermindert en er te veel eten is , kunnen appels op andere manieren helpen.

Studies hebben aangetoond dat appels je metabolisme daadwerkelijk stimuleren,zodat extra calorieën die je consumeert na het eten van een appel, niet zo veel in je lichaam worden geregistreerd, wat betekent dat het lichaam ze sneller afbrandt of helemaal niet absorbeert ( 65 ).

Appels zijn ook in verband gebracht met een verlaagd risico op obesitas in een recent onderzoek met muizen aan de  Universiteit van Iowa.

Ursolzuur dat aanwezig is in de schil van de appel verhoogt het calorieverbruik en verhoogt spier- en bruin vet

Appels en tandverzorging

Een appel vervangt je tandenborstel niet, maar bijten en kauwen van een appel stimuleert de productie van speeksel in je mond, waardoor tandbederf wordt verminderd door de hoeveelheid bacteriën te verlagen

Volgens Free Radical Biology & Medicine stimuleert appelconsumptie de uitscheiding van speeksel, een alkalische stof die het vermogen van bacteriën om zich te vermenigvuldigen en in je mond groeit te verminderen

Hulp bij huidverzorging

Appels kunnen de glans en glans van je huid verhogen door de aanwezigheid van krachtige antioxidanten.

Deze verbindingen gaan de schadelijke effecten van vrije radicalen tegen die direct geassocieerd zijn met vroegtijdige veroudering, evenals ouderdomsvlekken, rimpels en andere aan leeftijd gerelateerde aandoeningen.

Het versterkende effect op de bloedsomloop zorgt er ook voor dat de huid er jong blijft uitzien door de bloedstroom constant te houden om de vervanging van oude cellen te stimuleren en beschadigde exemplaren te herstellen.

Dermato Endocrinology  suggereert in zijn review van 2012 dat is aangetoond dat flavonoïden in appels, zoals florizine, gunstige effecten hebben op huidveroudering

Appelen en Magnesium

Magnesium is essentieel voor je gezondheid omdat het nodig is voor meer dan driehonderd biochemische reacties in het lichaam.

Ongeveer 50% van het totale magnesium van uw lichaam wordt in uw botten opgeslagen, terwijl het resterende magnesium voornamelijk wordt aangetroffen in de cellen van organen en lichaamsweefsels.

Magnesium is nodig om de zenuw- en spierfunctie normaal te houden en het hart ritmisch te laten kloppen

Molecuul- en enzymreacties bevorderen

Magnesium dat in appels wordt aangetroffen, blijkt chemische reacties in het lichaam te stimuleren .

Namelijk, magnesium is nodig om honderden van deze enzymreacties naar behoren te laten functioneren.

Volgens Dr. Carolyn Dean is magnesium nodig voor het lichaam om energie te produceren en op te slaan.

Zonder magnesium is er geen energie, geen beweging, geen leven

Appels en bouwspieren

Magnesium draagt ​​bij aan het opbouwen van spieren, zowel direct als indirect.

Wat de directe functie van het opbouwen van spieren betreft, heeft magnesium bij mannen een positieve invloed op de anabole hormonale status, inclusief testosteron,

Onderzoek wijst ook uit dat spiertekort niet alleen spierzwakte kan veroorzaken, maar ook fataal kan zijn.

Namelijk, volgens  Magnesium Research , ontdekte een onderzoek uit 1991 van negentien retrospectieve case-controlstudies dat magnesiumdeficiëntie de inspanningscapaciteit vermindert en het risico op wiegedood verhoogt

Bovendien kan magnesium de sterkte verhogen, waardoor de voordelen van lichaamsbeweging worden verbeterd .

Van magnesium is gemeld dat het de krachtontwikkeling verbetert in een krachttrainingprogramma van 7 weken.

Bovendien is aangetoond dat magnesium belangrijk is in de eiwitsynthese volgens het  Journal of the American College of Nutrition

Verlicht chronische en spierpijn

Klinische ervaring heeft aangetoond dat magnesium een ​​effectieve behandeling voor pijn kan zijn.

