Superfoods

10 SUPER EFFECTIEVE SUPERFOODS VOOR EEN GEZONDE HUID

10 SUPER EFFECTIEVE SUPERFOODS VOOR EEN GEZONDE HUID

In onze wereld van vandaag is goed uitzien een zeer belangrijke behoefte voor iedereen. Vooral meisjes maken er een punt van om niet uit het huis te komen tenzij ze tevreden zijn dat ze er “maatschappelijk aanvaardbaar” uitzien. Sommigen doen hun toevlucht tot het bedekken van hun gezicht met make-up en andere producten. Maar de meesten weten dat het geheim om er goed uit te zien aan de buitenkant is ervoor te zorgen dat je je eerst goed voelt binnenin. En wat is een betere manier om superfoods te gebruiken voor de huid?

Wat zijn Superfoods?

 

10 SUPER EFFECTIEVE SUPERFOODS VOOR EEN GEZONDE HUID

We weten allemaal wat superfoods zijn. Dit zijn bepaalde voedingsmiddelen die veel vitamines, mineralen, verbindingen, antioxidanten en andere voedingsstoffen bevatten. Al deze werken samen om ervoor te zorgen dat ons lichaam in topvorm blijft.

Veel van deze superfoods kunnen volgens veel dingen worden gegroepeerd. Sommige zijn gegroepeerd op basis van wat ze kunnen behandelen of voorkomen. Andere superfoods kunnen wonderen doen op het haar of de ogen. Er zijn ook bepaalde superfoods voor de huid.

Superfoods voor de huid

Om natuurlijk die gloeiende en super mooie huid te krijgen die je altijd al had gewild, hier is een lijst met superfoods voor de huid die kan helpen.

bosbessen

 

Bosbes

Dit is waarschijnlijk een van de meest populaire superfoods voor de huid. Bosbessen staan ​​erom bekend dat zij vol zitten met antioxidanten . Deze antioxidanten helpen de huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering.

Een bepaalde antioxidant met de naam anthocyanins is bijzonder effectief in het beschermen van de huid tegen schadelijke vrije radicalen die het collageen van de huid compromitteren. Dit is het eiwit dat de huid stevig en soepel houdt.

Bosbessen bevatten ook een hoog vitamine C-gehalte. Deze vitamine is belangrijk bij de productie van collageen. Bovendien normaliseren de vitaminen die worden aangetroffen in blauwe bessen de olieniveaus van de huid. Dit leidt tot minder ophoping van talg.

Beets

 

Beets

Deze felrode wortelgroenten kunnen veel doen voor je huid. Het folaatgehalte voorkomt bijvoorbeeld rimpels, sproeten, ouderdomsvlekken, fijne lijntjes en andere onvolkomenheden in de huid. Carotenoïden en vitamine A voorkomen ook leeftijdsgebonden maculaire degeneratie .

Beets zijn ook effectief in het verwijderen van cellulitis. De regelmatige consumptie van bieten maakt ook de weg vrij voor een natuurlijk gloeiende en stralende huid.

Zoete aardappelen

 

Zoete aardappelen

Deze worteloogst is geladen met vitamine A. Vitamine A vermindert de olieproductie in de huid. Het is ook effectief bij de behandeling van acne.

Het gehalte aan bèta-caroteen helpt ook bij een betere huid omdat het vitamine A in het lichaam omzet. Dit triggert vervolgens DNA dat verantwoordelijk is voor het produceren van nieuwe huidcellen. Wanneer nieuwe huidcellen worden gemaakt, wordt de oude huid weggegooid, waardoor u een levendige en sterkere huid krijgt die beter bestand is tegen schade door chemicaliën.

amandelen

 

amandelen

Het gebruik van biologische en natuurlijke amandelolie rechtstreeks op uw huid maakt het natuurlijk zacht en zacht om aan te raken.

Amandelolie is ook effectief in het wegwerken van donkere kringen onder je ogen. Masseer eenvoudig een paar druppels amandelolie onder de ogen en zie de diepte van deze donkere kringen verminderen.

En tenslotte, amandelolie is ook een effectieve natuurlijke make-up verwijderaar. Het is dubbel zo goed en het kan ook je huid hydrateren, waardoor het gehydrateerd blijft.

Ananas

 

Ananas

Deze tropische vrucht is een van de superfoods voor de huid die je zou kunnen verrassen. Elke dag een normaal glas ananassap drinken, kan wonderen doen aan je teint. Het voorkomt de groei van acne en andere huidvlekken .

