Voedsel

ALFALFA VOORDELEN VOOR HAAR, HUID EN ALGEHELE GEZONDHEID

ALFALFA VOORDELEN VOOR HAAR, HUID EN ALGEHELE GEZONDHEID

ALFALFA VOORDELEN VOOR HAAR, HUID EN ALGEHELE GEZONDHEID

We hebben veel mensen horen vertellen over de geweldige voordelen die superfoods hebben. Van prachtig haar, tot sterke en onbreekbare nagels, tot een stralende huid, tot een ziektevrij lichaam, we hebben het allemaal gehoord. En de meeste, zo niet alle, claims zijn waar. Er zijn tarwegras voordelen , alfalfa voordelen, boerenkool voordelen, en nog veel meer.

De afgelopen jaren gaan gezond leven en superfoods steeds hogerop. Veel mensen zijn aan het converteren naar een gezondere levensstijl. Veel mensen verkennen de nieuwsgierige wereld van superfoods.

Een van de superfoods die langzaam aan populariteit wint, is de alfalfa-plant. Nu weet ik zeker dat we allemaal de film The Little Rascals hebben gezien en voorstellen dat die schattige kleine jongen met grote oren en die cowlick wanneer we het woord alfalfa horen .

Maar afgezien van geassocieerd te zijn met die kleine boefje, zijn er tal van alfalfa-voordelen die er bijna op lijken te worden ontdekt.

Alfalfa voedingsstoffen

De luzerne plant zit boordevol voedingsstoffen en de naam betekent eigenlijk ‘vader van alle voedingsmiddelen’. Dankzij het uitgebreide wortelsysteem kan het een enorme hoeveelheid voedingsstoffen uit de grond opnemen. Voor zijn vitaminegehalte bevat alfalfa A, D, E, K en het volledige spectrum van B-vitamines . Het bezit ook de mineralen kalium, ijzer, fosfor, biotine, niacine, magnesium, foliumzuur en calcium. En bovendien heeft het een hoog gehalte aan eiwitten en aminozuren.

Schoonheidseffecten van Alfalfa

Op basis van die lange lijst met voedingsstoffen die deze plant heeft, wat zijn dan precies de alfalfa-voordelen waar we van kunnen genieten?

Ten eerste zijn er luzerne voordelen voor haar. Als u een probleem heeft met haaruitval en haaruitval, dan is alfalfa de plant voor u. Het vitamine-gehalte verbetert de hoofdcirculatie en biedt antioxidanten voor de haarzakjes.

De andere voedingsstoffen zijn ook goed in het verbeteren en behandelen van haarverlies . Het eiwit in alfalfa stimuleert ook de groei van gezond haar. Een andere nuttige voedingsstof in alfalfa is silica, dat gezondere haargroei stimuleert en ook het haar versterkt.

Laten we het nu hebben over de alfalfa-voordelen voor de huid. En er zijn er nogal wat. Ten eerste is alfalfa vrij effectief in het verwijderen van striae. Zijn bladeren kunnen helpen de vlekken te verkleuren, allemaal dankzij de overvloed aan aminozuren en vitamine E en K.

De overvloed aan vitaminen en mineralen die in alfalfa worden aangetroffen, is zeer nuttig om de huid gezond te houden . Ze werken allemaal samen om de huid soepel en gehydrateerd te houden. Deze voedingsstoffen reinigen de huid van binnenuit en geven een natuurlijke en gezonde glans af.

Voor degenen die strijden tegen een droge huid, zal het een grote hulp zijn om wat alfalfa in te nemen. Het chlorofylgehalte en het vitamine A-gehalte behandelen de droge huid en zorgen ervoor dat de huid op de juiste manier wordt bevochtigd.

Ook werkt het chlorofyl in alfalfa als een natuurlijke reiniger voor je huid. Het reinigt de onzuiverheden van het lichaam en bestrijdt infecties.

De regelmatige consumptie van alfalfa doet ook wonderen met huidziekten. Deze spruit is super effectief bij de behandeling van eczeem en psoriasis.

Alfalfa Voordelen

Afgezien van het feit dat het zeer gunstig is voor de huid en het haar, zijn er ook tal van andere luzerne gezondheidsvoordelen. Laten we ze één voor één afbreken.