Een nieuw onderzoek naar ratten gepubliceerd in het Journal of Physiology heeft aangetoond dat N-methyl-D-aspartaat (NMDA), een chemische stof in de hersenen die zenuwpijn veroorzaakt wanneer het te sterk wordt gestimuleerd, kan worden afgewogen tegen magnesiuminname zonder de toxiciteit

Wat is beter onderzocht en heeft meer bewijs is de functie van magnesium in spierontspanning.

Adequate magnesiuminname ontspant pijnlijke spieren.

Door uw spieren te ontspannen, vermindert magnesium de pijn na het sporten

Stimuleer een gezonde zwangerschap

Magnesium is belangrijk voor de groei van een baby en een gezonde zwangerschap.

Adequate magnesiuminname verhoogt de pijngrens, optimaliseert de bloedcirculatie, vermindert het risico op botdeficiënties en kan eclampsie voorkomen.

Magnesium helpt ook bij de voeding van baby’s in utero, evenals bij herstel en groei van het weefsel

Migraine behandelen

Een van de voordelen van magnesium is het vermogen om te functioneren als een spierverslapper, en is daardoor een ideaal mineraal voor mensen die lijden aan spierspanning, spanningshoofdpijn en migraine.

Appels zijn daarom geschikt om migraine te behandelen vanwege hun magnesiumgehalte.

Patiënten met chronische migraine hebben over het algemeen een tekort aan magnesium ( 78 ).

Volgens  Cephalalgia: een International Journal of Headache , waarin hoge doses magnesium in uw dieet zitten, lijkt effectief te zijn bij de behandeling van migraine ( 78 ).

Appelen en PMS

Appels zijn ook gunstig voor een ander probleem bij vrouwen.

Zoals hierboven vermeld, ontspant magnesium spieren, wat bijdraagt ​​tot het verlichten van krampen en pijnen veroorzaakt door premenstrueel syndroom (PMS).

Een van de symptomen van PMS is stemmingswisselingen, en veel vrouwen worstelen om verlichting te vinden op dat moment van de maand.

Een onderzoek uit 1991 gepubliceerd in  Obstetrie en Gynaecologie  suggereert dat magnesiumsuppletie effectief kan zijn bij de behandeling van premenstruele symptomen die verband houden met stemmingswisselingen

 

appels bevatten kalium

 

Bevat kalium

 

Kalium, het derde meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam, is een belangrijke verbinding voor het verbeteren van de gezondheid.

Behalve dat het gunstig is voor bloeddruk-, beroerte-, hart- en nieraandoeningen, helpt kalium ook om het water- en elektrolytische evenwicht te handhaven

Onderhoud waterbalans

Kalium zorgt voor een optimale vochtbalans in het menselijk lichaam.

Verschillende soorten cellen vereisen een goede waterbalans voor een efficiënte functie en kalium helpt deze cellen bij het reguleren van de balans.

Vloeistofbalans is belangrijk voor een goede werking van uw organen. Daarom is het raadzaam om na een atletische prestatie een maaltijd met hoog kaliumgehalte te eten, zodat u kunt hydrateren en de vochtbalans kunt optimaliseren.

Het  European Journal of Applied Physiology and Occupational Physiology heeft in zijn onderzoek van 1996 gesuggereerd dat vervanging van vloeistof na een training kan worden bereikt door een hoge inname van kalium .

Appels en vitamine K

Vitamine K biedt een totale balans van tachtig voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor het menselijk lichaam.

Dit mineraal wordt beschouwd als een in vet oplosbare vitamine, die wordt aangetroffen in uw darmen.

