Vitamine en mineralen

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER GEZONDHEIDSSUPPLEMENTEN

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER GEZONDHEIDSSUPPLEMENTEN

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER GEZONDHEIDSSUPPLEMENTEN

Voor velen van ons is het routinematig slikken van voedingssupplementen elke dag samen met ons ontbijt (of wanneer u uw supplementen neemt). Ze maken deel uit van onze dagelijkse bezigheden, net zoals drinkwater of een maaltijd. In onze zoektocht naar een gezonder leven en een beter lichaam, wenden we ons tot allerlei soorten gezondheidssupplementen die beweren veel prachtige dingen te doen.

Maar als het er allemaal op aan komt, helpen deze voedingssupplementen ons eigenlijk een plezier? Zijn ze echt ons leven verbeteren? Wanneer zijn deze supplementen in populariteit gaan groeien? Hoe kwamen ze tot stand?

Al deze en vele andere vragen die u heeft, zullen binnenkort antwoorden bevatten.

Gezondheidssupplementen: een definitie

Volgens de Dietary Supplement Health and Education Act zijn gezondheidssupplementen producten die “bedoeld zijn om het dieet aan te vullen; bevatten een of meer voedingsingrediënten [inclusief vitaminen, mineralen, kruiden of andere plantaardige ingrediënten, aminozuren of andere stoffen] of hun bestanddelen; zijn bedoeld om via de mond ingenomen te worden als een pil, capsule, tablet of vloeistof; en zijn aan de voorzijde gelabeld als een supplement voor de gezondheid. ”

Momenteel bestaan ​​er allerlei soorten gezondheidssupplementen die een aantal doelen dienen. Sommige geven extra energie , andere helpen je beter te slapen en zorgen voor gezonder slaappatroon, sommige bouwen spiermassa op, sommige helpen je bij het seksleven, en andere zorgen ervoor dat je de vitaminen en mineralen krijgt die je nodig hebt.

Wat je ook voelt of wat voor probleem je fysiek hebt, er is vast wel een soort van gezondheidssupplement dat je kan helpen.

De regeling van gezondheidssupplementen door de FDA

De FDA reguleert gezondheidssupplementen als voedsel. Ze zijn echter anders gereguleerd dan andere voedingsmiddelen en medicijnen. Vaker classificeer je een product als een gezondheidstoeslag, afhankelijk van de informatie die de fabrikant op het productetiket of de bijbehorende literatuur verstrekt. Productlabels van veel voedings- en gezondheidstoeslagen bevatten dergelijke informatie echter niet.

Ingrediënten met voedingssupplementen die vóór 15 oktober 1994 in de Verenigde Staten werden verkocht (de dag dat de wet van kracht werd) hoeven niet door de FDA te worden gecontroleerd op een veiligheidscontrole voordat ze op de markt worden gebracht. Dit komt omdat de afdeling ervan uitgaat dat de producten veilig zijn voor de geschiedenis van gebruik door mensen.

Voor nieuwe ingrediënten (die niet vóór 1994 als gezondheidssupplementen worden verkocht) moet de fabrikant echter eerst de FDA op de hoogte brengen van zijn voornemen om een ​​gezondheidstoeslag op de markt te brengen die een nieuw ingrediënt bevat. Ze moeten ook informatie en onderzoek verstrekken waaruit de FDA blijkt dat het product inderdaad veilig is voor menselijke consumptie. De FDA kan dan nieuwe ingrediënten weigeren of toestaan ​​om bestaande ingrediënten uit de markt te halen of te verwijderen vanwege veiligheidsoverwegingen.

De opkomst van gezondheidssupplementen

Dus hoe kwamen deze voedingssupplementen tot stand? Wetenschappers en andere gezondheidswerkers begonnen te denken aan andere manieren om de gezondheid van mensen aan te vullen toen de conditie en kwaliteit van voedsel steeds erger werd. Met de opkomst van fast food en junk food kwamen slechte eetgewoonten en kleverige praktijken. Om ervoor te zorgen dat mensen nog steeds de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen kregen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, werden er voedingssupplementen geboren.

Maar eerder waren gezondheidssupplementen heel anders dan tegenwoordig veel gezondheidssupplementen. In het verleden verspreidden bedrijven lage kwaliteit, chemisch afgeleide en niet-absorberende “vitaminen”. Veel mensen waardeerden het gemak van het opnemen van voedingsstoffen en kochten gretig in de klucht.

Gelukkig zijn veel consumenten tegenwoordig meer bewust van actieve en inactieve ingrediënten in producten. Ze doen meer onderzoek en zorgen ervoor dat wat ze ook nemen, natuurlijk is, geen chemicaliën bevat en het voedingsgehalte in hun lichaam echt kan verhogen.

Ja, natuurlijke, biologische en plantaardige voedingssupplementen zijn de juiste keuze.