Superbehulpzaam met vrouwen

Vanwege het hoge gehalte aan fyto-oestrogenen en vitamine K van de plant, beperkt het innemen van alfalfaspruiten de symptomen die verband houden met menstruatie. Vitamine K staat bekend als een bloedstollende vitamine, dus het is geweldig in het behandelen van overmatig bloeden. Het is ook bekend dat alfalfa verlichting biedt voor symptomen van de menopauze. Deze omvatten opvliegers, nachtelijk zweten, vaginale droogheid, prikkelbaarheid en andere symptomen.

Helpt bij diabetes

Volgens een onderzoek in Pakistan zijn alfalfaspruiten een succesvol en effectief anti-diabetisch voedsel vanwege hun vermogen om de bloedsuikerspiegel te verlagen . Ze verminderen ook de afhankelijkheid van insuline.

Heeft anti-aging eigenschappen

Alfalfa-planten bevatten een enorme hoeveelheid antioxidanten en deze antioxidanten zijn zeer effectief in het bestrijden van schadelijke vrije radicalen die ziekten en infecties in het lichaam veroorzaken. Andere verbindingen in alfalfa helpen ook ziekten te voorkomen die verband houden met veroudering, zoals kanker, slagaderverharding, osteoporose, enz.

Helpt bij problemen met de spijsvertering

Vanwege het hoge vezelgehalte is alfalfa een behoorlijk effectief laxeermiddel en kan het worden gebruikt om constipatie te verminderen. Andere gastro-intestinale problemen kunnen ook worden verholpen met alfalfa, zoals een opgeblazen gevoel , overmatig gas, misselijkheid, irritable bowel syndrome, maagzweren, etc.

Vermindert het risico op kanker

De alfalfa-installatie bevat eigenschappen die de groei van kankertumoren in het lichaam kunnen vertragen. Het bevat ook het aminozuur canavanine, dat kan binden aan kankerverwekkende cellen in de dikke darm. Alfalfa is specifiek effectief tegen borstkanker. De plant heeft fyto-oestrogenen, zoals isoflavonen, en dit zijn plantaardige stoffen die menselijk oestrogeen nabootsen. Studies tonen aan dat regelmatige consumptie van voedsel met isoflavonen het optreden van borstkanker vermindert.

Voorkomt osteoporose

Het menselijk lichaam heeft vitamine K nodig om calcium goed te gebruiken om sterke botten te bouwen . Het hoge vitamine K-gehalte in alfalfa zorgt ervoor en kan osteoporose voorkomen en mogelijk behandelen. Daarnaast bevat alfalfa ook mangaan, wat een andere essentiële voedingsstof is bij het voorkomen van ontstekingen en osteoporose.

Verhoogt de cardiovasculaire gezondheid

Alfalfa is zeer effectief in het beheersen van de overmatige productie van slechte cholesterol in het lichaam. Dit cholesterol kan de hartfuncties belemmeren en mogelijk leiden tot een hartaanval. Deze spruit heeft ook antioxidanten die het begin van arteriosclerose uitstellen. Het bevat ook verbindingen die van nature bloed kunnen verdunnen.

Helpt bij bloedarmoede

Mensen die bloedarm zijn (mensen met een laag ijzergehalte) moeten alfalfa opnemen in hun dagelijkse voeding. Het chlorofyl in luzerne bevordert meer bloedproductie in het lichaam. Het vitamine C-gehalte helpt ook bij de juiste opname van ijzer in het lichaam.

Verbetert de immuniteit

De dagelijkse inname van deze plant versterkt het immuunsysteem van het lichaam, evenals zijn weerstandsvermogen. Alfalfa kan het lichaam effectief beschermen tegen allerhande allergieën, infecties en ziektes. Degenen die herstellende zijn van ziekten worden aangemoedigd om alfalfa aan hun dieet toe te voegen om hun kracht te herwinnen en sneller te herstellen.

Behandelt nierproblemen

Alfalfa behandelt nierproblemen

Het is bekend dat alfalfa diuretische eigenschappen heeft en kan helpen waterretentie te voorkomen. De plant heeft ook het vermogen om het risico op urineweginfectie (UTI) te verminderen. Specifieke voedingsstoffen in de plant werken ook samen om nierstenen te behandelen en te voorkomen.