Volgens  Open Heart  en hun recente beoordeling uit 2015 is vitamine K een middel tegen kanker, tegen verkalking, botvorming en insuline-sensibiliserend molecuul

Hulp bij het behandelen van coeliakie

Coeliakie is een auto-immuunziekte die wordt veroorzaakt door een atypische reactie op gluten en die bijdraagt ​​aan de degeneratie van gezond darmweefsel.

Een van de oorzaken van deze gezondheidstoestand is vitamine K-tekort.

In één onderzoek kreeg een 4-jarig meisje met opgezette buik en tekenen van ondervoeding een intraveneuze vitamine K-therapie.

De resultaten werden genormaliseerd en de blauwe plekken begonnen te verdwijnen.

De studie gepubliceerd in het tijdschrift  Advances in Therapy  laat zien dat vitamine K efficiënt is bij de behandeling van patiënten met coeliakie

Kopen en bewaren

Zoek naar stevige vruchten met rijke kleuren.

Groene en gele appels met een lichte blos zijn het beste.

Vergeet niet dat Golden en Red Delicious behoren tot de zoetste appels.

Fuji en Braeburn-appels zijn licht zurig, en de appels van Gravenstein, Granny Smith en Pippin zijn het scherpst, maar behouden hun textuur het best wanneer ze gaar zijn.

Op het noordelijk halfrond begint het appelseizoen aan het eind van de zomer en duurt het tot de vroege winter.

Appels die op andere tijden beschikbaar zijn, worden geïmporteerd van het zuidelijk halfrond of zijn in de koelkast opgeslagen.

Hele appels zijn veel beter dan appelsap in termen van voedingswaarde.

Niet alleen zijn hele appels hoger in voedingsvezels, maar de gebruikelijke sapprocessen lijken ook de fytochemische inhoud die oorspronkelijk in de hele vrucht wordt aangetroffen, drastisch te verlagen.

Appels kunnen relatief lange tijd worden bewaard, tot drie tot vier maanden.

Koude opslag bij lage koelkasttemperaturen helpt het verlies van voedingsstoffen te minimaliseren.

Het is ook nuttig om wat vocht in de koude opslagruimte te houden, bijvoorbeeld door vochtige kaasdoek op te nemen in de scherfbak van een koelkast.

Gedurende verschillende maanden gaan polyfenolen volledig verloren van appels, waaronder zowel flavonoïden als niet-flavonoïden.

Er blijven echter waardevolle hoeveelheden polyfenolen behouden.

Een koude opslag van appels tijdens de wintermaanden wordt echter nog steeds beschouwd als een belangrijk onderdeel van de voeding door fruit.

U hebt waarschijnlijk het gezegde gehoord: “Eén slechte appel kan het hele stel bederven.”

Wel, dat is waar, omdat gekneusde appels ongewone hoeveelheden ethyleengas zullen gaan afgeven.

Dit ethyleengas kan het snelle rijpen en rotten van andere appels stimuleren, waardoor hun houdbaarheid wordt verkort.

Om die reden wordt het aanbevolen om ongebruikelijke gekneusde of zachte appels weg te houden van andere groepen appels die in bulk zijn opgeslagen

Hoe meer toe te voegen aan uw dieet

De schil van appels is ongewoon hoog in voedingsstoffen, en zelfs als de ingrediënten van een recept hele appels uitsluiten, overweeg dan het weglaten van appelschillen om de unieke voordelen te plukken die in de huid worden gevonden.

Kies bij voorkeur biologische appels om problemen te voorkomen die verband houden met residuen van bestrijdingsmiddelen en andere verontreinigingen op de huid.

Als u niet in de positie bent om biologische appels te verkrijgen, maar bereid bent om een ​​bepaald risico te accepteren dat samenhangt met de consumptie van residu op de appelhuid, denken we dat het nog steeds een goede wisselwerking kan zijn tussen voedingsstoffen en verontreinigingen als u niet schilt de appel en laat de huid intact.

Zorg ervoor dat je de hele appel grondig uitspoelt onder een stroom van zuiver water terwijl je de huid zachtjes schrobt met een borstel met natuurlijke haren gedurende tien tot vijftien seconden.