Het bromelaïne-gehalte houdt de huid stevig en soepel en behoudt de natuurlijke elasticiteit van de huid. Het vecht ook tegen huidontsteking en zwelling.

Ananas houdt de huid ook gehydrateerd en helpt dode huidcellen te verwijderen, waardoor plaats wordt gemaakt voor nieuwere en gezondere huidcellen.

Granaatappel

 

Granaatappel

Extracten van granaatappelpitten bevatten ellagic acid. Dit is een verbinding die collageenafbraak helpt voorkomen, evenals ontstekingen veroorzaakt door schadelijke UVB-stralen. Ook zijn geplette granaatappelzaden een geweldige exfoliator van dode huidcellen.

Granaatappels bevatten veel antioxidanten die de huid voeden en ervoor zorgen dat vrije radicalen deze niet beschadigen.

En tot slot heeft deze vrucht krachtige anti-verouderingsmiddelen. Deze verbindingen helpen de huidcellen te stimuleren, wat leidt tot een gezonde cellulaire regeneratie.

Prickly Pears

 

Stekelige-Pears

Hier is nog een van de superfoods voor de huid die nog steeds langzaam aan het groeien is. Prickly peren zijn eigenlijk cactussen met platte peddelachtige bladeren. Ze bevatten een overvloed aan vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten. Deze werken samen om de droge huid op afstand te houden.

Bovendien zijn de verbindingen in cactusvijg ook effectief om te voorkomen dat de poriën van de huid te groot worden.

Olie uit deze cactus kan je teint op natuurlijke wijze opvrolijken en helpt donkere plekken te verwijderen. Het vitamine K-gehalte is vooral effectief bij het verlichten van donkere kringen onder de ogen en het minimaliseren van spataderen .

Het is ook geweldig voor de rijpe huid omdat het zelfs de meest uitgedroogde huid verzacht, hydrateert en voedt, zonder je een kleverig en zwaar gevoel te geven.

artisjokken

 

artisjokken

Artisjokken zijn de groenten met de grootste hoeveelheid antioxidanten. Ze zitten ook vol met magnesium, eiwitten, vezels, kalium en vitamine C.

Het heeft ook de flavonoïde silymarine, die kan helpen alle vormen van vlekken op uw huid te verwijderen. Artisjokextracten zijn effectief in het verwijderen van fijne lijntjes en rimpels, vooral rondom de ogen. Het extract voorkomt ook fotoveroudering, verbetert de elasticiteit van de huid en vernauwt de poriën.

Artisjokextract is ook zeer geschikt voor de menopauze huid, omdat het de hydratatie verhoogt, rimpels verzacht en de huiddikte handhaaft.

Spinazie

 

Spinazie

Deze gezonde green is niet alleen goed voor je spieren, het is ook een van de superfoods voor de huid! Spinazie heeft een hoog gehalte aan zink , dat ontstekingen vermindert en helpt bij het voorkomen van acne.

Het heeft ook de verbinding zeaxanthin. Het is effectief in het beschermen van de huid tegen schadelijke gifstoffen. Het egaliseert ook je huidskleur. De vitamine A in spinazie houdt ook de huidcellen gezond en helpt wonden sneller te herstellen.

Deze groente is ook een geweldige bron van ijzer, die je huid voorziet van die gezonde, roze gloed die iedereen alleen maar zal benijden.

Kurkuma

 

Kurkuma

Kurkuma beëindigt onze lijst met superfoods voor de huid. Deze gemeenschappelijke keukenkruiden zijn ideaal voor het maken van gezichtsmaskers, pasta’s en mengsels die u rechtstreeks op uw huid kunt aanbrengen.

Kurkuma pasta is effectief bij het verwijderen van fijne haren, waardoor je een gladde en vlekkeloze huid krijgt. Dit soort pasta is ook bekend als een effectief huidwitproduct.

De curcumine in kurkuma is een antioxidant die gevaarlijke vrije radicalen bestrijdt die schade aan de huid kunnen veroorzaken. Het voorkomt ook saaiheid van de huid. Bovendien worden fijne lijntjes, rimpels, kraaienpootjes en andere tekenen van veroudering verminderd dankzij deze superfood.

10 SUPER EFFECTIEVE SUPERFOODS VOOR EEN GEZONDE HUID