De voordelen van gezondheidssupplementen

Gezondheidssupplementen werden gemaakt met het welzijn van de bevolking in gedachten. Hier zijn enkele manieren om het gebruik van deze supplementen gunstig voor het menselijk lichaam.

Optimale gezondheid

Het basisdoel van gezondheidssupplementen is op zichzelf een groot voordeel: ervoor zorgen dat het lichaam de juiste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen krijgt die het nodig heeft voor een optimale gezondheid. En ja, er zijn veel supplementen die dat doen. U moet er gewoon voor zorgen dat de gezondheidssupplementen die u neemt afkomstig zijn van natuurlijke en biologische ingrediënten. Je moet er zeker van zijn dat er geen chemicaliën zijn betrokken bij het maken van het product.

Correct metabolisme

Het op de juiste manier opnemen van voedingsstoffen uit het voedsel dat u eet, vereist specifieke vitamines, de B-vitaminen. En het is noodzakelijk dat u deze elke dag consumeert voor een gezonde stofwisseling. Gelukkig voor jou, zullen gezondheidssupplementen boordevol B-vitaminen ervoor zorgen dat je de juiste dosis krijgt om deze lekkernijen in je lichaam op te nemen. Deze supplementen helpen ook om de vele slechte effecten van vitaminetekorten te voorkomen. Deze omvatten huidaandoeningen, zenuwbeschadiging , bloedarmoede en gewrichtspijn.

Weefselonderhoud en reparatie

De dagelijkse activiteiten die we doen belasten de weefsels van ons lichaam en zullen uiteindelijk verslijten. De gespecialiseerde cellen in ons lichaam produceren eiwitten die gezonde nieuwe cellen creëren om de oude en beschadigde weefsels te vervangen. Als er ooit een defect is in het proces van weefselherstel en onderhoud , dan kunnen er andere ziekten optreden. Door de juiste soort van gezondheidssupplementen in te nemen, zorgen we ervoor dat onze cellen in staat zullen zijn om de juiste weefsels te repareren en te onderhouden en gezonde weefselgroei te bevorderen en onze botten te versterken.

Voorkomt ziektes

Omdat deze voedingssupplementen ons essentiële voedingsstoffen opleveren, kan het risico op bepaalde soorten ziekten en aandoeningen verminderen. Al die vitamines en mineralen geven het lichaam veel antioxidanten die het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen die ziekten veroorzaken.

Nadelen van het nemen van Gezondheidssupplementen

Natuurlijk, met het goede, is er altijd het slechte dat erbij hoort. Hier zijn enkele dubieuze en sommige gevaarlijke effecten die gezondheidssupplementen kunnen produceren.

Geen juiste verordening

Volgens een artikel van Consumer Reports zijn zelfzorgtoevoegsels niet gereguleerd op een manier die hun veiligheid en werkzaamheid garandeert. Deze producten kunnen besmet raken door schadelijke en potentieel gevaarlijke bacteriën. Of ze kunnen verschillen van wat hun labels beweren te zijn. En in sommige gevallen bevatten ze opzettelijk ingrediënten die kanker, orgaanschade, hartstilstand en andere ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Too Much Is Too Much

Het innemen van grote hoeveelheden individuele supplementen kan gevaarlijk en levensbedreigend zijn. Een voorbeeld is het innemen van te veel in vet oplosbare vitamine A en vitamine D. Na verloop van tijd hopen te veel van deze vitamines de toxische niveaus in het lichaam op. Andere mineralen doen dit ook, zoals selenium en ijzer. Ook veroorzaakt langdurig gebruik van vitamine B6, in grote hoeveelheden, zenuwbeschadiging. En tenslotte veroorzaken grote doses vitamine C diarree.

Actueel voedsel wordt genegeerd

Sommige mensen vertrouwen alleen in deze gezondheidssupplementen. Dit betekent dat ze feitelijk voedsel negeren dat ook de meest natuurlijke bron van veel vitaminen en mineralen is. Er zijn veel soorten vitamines en mineralen die in voedsel zitten die supplementen niet kunnen bieden. Gezonde fytochemicaliën zitten bijvoorbeeld in voedselbronnen zoals hele voedingsmiddelen , granen, fruit en groenten.

Niet veilig voor kankerpatiënten

Er zijn een aantal manieren waarop het innemen van gezondheidssupplementen complicaties kan veroorzaken voor patiënten die kankerbehandeling ondergaan. Sommige supplementen veroorzaken huidgevoeligheid en ernstige reacties bij gebruik tijdens bestraling . De aanvullende antioxidanten in deze supplementen kunnen ook interfereren met behandelingen voor het doden van kankercellen.

Het laatste woord

Hoe je het ook ziet, er zijn altijd twee kanten aan elk verhaal. Uiteindelijk is het uiteindelijk aan jou om ze af te wegen en een beslissing te nemen op basis van wat voor jou werkt. Natuurlijk is het erg belangrijk dat u eerst met uw zorgverlener praat voordat u definitieve beslissingen neemt.