Om bruin worden bij het snijden van een appel voor een recept te voorkomen, plaatst u eenvoudig de plakjes in een kom met koud water en voegt u een lepel citroensap toe.

Gesneden appels kunnen goed worden bewaard in plastic zakken of containers.

Aanzienlijk verlies aan voedingsstoffen komt vaak voor bij de verwerking van appels tot appelmoes.

Een zelfs groot verlies aan voedingsstoffen treedt op bij de verwerking van appels tot sap.

Sommige soorten verwerking zijn gemakkelijker voor voedingsstoffen dan andere, maar appelmoes vereist in het algemeen kokende appels en appelsap vereist enige extractie van pulp.

In alle gevallen, hoe meer van de appel die kan worden vastgehouden, des te beter de resulterende voeding.

De verwerking kan vooral schadelijk zijn voor polyfenolen.

Slechts 3% van de catechinen en 10% van de flavonoïden van hele appels worden bewaard in verwerkt appelsap.

Bovendien is chlorogeenzuur, een van de meest stabiele polyfenolen in appels, bij het maken van appelsap met minstens 50% afgenomen.

Deze algemene bevindingen hebben echter enkele uitzonderingen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om hele appels in een krachtige blender te doen en het sap te drinken.

In dit geval worden zeer weinig of geen voedingsstoffen bewaard.

Dit type mengen wordt echter niet gebruikt bij de commerciële productie van appelsap.

Commerciële appelsappen zijn “troebel” of “helder”.

Bewolkt appelsap behoudt typisch een beetje van de pulpsamenstelling omdat, hoewel de pulpachtige samenstelling door persen en filteren uit het sap is verwijderd, deze later wordt toegevoegd.

Kies bij het kopen van appelsap altijd troebel sap als dat mogelijk is.

Voorzorgsmaatregelen

Overmatig appelgebruik zal niet veel bijwerkingen veroorzaken, maar zoals met alles wat teveel wordt gegeten, kunnen appels tot gewichtstoename leiden.

De meeste appels hebben residuen van bestrijdingsmiddelen tenzij ze biologisch gecertificeerd zijn.

Hoewel pesticiden in voedsel worden gevonden op zeer kleine traceerniveaus, is hun negatieve impact op de gezondheid goed gedocumenteerd.

Het vermogen van de cellen om energie te produceren, het vermogen van de lever om andere gifstoffen te verwerken en het vermogen van de zenuwen om berichten te verzenden, kunnen allemaal worden aangetast door blootstelling aan pesticiden.

Volgens de Environmental Working Group heeft 98% van de conventioneel geteelde appels resten van bestrijdingsmiddelen op hun schillen en behoort het tot de top 12 van groenten en fruit waarop pesticiderest het vaakst voorkomt ( 70).

Gelukkig meldt de Colorado State University Extension Service dat het wassen van appels helpt bij het verwijderen van pesticiden ( 71 ).

Rekening houdend met alle bovengenoemde feiten, willen personen die pesticidengerelateerde gezondheidsrisico’s willen vermijden, biologische appels laten groeien en het eten van commercieel gekweekte appels vermijden.

Conclusie

Een appel is een zeer gezond, smakelijk en populair fruit.

Hoewel appels niet bijzonder veel vitamines en mineralen bevatten, zijn ze een goede bron van voedingsvezels en bevatten ze een breed scala aan organische verbindingen, fytochemicaliën genaamd.

Regelmatige consumptie van appels kan de gezondheid van het hart verbeteren, het risico op kanker verminderen, diabetes, luchtwegaandoeningen voorkomen, de gezondheid van de ogen, huid- en tandverzorging bevorderen, en nog veel meer.

Ze kunnen ook nuttig zijn voor diegenen die willen afvallen.

Als je gezond wilt eten, zijn appels een uitstekende keuze.