Voedsel

5 KANKER VEROORZAKEND VOEDSEL DAT JE ELKE DAG EET EN 

5 KANKER VEROORZAKEND VOEDSEL DAT JE ELKE DAG EET EN 

5 KANKER VEROORZAKEND VOEDSEL DAT JE ELKE DAG EET EN

Kanker. Echt waar, is er iets enger dan het nieuws te krijgen dat je kanker hebt?

We kennen allemaal de ernst van kanker en de verwoesting en wanhoop die het kan veroorzaken, niet alleen voor degenen die de ziekte hebben, maar ook voor hun geliefden, familie en vrienden.

Feit: ongeveer 1 op 8 sterfgevallen overal ter wereld wordt veroorzaakt door kanker.

Ik weet het, dit is allemaal veel om op te nemen. Kanker is best eng.

Maar wat als ik je zou vertellen dat veel van het voedsel dat je eet, misschien zelfs elke dag, kan leiden tot kanker, of ingrediënten bevat die kanker kunnen veroorzaken?

Nu is dat nog enger.

Volgens de Amerikaanse personal trainer en fitnesscoach Jillian Michaels: “De meesten van ons denken niet aan het voedsel dat we eten als gif, maar sommige ingrediënten die vaak worden aangetroffen in bewerkte voedingsmiddelen kunnen als giftig worden beschouwd. Met ‘giftig’ bedoel ik chemicaliën of sterk bewerkte ingrediënten die niet goed voor je zijn of schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. ‘

Hier zijn de top 5 producten die kanker veroorzaken.

Gegrild rood vlees

Misschien moet je bezuinigen op barbecues in de achtertuin. Wanneer je vlees bereidt bij hoge temperaturen of boven open vuur, ondergaan de verbindingen in het vlees biochemische reacties. Dit produceert carcinogene verbindingen die het DNA van een persoon veranderen. Deze verbindingen worden heterocyclische amines (HCA) en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) genoemd.

Studies tonen aan dat HCA tumoren van de borst, huid, longen, prostaat, lever, colon en andere organen kan ontwikkelen. PAK verhoogt ook het risico op kanker, waaronder leukemie en tumoren in het maag-darmkanaal.

Kunstmatige zoetstoffen

Ik ben er zeker van dat je allemaal verwaand en hoog en machtig bent terwijl je die zakjes Equal of Splenda of Sweet ‘N Low in je glas ijsthee dumpt.

Maar wacht even, er is iets dat je moet weten.

Volgens het National Cancer Institute (NCI) kunnen deze kunstmatige zoetstoffen kanker veroorzaken. De inname van deze producten verhoogt kankertumoren en leukemie.

Palmolie

Dus je denkt dat het nogal een frietje is, huh? Je gaat naar je lokale McDonald’s en koopt de grootste portie friet, je verbeeldt je een ontspannende avond met alleen jij, friet, een blikje fris en een beetje Netflix.

Maar houd vol.

Heb je ooit nagedacht over de olie die ze gebruiken bij het koken van die friet? Ze gebruiken palmolie. En volgens recent onderzoek uitgevoerd door het Institute for Research in Biomedicine in Spanje, helpt palmolie het proces van metastase (verspreiding van kanker) te versnellen.

Nog steeds niet overtuigd?

Palmolie is vaak ranzig vanwege zware verwerking en oxidatie. Dus wat er gebeurt is een combinatie van chemische oplosmiddelen, hoge hitte en druk die wordt gebruikt om plantaardige olie uit planten te halen. Dit stelt hen bloot aan veel licht en lucht. Wanneer dit gebeurt, oxideren de oliën en worden ranzig en verliezen veel van hun voedingsstoffen. Dit zorgt er vervolgens voor dat ze giftig zijn.

Ingeblikt voedsel

De meeste, zo niet alle, blikjes zijn bekleed met bisfenol-A (BPA). Dit is een giftige chemische stof die hormonale onevenwichtigheden en een aantal gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Ja, inclusief kanker.

Volgens Breast Cancer UK is er wetenschappelijk bewijs dat zelfs een lage blootstelling aan BPA de ontwikkeling van borstweefsel aantoont. Sommige studies laten ook een verband zien tussen BPA en borstkanker en prostaatkanker.

Gekweekte vis

Commerciële viskweek is vrij populair in de Verenigde Staten. Dit betekent het kweken van honderden en duizenden vissen in tanks of omhuizingen, meestal voor voedseldoeleinden.

En wist je dat om parasitaire, bacteriële en virale uitbraken te beheersen die het gevolg zijn van het proppen van zoveel vissen in een relatief kleine ruimte (in vergelijking met de uitgestrekte oceaan), viskwekers gebruik maken van pesticiden, antibiotica en andere carcinogene chemicaliën?

Koel.

Ook kweken kweekvis polychloorbifenylen (PCB’s) op uit het vismeel dat ze krijgen. En PCB’s zijn kankerverwekkende chemicaliën. Deze vissen hebben ook hoge niveaus van polygebromeerde difenylether (PBDE), een andere bijdrage aan kanker.

 


 

Als dat niet genoeg is om je te stoppen om wat dan ook te eten, ik weet niet wat het zal doen.

Gelukkig voor jou is volgens een aantal onderzoekers minstens 50 procent van alle soorten kanker te voorkomen. Hoe? Door een gezondere, holistische levensstijl aan te nemen.

Dat betekent beter voor jezelf zorgen, meer bewegen, gezonder eten, een balans vinden tussen leven en werken, etc.

Nu weet ik dat het veel tijd, energie en moeite kost om dat allemaal te doen. Om nog maar te zwijgen van heel veel geld.

Gelukkig is er een product dat een aantal ingrediënten bevat waarvan bekend is dat het kanker stopt voordat het in je systeem komt.

5 KANKER VEROORZAKEND VOEDSEL DAT JE ELKE DAG EET EN